Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست-رئیس‌ جمهور گفت: اگر اراده‌ای در حاکمان آینده آمریکا وجود داشته باشد، حل مساله ایران و آمریکا آسان خواهد بود.

 حجت‌الاسلام‌ و المسلمین حسن روحانی صبح امروز در جلسه هیات دولت اظهار کرد: امیدواریم دولت آینده آمریکا در اولین قدم ها سیاست های ترامپ را نسبت به ایران با صراحت محکوم کند.

وی بیان کرد: دولت آینده آمریکا می‌تواند اقدامات ضد حقوق بشری و تروریستی و سیاست‌های نادرست چهار سال گذشته دولت قبلی آمریکا را محکوم و جبران کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس جمهور گفت: اگر چنین اراده‌ای در دولت آینده آمریکا وجود داشته باشد ایران و آمریکا می‌توانند اعلام کنند که به شرایط ۲۰ ژانویه ۲۰۱۷ باز می‌گردند. گره اصلی با یک اراده و تصمیم می‌تواند گشاده و باز شود.

رییس جمهور با بیان این‌که دولت جدید آمریکا باید کارهای بزرگی انجام بدهد، تاکید کرد: در برابر آن همه اقداماتی که دولت گذشته آمریکا انجام داد و چهره آمریکا را تخریب کرد، دولت آینده آمریکا باید با انجام دادن کارهای بزرگ تا حدی بتواند اشتباهات گذشته را جبران کند. امیدواریم دولت آینده آمریکا در اولین قدم‌های خود سیاست‌های دونالد ترامپ را نسبت به ایران با صراحت محکوم و جبران کند.

روحانی ادامه داد: ما همیشه گفته‌ایم که سیاست ما روشن است، سیاست ما تعهد در برابر تعهد، اقدام در برابر اقدام، کاهش تنش در برابر کاهش تنش، احترام در برابر احترام و تعهدات بین‌المللی در برابر تعهدات بین‌المللی است و اگر همین اراده در حاکمان آینده آمریکا وجود داشته باشد، حل مساله آسان خواهد بود.

وی همچنین یادآور شد: هم ما و هم آمریکایی‌ها می‌توانیم اعلام کنیم که به شرایط 20 ژانویه 2017 برمی‌گردیم. این می‌تواند قدم بزرگی برای حل بسیاری از مشکلات باشد و مسیر را تغییر دهد و بعد از آن می‌توان موارد دیگر را ادامه داد.

رییس جمهور با تاکید بر این نکته که برنامه‌های ایران بر این مبنا نیست که شرایط فردا چگونه خواهد شد، عنوان کرد: ما برنامه‌هایمان را چیده‌ایم و این برنامه‌ها برای شرایط سخت است و همواره این چنین بوده است. اگر در این مدت برای مردم مشکلی پیش آمده از طریق فشارهای ناحق کاخ سفید بوده است . هر وقت آمریکایی‌ها به تعهدات بین‌المللی خود بازگردند در آن زمان شرایط عوض خواهد شد.

روحانی با بیان این‌که امروز باید در دو مورد از ملت بزرگ ایران تشکر ویژه‌تر کرد، گفت: تشکر اول به خاطر مقاومت سه ساله ملت ایران در برابر جنگ اقتصادی است؛ ما در تاریخ ایران دو دفاع مقدس داریم یکی دفاع مقدس هشت ساله در برابر صدامیان و یکی در جنگ اقتصادی در مقابل ترامپیان.

وی اضافه کرد: ملت ما در جنگ اول با وجود این‌که تنها بود و شرق و غرب پشت سر متجاوزین بودند با استقامت و ایثار موفق و پیروز شد. در این جنگ سه ساله اقتصادی هم ما تقریبا تنها بودیم و کسی ما را کمک نکرد، اما مردم ایران سربازان خط مقدم اقتصاد، کارگران، کشاورزان، صادر کنندگان و تلاشگران تولید ایستادگی و تلاش کردند و ما را به موفقیت رساندند.

