Web Analytics Made Easy - Statcounter

حکم مقام معظم رهبری به اعضای شورای عالی فضای مجازی دارای نکات بسیار مهمی ناظر به تسریع در راه اندازی شبکه ملی اطلاعات است که در این یادداشت بدان می پردازیم. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم؛ حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال 1394 در حکمی اعضای شورای عالی فضای مجازی را منصوب کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقام معظم رهبری در این حکم با اشاره به اهمیت شورای عالی فضای مجازی در «مواجهه هوشمندانه و مقتدرانه با تحولات این عرصه»، وظیفه‌ی اصلی این تشکیلات یعنی «سیاست‌گذاری، مدیریت کلان و برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری‌های لازم و به‌هنگام و نظارت و رصد کارآمد و روزآمد در فضای مجازی»، 10محور مهم درباره وظایف و مأموریت‌های شورای عالی فضای مجازی را ابلاغ کردند که مهمترین این وظایف و مأموریت ها راه اندازی شبکه ملی اطلاعات بوده است. در بند 5 حکم مقام معظم رهبری چنین آمده است:

«تسریع در راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات پس از تصویب طرح آن در شورای عالی و نظارت مستمر و مؤثر مرکز ملی بر مراحل راه‌اندازی و بهره‌برداری از آن.»

نکته بسیار مهمی که مقام معظم رهبری در اینجا بدان اشاره کرده اند تسریع در راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات است که متأسفانه این مساله بطور جدی بدان اهتمام نشده است. در این یادداشت به تبیین ضرورت تسریع در راه اندازی شبکه ملی اطلاعات ناظر به سایر بندهای این حکم می پردازیم:

بند سه: ارتقای جمهوری اسلامی ایران به قدرت سایبری در طراز قدرت‌های تأثیرگذار جهانی.

نکته اول: مهمترین علت تسریع در راه اندازی شبکه ملی اطلاعات، ضرورت دسترسی کشور به قدرت سایبری در طراز قدرت های تاثیرگذار جهانی است که این مساله مهم را باید در استقلال زیرساخت های فضای کشور از اینترنت جهانی دانست که با راه اندازی شبکه ملی اطلاعات محقق می شود. پس از این، راه برای تعاملات هدفمند منطقه ای و جهانی در راستای اهداف و منافع ملی در فضای مجازی فراهم می گردد و این راهی است که بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا مثل چین، روسیه، کره جنوبی، اتحادیه اروپایی و غیره رفته اند.

بند چهارم: اهتمام ملی و همه‌جانبه و سرمایه‌گذاری جدی در امر ایجاد و توسعه انواع فناوری‌ها و صنایع کاملاً پیشرفته و رقابتی خصوصاً با استفاده و ایجاد رشته‌های نوین دانشگاهی و تربیت سرمایه‌های انسانی متعهد، ‌متخصص و کارآمد مورد نیاز در بخش‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری

در این بند به ضرورت رشد و پیشرفت در فناوری اطلاعات و ارتباطات هم در بخش نرم افزاری و هم در بخش سخت افزاری و تربیت نیروی انسانی کارآمد و متخصص با ایجاد رشته های دانشگاهی جهت تولیدات ملی و بومی اشاره شده است. مسلما برای آنکه تولیدات ملی در حوزه های نرم افزاری و سخت افزاری مرتبط با فناوری اطلاعات و ارتباطات و فضای مجازی مورد حمایت قرار گیرند، باید بستری برای بهره گیری و استفاده از این تولیدات فراهم کرد. فقدان این بستر باعث شده است 80 درصد نخبگان کشور در رشته ای کامپیوتر و آی تی از کشور خارج شوند. لذا شبکه ملی اطلاعات می تواند هم زمینه را برای تولید ملزومات سخت افزاری در داخل کشور فراهم آورد و هم می تواند عرصه ای باشد برای عرضه تولیدات باکیفیت نرم افزارهای بومی در فضای مجازی که توانایی رقابت با محصولات مشابه را داشته باشند.

