Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور به مناسبت سالروز تشکیل بسیج مستضعفین بیانیه ای صادر کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، متن این بیانیه به شرح زیر است:

 

«بسمه­ تعالی

سازمان­دهی بسیج یکی از نوآوری­های امام بزرگوار بود

مقام معظم رهبری (مدظله­العالی)

41 سال پیش در چنین روزی (5 آذرماه) نهال بالنده بسیج توسط امام راحل عظیم­الشأن (قدس­الله نفسه­الزکیه) غرس گردید این شجره طیبه در طول بیش از 4 دهه تبدیل به درختی بلند بالا و ستبر و تنومند با شاخه­های متعدد و برگ و بار انبوه و پر ثمر گردید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 بسیج مکتب عشق و ایثار و خداجویی و حق­طلبی است بسیج نماد پرکاری و سخت­کوشی و جهاد فی­سبیل­الله است بسیج مظهر ساده زیستی و پاک­دستی و قناعت است بسیج الگوی اخلاص و شفافیت و پرهیز از ریا و خودنمایی است بسیج تجلی‌گرکار مجاهدانه و مؤثر و خدمت صادقانه به مردم در عین گمنامی و بی­نام و نشان بودن است. 

  بسیج اساساً یک فرهنگ پویا و بالنده است که هر آن کس که به این فرهنگ الهی و انسانی آراسته باشد از یک­سو جلب رضایت حق­تعالی را به عنوان اصلی­ترین و اساسی­ترین هدف در حرکت و مشی خود مد نظر قرار داده و از سوی دیگر پیوسته بر مدار مردم­داری حرکت نموده و دغدغه حل مشکلات آنان را داشته و در مقاطع گوناگون از جمله در بزنگاه­ها و نیز حوادث طبیعی همچون سیل و زلزله و ... در کنار مردم قرار می­گیرد. بسیج در دوران دفاع مقدس خوش درخشید و بنا به فرموده رهبر فرزانه انقلاب «اگر حضور بسیج مستضعفین در 8 سال دفاع مقدس نبود امروز سرنوشت کشور چیز دیگری بود» در واقع باید گفت که عزیزان پاسدار و ارتشی و سازمان بسیج مستضعفین و جهادگران عزیز این سنگرسازان بی سنگر و مجموعه نیروهای انتظامی وقت (اعم از کمیته و شهربانی و ژاندارمری دوران پس از پیروزی انقلاب) و نیروهای عظیم مردمی با برخورداری از روحیه بسیجی توانسته­­اند در جهت دفاع از تمامیت ارضی کشور و حفظ کیان نظام مقدس جان فشانی کنند و در مقابل دشمنان غدار با رشادت هر چه تمام­تر ایستادگی نمایند.

پس از جنگ تحمیلی نیز بسیج همواره حافظ امنیت در نقاط مختلف کشور بوده است بسیجی نیرویی ولایت­مدار، فراجناحی، کوشا، مخلص، مبتکر، مردمی، اخلاق­مدار و پیوسته در صحنه است به فضل خداوند متعال بسیج نه تنها به عنوان یک نیروی جان­برکف نظامی به رشدی چشمگیر در این عرصه رسیده بلکه در زمینه­های مختلف و در میان اقشار گوناگون مردم گسترش یافته است که از جمله می­توان به بسیج دانش­آموزی، دانشجویی، طلاب، پزشکی، مهندسی، اساتید، خواهران، ادارات، اصناف، کارگران، هنرمندان، ورزشکاران، رسانه و ... اشاره نمود که هر یک در زمینه­های مرتبط منشأ خدمات فراوانی بوده­اند. همچنین به تشکیل بسیج سازندگی باید اشاره نمود که به حق ابتکار ارزشمندی بوده است این مجموعه بحمدالله توانسته در قالب گروه­های جهادی به یاری محرومین و مستضعفین جامعه در نقاط مختلف شتافته و در جهت محرومیت­زدایی گام­های مؤثری بردارد. در طی چند ماهی که از شیوع بیماری منحوس کرونا می­گذرد بسیج همچون دوران دفاع مقدس در صحنه حضور یافته و به یاری هم­میهنان عزیز شتافته و در زمینه­های بهداشتی، معیشتی و ... گام­های مؤثری برداشته است. هر چند هسته مرکزی و هدایت کننده بسیج سازمان و نهاد رسمی آن است که شبانه­روز در تلاش و مجاهدت می­باشد اما در واقع باید گفت که بسیج در ترازی گسترده­تر و به عنوان فرهنگی فراگیر در جغرافیای ایران بزرگ تعریف می­شود که امروزه به عنوان یکی از مؤلفه­های قدرتمند فرهنگ عمومی ایرانیان در جامعه نهادینه گردیده است آری این فرهنگ از یک سو باعث اقتدار، صلابت و استحکام نظام و استکبارستیزی آن و از سوی دیگر باعث ایجاد روحیه همدلی، مواسات، اخوت و ترویج کمک­های مؤمنانه و خیرخواهی و مهر و عطوفت و شفقت در میان مردم می گردد.  

همچنین بایستی به این نکته تأکید نمود که تأثیرات برون­مرزی فرهنگ بسیجی در تقویت جریان مقاومت غیر قابل انکار است. 

بی­شک هرقدر فرهنگ و روحیه بسیجی با همه ویژگی های آن در جامعه قدرت بیشتری یابد جامعه از قوام و مانایی و پویایی و همبستگی و انسجام بیشتری برخوردار خواهد شد. فرصت را مغتنم شمرده به روح بلند شهدای بسیج از ابتدا تاکنون درود فرستاده و این مناسبت را به همه بسیجیان عزیز در گستره کشور صمیمانه تبریک و تهنیت می­گوییم و توفیق روزافزون عزیزان بسیجی را در جهت تحقق هرچه بیشتر آرمان­های امام راحل عظیم­الشأن و مقام معظم رهبری از درگاه خداوند متعال مسألت می­نماییم. »

 

پایان پیام/14

منبع: شبستان

کلیدواژه: شورای فرهنگ عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بسیج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۰۴۳۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقق اهداف نظام اسلامی در دانشگاه‌ها با همکاری بسیج اساتید و نهاد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان بسیج اساتید کشور، نشست محمدرضا مردانی رییس بسیج اساتید کشور و اعضای شورای مرکزی سازمان بسیج اساتید کشور با حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در دفتر این نهاد برگزار شد.

رییس سازمان بسیج اساتید کشور نشست های اینچنینی را زمینه ساز ارتباطات بیشتر این دو جریان مهم در دانشگاهها ارزیابی کرد که می تواند به محقق شدن هر چه بیشتر اهداف و آرمان‌های الهی انقلاب اسلامی در دانشگاه‌ها کمک کند.

وی ظرفیت کم نظیر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها را فرصت بسیار ارزشمندی دانست که بعد از انقلاب اسلامی ایجاد شد و گفت: این نهاد با دستور امام راحل عظیم الشأن تشکیل شد و نهایتا تا این مقطع با نگاه بسیار ارزشمند مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) در دانشگاه‌ها تداوم یافته و ثمرات زیادی داشته است.

رییس سازمان بسیج اساتید کشور افزود: این فرصت کم نظیر و بی نظیر در دانشگاه و نیز بحث ایجاد گروه معارف و اساتید رشته معارف در دانشگاه‌های ما بسیار مغتنم است. بسیج اساتید هم به عنوان بدنه فعال و انقلابی اساتید دانشگاه‌ها فرصتی دیگر در دانشگاه است که به لطف پروردگار ایجاد شده است.

مردانی همچنین گفت: با هم‌افزایی روزافزون و همکاری‌های مشترک می توانیم اهداف مشترک و بلند نظام اسلامی را در دانشگاه را بیش از پیش محقق نماییم.

وی در ادامه برخی فعالیت‌های سازمان بسیج اساتید کشور در سال گذشته را برشمرده و افزود: بسیج اساتید در سال گذشته حرکت‌های میدانی زیادی در سطح ستادی و نیز در استان‌ها انجام داده است که از جمله آن تشکیل قرارگاه جهاد تبیین در آموزش عالی با مسئولیت مقام محترم عالی وزارت و نیز تشکیل قرارگاه‌هایی در دانشگاه‌های سراسر کشور بوده است.

مردانی از موضوع انتخابات و دعوت به مشارکت حداکثری عموم مردم توسط اساتید دانشگاه‌ها سخن گفت و ادامه داد: در برنامه‌های مختلف و به ویژه انتشار نامه‌ای با امضای ۱۵ هزار استاد بسیجی و درخواست آنان از مردم برای حضور پرشور در پای صندوق‌های رای این مهم دنبال شد.

معرفی اساتید جهادگر تبیین، تشکیل هیات اندیشه‌ورز و کارگروه‌های انتخاباتی جهت ترغیب و تشویق مردم و ایجاد فضای مشارکت حداکثری، ایجاد فضای آموزش و توانمندسازی و شبکه‌سازی جهادگران تبیین با ۱۱۰۰ استاد جهادگر تبیین و سخنرانی در مساجد، مدارس و کارخانه‌ها و ...، برگزاری برنامه‌های روشنگری و اردوهای تبیینی حضوری و مجازی برای تبیین گفتمان انقلاب اسلامی و عملکرد نظام، برگزاری نشست‌های مجازی بسیار از جمله در روزهای گذشته با حدود ۳۰۰ دانشگاه سراسر کشور، برگزاری اردوهای پیشرفت و راهیان نور با حضور ۸۹۰۰ نفر، ارزیابی و مستندسازی اقدامات، پیگیری و تجمیع داده‌ها، تشکیل اتاق وضعیت در موضوع انتخابات، تولید محتوای تحلیلی و انتشار کتب و نشریه تحلیلی که ۶۰۰۰ نفر از اساتید دانشگاههای کشور در آن مشارکت کردند، انتشار نشریه بصائر در ایام انتخابات و ویژه نامه‌ها از مواردی بود که رییس سازمان بسیج اساتید کشور به آن پرداخت.

برگزاری ۱۴۷۸سخنرانی تبیینی در دانشگاه‌ها، ۷۹۷ سخنرانی اساتید در مدارس، ۱۳۰۴ مورد سخنرانی در مساجد، ۴۷۱ مورد در مراکز نظامی و پادگان‌های ارتش و سپاه، ارتباط تصویری با رسانه‌ها در استان‌ها و در سطح کشور با فرستادن فیلم و مصاحبه کوتاه، ۳۱۸ مورد سخنرانی در اردوهای فناوری و پیشرفت، ۴۷۰ برای بازاریان، ۸۷۰ جلسه نقد و مناظره در دانشگاه ها، تولید ۱۱۳۶۰ محتوای تحلیلی، تبیینی، خبری توسط اساتید، برگزاری تریبون آزاد در معابر، تهیه و انتشار ۶۲۶ کلیپ، ۲۶۰۷ یادداشت و بیانیه انتخاباتی، ۱۳۸۰ سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه از جمله گزارش عملکرد اتاق وضعیت انتخابات در بسیج اساتید بود که مردانی ارائه کرد.

رییس سازمان بسیج اساتید همچنین در موضوع حمایت از مردم مظلوم غزه از صدور بیانیه‌ای با ۹۰۰۰ امضای اساتید دانشگاه‌ها با همکاری با نهاد مقام معظم رهبری و برگزاری نشست جبهه علمی فرهنگی با حضور ۳۰هزار استاد بسیجی در اولین روز هفته بسیج در دانشگاه تربیت مدرس و تشکیل جلسه شورای معاونین و مشاورین ویژه غزه، برگزاری جلسات گفتگوی تصویری برای تشریح موضوع، برگزاری جلسات متعدد تبیینی در دانشگاهها، راه‌اندازی وبگاهی برای تحریم رژیم صهیونیستی در مجمع بین المللی اساتید مسلمان دانشگاهها با همکاری دانشگاه اصفهان که به سه زبان عربی، انگلیسی و فارسی، حمایت از عملیات وعده صادق با امضای ۱۳ هزار و ۲۴۵ استاد دانشگاه‌های سراسر کشور و درخواست برخورد جدی در صورت هر اقدام مذبوحانه دشمن و حمایت مردم غزه و تحریم رژیم صهیونیستی سخن گفت.

