Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان با اشاره به عدم پیشرفت در مذاکرات دوحه تاکید کرد که پس از امضای توافقنامه آمریکا و طالبان، خشونت‌ها در افغانستان افزایش یافته است.

به گزارش مشرق، «صدیق صدیقی»، سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان گفت بن‌بست مذاکرات دوحه هنوز نشکسته است و طالبان خواست‌های خلاف قانونی اساسی و منافع ملی را مطرح می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان امروز چهارشنبه، پنجم آذرماه در یک نشست خبری تاکید کرد که پیشرفتی در مذاکرات صلح صورت نگرفته است.

پیش‌تر منابعی از دوحه خبر داده بودند که بن‌بست مذاکرات دوحه شکسته شده و هیأت مذاکره‌کننده دولت و طالبان بر روی شیوه پیشبرد مذاکرات به توافق رسیده است. طبق گفته منابع، محمدمعصوم استانکزی، رییس هیأت مذاکره‌کننده دولت برای مشورت، به کابل آمده است.

صدیق صدیقی سفر رییس هیأت مذاکره‌کننده را به کابل تأیید کرد، اما درباره خواسته‌های گروه طالبان جزییاتی ارائه نداد. او اما این خواسته‌ها را خلاف قانون، اصول و تصمیم مردم در لویه‌جرگه مشورتی صلح خواند.

برخی گزارش‌های تأیید نشده از برقراری حکومت موقت در ازای آتش‌بس از سوی طالبان خبر داده بودند.

صدیقی در این باره اشاره‌ای نکرد، اما خواسته‌های مطرح‌شده از سوی گروه طالبان را خلاف اصول هیأت مذاکره‌کننده و خارج از صلاحیت‌ها آن‌ها عنوان کرد.

سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان افزود که اصول هیأت مذاکره‌کننده دولت، قانون اساسی و تصمیم لویه‌جرگه مشورتی صلح است که هیچ کس حق عدول از این اصول را ندارد.

صدیق صدیقی، تاکید کرد که پس از امضای توافقنامه آمریکا و طالبان در ماه فوریه گذشته، خشونت‌ها در افغانستان نه تنها کاهش نیافته بلکه افزایش یافته است.

صدیق صدیقی، صلح را اولویت اصلی دولت خواند و از گروه طالبان خواست تا اگر به درخواست مردم و دولت برای برقراری آتش‌بس تن نمی‌دهند، به خواست جامعه جهانی در این مورد تمکین کنند.

وی همچنین تصریح کرد که، قرار نیست دولت به هر خواسته گروه طالبان تن بدهد و حتی حاضر نیست که «حذف نام نظام» جمهوری اسلامی را به خواسته گروه طالبان بپذیرد. به گفته او، نظام جمهوری اسلامی دارای هویت است و مشروعیت کامل نزد مردم و جامعه جهانی دارد.

صدیقی کاربرد واژه طرفین را نیز نادرست خواند و گفت که طرف اصلی مذاکرات با طالبان دولت است، اما طرف دولت یک گروه است که از راهبرد خشونت برای پیش‌برد اهداف‌شان استفاده می‌کند.

وی از طالبان خواست تا دست از بهانه‌جویی بکشند و به درخواست صلح تن بدهند.

سخنگوی رییس جمهور افغانستان گروه طالبان را یک «قوت منفی» توصیف کرد و افزود که این گروه باید هوشیار شود و از فرصتی که جهان و افغانستان برایش پیشکش کرده، استفاده کند.

صدیق صدیقی، افزایش خشونت‌ها از سوی گروه طالبان را خلاف انتظار و توقع مردم از آزادی پنج هزار زندانی این گروه عنوان کرد.

سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان با بیان این‌که نظام کنونی حمایت مطلق جامعه جهانی را با خود دارد، افزود که دولت پروای این‌ موضوع را که گروه طالبان حاضر به مذاکره نیست، ندارد.

صدیقی تأکید کرد که اصول مذاکرات نزد هیأت مذاکره‌کننده دولت موجود است و بن‌بست مذاکرات نیز باید براساس احترام به این اصول رفع شود.

پیش از این منابع از دوحه خبر داده بودند که بن‌بست مذاکرات دوحه شکسته است. طبق اعلام این منابع، دو طرف روی این‌که توافق‌نامه آمریکا – طالبان، قطع‌نامه شورای امنیت، خواست مردم، اعلامیه کابل – واشنگتن مبنای پیش‌برد مذاکرات قرار بگیرد، به تفاهم رسیده‌اند.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا قره باغ صدیقی گروه طالبان طالبان افغانستان قطع نامه شورای امنیت خشونت در افغانستان سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان هیأت مذاکره کننده دولت بن بست مذاکرات مذاکرات دوحه گروه طالبان صدیق صدیقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۰۵۶۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش همکاری ها محور گفتگوهای مقامات طالبان و چین

امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان در دیدار با جاو شینگ، سفیر چین در کابل گفته است: افزایش صادرات افغانستان به بیجینگ، پروژه مس عینک و سرمایه‌گذاری در بندر واخان نمونه بارز سیاست اقتصادی طالبان با چین است. 

در این نشست دو طرف درباره همکاری‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی میان افغانستان و چین نیز گفت‌وگو کرده‌اند.

پیش از این رسانه‌های چین گزارش داده‌ بودند که این کشور ممکن است هدف طالبان را برای اتصال افغانستان به اقتصاد چین از طریق بندر واخان برآورده نکند زیرا بیجینگ این پروژه را یک مورد مشکوک اقتصادی می‌داند و با احتیاط از آن استفاده می‌کند.

این پروژه حدود ۳۷۰ میلیون افغانی هزینه برمی‌دارد و از سوی حکومت پیشین برای جذب سرمایه‌های چین آغاز شده بود.

این جاده، واخان بدخشان را به سین کیانگ چین وصل می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • افزایش تعاملات دوجانبه کابل و آستانه
  • جمهوری‌خواهان اعزام پلیس برای سرکوب دانشجویان را خواستار شدند
  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • افزایش همکاری ها محور گفتگوهای مقامات طالبان و چین
  • الهام علی‌اف: متن توافق صلح بین باکو و ایروان وارد جزییات شده است
  • طالبان: غربی‌ها فرهنگ خود را به دیگر کشورها تحمیل نکنند
  • خیز بلند چین در افغانستان؛ چالش‌ها و چشم‌انداز
  • آمریکا: درباره به‌رسمیت شناختن طالبان تصمیم نگرفته‌ایم
  • بیانیه حماس درباره مذاکرات توافق آتش‌بس
  • افزایش تلفات جانی در سیلاب های اخیر افغانستان