Web Analytics Made Easy - Statcounter

  به گزارش «پارسینه»، در حالی که بازگشت جو بایدن به برجام به یکی از مهم‌ترین موضوعات پیش روی دولت آتی آمریکا تبدیل شده است، شماری از دیپلمات‌های ارشد گفته اند که کشور‌های اروپایی به دنبال این هستند که واشنگتن به سرعت تنش‌های هسته‌ای با تهران را کاهش دهد، اما برای بازگشت سریع آن به توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ فشار وارد نخواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  «وال اسریت ژورنال» به نقل از مقاماتی از فرانسه، انگلیس و آلمان نوشته است که این کشور‌ها همچنان حامی برجام خواهند بود، اما بازگشت کامل به این توافق پیش از انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال آینده احتمالا در دسترس و حتی مطلوب نخواهد بود.

این دیپلمات‌ها گفته اند با توجه به نگرانی اروپایی‌ها درباره تحقیقات هسته‌ای ایران، آن‌ها برای یک توافق سریع در ماه‌های اول دولت بایدن پافشاری خواهند کرد و سپس رفع برخی از تحریم‌های آمریکا در قبال گام‌هایی از ایران برای کاهش فعالیت‌های هسته‌ای ارائه خواهند کرد. این امیدواری وجود دارد که فراهم شدن برخی منافع اقتصادی قبل از انتخابات ایران موجب خواهد شد تا دولت بعدی ایران انگیزه‌ای برای دنبال کردن دیپلماسی پیدا کند.

کاری که ایران احتمال باید انجام دهد این است که از ذخایر اورانیوم غنی شده خود که اکنون نزدیک به ۱۲ برابر حد مجاز طبق برجام است، بکاهد. کارشناسان می‌گویند این میزان از اورانیوم غنی شده اگر تا سطح لازم برای سلاح هسته‌ای غنی شود برای ساخت دو بمب اتمی کافی خواهد بود.

مهمتر از کاهش ذخایر اورانیوم این است که ایران به سرعت بخشی از فعالیت‌های تحقیقاتی خود را متوقف کند. ایران کار بر روی سانتریفیوژ‌های پیشرفته را توسعه داده و بیشتر فعالیت‌های خود را به تاسیسات زیرزمینی انتقال داده است.

استفاده از سانتریفیوژ‌های پیشرفته‌تر بدین معنا خواهد بود که ایران برای گذر از محدودیت‌های هسته‌ای و حرکت به سمت تولید سلاح هسته‌ای زمان کمتری نیاز خواهد داشت. این اقدام که هراس اروپایی‌ها را به همراه داشته، اصل محوری برجام را به خطر می‌اندازد که می‌گوید تهران باید دست کم ۱۲ ماه تا تامین مواد لازم برای ساخت سلاح هسته‌ای فاصله داشته باشد.

دیپلمات‌های اروپایی می‌گویند دولت بایدن جزئیات برنامه خود در رابطه با ایران تا اندازه زیادی مخفی نگه داشته است. با این وجود جو بایدن در ماه سپتامبر در مقاله‌ای اظهار داشت حاضر است به توافق هسته‌ای بازگردد به شرط آن که ایران تمام اقدامات ناقض برجام را متوقف کند و دو طرف برای گسترش افق آن و تشدید محدودیت‌ها بر آینده برنامه هسته‌ای ایران توافق کنند.

در حالی که دیلپمات‌های اروپایی باور دارند که رسیدن به یک توافق موقت در بهار ممکن است، درباره این که ایران پیش از انتخابات ریاست جمهوری با تمدید برجام برای سال‌های بعدتر موافق کند، تردید دارند. دیپلمات‌های غربی معتقدند که در انتخابات سال آینده یک رئیس جمهور تندرو جایگزین حسن روحانی خواهد شد.

این دیپلمات‌ها همچنین باور دارند حتی اگر توافق ۲۰۱۵ نقطه برگشت برای گفتگو‌ها باشد، بازگشت عجولانه آمریکا به آن موجب خواهد شد تا اهرم فشار غربی‌ها برای ترغیب تهران، و متحدان چینی و روسی آنها، برای پذیرش یک توافق گسترده‌تر و سخت‌تر در آینده تضعیف خواهد شد.