رییس جمهور اظهار کرد: از مظاهر پیروزی ما و شکست قطعی دشمن در این جنگ پایان دوره ترامپیسم بود، کسی که بدترین جنایت‌ها را در تاریخ آمریکا نسبت به ملت‌های مستقل به ویژه ایران و فلسطین انجام داد. شکست او به خاطر شکست در مجامع بین‌المللی، محاکم حقوقی، معیارهای اخلاقی، افکار عمومی جهان و افکار عمومی ملت آمریکا بود.

روحانی ادامه داد: او حتی اقدامات تروریستی و سبعانه خود را نسبت به ملت ایران حتی در دوران کرونا ادامه داد و بر تحریم‌ها افزود، حتی زمانی که صندوق بین‌المللی پول می‌خواست پنج میلیارد دلار برای مقابله با کرونا و کمک‌های پزشکی به ایران بدهد، کسی که مخالفت کرد همین گروه کاخ سفید بود و نگذاشت مردم ما راحت‌تر و با شرایط بهتر با این بیماری مقابله کند.

رییس جمهور در ادامه خاطرنشان کرد: عوامل شکست این آدم سیاست‌های غلط خارجی، سیاست‌های غلط بهداشتی، اقدامات نژادپرستانه‌اش و غیرقابل اعتماد بودن او برای همه چه در داخل کشورش و چه در خارج بود. او یک مسیر عوام‌فریبانه و پوپولیستی را در پیش گرفته بود و خدا را شکر که این شر از سر مردم آمریکا و منطقه و جهان کوتاه شد.

روحانی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به جلسه دیروز رهبر انقلاب با اعضای شورای عالی هماهنگی اقتصادی اظهار کرد: باید از مقام معظم رهبری به خاطر برگزاری این جلسه و دستورات مهمی که صادر کردند تشکر کنم. ما امروز این دستورات را دوباره مرور کردیم و به همه وزرا و مسئولان مربوطه دستورات لازم داده شد. امروز مواردی که در زمینه‌ جهش تولید، کسری بودجه، مسائل مربوط به نظام بانکی و حمایت از قشر کم درآمد جامعه دغدغه رهبری بود و ایشان دستوراتی را در زمینه آنها صادر کردند، در دستور کار ما خواهد بود.

رییس جمهور اضافه کرد: با توجه به بیانات رهبر انقلاب امروز دو دستور ویژه به وزیر صنعت، معدن و تجارت و نفت داده شد که هر دو باید در زمینه‌ تولید برنامه ریزی کنند و برنامه‌های خود را به دولت بیاورند و ما هم در شورای هماهنگی اقتصادی آنها را دنبال می‌کنیم. رهبر انقلاب به وزارت جهاد کشاورزی هم درباره نهاده‌ها مسئولیتی دادند که به جهش تولید مربوط می‌شود. همچنین سازمان برنامه و بودجه طبق دستورات ایشان سیاست بودجه امسال و سال آینده را پیگیری کنند. درباره شرکت‌های دانش بنیان، رسیدگی به اقشار کم درآمد و صرفه جویی‌های لازم در آب و گاز هم به وزرای مربوطه دستوراتی داده شد که آنها را دنبال می‌کنیم و امیدواریم بتوانیم دستورات ایشان را هرچه سریع‌تر در دولت و ستاد اقتصادی بررسی نهایی و اجرا و عمل کنیم.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود اظهار کرد: با تلاش ملت ما و همه دست‌اندرکاران دولت و قوای دیگر، آمار و ارقام را برای دوران بلند مدت ایران که مقایسه می‌کنیم می‌بینیم که از سال 1392 تا سال 1396 دستاوردها دستاوردهای قابل ملاحظه‌ای بوده است. اگر سال 1394، 1395 و 1396 را قبل از شروع سه سال جنگ اقتصادی با 41 سال گذشته شرایط اقتصادی ایران مقایسه کنیم در بسیاری از شاخص‌های مهم اقتصادی پیشرفت ملموسی را می‌بینیم؛ مثلا رشد تولید ناخالص ملی ما در متوسط 41 سال 1.5 درصد است و در سه سال 1394 تا 1396 رشد اقتصادی ما به طور متوسط 4.7 درصد است؛ یعنی بیش از سه برابر. در اشتغال در 41 سال به طور متوسط 261 هزار است و در این سه سال اشغال ما 684 هزار است، یعنی 2.6 برابر. صادرات غیرنفتی ما در 41 سال به طور متوسط 10 میلیارد دلار بوده و در این سه سال به طور متوسط بیش از 30 میلیارد و 500 میلیون دلار بوده یعنی بیش از سه برابر. تورم و متوسط 41 سال 19.5 درصد بوده و در این سه سال به طور متوسط 10.9 درصد بوده است.

روحانی اضافه کرد: در همه شاخص‌ها وقتی نگاه می‌کنیم نشان می‌دهد دولت جمهوری اسلامی ایران در طول سه چهار سال قبل از شروع جنگ اقتصادی، سیاست درست، عملکرد درست و قابل مقایسه و قابل ارائه با دوره بلند مدت تاریخ اقتصادی ایران داشته است. البته در این سه سال که در یک جنگ تمام عیار اقتصادی بودیم هم این عملکرد قابل ملاحظه است. در این مدت باز هم ملت ما مقاومت و ایستادگی کرد و در تولید یک حرکت بزرگ را در همین امسال که کرونا هم داریم و بالاترین شدت سختی‌های ماست شاهد بوده‌ایم. در مهرماه امسال نسبت به شهریور ماه رشد تولید ما که رشد صادرات در کنارش بوده 75 درصد در صنعت است؛ یعنی تولید ما در صنعت در ماه مهر نسبت به شهریور ماه 75 درصد رشد داشته است که معنای آن این است که مردم ما در سخت‌ترین شرایط بهترین‌ تلاش‌ها را انجام داده‌اند.

رییس جمهور همچنین عنوان کرد: من تشکر دیگری هم باید از مردم بکنم به خاطر این دو هفته‌ای که در آن هستیم و برای اجرای دستورالعمل‌های بهداشتی که کار بزرگی مردم ما انجام دادند و باید از آنها تشکر کرد. ما در این دو هفته‌ای که در بسیاری از شهرها به عنوان شرایط قرمز و در بسیاری از شهرها به عنوان شرایط نارنجی و در بعضی از شهرها به عنوان شرایط زرد اعلام کردیم، طبق آماری که دیشب از قرارگاه به دست من رسید به طور متوسط مراعات دستورالعمل‌ها بالای 90 درصد است و در برخی موارد بالای 98 و 99 درصد است که این افتخارآمیز است مردم ما کار بسیار بزرگی کردند و من می‌دانم این کار چقدر سخت است که آن مغازه‌دار کوچکی که کسب و کار خود را تعطیل کند یا آن کارگری که فعالیت می‌کرده بیکار شده می‌دانم که چقدر سخت بر آنها می‌گذرد، اما مردم همه به صحنه آمدند و واقعا کار عظیمی ملت ایران انجام داد.

وی خاطرنشان کرد: شما در صدا و سیما می‌بینید که خیابان‌ها و بازارها چگونه خلوت شده و مردم چه حماسه بزرگی را خلق کرده‌اند، شبیه همان چیزی است که در فروردین‌ ماه آن حماسه را آفریدند و توانستند این ویروس را کنترل کنند. ان شاء‌الله این بار هم خواهیم دید که شرایط تغییر خواهد کرد. دیشب در جلسه روسای کمیته‌ها وزیر بهداشت بسیار خوش‌بین بود که در هفته‌های آینده ما شرایط بسیار بهتری داشته باشیم. هیچ راهی برای مقابله با این ویروس جز همکاری، فاصله گرفتن و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی وجود ندارد و هر کسی که هر راه دیگری را بگوید گزافه گفته است حالا ممکن است در آینده بشر به دارو و واکسن هم برسد، اما امروز ما راهی جز این نداریم.

روحانی همچنین به جلسه شنبه گذشته ستاد ملی مقابله با کرونا اشاره کرد و گفت: ما در این جلسه 14 دستورالعمل را برای کمک به مردم تثبیت کردیم و این دستورالعمل‌ها همه اجرایی و عملی خواهد شد و برخی از آنها اجرایی شده و برخی به تدریج اجرایی خواهد شد. 100 هزار تومانی که برای 30 میلیون نفر جمعیت ماهانه به مدت چهارماه در نظر گرفته‌ایم ان شاء‌الله عملیاتی و اعلام خواهد شد. وام یک میلیونی هم اعلام شده که مردم طبق برنامه‌ای که قبلا انجام داده‌اند می‌توانند این یک میلیون وام را هم دریافت کنند و بقیه اقداماتی که ما باید انجام دهیم به مرور صورت خواهد گرفت.

