Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی مستوفیان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه ثبت این مناطق در فهرست آثار ملی راه را برای حفاظت وبررسی های بیشتری هموار می کند گفت: هنوز هیچ تیم باستانشناسی در این محل اکتشاف انجام نداده است .

وی گفت: برای این کار لازم است طرح اولیه ای با اولویت های استانی مصوب و به پژوهشکده باستانشناسی ارسال و فردی هم به عنوان سرپرست تیم کاوش معرفی و پس ازبررسی و تایید پژوهشکده مجوز اکتشاف صادر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: اداره شهرستان اسفراین در مورد حفظ این سنگ نگاره ها اقدامات لازم انجام داده است.

پیشتر، دکتر علی اصغر طاهری صفی آبادی کنشگر اجتماعی اعلام کرده بود که سنگ نگاره های منطقه بام و صفی آباد به شناخت تاریخ، فرهنگ و مردم شناسی این منطقه کمک شایانی می کند.

این کنشگر اجتماعی خواستار توجه به این سنگ نگاره ها و جلوگیری از نابودی آن از سوی ماشین آلات راهسازی شد.

شهرستان ۱۲۰ هزار نفری اسفراین در ۶۰ کیلومتری جنوب شرقی بجنورد با ۱۵۶ اثر تاریخی، مذهبی،  گردشگری و طبیعی ثبت شده در فهرست آثار ملی، رتبه نخست استان خراسان شمالی را  در ثبت آثار ملی دارد.

ارگ تاریخی بلقیس، مقبره شیخ آذری و غار نوشیروان از آثار برجسته تاریخی این شهرستان است.

 تاکنون ۶۵۵ اثر طبیعی، تاریخی، ناملموس و اثر منقول خراسان شمالی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده که از این تعداد، ۵۱۱ اثر تاریخی، ۴۹ اثر طبیعی و ۷۵ اثر ناملموس و ۲۰ اثر منقول تاریخی است.

برچسب‌ها اسفراین گردشگری خراسان شمالی میراث فرهنگی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اسفراین گردشگری خراسان شمالی میراث فرهنگی اسفراین گردشگری خراسان شمالی میراث فرهنگی اخبار کنکور سنگ نگاره آثار ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۰۶۸۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحول عظیم در بافت تاریخی شیراز با ثبت جهانی محور زندیه

محمد ثابت اقلیدی در پنل تخصصی "تزئینانت آجری در بنا‌های تاریخی شیراز" که به مناسبت روز جهانی بنا‌ها و محوطه‌های تارخی در مجموعه فرهنگی سعدی برگزار شد گفت: با برنامه ریزی‌ها و تلاش‌های صورت گرفته در حوزه بافت تاریخی شیراز و محور زندیه به زودی تحولات قابل توجهی رقم خواهد خورد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استا فارس به آماد سازی پرونده ثبت جهانی محور زندیه در شیراز اشاره کردو گفت: امید است پرونده ثبت جهانی محور زندیه تا سال آینده آماده شود تا برای ثبت در فهرست یونسکو ارسال شود.

ثابت اقلیدی گفت: یکی از مصوبات دور دوم سفر ریاست جمهوری به استان فارس ثبت محور زندیه در فهرست جهانی است که مقدمات آن تهیه و تکمیل پرونده آن درحال انجام است.

او در ادامه سخنانش بر لزوم احیا و بازآفرینی آثار تاریخی شهری تاکید کردو افزود: متاسفانه بسیاری از آثار تاریخی مربوط به دوره‌های قاجار و معاصر در شهر شیراز مورد بی مهری قرارگرفته و نیازمند مرمت واحیا هستند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استا فارس افزود: این آثار از عناصر کاربردی شهر و تاریخی و هویت شهر محسوب می‌شوند که باید هر چه سریعتر احیا شوندو جا دارد علاوه به میراث فرهنگی، سایر دستگاه‌های متولی نیز در این مورد ورود کند.

ثابت اقلیدی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه با توسعه گردشگری بسیاری از آثار تاریخی نجات می‌یابد افزود: ورود سرمایه گذاران گردشگری در بافت تاریخی شیراز کمک شایانی به رونق گرفتن این منطقه تاریخی داشته است.

او همچنین افزود: باید شرایط و امکاناتی فراهم شود که در شهری، چون شیراز جاذبه‌های جدید ایجاد گردد و یا اماکن تاریخی کمتر شناخته شده احیا، مرمت و به جاذبه گردشگری بدل شود.

بنابر این گزارش امروز هم‌زمان با روز جهانی بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی پنل تخصصی "تزئینات آجری در بنا‌های تاریخی شیراز" با همکاری انجمن صنفی مرمتگران آثار تاریخی استان فارس در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدی برگزار می‌شود.

در این برنامه اساتید حوزه مرمت در قالب سخنرانی به مباحث تخصصی حوزه میراث فرهنگی شامل اصطلاحات و شناخت انوع تزیینات اجری، نحوه اجرای تزیینات آجری، دانش بومی در علم مدرن، کوره‌های آجر پزی در شیراز و اساتید سنتی اجرتراش ابزار‌ها و نحوه انتقال هنر آجر کاری پرداختند و در پایان این برنامه هم تنی چند از پیشکسوتان و مرمتگران آثارتاریخی استان تجلیل شدند.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • ببینید | دیوار نگاره فلسطین
  • تحول عظیم در بافت تاریخی شیراز با ثبت جهانی محور زندیه
  • خسارت صد میلیارد ریالی بارندگی‌های اخیر به بنا‌های تاریخی سیرجان
  • استان فارس اصلی‌ترین کانون تمدنی ایران فرهنگی است
  • هزینه۱۳ میلیارد ریالی مرمت آثار تاریخی تربت‌حیدریه
  • تقدیر از نانوای حافظ قرآن کریم در اسفراین
  • پیشگیری از تعرض به حریم بناهای تاریخی البرز با ثبت ملی
  • بنا‌های تاریخی قوت گردشگری گیلان است
  • مطالبه بسطامی‌ها از دولت؛ تامین آب پایدار تا ثبت جهانی آثار تاریخی
  • ثبت رکود تاریخی در جشنواره ‌مدرسه عشق با ارسال ۷۵ هزار اثر