Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پس از گذشت بیش یک سال از عملیات حیرت انگیز یگان موشکی و پهپادی انصارالله یمن در حمله به تاسیسات نفتی شرکت آرامکو در البقیق و الخریص در خاک عربستان سعودی که معادلات نبرد میان دو طرف را دستخوش دگرگونی بی‌سابقه‌ای کرد، بسیاری گمان می‌کردند که دیگر حمله‌ای در این حجم و کیفیت از سوی نیرو‌های یمنی به خاک عربستان تکرار نخواهد شد و ارتش سعودی دیگر هشیار شده و اجازه غافلگیری و ضربه خوردن به شاهرگ‌های اقتصادی این کشور را نخواهد داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رسانه‌های سعودی و البته شبکه تبلیغاتی غربی و عربی همپیمان آن‌ها در چند ماه اخیر با تمرکز شدید بر روی اقدامات دفاعی ارتش عربستان به ویژه در جنوب این کشور مدعی بودند که دوران حملات نیرو‌های یمنی به خاک این کشور پایان یافته و سد دفاعی محکمی به مدد استفاده از تسلیحات مدرن غربی در جنوب این کشور در برابر حملات پهپادی و موشکی انصارالله ایجاد شده است که هرگونه عملیات موفق نیرو‌های یمنی را ناممکن میکند.

جنگنده یوروفایتر تایفون نیروی هوایی عربستان

در طول این مدت بخش رسانه‌ای ائتلاف متجاوز سعودی نیز چند ویدئو از دوربین جنگنده‌های این کشور نظیر F ۱۵ SA و یوروفایتر تایفون را به نمایش میگذاشت که لحظه رهگیری چند پهپاد انتحاری قاصف یا صماد را با استفاده از موشک‌های هوا به هوا به نمایش می‌گذاشت. یک نمایش تبلیغی صرف که نشان می‌داد برای رهگیری چند پهپاد که به زحمت قیمت آن‌ها به چند هزار دلار می‌رسد موشک‌های چند میلیون دلاری نظیر AIM ۱۲۰ امرام از جنگنده F ۱۵ و یا موشک IRIS_T از جنگنده یورو فایتر برای انهدام هدف استفاده میشد.

نیروی هوایی سعودی پس از حملات سال گذشته آرامکو، به مدت بیش از یک سال اقدام به ایجاد گشت مداوم هوایی با ترکیب جنگنده‌های رهگیر و رادار هوابرد آواکس در مرز‌های جنوبی این کشور کرد. چندین اسکادران جنگنده از نسخه‌های مختلف F ۱۵ از پایگاه‌های هوایی شاهزاده سلطان و شاه خالد و همچنین جنگنده‌های یوروفایتر تایفون از پایگاه هوایی ملک فهد در شهر طائف مسئول مراقب هوایی ۲۴ ساعته و بدون توقف از جنوب این کشور بودند.

هزاران سورتی پرواز که هر کدام از آن‌ها هزینه چند ده هزار دلاری در بر دارد و شلیک چند صد موشک چند میلیون دلاری هوا به هوا تنها برای مقابله با تهدید پهپاد‌های انتحاری ارتش یمن.

در حالیکه چنین طرحی با هزینه سرسام آور و کمرشکن حتی برای نیروی هوایی سعودی که سالانه ده‌ها میلیارد دلار خرج آن میشود به هیچ عنوان منطقی نبوده و حتی اگر به فرض محال کارایی ۱۰۰ درصدی نیز داشته باشد نمیشود تا مدت زیاد و برای چند سال آن را ادامه داد. در واقع چنین طرحی تنها از روی استیصال و ناچاری برای ارتش عربستان کلید خورد، زیرا آن‌ها نه میتوانند توان یگان موشکی و پهپادی انصارالله را نابود کنند و نه بر روی زمین یمن توانایی پیشروی و اشغال مناطق تحت کنترل ارتش یمن را دارند و به ناچار برای جلوگیری از تکرار حملاتی نظیر البقیق چنین هزینه سنگینی را به جان خریدند.

اما حمله دو شب قبل یگان موشکی انصارالله که گفته شده با استفاده از موشک کروز جدیدی به نام قدس۲ به تاسیسات شرکت آرامکو در شهر جده رخ داد یکبار دیگر ثابت کرد که تکیه بر تسلیحات گرانقیمت امریکایی هرگز مانع انجام عملیات موثر توسط نیرو‌های مردمی یمن نخواهد شد.

