Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سیاست سایت فردا – روزنامه‌های امروز به موضوعاتی در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و ... پرداخته‌اند که مهم‌ترین موارد آن به شرح زیر است:

«اعتماد» عکسی تمام قد از مقام معظم رهبری در صفحه نخست خود منتشر و بر آن بخش از سخنان ایشان تاکید کردکه گفتند «مذاکره را آزمودیم و به نتیجه نرسید». این روزنامه در صفحات سیاسی خود نیز به بحث کاندیداتوری سردار حسین دهقان اشاره کرده و نوشته است: «اینکه او چهره‌ای به نسبت ناشناس برای افکار عمومی است، از معضلاتی است که احتمالا دهقان با آن مواجه خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وابستگی تمام و کمال دهقان به نهاد‌های نظامی و سابقه نظامی‌گری‌اش که تا این اواخر نیز ادامه داشت، اما مشکلی است که می‌تواند نزدیکی دهقان به جریان سیاسی اصلاح‌طلب و اعتدال‌گرا و بهره‌مندی‌اش از پایگاه رای آنان را با چالشی جدی مواجه کند؛ چالشی که شاید نتیجه‌اش نه به سود دهقان، بلکه با شکست احتمالی‌اش در انتخابات ریاست‌جمهوری، به نفع رقبایش تمام شود.»
این روزنامه اصلاح‌طلب در گزارش دیگری با عنوان «پیامی از قم» به موضوعی اشاره می‌کند که دیروز آرمان ملی درباره آن گزارش نوشته بود. آن موضوع چیز نیست غیر از فراخوان راهپیمایی برای درخواست استیضاح رئیس جمهور. ریشه این گزارش‌ها آنجاست که روز دوشنبه فرید مدرسی، روزنامه‌نگار اصولگرا و نزدیک به مراجع قم، در حساب کاربری‌اش در توییتر، پوستری منتشر کرد که نشان می‌داد گروهی در قم قصد دارند بار دیگر مساله «استیضاح رییس‌جمهوری» را به فضای سیاسی بازگردانند. در این پوستر تبلیغاتی که به نوشته این چهره رسانه‌ای نزدیک به برخی چهره‌های مذهبی و روحانیون، «اطراف حرم و کنار مسجد سلماسی» نصب شده، جمله‌ای از بنیانگذار انقلاب نقل به این مضمون که «ملت اگر دولتی را دید که خلاف می‌کند، باید تودهنی به او بزند»، نوشته شده و پایین‌تر هم نقل‌قولی از رهبر معظم انقلاب قرار گرفته، با این مضمون که «با کسانی که مبانی انقلاب را قبول نمی‌کنند، ایجاد تردید و دشمن را تزیین می‌کنند، مماشات نکنید»؛ پوستری که درخواست «استیضاح رییس‌جمهوری» را مطالبه‌ای مردمی مطرح کرده و خبر از برگزاری «پیاده‌روی اعتراضی» از مسجد جمکران تا حرم حضرت معصومه (س) می‌دهد که مخالفان سرسخت قم‌نشین دولت برای پنجشنبه ۶ آذر از ساعت ۹ صبح ترتیب داده‌اند.

«شرق» اعلام کاندیداتوری سردار حسین دهقان را در تیتر یک خود دیده و در گزارشی با عنوان «رونمایی از نخستین نامزد ۱۴۰۰» نوشته است: «او وارد راهی شده که پیش‌تر از سوی سه نظامی دیگر طی شده؛ دریابان علی شمخانی، سردار محسن رضایی و سردار محمد‌باقر قالیباف. شمخانی در سال ۸۰ کاندیدای ریاست‌جمهوری شد؛ اما رأی نیاورد و به وزارت دفاع بازگشت، رضایی سه بار کاندیدا شد، یک بار انصراف داد و در دو بار دیگر اقبال مردم را به دست نیاورد، قالیباف نیز سه بار بخت خود را آزمود، دو بار شکست خورد و در نوبت سوم انصراف داد، هرچند در انتخابات مجلس یازدهم شرکت کرد و هم‌اکنون رئیس مجلس است. نکته جالب اینکه شنیده شده حسین دهقان برای نامزد‌شدن در انتخابات با این سه نفر مشورت کرده است. حال باید دید آیا او خواهد توانست راه پاستور را برای نظامیان هموار کند؟ هرچند به نظر می‌رسد رقیبانی نیز داشته باشد، از جمله این سه نفر که با آن‌ها مشورت کرده و «رستم قاسمی»، فرمانده سابق قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا و وزیر نفت دولت احمدی‌نژاد و «سردار سعید محمد»، فرمانده فعلی قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا که زمزمه ورود آنان به انتخابات سال بعد شنیده می‌شود.»