برخی از مقامات اروپایی معقدند با توجه به اقتصاد شکننده ایران بر اثر تحریم‌ها و همچنین تضعیف جایگاه منطقه‌ای آن به واسطه ایجاد روابط دیپلماتیک میان اسرائیل و چند کشور حاشیه خلیج فارس، زمان به نفع آمریکا است.

از جمله تغییراتی که مقامات غربی در مورد آن بحث کرده اند، تمدید بند‌های موسوم به غروب درباره فعالیت‌های هسته‌ای اصلی ایران، تعهد ایران به محدود کردن برنامه موشک‌های بالستیک و محدود کردن مداخلات منطقه‌ای است.

این تمایل در اظهارات رسمی جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم دیده می‌شود. او تابستان در گفتگویی اظهار داشت: «من مخالف این ایده نیستم که توافق هسته‌ای می‌تواند تغییر شکل پیدا کند، توسعه داده شود، بازبینی شود یا هرچیزی که می‌خواهید. اما نمی‌توانید این توافق را از پنجره بیرون بیاندازید و از صفر شروع کنید.»

منبع: پارسینه

کلیدواژه: جو بایدن برجام سلاح هسته ای انتخابات ریاست جمهوری جو بایدن آمریکا برجام توافق هسته ای اتحادیه اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۰۶۳۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم

«ودانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با خودداری از اظهارنظر درباره کانال‌های ارتباطی میان واشنگتن – تهران گفت: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم.

 «ودانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در نشستی خبری در پاسخ به پرسشی درباره برخی گزارش‌ها درباره احیای مذاکرات رفع تحریم‌ها و مذاکرات مستقیم میان تهران – واشنگتن گفت: «من در مورد راه‌های ارتباط خود با ایران اظهار نظر نمی‌کنم، اما باید بگویم ما در حال مذاکره مستقیم با ایران در نیویورک یا هر جای دیگری در مورد برجام نیستیم.»

پیش از این، یک منبع آگاه در گفتگو با ایرنا درباره برخی ادعا‌ها درخصوص مذاکرات مستقیم نمایندگان ایران و آمریکا گفت: هیچ مذاکره مستقیمی بین ایران و آمریکا برقرار نیست و تبادل پیام‌ها صرفا در چهارچوب تعریف شده در جریان می‌باشد.

وی تاکید کرد: مذاکرات رفع تحریم با کشور‌های عضو برجام توسط علی باقری کنی به عنوان مذاکره کننده ارشد هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران دنبال می‌شود.

«ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز سوم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ درخصوص وضعیت مذاکرات رفع تحریم‌ها گفت: جمهوری اسلامی ایران برای تأمین حقوق ملت، به ویژه در موضوع رفع تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ملت ایران همواره از همه ظرفیت‌های دیپلماتیک خود استفاده کرده است.

او تصریح کرد: کسی که زیر میز دیپلماسی زد، نه جمهوری اسلامی ایران، بلکه آمریکا بود. شرکای آمریکا در توافق برجام هم نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند و خلاء خروج غیر قانونی آمریکا از توافق برجام را جبران کنند.

سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت: لذا جمهوری اسلامی ایران مطابق خط مشی حکیمانه‌ای که مقام معظم رهبری تبیین و امر فرمودند، در مسیر بی اثر سازی تحریم‌ها حرکت کرده و در این مسیر توفیق‌های زیادی به دست آورده است.

کنعانی ادامه داد: موضوع رفع تحریم‌های ظالمانه در حاشیه نشست‌های بین‌المللی و در دیدار با طرف‌هایی که در موضوع برجام و مذاکرات رفع تحریم‌های ظالمانه می‌توانند ایفای نقش کنند یا نقش تعریف شده و سازمانی دارند مطرح می‌شود، دیدگاه‌ها شنیده می‌شود و دیدگاه‌های جمهوری اسلامی ایران ارائه می‌گردد.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل ایران

دیگر خبرها

  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • گروسی : ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد نه چند ماه
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • ایران با ساخت بمب اتم "چند هفته، نه چند ماه" فاصله دارد
  • گروسی: ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد