Web Analytics Made Easy - Statcounter

صدیقی گفت: الکترونیکی شدن مراحل ارزشیابی مدارک تحصیلی و صدور مدرک دانش آموختگان از طریق سامانه سجاد، سهولت استعلام را افزایش و تعداد مراجعان حضوری را کاهش داده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از سازمان امور دانشجویان، «مجتبی صدیقی» در نشست مشترک با بازرس کل امور آموزشی و پژوهشی سازمان بازرسی کل کشور و ارتباط مجازی با  معاونین آموزشی دانشگاه‌ها با تبریک ولادت امام حسن عسکری (ع) و قدردانی از همکاری های سازمان بازرسی کل کشور با نظام آموزش عالی گفت: برای تحقق دولت الکترونیک در کشور وظایفی بر عهده نظام آموزش عالی گذاشته است؛ که بخشی از این وظایف در حوزه سازمان امور دانشجویان و مربوط به مدارک تحصیلی دانش آموختگان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان امور دانشجویان  افزود: از بدو آغاز مسئولیت در سازمان امور دانشجویان تلاش کردیم که برای کاهش مراجعات حضوری برنامه ریزی کنیم و امور را از طریق سامانه های اینترنتی انجام دهیم.

صدیقی گفت: با شناسایی علت های مراجعه حضوری دانشجویان و دانش آموختگان موفق شدیم مراجعات حضوری به سازمان امور دانشجویان را از ۱۵۰۰۰ نفر در هرماه در سال ۹۲ به حدود ۱۰۰۰ نفر در ماه در سال ۹۹ کاهش دهیم و متقاضیان با سرعت و سهولت خدمات را از سامانه سجاد دریافت کنند.

وی تاکید کرد: با هماهنگی که با سازمان‌های اجرایی در حال انجام است امیدواریم تعداد مراجعات حضوری به سازمان امور دانشجویان از میزان کنونی نیز کمتر شود.

معاون وزیر علوم با اشاره به اینکه از گذشته تاکنون امور ارزشیابی مدارک دانش آموختگان خارج از کشور و تائید مدارک فارغ التحصیلان برخی دانشگاه‌ها و موسسات غیر دولتی و غیر انتفاعی در سازمان امور دانشجویان انجام می شود گفت: در روش سنتی سالانه بیش از ۲۰ هزار مدرک تحصیلی در سازمان امور دانشجویان ارزشیابی و مراحل مختلف آن به شیوه دستی انجام می‌شد.

وی با اعلام اینکه از حدود دو سال گذشته استفاده از سامانه الکترونیکی در صدور مدارک دانش آموختگان این دانشگاه‌ها و موسسات غیر دولتی و غیر انتفاعی آغاز شده است گفت: در این روش به فاصله کمی از ارسال مدارک توسط دانشگاه‌ها، مدارک ارزیابی شده و پس از تایید، گواهی تایید با درج QR Code به مدرک صادر می شود که به راحتی از طرف دستگاه‌های اجرایی و دانشگاه‌ها قابل استعلام است و کار استعلام صحت مدرک بسیار آسان شده است.

صدیقی با تاکید بر اینکه توسعه این سامانه به نفع ارتقای اعتبار و جایگاه تمام دانشگاه‌های کشور است گفت: تعدادی از دانشگاه‌های بزرگ به این سامانه پیوسته اند و مقرر شد همه دانشگاه‌ها وارد این سامانه شوند.

وی اظهار داشت:  برای دانشگاه‌های علمی کاربردی، فنی حرفه ای و فرهنگیان که به صورت ستادی اقدام می کنند برنامه ریزی جداگانه ای انجام دادیم تا از این سامانه استفاده کنند.

پایان پیام/260

منبع: شبستان

کلیدواژه: مجتبی صدیقی رئیس سازمان امور دانشجویان مدرک تحصیلی سازمان امور دانشجویان دانش آموختگان دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۰۰۷۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار برای تغییر تعادل جنسیتی دانشگاه‌ها

  موضوع نگران کننده‌ای که با چالش‌های متعددی همراه است.پسرانی که دیگر به تحصیلات آکادمیک تمایلی ندارند وترجیح‌ می‌دهند به سرعت وارد بازار کار شوند تا ادامه تحصیل بدهند.چند سالی است که حضوردختران در کنکور ورودی دانشگاه‌های کشور رشد چشمگیری داشته که این موضوع حاکی از تصاحب سهم زیادی ازدختران دربرابر پسران است. معضلی که با تغییر توازن جنسیتی در بین داوطلبان و پذیرفته ‌شدگان کنکورهمراه است. پسرانی که فکر می‌کنند مدرک دیپلم برای آنان کفایت می‌کند و خیلی مدرک دانشگاهی به کارشان نمی‌آید اما همین آمار بالای حضور دختران در آزمون‌های ورودی دانشگاه‌ها منجربه این می‌شود که آنان تقاضای بیشتری برای ورود به مشاغل داشته باشند. ازسوی دیگر تأثیرات بسزایی هم در بحث شکاف تحصیلی و فاصله اجتماعی می‌گذارد. با نگاهی به آمار متوجه می‌شویم بعضا دختران تحصیلکرده به دنبال همسری در حدوتراز خود هستند و بی‌رغبتی پسران هم برای کسب مدارج علمی بالاتر هم به این موضوع بیشتر دامن می‌زند. 
   
رغبت نداشتن پسران به تحصیلات آکادمیک
اولین بارآزمون سراسری ورود به دانشگاه‌ها درایران درسال۱۳۷۷بودکه تعداد داوطلبان دخترازداوطلبان پسر پیشی گرفت. رکورد تازه‌ای که احتمالابه حساب استثنا گذاشته شدامااستثنا نبودوهمچنان این روند ادامه پیدا کرد.محمد فلاحی، کارشناس آموزش‌وپرورش با اشاره به این‌که کم رغبتی پسران در این سال‌ها نمود بیشتری پیدا کرده به جام‌جم می‌گوید: «شرایط کلی جامعه به‌گونه‌ای شده که نقش و جایگاهی که تحصیلات از گذشته در رشد اقتصادی و اجتماعی داشته،اهمیت خود راازدست داده است. از طرفی دانشگاه‌های دولتی هم در انحصار اقشاربالاتر جامعه قرارگرفته‌اند.به نحوی که بقیه رشته‌های متوسط و پایین‌ترهم  عموما پولی هستند. شاید نیازی نباشد که افراد در کنکورشرکت کنند.» وی براین باوراست که شاید یکی ازدلایل بی‌رغبتی پسران این باشد که پس ازاتمام دوره تحصیلی‌شان در دانشگاه، موقعیت اجتماعی بهتری در انتظارآنان نیست و این شرایط جایگاه اقتصادی آنان را تغییر نمی‌دهد.  در جامعه ما همه از مردان انتظار سرپرستی خانواده وتأمین معیشت دارند.درشرایط سخت اقتصادی فعلی هم برای پسران مشخص نیست پس از گذشت چهارسال از دوره تحصیلی‌شان می‌‌توانند درهمان رشته کار کنند یا خیر؟ به نظر می‌رسد این مهم‌ترین دلیلی است که باعث تغییر مسیر آنان از همان ابتدا می‌شود. 
   
عدم توزیع مناسب داوطلبان کنکور در رشته‌ها
رشته تجربی، یکی از رشته‌هایی است که طی این سال‌ها در میان داوطلبان کنکور از محبوبیت زیادی برخوردار است. موضوعی که محمدعلی زلفی‌گل، وزیر علوم را هم نگران کرده و این موضوع را رشد کاریکاتوری شخصیت علمی کشور برشمرده و با اعلام زنگ خطر برای آموزش عالی، اعلام کرده  توزیع داوطلبان در گروه‌های آموزشی باید نرمال باشد.  به هر حال عدم توجه به رشته‌های پایه از سوی داوطلبان هم برای نظام آموزشی کشور، موضوعی نگران کننده است. داوطلبان رشته تجربی معمولا براساس علایق شخصی، رشته‌های این گروه را انتخاب می‌کنند اما فلاحی نیز معتقد است بسیاری از جوانانی که به‌دنبال تحصیل در دانشگاه می‌روند، مدرک برای‌شان مهم‌تر از تحصیل درآن رشته است.وی می‌افزاید:«این موضوع که شما با آن رشته تحصیلی چه عنوانی را کسب می‌کنید برای افراد مهم‌تر ازسایر دلایل دیگراست.شاید خیلی ازجوانان هم درآن رشته و به آن شغل مربوط‌شان ورود پیدا نکنند و فقط عنوان آن مدرک، آنان را به این رشته‌ها جلب می‌کند.»این درحالی است که ما بسیاری از مشاغل پزشکی همچون پرستاری با کمبود شدید نیرو مواجه هستیم.

چرا زنان بیشتر در کنکور شرکت می‌کنند؟
شاید حضور بیشتر زنان درکنکور وبه دنبال آن ورود بیشتر آنان به دانشگاه‌ها با تهدیدهایی نیزهمراه باشد اما از سوی دیگر افزایش تعداد دانشجویان دختر باعث ایجاد تخصص‏‌های بیشتر و اشتغال درحوزه‏های گوناگون از سوی زنان می‌شود. البته نظر فلاحی چیز دیگری است و اوتوضیح می‌دهد:«حضور بیشتر خانم‌ها دردانشگاه‌ها به این علت است که آنان بر این باورند جایگاه اجتماعی‌شان خدشه‌دار شده و با این حضور حداکثری سعی دربازکردن راه‌های پیش‌رو ی بیشتری به روی خودهستند.»پذیرش بالای دختران بدون برنامه‌ریزی درحالی به‌اوج خودنزدیک شده‌که‌درمقابل علاقه پسران‌به رهاکردن درس وواردشدن به بازار کار، روزبه‌روز بیشترمی‌شودکه این تفاوت می‌تواند بستربسیاری ازتغییرات ساختاری درمسائل اجتماعی،فرهنگی،اقتصادی و...باشد. ازسوی دیگر رشدتحصیلات عالیه دربین دختران درصورت فراهم نبودن زمینه اشتغال موجب سرخوردگی آنان می‌‌شود. 

دیگر خبرها

  • مراسم تقدیر از دست اندرکاران جشنواره جایزه ملی ثریا برگزار شد
  • جزییات دستگیری اعضای باند جعل مدرک تحصیلی در ٣ شهرستان کرمان
  • فهرست قیمت کتاب‌های درسی سال ۱۴۰۴-۱۴۰۳ + سایت و مدارک ثبت نام
  • هشدار برای تغییر تعادل جنسیتی دانشگاه‌ها
  • عاملان جعل مدارک تحصیلی در کرمان دستگیر شدند
  • جاعلان مدارک تحصیلی در کرمان دستگیر شدند
  • توقیف کارگاه جعل مدرک تحصیلی در استان های غربی
  • کشف کارگاه جعل مدرک تحصیلی در غرب کشور؛ دستگیری ۳ متهم اصلی
  • کشف کارگاه جعل مدرک تحصیلی در غرب کشور
  • تحصیل در خارج از کشور، مطمئن‌ترین روش مهاجرت