رییس جمهور اضافه کرد: البته ممکن است اقدامات دولت همه سختی‌های مردم را جبران نکند اما این چیزی بوده که در حد امکان و توان دولت بوده که انجام داده و انجام می‌دهد. از طرفی باید از شرکت‌های دانش بنیان که کار بزرگی در این مدت انجام داده‌اند تشکر کنم. ما اگر قرار بود ونتیلاتور، دارو و ... را از خارج بخریم حتی اگر شرایط مهیا بود ممکن بود به ما ندهند، اما شرکت‌ها و کارگران ما با تمام توان خود فعالیت کردند و امروز در این زمینه‌ها متکی به کسی نیستیم و روی پای خودمان ایستاده‌ایم.

وی با اشاره به جلسه شب گذشته ستاد روسای کمیته‌های مقابله با ویروس کرونا یادآور شد: ما در این جلسه با وجود همه کارهای خوبی که صورت گرفته به یک نقطه ضعف رسیدیم که آن هم تراکم در حمل و نقل در برخی ساعات روز است که حضور کارمندان در ادارات شرایط را در صبح و ظهر سخت می‌کند. در این جلسه تصمیم گرفته شد که شنبه هم آن را مصوب می‌کنیم و البته به تمام وزرای مربوطه دستور داده شده که حضور یک سومی کارمندان در نقاط قرمز از هفته آینده اگر ضرورتی نداشت به هر مقداری که مسئولان مربوطه می‌خواهند کاهش پیدا کند.

رییس جمهور اضافه کرد: این کاهش می‌تواند تا یک چهارم، یک پنجم و بیشتر هم باشد و در جاهایی که ضرورت ندارد مسئولان می‌توانند کارمندان را کمتر کنند تا مترو و اتوبوس‌ها در هفته آینده خلوتر شود. پس مسئولان باید در هفته آینده به حداقل حضور کارمندها اکتفا کنند، چرا که برای ما بسیار مهم است در پایان این دو هفته به شرایط بهتری برای سلامت مردم برسیم. البته این موضوع به غیر از خدمات ضروری است که شرایط‌شش متفاوت است و قبلا اعلام شده است.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود میلاد امام حسن عسگری را به مردم و حضرت ولی عصر (عج) تبریک گفت و اظهار کرد: امام حسن عسگری می‌فرماید کسی مقام بالاتری دارد که حق‌الناس را خوب بفهمد و به آن عمل کند. ما باید این سخن ایشان را در این ایام کرونا پیاده کنیم و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی حق‌الناس را رعایت کنیم.

روحانی در پایان با گرامیداشت روز بسیج خاطر نشان کرد: فرمان امام خمینی (ره) در پنجم آذرماه 58 در تشکیل بسیج بسیار حائز اهمیت بود بسیج در مقاطع مختلف تاریخ انقلاب نقش ارزنده‌ای داشته چه در دوران دفاع مقدس و چه امروز که در مقابله با ویروس کرونا نقش ارزشمندی را ایفا می‌کند. این نهاد از یادگارهای مهم امام خمینی (ره) است که همیشه می‌توانیم از آن برای حفظ استقلال کشور، منافع ملی، رشد و توسعه و حمایت از مردم استفاده کنیم.

ایسنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: دولت آینده آمریکا سال به طور متوسط دستورالعمل ها سه سال جنگ اقتصادی انجام داده رییس جمهور بین المللی برنامه ها خواهد شد داده شد مردم ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۰۰۴۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم

«ودانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با خودداری از اظهارنظر درباره کانال های ارتباطی میان واشنگتن – تهران گفت: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم.

به گزارش ایرنا، «ودانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در نشستی خبری در پاسخ به پرسشی درباره برخی گزارش ها درباره احیای مذاکرات رفع تحریم ها و مذاکرات مستقیم میان تهران – واشنگتن گفت: « من در مورد راه‌های ارتباط خود با ایران اظهار نظر نمی‌کنم اما باید بگویم ما در حال مذاکره مستقیم با ایران در نیویورک یا هر جای دیگری در مورد برجام نیستیم.»

پاتل در پاسخ به سوال دیگری درباره گزارش حقوق بشری وزارت خارجه آمریکا و وضعیت خبرنگاران و شبکه اینترنشنال گفت: نمی خواهم به هیچ بخش خاصی در گزارش حقوق بشر اشاره کنم.

معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در عین حال با تکرار اتهامات ضد ایرانی واشنگتن مدعی شد: «اما همه می دانند که حکومت ایران یکی از بزرگترین صادرکنندگان تروریسم در جهان است. همزمان با این امر، حکومت ایران کاملا یک محیط آزاد و باز رسانه ای را نادیده می گیرد. شما در سه سال گذشته شاهد سرکوب شدید نهاد های رسانه، خبرنگاران و اهالی رسانه در ایران بوده اید. ما به انجام اقدامات برای مسوول ساختن حکومت ایران به دلیل نقض حقوق بشر و  خرابکارانه ادامه خواهیم داد.»

پیش از این، یک منبع آگاه در گفت‌وگو با ایرنا درباره برخی ادعاها درخصوص مذاکرات مستقیم نمایندگان ایران و آمریکا گفت: هیچ مذاکره مستقیمی بین ایران و آمریکا برقرار نیست و تبادل پیام‌ها صرفا در چهارچوب تعریف شده در جریان می‌باشد.

وی تاکید کرد: مذاکرات رفع تحریم با کشورهای عضو برجام توسط علی باقری کنی به عنوان مذاکره کننده ارشد هسته ای جمهوری اسلامی ایران دنبال می‌شود.

«ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز سوم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ درخصوص وضعیت مذاکرات رفع تحریمها گفت: جمهوری اسلامی ایران برای تأمین حقوق ملت، به ویژه در موضوع رفع تحریم های ظالمانه آمریکا علیه ملت ایران همواره از همه ظرفیت های دیپلماتیک خود استفاده کرده است.

او تصریح کرد: کسی که زیر میز دیپلماسی زد، نه جمهوری اسلامی ایران، بلکه آمریکا بود. شرکای آمریکا در توافق برجام هم نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند و خلاء خروج غیر قانونی آمریکا از توافق برجام را جبران کنند.

سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت: لذا جمهوری اسلامی ایران مطابق خط مشی حکیمانه ای که مقام معظم رهبری تبیین و امر فرمودند، در مسیر بی اثر سازی تحریم ها حرکت کرده و در این مسیر توفیق های زیادی به دست آورده است.

کنعانی ادامه داد: موضوع رفع تحریم‌های ظالمانه در حاشیه نشست‌های بین‌المللی و در دیدار با طرفهایی که در موضوع برجام و مذاکرات رفع تحریم های ظالمانه می‌توانند ایفای نقش کنند یا نقش تعریف شده و سازمانی دارند مطرح می شود، دیدگاه ها شنیده می شود و دیدگاههای جمهوری اسلامی ایران ارائه می گردد.

تارنمای محافظه کار واشنگتن فری بیکن فروردین ماه امسال  اعلام کرد: دولت جو بایدن معافیت‌های تحریمی را که به ایران اجازه می‌دهد در چارچوب برجام وارد همکاری‌های هسته‌ای با طرف‌های بین‌المللی شود، تمدید نکرده است.

دولت بایدن اجازه داده است که مجموعه ای از معافیت های تحریمی که به ایران و روسیه اجازه می دهد،همکاری مشترک داشته باشند، منقضی شود اما به اجرای آن تحریم ها متعهد نمی شود.

واشنگتن آخرین بار آگوست ۲۰۲۳ این معافیت‌ها را تا ابتدای سال ۲۰۲۴ تمدید کرده بود و این معافیت‌ها اکنون منقضی شده‌اند.

«متیو میلر» سخنگوی وزارت امور خارجه درباره علت منقصی شدن این معافیت های تحریمی حرفی نزد اما به واشنگتن فری بیکن گفت که مقامات همچنان «در حال بررسی معافیت‌ها به عنوان بخشی از روند بررسی منظم هستند» و اظهارنظر عمومی پس از تصمیم‌گیری بعنوان بخشی از آن بررسی ارائه خواهد شد.

