Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیرخانه چهاردهمین جشنواره سینماحقیقت تعداد مستندهای رسیده در ژانرهای مختلف در ۲ سال اخیر را مقایسه کرده است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از روابط عمومی جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت، 29.2 درصد آثار ارسالی ایرانی به دفتر این جشنواره، "مستند اجتماعی" است. این آمار از ارائه‌ 261 فیلم مستند اجتماعی به این دوره‌ «سینماحقیقت»، به نسبت 894 فیلم ثبت شده در دبیرخانه این رویداد سینمای مستند ایران استخراج شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سال گذشته 210 مستند اجتماعی در دبیرخانه جشنواره سینماحقیقت ثبت شده بود. به این معنا، تولید مستندهای اجتماعی توسط مستندسازان ایرانی در یکسال اخیر، 24.2 درصد رشد داشته است.

عنصر اصلی مستند اجتماعی، آگاهی‌بخشی ا‌ست که این نشانگر دغدغه‌ فیلمساز نسبت به اتفاقات پیرامونی زمانه‌ خویش است. مستندساز اجتماعی، ذهنی جستجوگر دارد، به حقایق می‌پردازد و نسبت به رخدادهای جامعه مسئولیت‌پذیر و اثرگذار است.

پیش‌تر اعلام شده بود که آمار فیلم‌های مستند ارسالی به دبیرخانه چهاردهمین دوره جشنواره سینماحقیقت در گونه‌ دینی و آیینی 10 درصد، زیست محیطی 10.5 درصد، پرتره 11.6 درصد بوده است. جایزه شهید آوینی هم که مختص فیلم‌های مستند منتخب حوزه‌ انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مقاومت در منطقه است، حدود 34 درصد آثار ارسالی به دبیرخانه این جشنواره را شامل می‌شود.

سایر فیلم‌های ارسالی هم که آمار پایین‌تری دارند، با گونه‌ها و موضوعاتی چون مستندهای تاریخی و میراث فرهنگی، قوم‌شناسی، مردم‌شناسی، سیاسی، علمی، ورزشی و... به ثبت رسیده‌اند. دو بخش ویژه کارآفرینی و کرونا هم مجموعه‌ آثاری از گونه‌های مستند اجتماعی، مردم‌شناسی، پرتره و... را شامل می‌شوند.

بدیهی است که این گونه‌های مستند و آثار موضوعی صرفاً در دبیرخانه جشنواره سینماحقیقت ثبت شده‌اند و نمایش آنها در جشنواره، منوط به آرای هیئت انتخاب جشنواره است.

بیل نیکولز و جیمز لانگلی مسترکلاس مجازی برگزار می‌کنند

چهاردهمین جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت در بخش کارگاه خود، مجموعه‌ای از مستر کلاس‌ها، گفت‌وگوها و نشست‌های انتقال تجربه را در اختیار مستندسازان علاقه‌مند قرار می‌دهد. با توجه به پاندمی کرونا و استفاده از ظرفیت مجازی در شرایط حاضر، این مجموعه برنامه‌ها شامل تعداد و تنوع جذابی از موضوعات و شخصیت‌های ارائه‌دهنده می‌شود.‌

در کارگاه‌های مجازی سینماحقیقت 14، از چهره‌های علمی سینمای مستند نظیر بیل نیکولز و بتسی مک‌لین گرفته تا مستندسازان تحسین شده با تجربیات و شیوه‌های مختلف تولید حرفه‌ای مثل جیمز لانگلی، لویی سیهویوس، فرهاد ورهرام و مهرداد اسکویی حضور دارند و موضوعات متنوعی نظیر مستندهای شخصی، مستندهای زیست محیطی، تعریف و حدود مستند را ارائه می‌کنند.

علاقه‌مندان با سابقه‌ فیلمسازی یا تحصیلی مرتبط می‌توانند به‌صورت رایگان در این بخش ثبت‌نام و براساس علاقه‌مندی خود، از هر کدام از موارد ارائه شده در زمان جشنواره به شکل آنلاین استفاده کنند. بدیهی است پس از ثبت‌نام اولیه و بررسی سوابق هماهنگی با افراد پذیرفته‌شده انجام خواهد شد.