بند هفت: ترویج هنجارها، ‌ارزش‌ها و سبک زندگی اسلامی ایرانی و ممانعت از رخنه‌ها و آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی در این عرصه (فضای مجازی)

علت دیگر تسریع در راه اندازی شبکه ملی اطلاعات آن است که شبکه ملی اطلاعات به عنوان بستر بومی فضای مجازی می تواند زمینه را برای ترویج ارزش های اسلامی توسط افراد، گروه ها، اقشار مختلف و به خصوصی موسسات و تشکل های مردم نهاد اسلامی و حمایت از آنها فراهم کند. برای مثال با افزایش پهنای باند و کاهش هزینه های تولید و دسترسی، امکان تنوع بخشیدن به فعالیت نهادهای مذکور و ارتقای کیفیت آن در حوزه های چند رسانه ای ایجاد می شود. علاوه بر این می توان برای افراد یا گروه هایی که با هدف توسعه محتوا منطبق با ارزش ها و فرهنگ اسلامی و ایرانی فعالیت می کنند، درآمدزایی هم کرد؛ مثلا می توان بخشی از درآمد حاصل از ترافیک داده در دیتا سنترهای داخلی را به تولیدکنندگان محتوای فاخر به شکل های مختلف تشویقی اختصاص داد.

همچنین شبکه ملی اطلاعات می تواند در خصوص ارتقای فرهنگ کاربری و سواد فضای مجازی موثر واقع شود؛ با توجه به اینکه این امر با ساز و کارهایی نظیر اطلاع رسانی، آموزش و تنظیم مقررات محقق می شود، می توان به واسطه شبکه ملی اطلاعات بستری را فراهم کرد که کاربران از آموزش های رسمی و غیررسمی مستقیم و غیر مستقیم بهره مند شوند. (مثلا می توان سامانه یکپارچه برای آموزش ضمن خدمت معلمان در این رابطه ایجاد کرد.) همچنین بدین وسیله می توان به شفافیت سازی مقررات مرتبط با کاربری فضای مجازی و تنظیم رفتار کاربران همت گماشت.

از همین پرونده بیشتر بخوانید:

فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|شبکه ملی اطلاعات؛ راهکار مقابله با کودک‌آزاری در فضای مجازیفضای مجازی، تهدید یا فرصت؟| اصول راهبردی سند سایبری ایالات متحده آمریکافضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|مهمترین سناریوهای حکمرانی فضای مجازی در آلمان چیست؟«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟»|6 مزیت راه اندازی شبکه ملی اطلاعات در ایرانفضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|راه اندازی شبکه ملی اطلاعات در چین از چه زمانی آغاز شد؟فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟| راه مقابله با انحصارگرایی آمریکا در اینترنت، استقلال در فضای مجازی است/ نگرانی آمریکایی ها از راه اندازی شبکه ملی اطلاعات در ایران«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟»|نفوذ جریان معاند به شبکه های داخلی اینترنت/ ضرورت تحقیق و تفحص از وزارت ارتباطات«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟»| اشتغالزایی صدها هزار نفری با راه اندازی شبکه ملی اطلاعاتقوانین سختگیرانه اتحادیه اروپا برای حمایت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازیضرورت توجه به حکمرانی فضای مجازی در بازی های رایانه ای/ بازار بازی های رایانه ای در اشغال شرکت های خارجیوضعیت مطلوب در حکمرانی فضای مجازی چیست؟فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|تأثیرات منفی استفاده افراطی کودکان از گوشی و تبلت چیست؟فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|تأملاتی بر ممنوعیت تبلیغ اینستاگرام در صداوسیما

بند نهم: توسعه محتوا و خدمات کارآمد و رقابتی منطبق بر ارزش‌ها و فرهنگ اسلامی ایرانی در تمامی قلمروهای مورد نیاز جامعه و جلب مشارکت‌های مردمی و بکارگیری ظرفیت‌های بخش خصوصی در این زمینه.

