Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیدناصر موسوی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیله‌سوار در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، درباره رسالت اصلی دانشجوی امروزی، اظهار کرد: امروزه دانشجویان بیشتر از هر زمانی دغدغه‌مند بوده و در محافل غیر رسمی و گفت وگوهای خودمانی  از وضیعت موجود در جامعه و مشکلات اقتصادی و تنگناهای معیشتی گله‌مند هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: در جهت رسمیت بخشیدن به این گفت‌وگوها و احصای نظرات و پیشنهادات و انعکاس آنها به مراجع مرتبط، بهترین راهکار برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی است تا اینکه ضمن ارزش دادن به درد دل‌های دانشجویان بتوان از پیشنهادات سازنده آنها نیز به بهترین شکل استفاده کرد.

موسوی ادامه داد: رویکرد جدید دانشگاه آزاد اسلامی در راستای تبدیل از دانشگاه آموزش محور به سمت دانشگاه کارآمد و کار آفرین می‌تواند بهترین راه حل برای کارآفرینی  برای دانشجویان در حالت خاص و برای کل جامعه در حالت عام باشد. با استفاده از ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی می‌توان در میان مدت در رفع مشکلات اقتصادی دانشجویان و در بلند مدت در رفع معظلات اقتصادی کشور نقش آفرینی کرد.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیله‌سوار، افزود: دانشجویان از تاثیر گذارترین اقشار در تثبیت و اقتدار نظام جمهوری اسلامی هستند و در ادامه راه نیز تاثیر بسزایی در تثبیت بیشتر و روشنگری افکار عمومی و نسل جدید و نسل‌های آینده خواهند داشت.

وی افزود: از بدو انقلاب تا کنون دانشجویان در عرصه‌ها و جبهه‌های گوناگون جزء فعالان تاثیر گذار بوده‌اند و از این به بعد نیز به فراخور نیازهای جامعه فعال و پویا خواهند بود. جبهه فرهنگی و عرصه اقتصادی نیازمند فعالیت و نقش آفرینی هر چه بیشتر دانشجویان در این برهه تاریخی است.

موسوی تصریح کرد: استقلال خواهی، تفکر و پویایی دانشجو ۶۵ سال قبل در ۱۶ آذر سال ۳۲ پرچم استکبارستیزی، عدالت خواهی، و پرسشگری را در ایران اسلامی برافراشت و دانشگاه را به عنوان کانون تحولات اجتماعی، فرهنگی و سیاسی معرفی کرد.

وی افزود: این تفکر در اوایل انقلاب نیز استمرار داشته و باعث تحولات تاریخی از جمله تسخیر لانه جاسوسی شده است، متاسفانه در سال‌های اخیر این حس استقلال طلبی و مطالبه‌گری دچار تزلزل شده است. دانشگاه آزاد اسلامی در سال‌ها و مخصوصاً ماه‌های اخیر طرح‌های تاثیرگذاری را در راستای احیای استقلال خواهی، تفکر و پویایی دانشجویان در دست اقدام دارد که امیداریم با استقبال دانشجویان و اهتمام همکاران در حوزه‌های مختلف دانشگاه شاهد موفقیت این طرح‌ها باشیم.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیله‌سوار، گفت: با تزلزل هویت دانشجویان موافق نیستم و در عین حال منکر برنامه‌ریزی استکبار جهت متزلزل کردن هویت ایرانی-اسلامی عموم مردم نیستم. جامعه دانشجویی نیز از این قاعده مستثنی نیست. در مقابل این آفند دشمن، دانشگاه بایستی تمهیدات پدافند لازم را داشته باشد و در راستای احیا و تقویت هویت ایرانی-اسلامی جامعه باید طرح‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت داشته باشد.

وی تصریح کرد: سرمایه فرهنگی، فرهنگ دانشگاهی و انگیزه‌های تحصیلی عوامل تاثیر گذار بر هویت دانشجویان هستند. خانواده می‌تواند در متعالی کردن اهداف و انگیزه‌های دانشجو نقش اساسی داشته باشد.

