Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بسیج از کجا آمد؟ آن اول کار، یکی از مهم‌ترین اهداف بسیج، مقابله با اقدام نظامی کشور‌هایی نظیر آمریکا و همچنین سلطنت‌طلبان برای شکست انقلاب و بازگرداندن پهلوی دوم بود. این‌گونه بود که وقتی امام (ره) فرمان تشکیل ارتش ۲۰ میلیونی را صادر فرمود، هزاران‌هزار نفر برای ثبت‌نام و شرکت در دوره آموزش‌های نظامی به مساجد هجوم بردند؛ طی چند روز حدود یک میلیون نفر ثبت‌نام کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمریکا که جرأت نکرد کاری کند و توطئه‌های سلطنت‌طلبان نیز در برابر تندباد اراده مردم گرد و خاک هوا شد! اما وقتی جنگ تحمیلی آغاز شد در غیاب ارتش منسجم، ارزش بسیج آشکار شد؛ بسیجی‌ها از شهر‌ها و روستا‌ها برای دفاع از انقلابشان به جبهه‌ها شتافتند. فقط جبهه نبود، شهر‌ها هم بود. بسیج از همان روز‌های اول جنگ، مسئول امنیت تهران شد و هر شب بیش از ۲۰ هزار نیروی آماده‌باش داشت. بسیجی‌ها بیدار بودند تا مردم در امنیت بخوابند. نامش هم آن اوایل «سازمان بسیج ملی» بود و در دی ماه سال ۱۳۵۹ با تصویب مجلس شورای اسلامی یک سازمان رسمی و قانونی شد.

سبک زندگی دهه ۶۰!

در جبهه‌ها چه خبر بود؟ آن اوایل بسیجی‌ها در جبهه‌ها گروه‌هایی پراکنده بودند، ولی از سال ۱۳۶۰ گردان‌های نامدار شدند و تا سال ۶۱ لشکر‌هایی بزرگ شده بودند. در دهه ۶۰ روایت ایثار بسیجی‌ها در جبهه‌ها داستان‌هایی شد که مردم در کوی و برزن برای هم تعریف می‌کردند؛ دهه ۶۰ بسیج دیگر یک سازمان یا تشکیلات نبود یک «فرهنگ» و سبک زندگی بود.

تصویری از نخستین اردو‌های جهادی بسیج

۴ دهه خدمات حیاتی!

در جبهه‌ها بسیج خوش‌درخشید؛ مردم خوش‌درخشیدند. بسیجی‌ها در عملیات «فتح المبین» از آن‌گونه ایثار‌ها کردند که فقط در کتاب‌ها خوانده بودیم و این عملیات زمینه‌ساز عملیات «بیت المقدس» شد و خرمشهر آزاد شد. بسیجی‌ها همان اوایل دهه ۶۰ یک «لبیک یا خمینی» گفتند و ۵۰۰ هزار رزمنده فرستادند به جبهه‌ها. سال ۱۳۶۵ هم سپاه محمد (ص) را فرستادند به جبهه‌ها؛ سپاه ۱۰۰ هزار نفری که فتح و پیروزی آورد برای ایران.

عکسی از اعزام ۱۰۰ هزار نفری سپاه محمد (ص) در سال ۱۳۶۵

بسیجی‌ها پس از جنگ چه کردند؟ رفتند در کار آبادانی خرابی‌های جنگ و محرومیت‌زدایی؛ اردو‌های جهادی را هم راه انداختند. در دهه ۷۰ هم وارد عرصه‌های علمی و فرهنگی شدند و باز هم خوش‌درخشیدند. در دهه ۸۰ با نیاز‌های روز جامعه و کشور هماهنگ شدند و در اواخر این دهه، بسیج ۲۲ قشر مختلف را در‌بر‌می‌گرفت؛ از مهندس و هنرمند و ورزشکار تا معلم و پزشک و دانشمند.

نخستین شگفتی بسیج در حوزه سلامت در سال ۱۳۷۳ و با ریشه‌کنی فلج اطفال رقم خورد. بسیج فقط در یک روز ۹ میلیون کودک زیر ۵ سال را واکسینه کرد و یونیسف از ایران تشکر کرد.