«آرمان ملی» گفتگویی دارد با هادی غفاری، عضو شورای مرکزی مجمع نیرو‌های خط امام. اهم اظهارات وی در این گفتگو به شرح زیر است:
*اگر قرار است قانون انتخابات اصلاح شود در مرحله نخست باید قانون اساسی اصلاح شود. قانون اساسی ما باید در یک رفراندوم قانونی و حقوقی مورد تجزیه و تحلیل اندیشمندان و نظریه‌پردازان قرار گیرد.
*نمی‌توان از مجلس فعلی انتظار داشت مشکلات مردم را حل کند و در مسیر عقلانیت و اعتدال حرکت کند. واقعیت این است که دیگر نه مجلسی به معنای مجلس واقعی باقی مانده و نه دولتی. مجلس و دولت فعلی بیش از آنکه شکل و کارکرد دولت و مجلس را داشته باشند بیشتر به مهره‌های ناهماهنگی شبیه هستند که توانایی مدیریت امور را ندارند.
*اصلاح‌طلبان مصمم هستند که از کاندیدای نیابتی در انتخابات استفاده نکنند و در این تصمیم نیز هیچ خللی ایجاد نخواهد شد. تجریه تاریخی نشان داده کاندیدا‌های اجاره‌ای به محض اینکه به قدرت رسیده‌اند اصلاحات را فراموش کرده‌اند.
*به نظر می‌رسد حضور اصلاح‌طلبان در قدرت در آینده سخت و دشوار باشد و با موانع جدی مواجه شود. دلیل اصلی اینکه اصلاح‌طلبان را به قدرت راه نمی‌دهند این است که اصولگرایان تحمل تغییر ندارند و حاضر نیستند به تغییر تن بدهند.

«آفتاب یزد» گزارشی دارد در انتقاد از صداوسیما و با «دستپخت کرونایی صدا وسیما برای مردم» می‌نویسد: «در برنامه دستپخت شبکه یک سیما، شرکت‌کنندگان اصلا پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نکردند و این درحالیست که تلویزیون نقش آموزشی را باید در این ایام ایفا کند».
در ادامه این گزارش آمده است: «انگار تلویزیون یا از شرایط موجود خسته شده یا کرونا را دست کم گرفته که این چنین مردم را تشویق به ماسک نزدن می‌کند. این تناقض‌ها در صدا و سیما که یک روز در برنامه‌ای کاملاً تفصیلی به راهکار‌های شیوع ویروس کرونا می‌پردازد و مردم را دعوت به رعایت حد فاصل یک متر از طرف مقابل و استفاده از دستکش و ماسک می‌کند، اما روز بعد مشاهده می‌شود که تمامی این موارد در برنامه‌های خودشان رعایت نمی‌شود، باعث شده که کمترکسی مخاطب برنامه‌های تلویزیونی باشد. ناآگاهانه به مردم این پیام را انتقال داده‌اند که کرونا را جدی نگیرید. نتیجه این مسئله هم چیزی جز شیوع هر چه بیشتر کرونا در جامعه نیست. اما شاهکار این رسانه در این ایام حضور غیرکارشناسانی است که راهکار‌های عجیب و غریبی در خصوص درمان کرونا ارائه می‌دهند. موضوعی که انتقاد‌های بسیاری را در پی داشته است. مثلا کیانوش جهان پور، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در صفحه توییتر خود با انتقاد از برنامه‌های صدا و سیما درباره نحوه درمان ویروس کرونا نوشته است: «مردم شبکه ۳ رو باز می‌کنند، میگه داروی امام کاظم (ع) برای کرونا خوبه، می‌زنند شبکه ۵ میگه فقط نمک، برمی‌گردند شبکه ۳ میگه نیش زنبور عسل کولاک میکنه، میرن شبکه افق، اونجا آدرس ناصرخسرو رو میده، بعد اخبار رو می‌بینند، میگه فریب این جماعت رو نخورید... ممنون که هستید!»