موسوی ادامه داد: بی شک این نوع برخوردها در کم کردن مطالبه گری دانشجویان بی تاثیر نیست. با این حال متغیرهای درون دانشگاهی فراوانی وجود دارد که می‌تواند در مقابل برخوردهای سلبی و تند جامعه، روحیه آرمان گرایی و استقلال طلبی دانشجویان را زنده نگه دارد. از جمله این متغیرها می‌توان به رابطه حسنه هیئت رئیسه با دانشجویان و هدایت‌ها و رهنمودهای اساتید و همچنین ارتباط صمیمی آنها با داشجویان است.

وی اضافه کرد: تعامل اساتید با دانشجویان و اختصاص قسمتی از زمان کلاس جهت تبیین شرایط جامعه و تبادل نظر در این خصوص می‌تواند از بی تفاوتی دانشجویان نسبت به مسایل روز جامعه کاسته و روحیه عدالت خواهی، و پرسشگری آنها را احیا کند.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیله‌سوار، تأکید کرد: با عنایت به رغبت نسل جوان به فعالیت‌های گروهی و جمعی، این نوع تشکل‌ها و انجمن‌ها می‌تواند در انعکاس دغدغه های دانشجویان تاثیر بسزایی داشته باشد.

موسوی ادامه داد: اتفاقا بارزترین تفاوت رابطه دانشجو و استاد با رابطه دانش آموز و معلم حق پرسشگری و مطالبه گری دانشجو است. اساتید دانشگاه نه تنها این حس پرسشگری و مطالبه گری را نبایستی مورد انتقاد قرار بدهند بلکه بایستی اهتمام لازم جهت تقویت این حس و سمت و سو دادن به این پرسشگری و مطالبه گری داشته باشد تا این حس بصورت مدون و سازنده به نفع دانشجو، استاد، دانشگاه و جامعه باشد.

وی تصریح کرد: پیرو تاکیدات مقام معظم رهبری در مورد برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی، در سال‌ها و مخصوصاً ماه‌های اخیر معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی برنامه‌ریزی ویژه در این خصوص داشته است. این معاونت با علم بر تاثیر این کرسی‌ها بر پویایی محیط دانشگاه و در نتیجه محیط جامعه، برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی را مورد تاکید و تشویق قرار داده است. امیدواریم واحدهای دانشگاهی نیز همسو با سازمان مرکزی در برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی اهتمام وافی و کافی را داشته باشند.

انتهای پیام/

حبیبه رحیمیان کد خبر: 1081890 برچسب‌ها هویت دانشجویی تشکل‌های دانشجویی کرسی‌آزاد اندیشی دانشگاه آزاد اسلامی بیله‌سوار

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی هویت دانشجویی تشکل های دانشجویی کرسی آزاد اندیشی دانشگاه آزاد اسلامی بیله سوار برگزاری کرسی های آزاد مطالبه گری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۰۰۴۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید‌ها و نباید‌های تحقق شعار سال ۱۴۰۳

کمیل کریمی معاون فرهنگی دانشجویی و عضو هیئت دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا با اشاره به شعار سال با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم»، تحقق شعار را تمرکز بر شیوه‌های جهش تولید، شیوه‌های مشارکت مردم، رفع موانع حضور مردم و فعال کردن ظرفیت‌های مردمی دانست.

وی افزود: در دهه گذشته و در ادامه نامگذاری‌های اقتصادی سالیان اخیر توسط مقام معظم رهبری، شعار سال ۱۴۰۳ به نام «جهش تولید با مشارکت مردم» به‌منظور بهبود وضعیت اقتصادی کشور در راستای تقویت اقتصاد مردم بنیان در کشور نامگذاری شده است.

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان متذکر شد: آنچه در ارتقای شاخص‌های اقتصادی کشور مؤثر واقع خواهد شد؛ نقش برجسته مشارکت مردم در حوزه اقتصادی است که شکوفایی ظرفیت‌های غیرفعال و بالقوه را به‌دنبال دارد و پیش از این مغفول مانده بود.