جمع‌آوری ۲ میلیارد تومان پول نقد از طریق مرکز نیکوکاری شهید شهریاری سازمان بسیج اساتید، حضور فعالانه در فضای مجازی برای روشنگری، تجمع مقابل دفتر سازمان ملل در تهران، ارسال نامه‌ای با امضای ۶۰۰۰ استاد برای دبیرکل سازمان ملل در موضوع غزه که تقدیم وزارت خارجه شد، برگزاری همایش بین‌المللی جهان عاری از استکبار، برگزاری اولین نشست زن مقاوم و شهید غزه با همکاری مجمع اساتید مسلمان دانشگاهها و با حضور همسر شیخ زکزاکی، راه‌اندازی کمپین حمایت از مردم غزه توسط اساتید با ارسال ایمیل به روسای دانشگاههای جهان، راه اندازی کانال اخبار بسیج اساتید جهت انعکاس فعالیت اساتید بسیجی سراسر کشور و بسیاری فعالیت‌های دیگر استادان بسیجی دانشگاه های کشور از دیگر مواردی بود که رئیس سازمان بسیج اساتید کشور به آن اشاره کرد.

مردانی در ادامه برخی درخواست‌ها و انتظارات بسیج اساتید استان‌ها از نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها را به نمایندگی از استان به این شکل مطرح کرد: باز تعریف نقش‌ها و وظایف مسئولان نهاد در خصوص نحوه مواجهه فرهنگی، سیاسی و اجتماعی دانشگاهیان با رویدادهای دانشگاه به ویژه در تعامل با دانشگاه‌ها و ارزیابی عملکرد آنان به صورت دوره‌ای، استقلال منابع مالی نهاد از دانشگاه به منظور ممانعت از هرگونه استفاده نامتعارف، اعمال گردش مدیران و نخبگان، جلوگیری از اشتغالات گوناگون خارج از نهاد در کسوت امام جمعه و جماعات که فرصت حضور موثر در ایفای نقش نهاد را دچار وقفه می‌کند، حفظ شأن نظارتی، هدایت و راهنمایی در برنامه‌ها و ماموریت‌ها و پرهیز از ورود به اجرائیات، نهادینه‌سازی و عمل به تبری و تولی در مواجهه با عناصر همسو و افراد متخلف و معاند، پرهیز از تمرکز بیش از حد بر فعالیت‌های کلیشه‌ای و اکتفا به برنامه‌های حاشیه‌ای در دانشگاه از جمله این موارد بود.

همچنین وی در ادامه درخواست‌ها از پرهیز از نقدناپذیری و قانع بودن به وضعیت کنونی و دیدگاه خوشبینانه به عملکرد اساتید و برنامه‌ها در دانشگاه، لزوم دانش افزایی اساتید به صورت دوره‌ای و به روز، بازنگری در برنامه‌های درسی، نکات، متون و محتوای آموزشی و روش تدریس دروس معارف و به روز رسانی آن، تولید محتواب متناسب با وقایع روز، ایجاد شبکه اطلاع رسانی و پاسخ گویی به شبهات در سطح اساتید و دانشجویان در حوزه معارف اسلامی و استفاده از فناوری‌های آموزشی و اردوها در آموزش دروس معارف برای تاثیرگذاری بیشتر سخن گفت.

کد خبر 6085601

دیگر خبرها

  • بیانیه وزارت امور خارجه به مناسبت فرارسیدن سالروز واقعه طبس
  • آینده جهان از شب عملیات «وعده صادق» تغییر کرد
  • فرهنگ کتابخوانی را بین پیشکسوتان جهاد و مقاومت ترویج دهیم
  • تشکیل شورای تأمین فرهنگی در استان قزوین
  • تحقق اهداف نظام اسلامی در دانشگاه‌ها با همکاری بسیج اساتید و نهاد
  • ارسال اثر به دبیرخانه جشنواره تولیدات فضای مجازی همدان
  • ارسال اثر به دبیرخانه جشنواره تولیدات فضای مجازی همدان 
  • دستگاه‌ها دلیل عدم اجرای مصوبات شورای فرهنگ عمومی را اعلام کنند
  • انقلابی ماندن در گرو تداوم فرهنگ دفاع مقدس است
  • فیلم/بیانیه سپاه پاسداران به مناسبت سالروز تشکیل سپاه