در گذشته چندین بار نیرو‌های یمنی با استفاده از طیف متنوعی از تسلیحات نظیر موشک بالستیک و کروز، پهپاد انتحاری و یا راکت‌های توپخانه‌ای بازه گسترده‌ای از اهداف نظامی و اقتصادی را در خاک عربستان سعودی هدف قرار داده بودند که فواصل این اهداف تا مبدا حمله از ۱۰۰ تا ۱۲۰۰ کیلومتر متغیر بود.

اما حمله چند شب قبل به تاسیسات نفتی بندر جده بسیار خاص و در نوع خود بی سابقه بوده است: حمله تنها با ۱ تیر موشک کروز آنهم در شب انتشار خبر دیدار نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی با محمد بن سلمان در شهر ریاض!

بیشتر بخوانید

پیام‌های حمله یمنی‌ها به تاسیسات نفتی "آرامکو"

رهبران سعودی که در تلاش بودند به تبع از امارات و البته تحت فشار دونالد ترامپ رییس جمهور امریکا با اعلام عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی با تشکیل ائتلاف جدید عبری_عربی پوششی بر شکست‌های گسترده خود در سال‌های اخیر در منطقه بگذارند، هرگز تصور نمیکردند در چنین شبی اسیر طرح فوق العاده دقیق انصارالله یمن شوند.

زوایای پنهان این عملیات بزرگ و جزئیات دقیق آن شاید هرگز و یا دست کم تا اعلام رسمی منابع یمنی برای عموم بازگو نشود، اما با نگاهی خلاصه وار به خصوصیات این عملیات موشکی میتوان به فرضیات جالبی در مورد آن دست یافت.

نخستین و مهمترین ویژگی این حمله موشکی در تعداد پرتابه‌های به کار رفته است: تنها یک تیر موشک کروز قدس ۲.

در خصوص موشک و خصوصیات آن هیچ گونه اطلاعاتی در دست نیست، اما با توجه به اینکه در گذشته ارتش یمن موشک کروز قدس۱ را بار‌ها به سوی مواضع ارتش عربستان شلیک کرده است و تا کنون حتی ۱ مورد از رهگیری و انهدام آن توسط پدافند سعودی نیز اثبات نشده است میتوان حدس زد که موشک قدس ۲ دارای برد بیشتر و احتمالا خصوصیات هدایتی و پنهانکاری مدرن‌تر برای عبور از سد فشرده دفاع هوایی ارتش سعودی است.

ظاهرا متخصصین یگان موشکی انصارالله آنقدر به عملکرد موشک خود و قطعیت اصابت به هدف اطمینان داشته اند که با خیال آسوده تنها و تنها یک تیر موشک را به سوی هدف روانه کرده‌اند.

نکته بعدی در خصوص اصابت موفق موشک یمنی به هدف، تراکم وحشتناک رینگ‌های پدافندی زمین پایه و هواپایه ارتش سعودی در اطراف بندر جده است و البته این در شرایطی است که ما تنها رینگ‌های دفاعی شهر جده را در نظر گرفته و از تمامی تاسیسات نظامی که در باقی مسیر طی شده توسط موشک بوده است صرف نظر کنیم.

بر طبق تحلیل تصاویر ماهواره‌ای، سابقه فعالیت سیستم‌های پدافندی در این منطقه و همچنان برخی تصاویر زمینی موجود از استقرار سامانه‌های پدافندی در منطقه نزدیک به هدف، میتوان استعداد دفاعی ارتش عربستان در این منطقه را چنین ارزیابی کرد:

۱ آتشبار سامانه پدافند هوایی پاتریوت که به صورت ترکیبی از مدل‌های PAC ۲ GEM و PAC ۳ در شهر مکه مستقر شده بودند و بندر جده را تحت پوشش کامل خود داشتند.

یک آتشبار سامانه پدافند هوایی پاتریوت از مدل PAC ۲ GEM در شهر طائف که بندر جده را تحت پوشش خود قرار میداد.

تعداد نامعلومی از سامانه‌های پدافند برد کوتاه شاهین (کروتال فرانسوی) و ۲ آتشبار سامانه برد متوسط MIM ۲۳ هاوک.

ترکیب گسترده و متراکمی از توپ‌های هدایت راداری ۳۵ میلیمتری اورلیکن و سامانه اسکای گارد.

پایگاه هوایی ملک فهد شهر طائف با حضور ۲ اسکادران جنگنده رهگیر F ۱۵ C/D و ۳ اسکادران جنگنده یوروفایتر تایفون.
جنگنده یوروفایتر تایفون در پایگاه هوایی ملک فهد طائف

پایگاه ویژه ترابری نظامی ارتش سعودی در بندر جده.