«ایران» بخشی از سخنان رهبری را برای تیتر انتخاب کرده که صراحت کمتری درباره نتیجه مذاکره و راهکار‌های حل مشکلات اقتصادی داشته باشد. برای همین با این عنوان که «مسیر بی‌اثر کردن تحریم‌ها سخت، اما خوش‌عاقبت است» سخنان دیروز مقام معظم رهبری را پوشش داده است.
این روزنامه دولتی در صفحات سیاسی خود، اما همچنان از روی کار آمدن بایدن خوشحالی کرده و به بازگشت آمریکا به برجام دل بسته است. ایران در گزارشی با اشاره به اظهارنظر اخیر اوبامام مبنی بر اینکه «بازگشت به برجام ضروری، اما زمانبر است» نوشته است: «با‌وجود موانع مورد اشاره اوباما به‌نظر می‌رسد که حضور «بلینکن» به‌عنوان وزیر خارجه امریکا اقدامی برای هموار کردن راه بازگشت امریکا به‌برجام به‌شمار می‌آید. «بلینکن» پیشتر تصمیم ترامپ به خروج از توافق هسته‌ای ایران را احمقانه توصیف کرده و گفته بود که این اقدام در حالی رخ داد که هیچ مدرکی درباره عدم پایبندی ایران به این توافق قابل پیش‌بینی نبود و پیش‌بینی نشد. او همچنین در سال ۲۰۱۹ هنگام افزایش تنش‌ها میان ایران و امریکا در مصاحبه با شبکه فرانس ۲۴ بخشی از مواضع خود در قبال ایران را این‌طور بیان می‌کند: «متأسفانه ما نباید جایی که الان قرار داریم، می‌بودیم. خیلی باعث تأسف است که ایالات متحده از توافقی خارج شد که ایران به‌دلیل انجام همه آن چیز‌هایی که ما دوست نداریم انجام دهد متعهد به توافق هسته‌ای شده بود. فکر می‌کنم از منظر ایران قطعاً اگر آن‌ها منافع اقتصادی این توافق که بر سر آن چانه‌زنی و توافق کردند، نصیبشان نشود، احتمالاً تصمیم بگیرند برنامه هسته‌ای خود را ادامه دهند که به نظر می‌رسد به این نقطه رسیده‌اند.»


«وطن امروز» جلسه دیروز شورای هماهنگی اقتصادی با حضور رهبری را عکس یک و آن بخش از سخنان رهبر انقلاب را به عنوان تیتر برگزیده است که تاکید داشتند اگر حرکت و عمل در دستور کار قرار گیرد و کار‌هایی که می‌تواند به نفع مردم باشد، انجام شود یقینا دولت دوازدهم پایان‌خوبی خواهد داشت.
گروه اقتصادی این روزنامه نیز نشست خبری و اظهارات دیروز علی ربیعی سخنگوی دولت را مورد توجه قرار داده و با اشاره به «عدد‌های عجیب و آمار‌های اشتباه ربیعی درباره یارانه تأمین کالا‌های اساسی مجلس» از این وی «در جریان نیست» تعجب می‌کند. در این گزارش آمده است: «اظهارات اخیر ربیعی مبنی بر دائمی بودن یارانه مجلس و هزینه ۵۰ هزار میلیارد تومانی آن با وجود اینکه یارانه مجلس اساسا دائمی نیست و هزینه‌های آن هم کمتر از ۳۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است، نشان داد اساسا دولتی‌ها اطلاع دقیقی از جزئیات قانون یارانه تامین کالا‌های اساسی مجلس شورای اسلامی ندارند و صرفا به دلیل مسائل سیاسی با آن مخالفت می‌کنند.»

«کیهان» آن بخش از سخنان رهبری را تیتر یک کرده که با اشاره به چهار محور لازم برای اقتصاد کشور یعنی حل مشکل کسری بودجه، افزایش سرمایه‌گذاری، جهش تولید و حمایت از قشر‌های ضعیف خاطرنشان کردند: باید با همت جدی و تلاش پیگیر مسئولان، تأثیر اجرای راهکار‌های عملی در زندگی مردم مشخص شود.
این روزنامه اصولگرا در یادداشت روز خود نیز با عنوان «عبرت‌هایی که نمی‌گیرند» نوشته است: «هیچ چیز نمی‌تواند از طنز این ماجرا بکاهد که چهار دهه پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران هنوز باید برای برخی مسئولان، دشمنی یکسان دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان آمریکایی با ایران را تبیین کنیم. این‌بار، اما سراغ روز‌های دور نمی‌رویم. اشاره‌ای به اعمال اولین تحریم‌ها در دولت دموکرات «جیمی کارتر» نمی‌کنیم یا از اعمال اولین تحریم نفتی ایران پس از انقلاب اسلامی توسط «بیل کلینتون» دیگر رئیس‌جمهور دموکرات ایالات متحده چیزی نمی‌گوییم. این‌بار حداکثر ۵ سال به عقب برمی‌گردیم و روز‌های ماه عسل برجام را بررسی می‌کنیم.»
یادداشت نویس کیهان در پایان به این نتیجه می‌رسد که «اختلاف میان دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان در آمریکا چیزی شبیه اختلاف‌نظر میان استفاده از سطل زباله یا دستگاه کاغذ خرد‌کن است. کمی بیش از یک ماه دیگر وقتی ریاست‌جمهوری آمریکا به «جو بایدن» منتقل شود، او بخشی از دولت خود را از همان نمایندگان دموکرات کنگره تشکیل خواهد داد که لوایح تحریمی ایران را به جریان انداخته و با اکثریت آراء تصویب کردند. آن‌ها معماران دیوار تحریم ایران هستند و هیچ معماری دیوار را به قصد خراب کردنش نمی‌سازد.»

