Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسنا، بر اساس ماده ۱۱۹ قانون امور گمرکی،  واردات ماشین آلات خط تولید به تشخیص وزارت صنایع و معادن توسط واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی مجاز، از پرداخت حقوق ورودی معاف است. از طرف دیگر طبق اعلام سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران (صمت)  بر اساس همین ماده ۱۱۹ قانون امور گمرکی و تفاهم نامه بین گمرک و وزارت صمت، واحدهای تولیدی مجاز می‌توانند در صورت تائید عدم ساخت داخل از معافیت حقوق ورودی ماشین آلات استفاده کرده و در حداقل زمان ممکن ماشین آلات و تجهیزات خطوط تولید خود را از گمرک ترخیص کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته براساس تعهدی که متقاضی ارائه می‌کند، باید ماشین آلات و مواد اولیه وارداتی را در محل واحد صنعتی، موضوع پروانه نصب کند و در صورت عدم استقرار ماشین آلاتی که از معافیت گمرکی استفاده کرده‌اند در محل مجاز، موضوع پروانه صنعتی عملکرد واحد صنعتی، به عنوان قاچاق محسوب می‌شود.

اما به گفته دبیر انجمن سازندگان تجهیزات صنعتی ایران (ستصا) این معافیت مشکلاتی برای تولیدکنندگان ایجاد کرده و لازم است که قانون مذکور اصلاح شود.

احد ذوالرحمی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به ماده ۱۱۹ بند غ قانون امور گمرکی، اظهار کرد: بر اساس این قانون واردات ماشین آلات تولیدی توسط شرکت‌های تولیدی از پرداخت حقوق ورودی و مالیات بر ارزش افزوده معاف هستند. اما این معافیت مربوط به زمانی بود که ماشین آلات تولیدی در کشور ساخته نمی‌شد، اما در حال حاضر با توجه به ساخت تجهیزات و ماشین آلات در کشور باید در این قانون تجدید نظر شود و انجمن خواستار لغو این قانون است.  

وی با بیان اینکه حداقل این قانون فقط باید برای ماشین‌آلاتی که ساخت داخل ندارند اعمال شود، تصریح کرد: این قانون در گذشته به عنوان مشوقی برای تولید در نظر گرفته شده بود، اما در حال حاضر لازم است که اصلاح شود. چراکه در حال حاضر بسیاری از شرکت‌ها از این بند استفاده می‌کند و بدون پرداخت حقوق ورودی و مالیات بر ارزش افزوده، ماشین آلاتی که در داخل ساخته می‌شود را هم به کشور وارد می‌کنند.  

دبیر انجمن سازندگان تجهیزات صنعتی ایران همچنین با اشاره به اظهارات سازمان صنعت، معدن و تجارت استان‌ها مبنی بر اینکه فقط ماشین آلاتی که مشابه داخل ندارند از معافیت گمرکی برخوردارند، تصریح کرد: حتما لازم است که قانون اصلاح شود، چراکه در موادی ممکن است اصلاً از وزارت صمت استعلام نشود و بدون اطلاع وزارتخانه کالا به کشور وارد و استفاده شود. مثلاً افراد زیادی هستند که ماشین آلات را به کشور وارد، در گمرک نگهداری می‌کنند و بعد با استفاده از همان قانون از معافیت گمرکی برخوردار می شوند و محصول خود را ترخیص می‌کنند.  

اما به گفته وی اگر در قانون اضافه شود که وارد کنندگان ماشین آلات حتما باید از وزارت صمت استعلام بگیرند که کالا مشابه داخلی نداشته باشد، هم این مشکل برطرف می‌شود، اما تا زمانی که قانون اصلاح نشود این مشکل برطرف نمی‌شود.  

ذوالرحمی در پایان تاکید کرد که در حال حاضر توانایی ساخت حداقل ۶۰ درصد تجهیزات صنعتی که به کشور وارد می‌شود در داخل وجود دارد. طی ۱۰ تا ۱۵ سال گذشته ماشین سازی در ایران بسیار پیشرفت کرده و حتی در مواردی صادرات انجام می‌شود.

منبع: الف

کلیدواژه: ماشین آلاتی معافیت گمرکی کشور وارد حال حاضر حقوق ورودی ماشین آلات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۹۵۴۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابلاغ دستورالعمل واردات ماشین‌آلات معدنی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ وزارت صنعت، معدن و تجارت جزئیات دستورالعمل واردات ماشین آلات معدنی مجاز با سال ساخت حداکثر ۱۰ سال را ابلاغ و تاکید کرد: مفاد این بخشنامه مشمول تأمین ماشین آلات ذیل آیین نامه اجرایی قانون معادن است.

پیوست ۱۱ - بخشنامه تأمین ماشین آلات معدنی به این شرح است:
ماده ۱- کلیه دارندگان مجوز عملیات معدنکاری اعم از دارندگان پروانه بهره برداری اکتشاف، واحد‌های فرآوری معدنی، صنایع معدنی و دارندگان مجوز برداشت مشمول این بخشنامه میشوند. در خصوص دارندگان پروانه بهره برداری مشروط بر اینکه ۱) نسبت به تعیین تکلیف بدهی حقوق دولتی خود اقدام کرده باشند و ۲) در فرآیند سلب صلاحیت از پروانه بهره برداری نباشند و همچنین وفق ماده (۴۵) آیین نامه اجرایی قانون معادن، بیش از ۱۸ ماه از اعتبار پروانه بهره برداری آنها باقی مانده یا در موعد مقرر نسبت به انجام فرآیند تمدید اقدام نموده باشند.

مفاد این بخشنامه مشمول تأمین ماشین آلات ذیل آیین نامه اجرایی قانون معادن هستند. درخصوص دارندگان پروانه اکتشاف، واحد‌های فرآوری معدنی، صنایع معدنی و دارندگان مجوز برداشت و دارندگان پروانه‌های بهره برداری با اعتبار اولیه زمانی کمتر از ضوابط تمدید ذیل ماده ۴۵ آیین نامه اجرایی قانون معادن معتبر بودن پروانه (یا مجوز صادر شده) و فعال بودن واحد ملاک عمل است.

تبصره ۱ - پیمانکاران طرف قرارداد با دارندگان پروانه‌های بهره برداری و اکتشاف مشروط به رعایت این موارد و ثبت اطلاعات پیمانکار توسط دارنده پروانه در سامانه کاداستر می‌توانند با معرفی دارنده پروانه برای گرفتن مجوز واردات ماشین آلات اقدام کنند.

تبصره ۲ - شرکت‌های دارای شبکه خدمات پس از فروش مشروط به تأیید توسط معاونت تخصصی صنعت، معدن و تجارت درصورت انعقاد قرارداد تأمین ماشین آلات و ارائه خدمات پس از فروش با دارندگان شرایط ماده ۱ می‌توانند با معرفی دارنده پروانه برای گرفتن مجوز واردات ماشین آلات اقدام کنند.

دیگر خبرها

  • شهرداری‌ها خط اول خدمت به مردم هستند
  • تجهیز، بازسازی و خرید ماشین آلات راهداری خراسان جنوبی با اعتبار ۱۳۲ میلیارد تومان
  • ناوگان خدمات شهری شبستر به ماشین آلات جدید تجهیز شد
  • خسارت سیل به بیش از ۶۰۰ حلقه چاه کشاورزی در زرآباد
  • آیین رونمایی از ماشین آلات جدید شهرداری شبستر با ارزش ۲۰ میلیارد تومان
  • تجهیز ماشین آلات راهداری با اعتبار هزار و ۳۲۰ میلیارد ریال
  • ماشین‌آلات راهداری خراسان جنوبی تجهیز و بازسازی شد
  • نصب ۹۵ دستگاه ردیاب برروی خودروی دهیاران قزوین
  • ابلاغ دستورالعمل واردات ماشین‌آلات معدنی
  • ماشین‌آلات دخیل در تغییر کاربری غیرمجاز توقیف می شود