Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-03-28@08:03:14 GMT

تربیت کادر طراز انقلاب اولویت بسیج دانشجویی است

تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۹۶۶۷۰

تربیت کادر طراز انقلاب اولویت بسیج دانشجویی است

به گزارش خبرگزاری مهر، جواد رفعت نژاد عصر سه شنبه در جمع خبرنگاران به مناسبت سالروز تشکیل بسیج دانشجویی، با اشاره به تشکیل بسیج توسط بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران گفت: امام راحل در اوج تهدید و مشکلات و شرایط آن دوران یک فرصت و معجزه‌ای به نام بسیج را تشکیل دادند و بسیج دانشجویی در واپسین ماه‌های عمر با برکت حضرت امام خمینی (ره) و به فرمان ایشان در دوم آذرماه سال ۶۷ شکل گرفت که اهداف بسیج دانشجویی نیز با تاسی از آرمان‌های ایشان و رهبر فرزانه انقلاب دنبال می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسئول بسیج دانشجویی استان قم با بیان اینکه از مجموع ۶۰ هزار دانشجو در استان، ۱۵ هزار دانشجو عضو بسیج دانشجویی هستند، افزود: یکی از اقدامات مهم سازمان بسیج دانشجویی بر عهده معاونت رشد و کادرسازی است که یکی از مهم‌ترین وظایف این معاونت توانمندسازی کادر متناسب با نیازهای انقلاب است.

وی با تاکید بر اینکه رسالت نخست بسیج دانشجویی تربیت کادر طراز انقلاب را محقق کرده تا آن‌ها در مأموریت‌های انقلاب اسلامی نقش آفرینی کنند، ادامه داد: در همین راستا دوره‌های مختلفی نظیر ولایت و خط امام توسط بسیج دانشجویی برگزار شده است.

رفعت نژاد با اشاره به اقدامات بسیج دانشجویی در زمینه مقابله با کرونا و شکل‌گیری قرارگاه شهید قاسمی توسط بسیج دانشجویی در این زمینه گفت: دبیری این قرارگاه بر عهده علوم پزشکی بود و تا امروز این قرارگاه برکات زیادی داشته است و با توجه به کمبود ماسک در استان قم بسیج دانشجویی به این حوزه ورود پیدا کرد و با امکانات ابتدایی توانست نمونه ماسک تهیه و مجوزهای لازم را دریافت کرده و اقدام به تولید ماسک کند.

وی با اعلام اینکه بسیج دانشجویی قم تاکنون دو و نیم میلیون ماسک تولید کرده و روزانه ظرفیت تولید ۷۰ هزار ماسک را دارد و ۳۰ هزار لیتر محلول ضد عفونی وارد قم کرده گفت: این محصولات به ۱۱ استان ارسال شد و دانشجویان بسیجی به ۲۰ فرمول مختلف در زمینه تولید ژل و محلول ضد عفونی دست پیدا کردند.

رفعت نژاد افزود: در زمینه کمک مومنانه بیش از ۴ هزار بسته معیشتی میان نیازمندان قمی توزیع شد و بیش از یک میلیارد تومان جمع‌آوری گردید و در سامانه ۴۰۳۰ نیز ۶۰ دانشجوی بسیجی فعال شدند که به کمک مرکز بهداشت استان اطلاعات مورد نیاز در زمینه ویروس کرونا را به مردم ارائه دادند.

رفعت نژاد با بیان اینکه گروه‌های جهادی زیر نظر بسیج دانشجویی مشغول فعالیت هستند که دو گروه به صورت تخصصی فعالیت می‌کنند که گروه دندانپزشکی در شهر قائم حضور پیدا کرده و افراد نیازمند را به صورت رایگان ویزیت کردند، افزود: در حوزه صنعت نیز قرارگاه جهش تولید در استان قم شکل گرفت که دانشجویان دانشگاه صنعتی ورود پیدا کرده و در راستای پایش واحدهای تولیدی صنعتی اقدام کردند تا از تعطیلی برخی از شرکت‌ها و تعدیل نیرو جلوگیری شود.

وی با تاکید بر اینکه فضایی که در کشور مشاهده می‌کنیم و گرفتاری‌های معیشتی همه دارای علاج است و آن فقط نگاه به داخل و اعتماد به نسل جوان و دانشجویان است، گفت: قرارگاه شهید احمدی روشن و قرارگاه شهید تهرانی مقدم در زمینه فعالیت‌های پژوهش محور اهتمام دارند.

کد خبر 5079941

منبع: مهر

کلیدواژه: قم بسیج بسیج دانشجویی هفته بسیج ویروس کرونا محدودیت های کرونایی هفته بسیج شیوع کرونا کرمانشاه شیراز آمار کرونا بارش باران گرگان بوشهر بارش برف بسیج ستاد ملی مقابله با کرونا شهرستان کرج بسیج دانشجویی رفعت نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۹۶۶۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرهنگ جزو اولویت‌های سازمان برنامه و بودجه نیست

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس: با وجود آنکه مصوب شده سهم فرهنگ در بودجه هر سال ۲۵ درصد افزایش یابد اما سازمان برنامه‌ریزی با این مسئله مخالف بود چون بحث‌های فرهنگی جزو اولویت سازمان برنامه و بودجه نیست. - اخبار فرهنگی -

به‌گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم؛  امیرحسین بانکی پور گفت: «طی سال‌های اخیر، باوجودآنکه شورای‌عالی انقلاب‌فرهنگی مصوب کرد که سهم فرهنگ در بودجه هر سال، 25 درصد افزایش یابد اما سازمان برنامه‌ریزی با این مسئله مخالف بود؛ چون متأسفانه بحث‌های فرهنگی جزو اولویت‌های سازمان برنامه و بودجه نیست.»

فرهنگ مایه حیات یک جامعه است. برخلاف تصور غلط سیاستمداران که فرهنگ و فعالیت‌های فرهنگی را از اساس اموری حاشیه‌ای پنداشته و هزینه‌کرد در این حوزه را غیرضروری می‌دانند، اما فرهنگ علاوه بر ارزش ذاتی، فواید اجتماعی و اقتصادی مهمی را به همراه دارد. ازاین‌رو، لازم است تا همانند سایر فعالیت‌هابرآورد مالی و بودجه کافی به این عرصه اختصاص یابد.

در ادامه، دکتر امیرحسین بانکی پور، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و عضو شورای‌عالی انقلاب‌فرهنگی ضمن بررسی ریشه کاستی‌های بودجه فرهنگی، راهکارهایی را برای برون‌رفت از این معضل پیشنهاد می‌دهد.

مخالفت سازمان برنامه‌ریزی با افزایش 25 درصدی بودجه فرهنگی

عضو کمیسیون فرهنگی با اشاره به مشکلات بودجه‌ای موجود در حوزه فرهنگ گفت: «در ابتدای ورود به مجلس، کل بودجه فرهنگی نیم درصد بود؛ اما سال 1400 برای نخستین بار، بودجه فرهنگی کشور از نیم درصد به 5/2 درصد افزایش پیدا کرد.»

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مقاومت سازمان برنامه‌ریزی بودجه در خصوص افزایش بودجه فرهنگی افزود: «طی سال‌های اخیر، باوجود آنکه شورای‌عالی انقلاب‌فرهنگی مصوب کرد که سهم فرهنگ در بودجه هر سال، 25 درصد افزایش یابد اما سازمان برنامه‌ریزی با این مسئله مخالف بود؛ چون متأسفانه بحث‌های فرهنگی جزو اولویت‌های سازمان برنامه و بودجه نیست.»

بانکی پور تأکید کرد: «به‌طورکلی، کم‌توجهی برنامه‌ریزان کشور بر روی مسائل فرهنگی کاملاً مشهود است  و توجه ویژه‌ای که باید به فرهنگ شود، صورت نمی‌گیرد.»

نقد «فرهنگ» در برنامه هفتم توسعه (2) |بخش فرهنگ برنامه حاکی از بی‌مسئلگی دولت در این حوزه است

تقویت بودجه فرهنگی در عرصه صداوسیما و وزارت فرهنگ و ارشاد

بانکی پور دررابطه‌با تغییر بودجه فرهنگی نسبت به سال‌های قبل گفت: «سال گذشته در برنامه هفتم توسعه کشور با همراهی دولت، اقدامات خوبی برای صداوسیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گرفت. این دو عرصه در بحث فرهنگی  نسبتاً تقویت شد؛ اما می‌طلبد که نگاه نسبت به مسائل فرهنگ عمیق‌ترشده و سهم قابل‌توجهی برای بودجه فرهنگی در نظر گرفته شود. بر همین اساس، شورای‌عالی انقلاب‌فرهنگی تصویب کرد که هر سال سهم فرهنگ 25 درصد اضافه‌تر شود و امیدواریم که امسال این اقدام عملیاتی شود.»

بی‌توجهی سازمان برنامه‌وبودجه به حوزه فرهنگ

اگرچه تقریباً در تمام دولت‌ها شاهد کم‌توجهی نسبت به بودجه فرهنگی کشور بوده‌ایم، اما بانکی پور این کم‌توجهی را متوجه دولت‌هانمی‌داند. چنانچه به گفته او، دولت فعلی بر روی مسئله فرهنگ توجه ویژه‌ای دارد؛ بنابراین ریشه این کم‌توجهی بیش از دولت متوجه سازمان برنامه‌ و بودجه است.

نماینده اصفهان در مجلس ادامه داد: «متأسفانه نگاه سازمان برنامه‌وبودجه بیش از فرهنگ به هزینه است. بارها از کارشناسان سازمان برنامه شنیده‌ایم که اگر چیزی برای آنها عینیت یا درآمدزایی داشته باشد، آنها تشخیص می‌دهند که بودجه صرف آن کنند؛ اما فرهنگ از نظر آنهامشمول هزینه‌هایی است که معلوم نیست چقدر به نتیجه برسد.»

این عضو کمیسیون فرهنگی بخش دیگر از کم‌توجهی سازمان برنامه به حوزه فرهنگ را مربوط به نتیجه‌بخشیدرازمدت این حوزه دانست و افزود: «برنامه‌ریزان به دلیل غیرمشهود بودن نتیجه حوزه فرهنگ، هزینه‌کرد در آن حوزه را نه‌تنهابی‌فایده می‌بینند، بلکه با توجه به تهاجم فرهنگی و هجمه‌های شدیدی که در جامعه حاکم است، هزینه در حوزه فرهنگ را نوعی هدررفت مالی می‌دانند. درحالی‌که آنها توجه ندارند که دشمن به‌شدت بر روی مسئله فرهنگی کشور هزینه می‌کند و ما در جنگ نابرابر قرار داریم و اگر این جنگ را جدی نگیریم، نمی‌توانیم مقابله کنیم.»

بودجه‌ سینمای مستند حتی کفاف تحقیق آن را هم نمی‌دهد/ "بی‌قرار" چگونه ساخته شد؟

نگاه اقتصادی برنامه‌ریزان به حوزه فرهنگ

بانکی پور معتقد است که شالوده فکری کارشناسانمشورت دهنده در سازمان برنامه‌وبودجه، بر روی مسائل اقتصادی است.

او توضیح داد: «در برنامه هفتم توسعه کشور، ضمن تفاهم‌نامه صورت‌گرفته بین شورای انقلاب‌ فرهنگی و سازمان برنامه‌وبودجه پروژه‌های بزرگ و پیشنهادات بسیار خوبی گماشته شد؛ اما در نهایت پیشنهادات زمانی که به سازمان برنامه رسید، تصویب نشد.»