اما تمامی ترکیب تجهیزاتی نامبرده در بالا که به جرات میتوان گفت به تنهایی توان دفاع از آسمان یک کشور با مساحت متوسط را دارند حتی متوجه ورود موشک کروز یمنی به این منطقه نشدند و گلوله‌ای به سوی آن شلیک نکردند تا این موشک با موفقیت به مخزن نفتی تاسیسات توزیع سوخت بندر جده اصابت کرده و منجر به آتش سوزی شود.

سومین نکته در خصوص این حمله موفق، حجم محدود و هشدارگونه آن بوده است. با نگاهی به تصاویر منتشر شده از تاسیسات پس از اصابت موشک یمنی به راحتی میتوان دریافت که انصارالله یمن در این حمله قصد وارد کردن خسارت ویران کننده به این تاسیسات را نداشته است. نیازی به توضیح نیست که به راحتی میشد با شلیک تعداد بیشتری از پرتابه‌ها تمامی مخازن نفتی این مقر را هدف قرار داد.

همچنین احتمال می‌رود نیرو‌های یمنی باز هم برای جلوگیری از انهدام کامل هدف و احتمال آسیب رسیدن به مردم غیرنظامی که در نزدیکی این تاسیسات حضور داشتند از موشک با سرجنگی بسیار سبک و تضعیف شده استفاده کرده باشد، زیرا همگان به خوبی به یاد دارند اصابت چند پهپاد انتحاری سبک به مخازن گازی تاسیسات شهر البقیق چه خسارات و آتش‌سوزی گسترده‌ای بر جای گذاشت و در صورتی که یک موشک کروز با سر جنگی بسیار سنگینتر به یک مخزن نفتی اصابت کند قطعا آسیب وارده بسیار بیشتر از چیزی خواهد بود که در تصاویر مشاهده میشود.

منبع: مشرق

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تحولات یمن جنگ یمن انصارالله یمن تاسیسات نفتی آرامکو حملات موشکی یوروفایتر تایفون نیرو های یمنی ارتش عربستان یگان موشکی ارتش سعودی موشک کروز بندر جده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۹۵۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهمیت حمله موشکی ایران به نواتیم چه بود؟ / پیام روشن حمله به مهم‌ترین و امن‌ترین پایگاه هوایی صهیونیست‌ها

به گزارش قدس آنلاین، روزنامه «واشنگتن‌ پست» نقشه‌ای از نقاط مورد حمله موشکی ایران در اراضی تحت اشغال رژیم صهیونیستی منتشر کرده است. این نقشه روایت طرف غربی است و لزوماً مورد تایید نهادهای داخلی نیست. طبق این نقشه، منطقه «آراد»، پایگاه هوایی «نواتیم» در جنوب اراضی اشغالی و پایگاه جاسوسی «هرمون» در جولان اشغالی زیر ضرب موشکی ایران رفته است. این نقشه در برخی از نقاط با روایت طرف ایرانی یکسان است. «سرلشکر باقری» رئیس ستادکل نیروهای مسلح در همین رابطه گفت: در این عملیات هم مرکز اطلاعاتی بزرگی که اطلاعات لازم را برای این جنایت برای صهیونیست‌ها در ارتفاعات «جبل الشیخ» تامین می‌کرد هدف قرار گرفت و هم پایگاه هوایی «نواتیم» که حمله به کنسولگری ایران از آنجا صورت گرفته بود هدف قرار گیرد که هردو تا حد قابل‌توجهی مورد انهدام قرار گرفتند و از کار افتادند.

نواتیم (Nevatim) کجاست؟

پایگاه هوایی نواتیم در سال ۱۹۴۷ احداث شد. این پایگاه در منطقه صحرای نقب نزدیک شهر بئرالسبع واقع شده است که دارای باند فرودی به اندازه ۳۴۰۰ متر است.این پایگاه به نوعی مهم‌ترین پایگاه نیروی هوایی اسرائیل است. اسکادران عملیاتی ۱۱۶ و ۱۴۰ جنگنده‌های F-۳۵ و اسکادران آموزشی ۱۱۷ مربوط به آموزش خلبانان F-۳۵ در این پایگاه مستقر است. اسکادران ۱۴۰ نیروی هوایی رژیم صهیونیستی به اسکادران عقاب طلایی مشهور است. به نقل از الجزیره، ارتش رژیم صهیونیستی دارای ۷۵ جنگنده F-۳۵ است.اسکادران ۱۰۳ سوپرهرکولس‌های ترابری رژیم صهیونیستی نیز در این پایگاه حضور دارد. آشیانه هواپیمای ویژه رئیس رژیم صهیونیستی در پایگاه نواتیم است.