عموم علاقه‌مندان برای ثبت‌نام اینترنتی ابتدا باید وارد پرتال جشنواره سینماحقیقت به نشانی panel.irandocfest.ir شوند و اطلاعات شخصی خود را وارد کنند؛ پس از تکمیل فرم اولیه، کلید ثبت‌نام را بزنند و از طریق پیشخوان پرتال روی گزینه‌ی «ثبت‌نام کارگاه‌ها» کلیک کنند و پس از وارد کردن اطلاعات مورد نیاز و کد امنیتی، ثبت‌نام خود را تکمیل کنند.

آخرین فرصت برای ثبت‌نام کارگاه‌های سینماحقیقت هم روز 10 آذرماه اعلام شده است.

مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی سازمان امور سینمایی کشور، چهاردهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» را به دبیری محمد حمیدی مقدم، از 18 تا 25 آذرماه 1399 و با توجه به شیوع جهانی بیماری کووید 19 به صورت مجازی و نمایش برخط (آنلاین) برگزار خواهد کرد.

مستندی که تولیدش 9 سال طول کشید/ «هوبره» هشداری درباره قاچاق پرنده نادر ایرانی به کشورهای عربیمروری بر یک قرن مستندسازی بحران|بیمارستان‌ها‌ جبهه بحران امروزند

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: جشنواره سینما حقیقت سینما مستند جشنواره سینما حقیقت سینما مستند جشنواره سینماحقیقت مستند اجتماعی ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۰۴۹۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره معلولین هند به مستند «احمد» جایزه داد

به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط‌عمومی مستند، این دوره از جشنواره در بخش مستندهای ۶۰ دقیقه ای به مستند «احمد» به تهیه کنندگی یوسف ترابی‌نژاد و کارگردانی اعظم مرادی جایزه داد، پرتره جوانی به نام «احمد» که علی‌رغم محدودیت‌های فیزیکی، ذهنی بلندپرواز و همتی بلند دارد و داستان زندگی‌اش به معجزه می‌ماند.
جشنواره بین‌المللی فیلم‌های معلولین we care هند هر ساله باهدف افزایش آگاهی در مورد مسائل مربوط به معلولیت، برطرف‌کردن تصورات غلط و تعصبات در مورد افراد معلول و ایجاد تغییرات نگرشی و رفتاری برگزار می‌شود.
این جشنواره بر اساس کنوانسیون سازمان ملل به‌عنوان بخش جدایی‌ناپذیر از فعالیت‌های بین‌المللی یونسکو قلمداد شده که باهدف افزایش سطح آگاهی درباره حقوق معلولان سراسر جهان و تشویق نهادها، سازمان‌ها و هنرمندان در حوزه‌ معلولان فعالیت می‌کند.
«احمد» پیش‌ازاین نیز در جشنواره‌های داخلی و خارجی حضور داشته و منتخب پانزدهمین جشنواره بین‌المللی حقیقت، جشنواره بین‌المللی بیگ سین لندن، ‌ یازدهمین جشنواره مستند بنگلادش، پنجمین جشنواره فیلم مارتینیک فرانسه و منتخب پنجمین دوره از جشنواره Over-the-Rhine International Film Festival آمریکا بوده است.

دیگر خبرها

  • جشنواره معلولین هند به مستند «احمد» جایزه داد
  • «احمد» در هند جایزه گرفت
  • لرستانی‌ها کدام نوع نان را بیشتر مصرف می‌کنند؟
  • جشنواره معلولین هند به مستند «احمد» جایزه داد
  • جزییات طرح ۱۵ روزه ساماندهی افراد آسیب دیده اجتماعی در سطح شهر | کدام مناطق تهران بیشتر معتاد و متکدی دارد؟
  • ارائه الگوی صحیحِ مستندهای موفق رادیویی
  • جزییات جشنواره عکس نیکوکاری تشریح شد
  • شتر مار خانواده ورامینی را غافلگیر کرد
  • پژواک سوم به گوش می‌رسد
  • این سه کتاب را بخوانید و خودتان را بیشتر دوست داشته باشید