کریمی تشریح کرد: نخستین و مهم‌ترین اقدامی که تأثیر بسزایی خواهد داشت بهبود فضای کسب ‌و کار، رفع موانع توسعه و افزایش تعداد کسب و کار و مشاغل ازطریق اصلاح قوانین و مقررات و فرآیندهاست، به عنوان مثال دولت ناگزیر بوده نقش تنظیم‌کننده بازار و ارائه‌دهنده خدمات عمومی را به جای تصدی‌گری و مداخله‌گری جایگزین کند، اگرچه در این مسیر موفقیت‌هایی در سال اخیر داشته است.

وی یادآور شد: دومین شیوه جهش تولید، افزایش ظرفیت تولید فعلی با تأکید بر بهره‌وری و نوآوری است که باید مدنظر قرار گیرد.

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان با بیان اینکه مردم در بحران‌های مختلف همواره مشارکت مؤثر داشته‌اند، افزود: استان گیلان در دوران دفاع مقدس، علاوه بر فداکاری‌ها و جانفشانی‌های شهدا، جانبازان و ایثارگران، مقام نخست پشتیبانی در جنگ را نیز کسب کرد و اعزام یک‌هزار و ۵۰۰ کامیون کمک‌های مردم گیلان در شرایط رفاه نامناسب آن زمان به جبهه‌های جنگ زبانزد عام و خاص بود.

کریمی تأکید کرد: فرهنگ و آداب و رسوم مردم گیلان ظرفیت لازم برای مشارکت را در سطح بالایی فراهم می‌کند و فراخواندن مردم در بخش‌های
مدیریتی، تأمین مالی، تولید، فناوری و روش‌های تولید اکنون امکانپذیر بوده؛ اگرچه مستلزم اعتماد به همکاری با دولتمردان و سیاست‌های حاکم بر کسب و کار است.

اعتماد مردم به سرمایه‌گذاری در بورس کم شده است

وی خاطرنشان کرد: در موضوع بورس به‌دلیل عدم آگاهی مردم، اعتماد لازم در سرمایه‌گذاری کمرنگ شده و کسب اعتماد حداکثری مردم مشروط به آن است که دولت به مردم اعتماد کند و آنان را در حوزه‌های مختلف طرف مشورت قرار دهد؛ از میان سرمایه‌های انسانی موجود، نقش نخبگان و دانشگاهیان در زیرشاخص‌های مؤثر در جهش تولید برجسته است.

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان افزود: در حوزه بانکی، با ایجاد یک ساختار انگیزشی مناسب می‌توان از ابزارهای تأمین مالی برای جذب سرمایه‌های مردم استفاده کرد.

کریمی بیان کرد: به طور کلی موانع حضور مردم شامل موانع قانونی، اجتماعی و فرهنگی است و سیاست‌های پولی و مالی باید به‌گونه‌ای تدوین شوند که منابع مالی و اقتصادی لازم برای جهش تولید در اختیار کارآفرینان و فعالان اقتصادی بخش خصوصی قرار گیرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد گفت: آنچه باید در تحقق شعار سال مدنظر قرار گیرد پیش‌نیاز‌هایی نظیر تهیه سند راهبردی صنعتی، پیش‌بینی‌پذیری اقتصاد با تأکید بر ماده ۲۴ قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار و سیاست‌های مناسب ارزی است و دستورکار قرار گرفتن اصلاح قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴، افزایش تسهیلات اشتغال برای بنگاه‌های خرد و متوسط در ۶ ماهه اول ۱۴۰۳ و هدایت این تسهیلات به سمت اولویت‌ها می‌تواند در افزایش تقاضا در حوزه اشتغال نقش برجسته‌ای ایفا کند.

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان مطرح کرد: ظرفیت عالی‌ترین نهاد مردمی بخش تعاونی کشور که باید به تحقق سهم ۲۵ درصدی از اقتصاد ملی کشور معطوف شود؛ به نقش توزیع‌کننده اقلام مصرفی تقلیل یافته است و از طریق توسعه بخش تعاون می‌توان و باید مردم را در تصمیمات کسب‌وکار‌های محل فعالیت خود شریک کرد، از این رو تعاونی‌ها نقش بسیار مؤثری در رونق اقتصاد کشور دارند.

