۵ آذر ۱۳۹۹
طرح ۲ فوریتی برای ممنوعیت افزایش قیمتها | هرگونه افزایش قیمت ممنوع میشود مگر ...
به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، حسینعلی حاجیدلیگانی نماینده شاهینشهر، برخوار و میمه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به افزایش بیرویه قیمتها در کشور گفت: نمایندگان مجلس برای جلوگیری از افزایش این قیمتها طرح الزام دولت به تثبیت قیمتها و کنترل تورم را تهیه کردهاند.
وی با بیان اینکه این طرح روز گذشته در مجلس تهیه شده و در حال جمعآوری امضا است، گفت: به محض تکمیل شدن امضاها این طرح در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت.
عضو هیأت رئیسه مجلس با اشاره به جزئیات و مواد این طرح اظهار داشت: این طرح دارای شش ماده و متن کامل آن بدین شرح است:
بسمه تعالی
طرح قانونی
طرح الزام دولت به تثبت قیمتها و کنترل تورمریاست محترم مجلس شورای اسلامی
احتراما طرح ذیل جهت طی مراحل قانونی تقدیم می شود
مقدمه (دلایل توجیهی):حفظ قدرت خرید مردم و تامین حداقل زندگی افراد جامعه یکی از وظایف اصلی دولت است، بسیاری از سوء مدیریتها در دستگاههای اجرائی و متولی امور اقتصاد و تولید و امتناع با تأخیر ایشان در انجام تکالیف قانونی موجب پایین آمدن نرخ رشد تولید و سرمایه گذاری شده و وضعیت اقتصادی ایجاد شده به دلیل شیوع کرونا و بررسی موجب کاهش تولید سرانه ملی و تقلیل سطح زندگی افراد جامعه شده است.
تورم ناشی از برخی تصمیمات غلط اقتصادی دولت موجب گران شدن برخی کالاها با خدمات شده است و روزانه کاهش قدرت خرید افراد جامعه را در پی دارد به منظور رفع فقر بالفعل و نیز دفع فقر بالقوه و نیز زدودن جلوه های خشن فقر، دولت باید سیاستهای لازم را در زمینه کنترل و تثبیت قیمتها در خصوص کالاها و خدمات ضروری و اساسی جامعه انجام دهد.
لذا این طرح به منظور الزام دولت به تثبیت قیمتها و کنترل تورم افسار گسیخته و اتخاذ تصمیمات منطقی با قید دو فوریت تقدیم مجلس شورای اسلامی میشود.
لذا طرح ذیل تقدیم می شود:
عنوان طرح
طرح الزام دولت به تثبیت قیمتها و کنترل تورمماده ۱ - از تاریخ ابلاغ این قانون به رئیس جمهور، افزایش قیمت (به هر نحو و عنوان) و صدور مجوز صادرات کالاهای اساسی، دارو و کالاها و خدماتی که سهم بزرگی از هزینه مصرف خانواده های کم درآمد را تشکیل میدهد و کالاها و خدماتی که تولید و عرض آنها انحصاریاند، توسط تولیدکنندگان و عرضه کنندگان و هر شخص دیگری ممنوع بوده و فقط افزایش قیمت با صادرات کالاها و خدمات موضوع این قانون به پیشنهاد وزارتخانه ذیربط و تصویب هیأت وزیران با رعایت مواد آتی این قانون مجاز است.
ماده ۲- وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است با همکاری وزارتخانه های امور اقتصادی و دارایی، بهداشت و درمان، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و کشور فهرست کالاها و خدمات موضوع این قانون را ظرف مهلت ده روز پس از ابلاغ این قانون به رئیس جمهور تهیه نماید و به هیات وزیران ارسال کند. هیأت وزیران موظف است فهرست مذکور را ظرف مهلت یک هفته بررسی و تصویب کند.
ماده ۳-بررسی تقاضای افزایش قیمت کالاها و خدمات موضوع این قانون با رعایت شرایط زیر مجاز است:
١- تقاضای افزایش قیمت کالاها و خدمات موضوع این قانون باید مستند و مستدل بوده و به دلیل افزایش هزینه های اجتناب ناپذیر تولید باشد.
۲-درصد افزایش قیمت کالاها و خدمات موضوع این قانون در طول یکسال مجموعاً بیشتر از درصد افزایش حقوق مصوب شورای عالی حقوق و دستمزد برای آن سال نباشد.
٣- تقاضای افزایش قیمت ناشی از هزینههای ایجاد شده بر اثر تصمیمات غیرقانونی هیأت وزیران با یکی از وزراء با معاونان رئیس جمهور با دیگر مسؤولان دستگاههای اجرایی موضوع ماده (۲۹) قانون برنامه ششم توسعه با استنکاف یا تاخیر از اجرای قانون آنان، نباشد.
