Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-04-25@16:35:34 GMT

ساخت الماس در چند دقیقه در دمای اتاق

تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۹۵۱۰۵

ساخت الماس در چند دقیقه در دمای اتاق

ایتنا- دانشمندان موفق شدند ظرف چند دقیقه، الماس را در دمای اتاق بسازند و این می‌تواند یکی از شگفتی‌های قرن 21 قلمداد شود. یکی از دلایلی که الماس را تا این حد ارزشمند و رویایی می‌کند و باعث می‌شود که انسان‌ها همیشه در پی این ماده قیمتی باشند، این است که به صورت طبیعی به وجود می‌آید. در واقع لازم است برای رسیدن به الماس، عملیات اکتشاف، حفاری و استخراج صورت گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
 
به گزارش ایتنا و به نقل از اوبرگیزمو، انسان‌ها برای رسیدن به مقدار کمی الماس مجبور می‌شوند ماه‌ها و حتی سال‌ها از این سو به آن سوی دنیا بروند تا شاید نشانه‌ای از این ماده قیمتی پیدا کنند. از این رو دانشمندان و پژوهشگران در پی راه‌های بهتر و آسان‌تر برای دستیابی به الماس هستند.
 
دانشمندان دانشگاه ملی استرالیا (اِی.ان.یو)  و دانشگاه آر.ام.آی.تی ملبورن توانستند ظرف چند دقیقه، الماس را در دمای اتاق بسازند. البته ایجاد الماس‌های مصنوعی و ترکیبی کار جدیدی نیست و چندین دهه است که انسان‌ها از این الماس‌های مصنوعی تولید می‌کنند ولی چیزی که این کشف جدید را جذاب می‌کند، تولید الماس در دمای اتاق است.  

پژوهشگران ادعا کردند که تولید این الماس به یک فشار عجیب و غریب نیاز دارد. این فشار معادل ایستادن 640 فیل آفریقایی روی نوک یک کفش باله است. این فرآیند به گونه‌ای مدیریت شد که به تولید دو نوع الماس متفاوت (از نظر ساختاری) منتهی شود.
  یکی از این دو نوع الماس، همان الماس‌هایی است که در جواهرات دیده می‌شود و نوع دیگر از همان نوعی است که درشهاب ‌سنگ‌ها می‌توان یافت و لونزدالیت نام دارد. از این نوع دوم بیشتر در عملیات حفاری و استخراج استفاده می‌شود. به طور کلی الماس‌ها دنیای عجیبی دارند. سال‌ها است که انسان‌ها برای کشف الماس خود را به آب و آتش می‌زنند و در بسیاری از مواقع هم به موفقیت نمی‌رسند.

منبع: ايتنا

کلیدواژه: الماس دمای اتاق انسان ها الماس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۹۵۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای اولین‌بار ساخت سلول زنده در آزمایشگاه/ انسان قادر به انجام کار طبیعت می‌شود؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، رونیت فریمن، محقق در دانشگاه کارولینای شمالی در چپل هیل، به کمک همکارانش مراحلی را برای دستکاری «DNA» و پروتئین‌ها برای ایجاد سلول‌هایی شبیه به سلول‌های طی کردند؛ برای اولین بار است که چنین تلاشی در زمینه پزشکی رخ داده‌است. دستاورد آن‌ها می‌تواند در پزشکی ترمیمی موثر واقع شود و به عنوان ابزاری برای تشخیص دارو استفاده شود.

آزمایشگاه فریمن در دانشگاه کارولینای شمالی واقع شده‌است؛ این محقق می‌گوید:« با کشفی که اتفاق افتاد، حتی می‌توان با کمک علم مهندسی به سمت بافت‌ها حرکت کرد؛ بافت‌هایی که به تغییرات محیطی حساس باشند و به شکل داینامیک رفتار کنند.»

سلول‌ها و بافت‌ها از پروتئین‌هایی ساخته شده‌اند که برای انجام وظایف و شکل‌دهی به ساختارها با یکدیگر پیوند می‌خورند. پروتئین‌ها برای تشکیل چارچوب یک سلول به نام اسکلت سلولی ضروری هستند. بدون آن، سلول‌ها نمی‌توانند کار کنند. اسکلت سلولی به سلول‌ها اجازه می‌دهد که هم از نظر شکل و هم در پاسخ به محیط خود انعطاف پذیر باشند.