معافیت‌های تحریمی ایران در چارچوب برجام صادر می‌شود و دولت‌های آمریکا هر ۶ ماه موظف به تمدید آن بوده‌اند.

بر اساس متن برجام، کشورهای امضا کننده آن متعهد شده بودند که با ایران در حوزه‌ همکاری هسته‌ای صلح‌آمیز از جمله در پروژه‌های رآکتور تحقیقاتی اراک و تاسیسات فردو همکاری کنند.

در دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ این معافیت‌ها به دلیل خروج آمریکا از برجام لغو شد اما جو بایدن پس از ورود به کاخ سفید اعلام کرد که این معافیت‌ها را صادر خواهد کرد.

به گزارش ایرنا، ایران پس از امضای برجام در سال ۱۳۹۴ با هدف لغو تحریم های ظالمانه، به عنوان کشوری مسئولیت پذیر، تعهدات خود را بدون عیب و نقص اجرا کرد و این مساله در ۱۶ گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد تائید قرار گرفت. اما پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه ۲۰۱۷ (دی ماه ۱۳۹۵) و پس از چند اقدام مقدماتی، نهایتاً با اتخاذ مواضع مغایر با مفاد برجام، با خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از آن در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می ۲۰۱۸)، در دو مرحله تحریم‌های ثانویه آن علیه ایران بازگردانده شد.

اجرای نامتوازنِ این توافق از یک طرف و فشارهای ناشی از اعمال و تشدید تحریم‌های یکجانبه آمریکا از طرف دیگر، باعث شد تا یکسال پس از خروج آمریکا از برجام، نهایتاً در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ (۸ می ۲۰۱۹) شورای‌عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تصمیماتی در راستای متوقف کردن گام به گام اجرای اقدامات داوطلبانه تعهدات هسته‌ای با اعطای فرصت‌های ۶۰ روزه به دیپلماسی، اتخاذ کند.

ایران تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند، فرصت دهد تا برای تحقق این وعده تلاش کنند. اما با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند، در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش داد. کاهش تعهدات ایران بر اساس مفاد توافق هسته‌ای برجام صورت گرفت.

دولت دموکرات جو بایدن پس از روی کار آمدن در ژانویه ۲۰۲۱، اقدام یکجانبه دولت سابق این کشور را برای خروج از توافق ایران و گروه ۱+۵ محکوم کرد اما تاکنون دربرابر هرگونه اقدام معتبر برای جبران رفتار نادرست گذشته کوتاهی کرده و  سیاست های فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ را در پیش گرفته است.

دولت بایدن که مدعی رویکرد دیپلماسی در قبال ایران و تلاش برای بازگشت به برجام بوده، تاکنون نه تنها موفق به بازگشت به برجام نشده است بلکه پی در پی به بهانه های برنامه دفاعی بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران از جمله موشکی بالستیک، پهپادی، هسته ای و حقوق بشر تحریم هایی را علیه ایران وضع کرده است.

tags # برجام ، آمریکا سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • خط و نشان تند رئیسی برای بانک‌ها / انتقاد از حمله و آزار و اذیت پلیس آمریکا علیه دانشجویان
  • خط و نشان تند رئیسی برای بانک‌ها / انتقاد از برحورد پلیس آمریکا با دانشجویان
  • محکومیت تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی آمریکا
  • بروزرسانی قوانین اسکار ۲۰۲۵؛ از اهدای جایزه بهترین موسیقی فیلم به ۳ آهنگساز تا تغییر نام برخی از جوایز
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • ایران در سال ۲۰۱۷ ماند؛ هیوندای آس ۲۰۲۴ را رو کرد
  • منتجب‌نیا: اصولگرایان نمی‌توانند در مجلس با هم کار بیایند
  • 7 سال پیش در چنین روزی؛ لیونل مسی سانتیاگو برنابئو را به آتش کشید / عکس
  • مردم ایران چگونه می‌توانند به مردم جهان کمک کنند؟
  • برتری 3-2 بارسلونا مقابل رئال مادرید در سانتیاگو برنابئو با بریس لیونل مسی (2017/4/23) / فیلم