«جوان» برای بازتاب سخنان دیروز رهبری آن بخشی را برگزیده که تاکید کردند «راه غلبه بر تحریم‌ها را پیش بگیرید»، «مذاکره برای رفع تحریم‌ها نتیجه نمی‌دهد».
این روزنامه در بررسی تحولات بین‌المللی نیز پذیرش واگذاری قدرت از سوی ترامپ را مورد توجه قرار داده است. گزارش دیگری نیز دارد درباره دیدار مخفیانه نتانیاهو و بن سلمان. در این گزارش تحلیل‌های مختلف درباره این دیدار که در رسانه‌های مختلف منتشر شده، جمع آوری شده است.

منبع: فردا

کلیدواژه: روزنامه ها رهبری مذاکره ربیعی دهقان انتخابات 1400 راهپیمایی استیضاح رئیس جمهور نظر می رسد اصلاح طلبان تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۹۵۷۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ممکن است چهره جدیدی رئیس مجلس شود/ هیات رئیسه ترکیبی از دو جریان اصولگرا خواهد داشت

مجتبی شاکری دبیر کل جمعیت جانبازان در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره اهمیت مشارکت حداکثری مردم در انتخابات دور دوم گفت : به طور قطع مردم همانند دوره نخست و حتی با قدرت بیشتری پای صندوق های رای خواهند آمد.

او ادامه داد: طبیعتا کسانی که در نامزدهایشان در دور نخست رای نیاوردند حضور پررنگی در انتخابات نخواهند داشت.

شاکری با اشاره به ترکیب هیات رئیسه مجلس آتی افزود: قطعا رای نمایندگان در فراکسیون نیروهای انقلاب نقش بسزایی در شکل گیری هیات رئیسه مجلس دارد.

دبیرکل جمعیت جانبازان گفت: معتقدم که دو جریان اصولگرای مجلس چالشی با یکدیگر ندارند و حدس میزنم که هیات رئیسه نیز ترکیبی از دو جناح اصولگرایی خواهد داشت.

او ادامه داد: نباید این تصور شکل بگیرد که جریان پیروز در هیات رییسه تمامی امور مجلس را به دست خواهد گرفت و البته ممکن است چهره جدیدی ریاست مجلس را عهده دار شود.

شاکری در پایان گفت: نباید با پیش داوری درباره مراکز قدرت مجلس فضا را متشنج  و از رسالت اصلی آن دور کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی احزاب و تشکل‌ها

دیگر خبرها

  • بازتاب گسترده سفر رئیسی به پاکستان در رسانه‌های این کشور
  • شارلاتان‌بازی نشریات توقیف‌شده به روایت اصلاح‌طلبان
  • راهبرد اصلاح طلبان برای مدیریت فضای داخلی مجلس دوازدهم/اعتراف تلویحی هم میهن: آشوب‌های ۷۸ کار دوستان ما بود!
  • روزنامه اصولگرا: تعطیلی شنبه یا پنجشنبه، کشور را با خطر فضای دوقطبی جدید روبه‌رو کرده
  • چه کسانی کاندیدای رهبری نظام بعد از امام بودند و چند رأی بدست آوردند؟ /وقتی متمم قاون اساسی با حکم ۲ رهبر به تصویب رسید!
  • بازتاب محرومیت سیدحسین حسینی در روزنامه مشهور مارکا
  • نسخه جدید گروهک نهضت آزادی برای اصلاح طلبان
  • استارت انتخاباتی حجاریان!
  • ممکن است چهره جدیدی رئیس مجلس شود/ هیات رئیسه ترکیبی از دو جریان اصولگرا خواهد داشت
  • بازتاب سفر رئیس‌جمهور ایران به پاکستان در رسانه‌های انگلیسی‌زبان