۴ - تقاضای افزایش بایست فقط از سوی اتحادیه ذیربط تولید کنندگان با ارائه دهندگان کالا و خدمات باید به وزارتخانه مربوط تقدیم شود.
۵- وزارتخانه مربوطه پس از اخذ نظر سازمان حمایت از تولید کنندگان و مصرف کنندگان تقاضای افزایش قیمت را بررسی و در صورت تایید افزایش قیمت توسط وزیر مربوط پیشنهاد افزایش قیمت را به هیأت وزیران تقدیم میشود.
۶- هیأت وزیران پس از بررسی پیشنهاد وزاتخانه مربوط افزایش قیمت را اعلام مینماید.
تبصره- تصویب تقاضای افزایش قیمت کالاها و خدمات موضوع این قانون بدون رعایت شرایط مذکور در این قانون توسط وزیر یا هیأت وزیران با دیگر مسؤولان دستگاههای اجرائی موضوع ماده (۶۹) قانون برنامه ششم توسعه ممنوع بوده و مستنکف با مستنکفان از اجرای این حکم مشمول مجازات ماده (۵۷۶) قانون مجازات اسلامی میشوند
ماده ۴- بررسی تقاضای صدور مجوز صادرات کالاها و خدمات موضوع این قانون با رعایت شرایط زیر مجاز است:
١- تقاضای صدور مجوز صادرات کالاها و خدمات موضوع این قانون باید مستند و مستدل بوده و به دلیل افزایش تولید و رفع نیازهای داخلی کشور باشد.
٢- میزان صدور مجوز صادرات کالاها و خدمات موضوع این قانون صرفاً تا میزان مازاد بر نیاز داخل از کشور باشد.
۳-تقاضای صدور مجوز صادرات فقط از سوی اتحادیه ذیربط تولید کنندگان با ارائه دهندگان کالا و خدمات باید به وزارتخانه مربوط تقدیم شود.
۵- وزارتخانه مربوط پس اخذ نظر سازمان حمایت از تولید کنندگان و مصرف کنندگان تقاضای صدور مجوز صادرات را بررسی و در صورت تأبید صدور مجوز صادرات توسط وزیر مربوط پیشنهاد صدور مجوز صادرات به هیأت وزیران تقدیم میشود.
۶- هیات وزیران پس از بررسی پیشنهاد وزاتخانه مربوط مجوز صادرات را با تعیین حداکثر سقف مجاز تصویب مینماید.
تبصره- تصویب صدور مجوز صادرات کالاهایی که تولید آنها مازاد بر نیاز داخل از کشور نیست توسط وزیر یا هیأت وزیران یا دیگر مسؤولان دستگاههای اجرائی موضوع ماده (۲۹) قانون برنامه ششم توسعه ممنوع بوده و مستنکف یا مستنکفان از اجرای این حکم مشمول مجازات ماده (۵۷۶) قانون مجازات اسلامی میشوند.
ماده ۵- در صورتی که کاهش عرضه کالاها و خدمات موضوع این قانون به دلیل سوء مدیریت با تأخیر در اجرای قوانین و مقررات با استنکاف از اجرای قوانین و مقررات یکی از مقامات، وزراء و مسؤولان و مدیران دستگاههای اجرائی موضوع ماده (۲۹) قانون برنامه ششم توسعه باشد، مقام مافوق وی موظف است وی را از کار برکنار کند و شخص خاطی به مجازات ماده (۵۷۶) قانون مجازات اسلامی محکوم میشود.
تبصره- در صورتی که سوء مدیریت با تأخیر در اجرای قوانین و مقررات با استنکاف اجرای قوانین و مقررات یکی از مقامات، وزراء و مسئولان و مدیران دستگاههای اجرائی موضوع ماده (۲۹) قانون برنامه ششم توسعه منجر به افزایش قاچاق کالاها و خدمات موضوع این قانون شود، وی مشمول مجازاتهای مقرر در این ماده میشود.
ماده ۶- احکام این قانون در خصوص افزایش قیمت و صدور مجوز صادرات کالاها و خدماتی که طبق قوانین جاری کشور نیازمند تصویب قانون است، نمی شود و دولت مجاز نیست در خصوص افزایش قیمت و صدور مجوز صادرات کالاها و خدمات مذکور بدون تصویب قانون اقدام نماید.
