Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-19@05:06:47 GMT

تاج و دوستان زرنگ‌تر از نمایندگان مجلس

تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۹۶۳۶۲

تاج و دوستان زرنگ‌تر از نمایندگان مجلس

ساعت 24- پرونده درخواست غرامت مارک ویلموتس، سرمربی سابق و بلژیکی تیم ملی ایران، در حال فراموشی است. مردی که قریب به شش ماه با فدراسیون فوتبال ایران همکاری کرد، به دلیل پایبندنبودن مسئولان فدراسیون به پرداخت دستمزد این مربی و کادرش، به فیفا شکایت و درخواست غرامت 6.2 میلیون‌یورویی کرده است.

مهدی تاج، رئیس وقت فدراسیون فوتبال ایران، قرارداد با مارک ویملوتس را تنظیم کرد و از جزئیات آن به‌خوبی آگاهی داشت؛ بااین‌حال، او هر بار که رقم دستمزد سنگین این مربی بلژیکی مطرح شد، آن را شایعه خواند و نجابت ویلموتس را به میان آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما دست آخر مهدی تاج، به‌ظاهر، به دلیل مشکلات قلبی از سمتش در فدراسیون فوتبال استعفا داد و امید داشت پیامدهای شکایت ویلموتس از فدراسیون فوتبال دامنش را نگیرد. بااین‌حال وقتی مارک ویلموتس به صورت رسمی از ایران شکایت کرد، مشخص شد همه شایعاتی که مهدی تاج و دوستانش در فدراسیون فوتبال آن را تکذیب می‌کردند، درست است و ایران باید 6.2 میلیون یورو به مارک ویلموتس بدهد. باوجوداین حلقه نزدیک به تاج در فدراسیون فوتبال که بعد از استعفای او زمام امور را به دست گرفته بودند، وعده دادند که ویلموتس قطعا به «کاهدان» زده و رأی فیفا شکستنی است. استناد آنها هم به این بود که در قرارداد ذکر کرده‌اند وقتی طرف قرارداد فسخ کند، ایران باید سه ماه دستمزد «یا یک رقم مشخص» را به‌عنوان غرامت بدهد. مهدی تاج اعتقاد داشت ویلموتس زبان انگلیسی را خوب نمی‌دانسته و به‌همین‌دلیل این بند قراردادش را نادیده گرفته است؛ پس طبیعتا نه‌تنها فدراسیون نباید غرامتی به ویلموتس بدهد؛ بلکه این مرد بلژیکی باید به فدراسیون پول هم بدهد! این داستان پول‌دادن ویلموتس به فدراسیون ایران هم موضوع مجزایی است؛ در واقع فدراسیون فوتبال ایران بعد از دلخوری ویلموتس مبنی بر عقب‌افتادن دستمزدش، از شرکت‌های زیرمجموعه شستا دو میلیون یورو قرض می‌گیرد و در بانکی در ترکیه به حساب ویلموتس واریز می‌کند؛ اما ویلموتس با وجود گرفتن آن رقم قراردادش را با فدراسیون فوتبال ایران فسخ کرد. مهدی تاج اعتقاد داشت چون ایران باید فقط سه ماه غرامت بدهد، پس ویلموتس از رقم فسخ هم بیشتر پول گرفته و باید بخشی از آن را پس بدهد! اینها همه البته خوش‌خیالی و خوش‌بینی یا شاید بهانه‌ای برای خودتطهیری بود؛ چون چندی بعد فیفا آن بند از قرارداد را که طرف ایرانی خیلی به آن دل بسته بود، «غیرشفاف» دانست و رأی به پرداخت همه رقم قرارداد سه‌ساله یعنی 6.2 میلیون یورو به ویلموتس داد. این مبلغ با احتساب دو میلیون یورویی که ایران پیش‌تر به این مرد بلژیکی داده بود، به 8.2 میلیون یورو می‌رسد!
با روشن‌شدن ابعاد این پرونده و اهمال مطلق مهدی تاج در بستن قرارداد با ویلموتس، موجی هیجانی بین مسئولان رده‌بالای ورزش و البته نمایندگان مجلس به راه افتاد تا مسببان این قرارداد ننگین را به سزای اعمالشان برسانند. دراین‌بین، پیش‌دستی قوه قضائیه هم مزید بر علت شد تا این خوش‌بینی به وجود آید که برای اولین بار در فوتبال قرار است آنهایی که از پول بیت‌المال هزینه بیخود می‌کنند، مجازات شوند. این‌طور شد که همکاری نهادهای نظارتی و سازمان بازرسی بدون فوت وقت شکل