معنای رسیدن موشک ایران به نواتیم چیست؟

پایگاه نواتیم بامداد ۲۶ فروردین ۱۴۰۳ هدف قرار گرفته شد. یک مقام ارشد دولت آمریکا به ABC NEWS گفت که پنج موشک بالستیک به پایگاه هوایی نواتیم اصابت کرد. «وال استریت ژورنال» پیرامون عملیات ۵ ساعته ایران نوشت که در حمله بامداد یکشنبه تنها بخش کوچکی از زرادخانه پهپادها و موشک‌های ایران مصرف شد. اما همین بخش کوچک به بزرگترین حمله پهپادی تاریخ جهان بدل شد.رژیم صهیونیستی به تنهایی سه لایه پدافندی تحت عناوین گنبد آهنین، فلاخن داوود و ختس دارد. این ظرفیت پدافندی در عملیات ۵ ساعته ایران به انتها رسید. به نحویکه با استناد به نقل قول وال استریت ژورنال، بالغ بر ۱۰ کشور به یاری اسرائیل رفتند تا بتواند با پرتاپه‌های ایرانی مقابله کند. اما نکته دیگری در این ماجرا وجود داشت که افسر سابق اطلاعاتی آمریکا و بازرس سابق سازمان ملل در بخش تسلیحات کشتار جمعی آن را فاش کرد. «اسکات ریتر» در صفحه ایکس خود نوشت: «آمریکا یک رادار باند ایکس پیشرفته تحت عنوان AN/TPY-۲ در صحرای نقب دارد.ماموریت [این رادار] شناسایی پرتاب موشک‌های ایران و ارسال داده‌های هدف‌گیری به «ختس»، «فلاخن داوود» اسرائیل و باتری‌های «THAAD ABM» آمریکا است که برای حفاظت از سایت‌های حساس اسرائیل از جمله دیمونا و پایگاه‌های هوایی نواتیم و رامون مستقر شده‌اند.موشک‌های ایرانی هر دو پایگاه هوایی نواتیم و رامون را هدف قرار دادند. بهترین رادار رصدی جهان که با پیشرفته‌ترین پدافند ضد موشکی جهان کار می‌کند، در مقابل حمله ایران ناتوان بود. بهترین سامانه دفاع موشکی جهان نتوانست از سایت‌هایی محافظت کند که وظیفه حفاظت از آنها را در برابر حملات موشک‌های ایران بر عهده داشت.»

سید «مصطفی خوش چشم» در همین رابطه گفت: «به دو علت پایگاه هوایی نواتیم در اسرائیل را زدیم. یک:؛ از همین پایگاه با F-۳۵ کنسولگری ایران را زدند. دوم؛ اینکه مهم‌ترین و امن‌ترین پایگاه هوایی صهیونیست‌هاست ... ما می‌خواستیم بگوییم دست‌ نیافتنی‌ترین هدفتان را می‌زنیم.»

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • تکذیب هرگونه آسیب به تاسیسات هسته ای ایران /حمله به شهرهای ایران صحت ندارد /بخاطر یک پهپاد مشکوک، سامانه پدافندی فعال شده بود
  • آیا بدنه جت های جنگنده مدرن ضد گلوله ساخته می شود؟(+عکس)
  • تلویزیون عربستان: ایرانی‌ها در صورت حمله اسرائیل، منطقه را به آتش می‌کشند!
  • آسمان ایران امن تر از همیشه
  • انفجار مهیب در پایگاه هوایی روسیه در کریمه و نابودی سامانه های موشکی
  • سامانه‌های موشکی ۱۵ خرداد و اس ۳۰۰ و اس ۲۰۰ ارتش ایران | تصاویر
  • حمله موشکی حزب‌الله لبنان به پایگاه اشغالگران در الجلیل
  • سامانه‌های راداری،موشکی و جنگال نیروی پدافند هوایی به نمایش درآمد
  • اهمیت حمله موشکی ایران به نواتیم چه بود؟ / پیام روشن حمله به مهم‌ترین و امن‌ترین پایگاه هوایی صهیونیست‌ها
  • اهمیت حمله موشکی ایران به نواتیم چه بود؟