برای انجام این کار، این تیم از روش پیتید DNA استفاده کردند؛ از روی DNA و اطلاعات موجود در آن، پلی پپتید (پروتئین) ساخته می‌شود. در این روش پپتیدها، بلوک‌های سازنده پروتئین‌ها و مواد ژنتیکی را هدایت می‌کنند تا با یکدیگر کار کنند و یک اسکلت سلولی را تشکیل دهند.

بنابر گفته فریمن «DNA» به طور معمول در اسکلت سلولی ظاهر نمی‌شود. ما توالی‌هایی از DNA را دوباره برنامه‌ریزی کردیم تا به عنوان یک ماده پیونددهنده پپتیدها عمل کند. زمانی که این ماده برنامه‌ریزی شده در قطره‌ای آب قرار گرفت، ساختار آن شکل گرفت.

توانایی برنامه‌ریزی «DNA» به این روش، به این معنی است که دانشمندان می‌توانند سلول‌هایی ایجاد کنند تا عملکردهای خاصی را انجام دهند و حتی واکنش سلول را به عوامل استرس‌زای خارجی تنظیم کنند. در حالی که سلول‌های زنده پیچیده‌تر از سلول‌های مصنوعی ساخته‌شده توسط آزمایشگاه فریمن هستند، اما غیرقابل پیش‌بینی‌تر هستند و در برابر محیط‌های متخاصم مانند دماهای شدید حساس‌تر هستند.

فریمن می‌گوید: «سلول‌های مصنوعی حتی در دمای ۵۰ درجه سانتی‌گراد پایدار بودند و امکان ساخت سلول‌هایی با قابلیت‌های خارق‌العاده را در محیط‌هایی که معمولاً برای زندگی انسان‌ها نامناسب هستند، باز می‌کند».

فریمن می‌گوید، مواد آن‌ها برای کار ساخته شده‌است. عملکرد خاصی دارد و سپس خود را تغییر می‌دهد تا عملکرد جدیدی داشته باشد. کاربرد آنها را می‌توان با افزودن طرح‌های مختلف پپتید یا «DNA» برای برنامه‌ریزی سلول‌ها در موادی مانند پارچه یا بافت سفارشی کرد. این مواد جدید می‌توانند با سایر فناوری‌های سلول مصنوعی ادغام شوند، همگی با کاربردهای بالقوه‌ای که می‌توانند زمینه‌هایی مانند بیوتکنولوژی و پزشکی را متحول کنند.

فریمن می گوید: «این تحقیق به ما کمک می‌کند بفهمیم چه چیزی زندگی را می‌سازد. این فناوری سلول مصنوعی نه تنها ما را قادر می‌سازد تا آنچه را که طبیعت انجام می‌دهد، بازتولید کنیم، بلکه موادی را نیز می‌سازد که از زیست شناسی پیشی می‌گیرند.»

این گزارش در sciencedaily منتشر شده‌است.

۲۲۷۲۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898917

دیگر خبرها

  • بزودی، راه اندازی شرکت تولید خودرو نیسان در خرمشهر
  • رنگ‌ها، جهانی که غالبا از آن غافلیم!
  • با ۷ میلیارد تومان چندمتر خانه می‌توان خرید؟
  • برای اولین‌بار ساخت سلول زنده در آزمایشگاه/ انسان قادر به انجام کار طبیعت می‌شود؟
  • ثبت دمای ۳۷ میلیون درجه سانتیگراد با یک دستگاه کوچک 
  • عملیات حفاری تونل گردنه الماس سرعت می‌گیرد
  • اعلام آمادگی چین برای ساخت بندر خشک ریلی در قرقیزستان
  • پیگیری وضعیت ساخت پل ورودی آرادان
  • بانک مرکزی پدر تولید و تولیدکننده را درآورده است؛ به داد بخش خصوصی برسید!
  • آتش‌سوزی در فینال جام حذفی هلند؛ جهانبخش با فاینورد قهرمان شد