گرفت و در اولین گام هشت نفر را به‌عنوان مقصر این پرونده جنجالی به دادگاه معرفی کردند. این هشت نفر، مهدی تاج و البته اعضای هیئت‌رئیسه او بودند که همگی پای قرارداد ویلموتس را امضا کرده یا از آن آگاهی داشتند. هم‌زمان با قوه قضائیه، نمایندگان مجلس و دو کمیسیون اصل ۹۰ و اعضای فراکسیون ورزش مجلس نیز دست به کار شدند و با کشاندن وزیر ورزش و اعضای هیئت‌رئیسه فدراسیون فوتبال به مجلس، آنها را بازخواست کردند. آنها به‌عنوان منتخبان مردم می‌خواستند در پرونده مجازات مقصران دستی داشته باشند و به‌نوعی پاسخ روشنی به مطالبه عمومی بدهند که از آنها می‌خواستند مقصران این پرونده را به سزای اعمالشان برسانند.
اگرچه شور به‌راه‌افتاده خیلی خوب داشت مسیر را طی می‌کرد؛ ولی ناگهان ورق به سود فدراسیون فوتبال ایران برگشت تا نه‌تنها نهادهای نظارتی؛ بلکه نمایندگان مجلس هم بیخیال این پرونده شده یا احتمالا چراغ‌خاموش در این مسیر حرکت کنند.
چه  کسی  به   فیفا   خبر   داد؟
فدراسیون فوتبال و به‌ویژه آن هشت نفری که پایشان در پرونده گیر بود، زمانی نفس راحتی کشیدند که فیفا با ارسال نامه‌ای به ایران، رسما خط‌ونشان کشید که اگر دادگاهی‌شدن اعضای هیئت‌رئیسه و دخالت نهادهای بیرونی در فدراسیون فوتبال ادامه داشته باشد، فوتبال ایران را تعلیق می‌کند. اینکه فیفا چطور به جزئیات این اتفاقات دسترسی پیدا کرده و اصولا چه کسی آنها را مطلع کرده، چندان روشن نیست؛ نهادهای نظارتی می‌گویند از داخل به فیفا گزارش داده‌اند و مسئولان فدراسیون فوتبال هم می‌گویند نقشی در این موضوع نداشته‌اند!
به‌هرحال با همین برگ موقت، فدراسیون فوتبال توانست بر جو هیجانی به‌وجودآمده فائق بیاید و جریان را به نفع خودش برگرداند؛ دیگر نه سخنگوی قوه قضائیه در صحبت‌هایش اشاره‌ای به بازخواست عاملان این پرونده کرد و نه نمایندگان مجلس، مینی‌بوسی اعضای فدراسیون فوتبال را به مجلس فراخواندند. دراین‌بین، با آرام‌شدن شرایط و سکوت صورت‌گرفته، نگاه رسانه‌ها هم رفته‌رفته از این موضوع دورتر شد تا مسئولان فدراسیون فوتبال به چیزی که می‌خواستند، برسند. آنها مثل چند سالی که مهدی تاج ریاست این نهاد را بر عهده داشت، می‌خواستند همه چیز را پشت درهای بسته پیش ببرند و از رسانه‌ای‌شدن آن واهمه داشتند.
تنها اتفاق ناخوشایندی که برای مسئولان فدراسیون فوتبال رخ داده، توقیف بخشی از اموال آنهاست که این موضوع هم ارتباطی با پرونده ویلموتس ندارد. آن‌طورکه قاضی‌زاده‌هاشمی، نماینده مجلس، گفته این توقیف اموال به خاطر شکایت شستا برای زنده‌کردن بخشی از دو میلیون یورو است که به فدراسیون فوتبال قرض داده است.
شاید مجلسی‌ها از شنیدن این موضوع چندان خوششان نیاید؛ ولی واقعیت این است که در این پرونده، فدراسیون فوتبال، به‌ویژه مهدی تاج و دوستانش، زرنگ‌تر از نمایندگان مجلس ظاهر شده‌اند و مسیر را به نفع خودشان تغییر داده‌اند. آنها هم زمان خریدند، هم مسیر رسیدگی به پرونده را تغییر دادند و هم با به‌میان‌آمدن نامه تهدیدآمیز فیفا، تا حدودی خیالشان راحت است که قرار نیست با تصمیمات ضربتی غافلگیر شوند. شاید نمایندگان مجلس و مسئولان نهادهای نظارتی با چنین توجیهی که قرار است به صورت مخفیانه با عاملان این پرونده برخورد شود تا فیفا حساس‌تر نشود، خودشان را تسکین دهند؛ ولی واقعیت این است که در افکار عمومی، مهدی تاج و حلقه نزدیکش در فدراسیون فوتبال، در این پرونده، تا به الان برابر آنها به برتری رسیده‌اند و از رقیب در حال پیشی‌گرفتن هستند.

