Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، سید حسن رضوی روز چهارشنبه در جلسه بررسی مشکلات پروژه سد ژاوه و تصفیه‌خانه سنندج اظهار داشت: در بحث آبگیری سد ژاوه مشکلی وجود ندارد و مجوز آن را از کمیته سدهای وزارت نیرو دریافت کرده‌ایم اما موضوع آلاینده‌های رودخانه‌های قشلاق و گاوه‌رود باید رفع شود.

وی با بیان اینکه تصفیه‌خانه فاضلاب سنندج ۴۵ درصد فاضلاب این شهر را پوشش و تصفیه می‌کند، افزود: باید مشکلات آلایندگی ۵۵ درصد باقی مانده در رودخانه‌های قشلاق و گاوه‌رود برطرف شود که این کار نیازمند همکاری و حرکت جهادی شرکت‌های آب و فاضلاب، آب منطقه‌ای و حفاظت محیط زیست است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران یادآور شد: در زمان شروع طرح سد ژاوه (۱۰ سال پیش) میزان آلایندگی رودخانه گاوه‌رود کمتر از سه درصد بود اما اکنون این رقم به ۳۴ درصد افزلیش یافته که نشان می‌دهد کار خاصی در این زمینه صورت نگرفته و این بحث زیست محیطی باید حتما برطرف شود.

رضوی با بیان اینکه پساب و فاضلاب ۸۰ روستا وارد رودخانه‌های قشلاق و گاوه‌رود می‌شود، اضافه کرد: در دو، سه سال گذشته اعتبارات خوبی برای طرح‌های آب استان کردستان تخصیص یافته البته باید از فرصت‌ها به خوبی استفاده می‌شد تا پروژه‌ها در زمان کمی به بهره‌برداری برسد.

وی به پروژه سد آزاد نیز اشاره کرد و گفت: کار اجرای تونل(۱۱ کیلومتر) این سد برای انتقال آب به سد قوچم امسال تمام می‌شود و انتخاب پیمانکار هم برای ادامه پروژه نیز در دستور کار است، ضمن اینکه برای اتمام پروژه سد آزاد ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران با بیان اینکه آمادگی کامل آبرسانی به دشت قروه و دهگلان را داریم. تاکید کرد: از طریق خط ۸۷ کیلومتری، آب از سد آزاد به سد قوچم و دشت‌های قروه و دهگلان انتقال خواهد یافت.

سد ژاوه با حجم مخزن ۳۵۰ میلیون متر مکعب و با هدف انتقال ۴۰ میلیون متر مکعب آب به اراضی سنندج و ۲۲۰ میلیون متر مکعب آب به دشت های قروه و دهگلان در دست احداث است.

این سد از نوع ' RCC' و از سنگ و سیمان ساخته می شود که طول تاج آن ۴۲۰ متر، عرض تاج ۱۰ متر، ارتفاع سد از رودخانه ۱۰۵ متر و ارتفاع آب مخزن ۹۵ متر خواهد بود.

سد ژاوه(در ۳۹ کیلومتری جنوب غرب سنندج) در حال حاضر ۷۲ درصد پیشرفت دارد و تاکنون ۷۶۰ میلیارد تومان برای آن هزینه شده است. این طرح امسال ۱۱.۹ میلیارد تومان بودجه مصوب شده دارد که تاکنون ۳۰ درصد آن تخصیص یافته و برای تکمیل آن ۶۵۰ میلیارد تومان دیگر اعتبار نیاز است.

یکی از مشکلات اصلی سر راه اجرای این سد، ورود فاضلاب سنندج از طریق رودخانه گاوه‌رود به آن است که با توجه به اینکه تصفیه‌خانه فاضلاب سنندج توان تصفیه کامل فاضلاب این شهر را ندارد باید تصفیه‌خانه فاضلاب در سد ژاوه نیز اجرا شود.  

سد آزاد نیز با حجم ۳۰۰ میلیون مترمکعب، طرفیت انتقال ۱۵۱ میلیون مترمکعب در سال را به سدهای قشلاق و قوچم دارد. این سد در مجموع ۸۷ درصد پیشرفت دارد.

قرار است از طریق خط ۸۷ کیلومتری، آب به سد قوچم دهگلان انتقال یابد و آب مورد نیاز شرب و صنعت دشت‌های قروه و دهگلان را تامین کند.

سالانه ۴۰ میلیون مترمکعب آب از طریق سد آزاد به قشلاق منتقل و آب مورد نیاز شرب سنندج تامین می‌شود.

برای بحث اجرای سامانه انتقال آب به سد قوچم امسال ۱۸ میلیارد تومان و در مجموع ۲۶۰ میلیارد تومان نیاز است. در مجموع برای سد آزاد۱۵۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است.

برچسب‌ها قشلاق اعتبارات شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران استانداری کردستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: قشلاق اعتبارات شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران استانداری کردستان قشلاق اعتبارات شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران استانداری کردستان اخبار کنکور میلیارد تومان قروه و دهگلان میلیون متر تصفیه خانه سد قوچم سد آزاد سد ژاوه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۹۸۶۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین آب آشامیدنی برای روستای آزاد ده تاکستان

داراب بیرنوندی مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان قزوین گفت: با توجه به وضعیت خشکسالی و کمبود نزولات آسمانی، منبع تامین آب آشامیدنی روستای  آزاد ده از توابع شهرستان تاکستان دچار افت آبدهی شده بود که با حفر و تجهیز چاه مقدار سه لیتر در ثانیه به ظرفیت آب آشامیدنی روستا اضافه شد.

بیرنوندی با اعلام اینکه برای این پروژه ۶ میلیارد ریال هزینه شده است، ادامه داد: هم اکنون این روستای ۶۰۰ نفری از آب آشامیدنی سالم و پایدار بهره‌مند است.

وی افزود: عملیات بغل کنی چاه شماره دو این روستا توسط شرکت آب و فاضلاب استان قزوین و با تلاش و مشارکت دهیاری انجام شد.

 مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان قزوین گفت: این شرکت تمام تلاش خود را برای تامین آب شرب شهر‌ها و روستا‌ها انجام می‌دهد ولی ضروری است با توجه به کمبود منابع آب، مردم نیز مصرف آب را مدیریت کنند تا همگان از آب در دسترس برخوردار باشند.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • سنندج ،پایتخت دف جهان
  • نام جوان سنندجی در تاریخ ملی کشور ثبت شود
  • تامین آب آشامیدنی برای روستای آزاد ده تاکستان
  • اعزام اولین کاروان زائران کردستانی به حج عمره
  • کردستانی‌ها امروز عازم سرزمین وحی می‌شوند
  • گره هنر و خلاقیت در تار و پود فرش کردستان
  • زمان اعزام زائران حج عمره کردستان به سرزمین وحی اعلام شد
  • صنعتگران مهم‌ترین رکن تحقق اقتصاد مقاومتی در کشور هستند
  • نامناسب بودن معابر، مشکل آزار دهنده معلولان کردستانی
  • مبارزه با زمین خواران در دستور کار دادگستری کردستان