کد خبر 567646 برچسبها گرانی مجلس شورای اسلامیمنبع: همشهری آنلاین
کلیدواژه: گرانی مجلس شورای اسلامی قانون برنامه ششم توسعه اجرای قوانین و مقررات تقاضای افزایش قیمت مجلس شورای اسلامی وزارتخانه مربوط کنترل تورم تولید کنندگان الزام دولت تقدیم می شود هیأت وزیران تثبیت قیمت قانون مجاز توسط وزیر قیمت ها
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه در مورد انتشار این خبر انتقاد یا پیشنهادی دارید لطفاٌ کد ۳۰۰۹۵۰۴۶ را به همراه موضوع به آدرس ایمیل [KHABARBAN] ارسال فرمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
۲ وزارتخانه نورچشمی/ کارکنان کدام وزارتخانه بیشترین مزایا را دریافت می کنند؟
پیامد این تصمیمهای مجلس انقلابی را چه کسی میپذیرد؟
کشف ذخایر جدید طلا در سیستان و بلوچستان
خبر بعدی:
وزیر بهداشت: جلوی ورود مسافر به شمال را بگیرید
خبرگزاری آریا-وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در نامهای به وزیر کشور با اشاره به نگرانی از خیز جدید بیماری کرونا و شروع موج چهارم گفت: از ورود هرگونه مسافر غیربومی به استانهای شمالی ممانعت شود.به گزارش آریا و به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت؛ آقای دکتر سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نامهای به دکتر رحمانی فضلی، وزیر کشور و فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد مبارزه با بیماری کرونا، با بیان اینکه چنانچه برگزاری مراسم عزاداری فاطمیّه در چند روز آینده منطبق بر شیوه نامهها و توصیههای همکاران صورت نگیرد، به یقین در افزایش بیماری نقش مؤثری خواهد داشت، بر لزوم اتخاذ تمهیدات ویژه و رعایت شیوه نامههای بهداشتی در برگزاری مراسم عزاداری فاطمیّه و همچنین ممانعت از ورود هرگونه مسافر غیربومی به استانهای شمالی، تأکید کرد.
در نامه آقای دکتر نمکی آمده است.
جناب آقای دکتر رحمانی فضلی
وزیر محترم کشور و فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد مبارزه با بیماری کرونا
ضمن عرض تسلیت سوگواری بانوی بزرگ اسلام حضرت فاطمه زهرا (س) به استحضار میرساند، دستاورد گرانقیمت کاهش مرگ و میر هموطنان عزیزمان به حدود 80 نفر در روز، در شرایطی که در 24 ساعت گذشته کشورهایی همچون، بریتانیا و آلمان در مجموعه کشورهای اروپایی، موارد مرگ و میر بالاتر از هزار نفر و کشور آمریکا مرگ بالاتر از 4 هزار نفر را تجربه کرده اند، برای دست اندرکاران نظام سلامت، عزیزان همراه، سازمان بسیج مستضعفین و دیگر همگامان در طرح شهید قاسم سلیمانی مایه افتخار و سرافرازی برای جمهوری اسلامی ایران در اوج تحریمهای ظالمانه است.
مع الوصف، همانگونه که بارها به عرض عزیزان رسانده ام این جانب و همکارانم به شدت نگران خیز جدید بیماری و شروع موج چهارم با ارتفاعی به مراتب بیشتر از امواج قبلی بوده و هستیم؛ لذا خواهشمند است، دستور فرمایید هر چه سریعتر موارد مشروحه زیر مورد توجه ویژه قرار گیرد:
1- گرچه عاشقان اهل بیت در همراهی با مدافعان سلامت همواره از پیشگامان رعایت شیوه نامههای بهداشتی بوده اند، با این وجود اگر برگزاری مراسم عزاداری فاطمیّه در چند روز آینده منطبق بر شیوه نامهها و توصیههای همکاران صورت نگیرد، به یقین در افزایش بیماری نقش مؤثری خواهد داشت. در این زمینه دستور ویژه جنابعالی و انجام تمهیدات لازم، راهگشا خواهد بود.
2- طبق گزارشهای واصله تعداد قابل توجهی از مسافرین مبداء کلانشهر تهران و بعضی شهرهای دیگر عازم استانهای شمالی هستند، همانگونه که مستحضرید در هفتههای گذشته طوفان سنگینی از شدت بیماری در این استانها به ویژه در استان مازندران را تحمل کرده ایم، لذا ترتیبی اتخاذ فرمایید که از ورود هرگونه مسافر غیر بومی به این استانها ممانعت به عمل آید.
امید است همچون گذشته با درایت و حمایتهای دلسوزانه آن برادر ارجمند از هرگونه خیز احتمالی مجدد بیماری جلوگیری نماییم.
توفیق حضرتعالی را از خداوند بزرگ مسألت مینمایم