منبع: روزنامه شرق

منبع: ساعت24

کلیدواژه: فدراسیون فوتبال ایران فدراسیون فوتبال مسئولان فدراسیون نمایندگان مجلس نهادهای نظارتی میلیون یورو مهدی تاج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۹۶۳۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب چند لایحه علیه ایران در مجلس نمایندگان آمریکا

مجلس نمایندگان آمریکا در پی پاسخ مشروع ایران به اقدامات متجاوزانه رژیم صهیونیستی و در حمایت از این رژیم، چند لایحه را علیه ایران به تصویب رساند.   به گزارش ایسنا، مجلس نمایندگان آمریکا بدون در نظر گرفتن حق مشروع ایران برای پاسخ دادن به اقدامات متجاوزانه رژیم صهیونیستی، در پی عملیات "وعده صادق" ایران علیه اراضی اشغالی، چند لایحه ضدایرانی را تصویب کرد، اما هنوز مشخص نیست که سنا اقدامی در ارتباط با آن انجام دهد.   نشریه آمریکایی پولیتیکو در این باره گزارش داد که این لوایح شامل قطعنامه‌ای است که شعار " از نهر تا بحر فلسطین آزاد می‌گردد" را "آشکارا یهودی‌ستیزانه" اعلام کرده و خواستار محکومیت آن است.   قانون "پاسخگو کردن مقامات ارشد ایران" نیز از جمله لوایح تصویب‌شده است که خواستار ارائه گزارشی درباره دارایی‌های مقامات ارشد ایرانی است.   لایحه دیگر "قانون پاسخگویی درباره تحریم‌های ایران" است که هدف جلوگیری از دور زدن تحریم‌ها علیه ایران را دنبال می‌کند.   "قانون تقویت ابزارها برای مقابله با استفاده از سپر انسانی" که امکان اعمال تحریم علیه نهادهایی را فراهم می‌سازد که از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کنند.   "قانون منع قاچاق کاپتاگون" نیز از دیگر موارد تصویب‌شده توسط مجلس نمایندگان آمریکا است که به موجب آن، علیه نهادهای تولیدکننده یا تسهیل‌کننده توضیع محرکی ترکیبی به نام کاپتاگون تحریم اعمال می‌شود.   افزون بر این، صادرات فناوری‌های ساخت آمریکا به ایران، به طور دائمی با تصویب "قانون عرضه نکردن تکنولوژی برای اقدامات تروریستی" ممنوع می‌شود.   "قانون پاداش ندادن به گروگان‌گیرها" نیز آمریکا را از پذیرفتن مقامات تحریم‌شده در نشست‌های سازمان ملل متحد منع می‌سازد.   "قانون تحکیم تحریم‌های ایران" نیز تصویب شد که برخی تحریم‌ها علیه ایران را دائمی می‌کند.   قطعنامه‌ای نیز تصویب شده است که از اتحادیه اروپا می‌خواهد "سریعا" سپاه پاسداران ایران را سازمانی تروریستی اعلام کند.   هنوز نشانه‌ای مبنی بر قصد سنا برای اقدامی در راستای عملی کردن هر یک از این تدابیر وجود ندارد.   اقدام ضد ایرانی مجلس نمایندگان آمریکا در پی این انجام شده است که ایران، شامگاه شنبه، عملیات «وعده صادق» را علیه رژیم صهیونیستی و در پاسخ به اقدام متجاوزانه رژیم صهیونیستی علیه ساختمان کنسولگری ایران در دمشق اجرا کرد. ایران این حمله را حق مشروع خود برای پاسخ به اقدامات متجاوزانه علیه منافع خود و در چارچوب منشور ۵۱ سازمان ملل دانسته است.   سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، قبل از ساعت ۳ بامداد یکشنبه، سیل پهپادهای شاهد ۱۳۶ و موشک‌های بالستیک ایران را به آسمان سرزمین‌های اشغالی شلیک کرد که گنبد آهنین را درگیر کردند. بسیاری از موشک‌ها از این سپر دفاعی عبور کرده و به اهداف مورد نظر برخورد کردند. هدف موشک‌های سپاه، پایگاه‌های ارتش رژیم صهیونیستی در نقب در جنوب سرزمین‌های اشغالی بود. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • پایان کار نمایندگان ایران در تفنگ ۵۰ متر سه وضعیت
  • تلاش نمایندگان مجلس آمریکا برای لغو معافیت 10 میلیارد دلاری ایران
  • ۱۰ سال حبس برای نایب رئیس سابق فدراسیون فوتبال؛ شهره موسوی کیست و چرا بازداشت شد؟
  • حکم سنگین برای نایب رییس سابق فدراسیون؛ شهره موسوی به 10 سال حبس محکوم شد!
  • ۱۰ سال حبس برای نایب‌رئیس پیشین فدراسیون فوتبال
  • نماینده مجلس: کاش رئیسی، بلوچ بود
  • تصویب چند لایحه علیه ایران در مجلس نمایندگان آمریکا
  • معین الدین سعیدی: کاش رئیسی، بلوچ بود؛ انتظار دارند صرفا مجیزگوی دوستان باشیم
  • معین الدین سعیدی: کاش رئیسی، بلوچ بود / با دلار ۶۷، ۶۸ هزار تومانی چه بلایی سر سفره مردم می آید؟
  • نایب رئیس سابق فدراسیون با حکم 10 ساله زندانی شد