کریمی اضافه کرد: با فرهنگ‌سازی و افزایش آگاهی مردم درباره الزامات کسب و کار جدید باید بازدهی مناسب کسب کار را نیز مدنظر قرار داد؛ هر خانه می‌تواند به یک کارخانه تبدیل شود، مشروط بر آنکه الزاماتی نظیر ایده و فرصت مناسب، تأمین مالی، تیم خوب، دانش فنی و شناخت بازار را دربرگیرد.

وی مطرح کرد: به طور کلی سرمایه‌گذاری روی شرکت‌های دانش‌بنیان از طریق فعال‌سازی ایده‌های دانشجویی که منطبق بر نیاز بازار فعالیت می‌کنند یکی از ظرفیت‌ها در افزایش بهره‌وری و جهش تولید است.

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان در ادامه توضیح داد: همانطور که می‌دانیم شرکت گوگل از یک خوابگاه دانشجویی کار خود را آغاز  کرد و اکنون این ظرفیت را می‌توانیم در دانشگاه‌های استان گیلان با برنامه‌ریزی و چشم‌انداز مناسب به نحو مطلوب استفاده کنیم.

کریمی مطرح کرد: در سطوح مختلفی می‌توان این ظرفیت‌ها را ترویج و توسعه داد؛ ازجمله آن راه‌اندازی بازارچه‌های محلی در شهرها برای رونق تولید داخلی، برگزاری کارگاه‌ها، دوره‌ها و رویدادهای مختلف کارآفرینی است.

وی تبیین کرد: به عنوان مثال رویداد صدرا شامل سه‌گانه صنعت، دانشگاه و راه‌اشتغال با ایجاد زمینه حضور دانشجویان در صنایع در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان و ایجاد تشکل‌های مردمی در حوزه تولید از طریق تجمیع ظرفیت‌های احصاء شده می‌تواند در مسیر دستیابی به جهش تولید مؤثر واقع شود.

به گزارش آنا،  دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان با تأسیس دانشکده‌های مهارت و کارآفرینی از سال ۱۴۰۰ تاکنون از طریق برگزاری دوره‌های مهارتی متناسب با نیاز بازار کار، مدارس عالی مهارتی، مراکز رشد واحدهای فناور و طرح اشتغال همزمان با تحصیل، مراکز تحقیقاتی فعال توانسته یکی از پیشتازان حوزه مهارت‌آموزی و کارآفرینی در استان گیلان باشد.

نشست تخصصی استادان دانشگاه‌های گیلان با موضوع شعار سال با نماینده ولی فقیه در استان گیلان هم با حضور آیت الله رسول فلاحتی نماینده ولی فقیه و امام جمعه رشت، اسدالله عباسی استاندار گیلان و استادان آموزش عالی گیلان در مصلای امام خمینی (ره) رشت برگزار شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • درخواست دانشجویان از مجلس درباره اصلاح ایرادات یک طرح
  • هوشمند: با پدیده اساتید خجالتی روبرو هستیم/ احمدی: کارگزاران محافظه‌کار و بی‌عرضه باید از دانشگاه حذف شوند +فیلم
  • دانشجویان دانشگاه آزاد از دیدار صمیمی با رهبر انقلاب می‌گویند
  • افزایش جذب ۱۰۰۰ دانشجو، بیشتر از سال قبل در واحد تهران شرق
  • بیانیه حمایت انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه در پی حملات موشکی سپاه به مواضع رژیم صهیونیستی
  • بانوان فعال و دانشجویان دختر وارد فضای اشتغال دانش‌بنیان می‌شوند
  • اشتغال ۲ هزار دانشجو در دانشکده تعلیم و تربیت دانشگاه آزاد اهواز / فارغ‌التحصیلان در مدارس سما جذب می‌شوند
  • دانشجو و دانشگاه باید دارای هوش و تحلیل سیاسی باشد
  • پیشرفت عدالت در جامعه متناسب با ظرفیت موجود نیست
  • باید‌ها و نباید‌های تحقق شعار سال ۱۴۰۳