این عضو شورای‌عالی انقلاب‌ فرهنگی از ارائه طرحی خبر داد که عملیاتی نشد. نماینده مردم اصفهان گفت: «طرحی ارائه داده شد که در شورای نهایی برنامه، دبیر شورای انقلاب‌فرهنگی، وزیر ارشاد به‌عنوان رئیس کمیسیون فرهنگی و سه تن از اعضای حقیقی شورای‌عالی انقلاب‌فرهنگی حضور داشته باشند تا از حوزه فرهنگ حمایت کنند؛ این طرح در شورای‌عالی انقلاب‌فرهنگی تصویب شد و رئیس‌جمهور آن را ابلاغ کردند، اما باتوجه‌به نگاه اقتصادی  برنامه‌ریزان سازمان برنامه‌وبودجه این طرح عملیاتی نشد و از این افراد که خود بنده نیز به‌عنوان یکی از اعضای حقیقی شورای انقلاب‌فرهنگی بودم، دعوت نشد؛ لذاباتوجه‌به نگاه اقتصادی برنامه‌ریزان نمی‌توان انتظار تحول اساسی در حوزه فرهنگ را داشت.»

اقتصاد  و فرهنگ دو بال جدا نشدنی

بانکی پور با اشاره به شم اقتصادی برنامه‌ریزان گفت: «متأسفانه برنامه‌ریزان متوجه این مسئله نیستند که بال اقتصاد بدون بال فرهنگ به نتیجه نمی رسد. شاید یکی از دلایلی که علیرغم تأکیدات مکرر مقام معظم رهبری بر روی بحث اقتصاد ما نتوانستیم به موفقیت دست یابیم، همین بی توجهی به مسئله فرهنگ باشد، چون اقتصاد بدون فرهنگ به نتیجه نخواهد رسید.»

او تصریح کرد: «مقام معظم رهبری بارها تأکید کردند که فرهنگ اولویت ذاتی و اقتصاد اولویت رتبی دارد؛ لذا در جنگ اقتصادی فعلی، باید به اقتصاد توجه کنیم؛ اما از آنجایی‌که اولویت فرهنگی ذاتی است، در هر شرایطی باید به فرهنگ توجه شود.»

اصلاح سازمان برنامه راهی برای برون‌رفت از مشکلات جامعه

به گفته بانکی پور، مدیران سازمان برنامه باید به کارشناسان سازمان تفقه پیدا کنند.همچنین استفاده از کارشناسان حزب‌اللهی، شجاع و خلاق مسئله مهمی است که رئیس‌جمهور و دولت باید به آن توجه ویژه‌ای داشته باشند. البته کارشناسان حتی کارشناسان مذهبی باید متوجه باشند که مرعوب ادبیات‌های تنیده شده از قبل و رویه‌های موجودی که سال‌ها ضربه آن را خورده‌ایم، نشوند؛ آنها بایدارزش‌های اصلی ما را بررسی کنند و بر اساس آن پیش روند.

او در پایان تأکید کرد: «پاشنه آشیل دولت، سازمان برنامه است؛ لذا دولت به‌منظور رفع مشکلات اقتصادی و فرهنگی جامعه باید به فکر اصلاح اساسی در سازمان برنامه‌ و بودجه باشد.»

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امید آفرینی برای محرومین جامعه به همت گروه‌های جهادی بسیج
  • ۱۰ روز مجاهدت در غلامان خراسان شمالی/فرمانده سپاه استان از اردوی جهادی دانشجویی بازدید کرد+فیلم
  • فرهنگ جزو اولویت‌های سازمان برنامه و بودجه نیست
  • سردار تنگسیری: تامین آب پایدار قشم در اولویت قرارگاه محرومیت‌زدایی نیروی دریایی سپاه است
  • تنگسیری: تامین آب پایدار قشم در اولویت قرارگاه محرومیت‌زدایی نیروی دریایی سپاه است
  • ارتقای کیفیت آموزش در مدارس دولتی، اولویت دولت و آموزش و پرورش
  • مأموریت عمده بسیج مشارکت مردم و وصل کردن آنها به دستگاه‌های دولتی است
  • واکنش بسیج دانشجویی دانشگاه تهران و جمعی دیگر از تشکل‌های دانشجویی به جنایات غزه
  • ثبات اقتصادی از الزامات تحقق شعار سال است
  • اردی جهادی دانشجویان بسیجی خراسان شمالی برگزار می‌شود