در این بند به شش نکته اشاره شده است که همگی این نکات می تواند در تسریع راه اندازی شبکه ملی اطلاعات موثر باشد: اول توسعه محتوا و سرویس ها، دوم کارآمدی آنها، سوم رقابتی بودن تولید محتوا و سرویس، چهارم انطباق آنها با ارزش ها و فرهنگ اسلامی ایرانی، پنجم شمولیت آنها در حوزه های مورد نیاز و ششم جلب مشارکت عمومی و استفاده از ظرفیت های بخش خصوصی. می توان قاطعانه گفت که این موارد جز در بستر شبکه ملی اطلاعات امکان تحقق ندارند. به عبارت دیگر با امکاناتی که شبکه ملی اطلاعات فراهم می کند از نظر مراکز داده و میزبانی اطلاعات، پهنای باند، سرعت بالاتر و هزینه کمتر آپلود، شرایط برای توسعه کمی و کیفی محتوا و سرویس های داخلی آن گونه که ذکر شد، فراهم می شود.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: فضای مجازی فضای مجازی تسریع در راه اندازی شبکه ملی اطلاعات شورای عالی فضای مجازی مقام معظم رهبری فضای مجازی تهدید یا فرصت سخت افزاری ارزش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۹۸۳۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقام‌جویی زن جوان از یک بلاگر معروف

سرهنگ فرشید زینلی فرمانده انتظامی مرودشت در استان فارس اظهار داشت: خانمی به پلیس فتا مراجعه کرد و اظهار داشت شخصی ناشناس در فضای مجازی من را به عنوان کلاهبردار معرفی کرده و با این کار باعث بی‌اعتباری کسب و کار و ریزش اعضای فضای مجازی من شده است.

به گزارش ایران، وی افزود: رسیدگی به این پرونده به صورت ویژه در دستور کار کارشناسان قرار گرفت و با انجام اقدامات فنی و تخصصی لازم توسط کارشناسان، هویت فرد ناشناس در کمترین زمان ممکن کشف و طی هماهنگی با مرجع قضایی به پلیس فتا احضار شد.

رئیس پلیس شهرستان مرودشت گفت: متهم که خانمی ۳۱ ساله است در بازجویی اولیه مدعی شد، بر سر اختلافی که با شاکی برای تبلیغات کسب و کارش داشته، اقدام به نشر اکاذیب در گروه‌های فضای مجازی کرده و قصد بی‌اعتباری وی را داشته است.

این مقام انتظامی با اشاره به اینکه متهم انگیزه خود را انتقام‌جویی شخصی اعلام کرد، گفت: در این خصوص پرونده تشکیل و متهمه به مراجع قضایی معرفی شد.

سرهنگ زینلی هشدار داد: فضای مجازی جایی برای انتقام‌جویی نیست و با خاطیان برابر قانون برخورد خواهد شد. از جرائم سایبری که می‌تواند آثار جبران‌ناپذیری در زندگی افراد داشته باشد، انتشار تصاویر خصوصی، نشر اکاذیب و توهین در فضای مجازی است که معمولا با سهل‌انگاری خود کاربر در دسترس مجرمان سایبری می‌افتد.

وی تاکید کرد: بنابراین می‌طلبد شهروندان فضای مجازی را به عنوان محلی برای ابراز اختلافات خانوادگی و انتقام‌جویی انتخاب نکنند و مراتب را از طریق مراجع قانونی پیگیری کنند.

دیگر خبرها

  • تسریع اجرای پروژه فیبرنوری استان بوشهر
  • رونق کنسرت‌ها تهدید یا فرصت؟
  • انتقام‌جویی زن جوان از یک بلاگر معروف
  • کلیپ پربیننده مهران مدیری در فضای مجازی برای مقایسه قیمت‌ها
  • بازتاب اجرای طرح نور در فضای مجازی
  • آیا معلم بلاگری از لحاظ حقوقی مجاز است؟
  • فریب افراد سودجو و فرصت‌طلب را نخورید
  • توضیحاتی در رابطه با انتشار نامه اداری مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه در فضای مجازی/ کمافی سابق امکان شکایت، ثبت دادخواست و انجام تمام عملیات حقوقی علیه مقامات دولتی وجود دارد
  • ماجرای استقلال و کاپیتان، داستان تهدید و فرصت/ خالدآبادی کمتر از رفیعی نیست
  • فیلم| واکنش کاربران فضای مجازی به ماجرای اصفهان