دهه ۹۰ شد دهه شکوفایی علمی بسیج و همین حالا هر‌کسی اخبار را دنبال کند مدام خبر‌های جورواجور و گاه حیرت‌انگیز می‌شنود درباره فلان نخبه بسیجی که اختراعی و اکتشافی کرده یا در یک حوزه علمی یا فناوری یا پزشکی خدمتی کرده است به ایران و به جهان.

در همه این سال‌ها هر وقت لازم بوده بسیج شتافته برای کمک؛ هر وقت سیل آمده یا زلزله یا حادثه‌ای بزرگ و این آخری هم که کرونا. اعتماد امام (ره) به مردم جواب داد و آرزوی ایشان برای ایران محقق شد؛ حالا بسیج فقط یک «ارتش ۲۰ میلیونی» برای دفاع نیست، یک ارتش بیش از ۲۵ میلیون نفری است برای دفاع و آبادانی و امنیت و فرهنگ و علم و پیشرفت. بسیج بیش از آن چه انتظار می‌رفت کار کرد و خدمت کرد و عجیب هم نیست. بسیج صاحب و وارث رمز پیروزی است؛ از «مردم» است و برای «مردم».

دستاورد‌های علمی بسیج در حوزه‌های دفاعی، زیست‌محیطی و فناوری‌های پیشرفته با وجود تحریم‌ها به رشد کمی و کیفی شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی منجر شده است.

اگر خواستید از بسیج و بسیجیان، بیش‌تر بدانید، ویژه‌نامه لشکر سلیمانی‌ها را در صفحه اول فارس پیدا کنید. یک نوار زرد رنگ که روی آن نوشته: «بسیج، لشکر مخلص خداست.»

امروز در تاریخ مناسبت‌های دیگری هم هست

امروز ۵ آذر مصادف با ۲۵ نوامبر میلادی و ۹ ربیع‌الثانی هجری قمری در تقویم تاریخ، مناسبت‌های دیگری هم دارد.

ـ شهادت «نجیب‌الدین سمرقندی» دانشمند خراسانی در سال ۶۱۰ قمری
ـ رحلت آیت‌الله «سید حیدر حلّی» شاعر اهل بیت (ع) در سال ۱۳۰۴ قمری
ـ درگذشت عالم برجسته آیت‌الله «میرزا عبدالرحیم نهاوندی» در سال ۱۳۰۴ قمری
ـ زادروز «لوپه وگا» نویسنده معروف اسپانیایی در سال ۱۵۶۲ میلادی
ـ روز ملی و استقلال «سورینام» از استعمار هلند در سال ۱۹۷۵ میلادی
ـ درگذشت «محمدعلی فروغی» سیاستمدار ایرانی در سال ۱۳۲۱ شمسی

منبع: فارس

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بسیج انقلاب جبهه ها بسیجی ها دهه ۶۰

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۰۷۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقشه جبهه پایداری برای رسیدن به هیئت رئیسه چیست؟

آفتاب‌‌نیوز :

نماینده مردم زنجان در مجلس گفت: هنوز هیچ تصمیمی در جبهه پایداری در مورد هیات رئیسه مجلس گرفته نشده است. صحبت‌هایی صورت گرفته و ما هر هفته جلسه داریم که یکی از موضوعات مورد بحث هم ریاست مجلس و ریاست کمیسیون‌هاست، اما هنوز برای تصمیم گیری زود است.

حجت الاسلام مهدی باقری نماینده مردم زنجان در مجلس شورای اسلامی درخصوص ترکیب مجلس آینده و انتخابات هیات رییسه مجلس آینده که مباحث مختلفی پیرامون آن مطرح می‌شود، گفت: مجلس یازدهم الحمدلله مسیر خوبی را در بحث پیگیری مشکلات مردم آغاز کرد و حضرت آقا هم این مجلس را تایید کردند و تاکید کردند این مجلس مشکلات مردم و مسائل کشور را محور کار‌ها قرار دهد، موضوعات روز را پیگیری کند و مسائل اصلی مردم برای مجلس یازدهم اولویت داشته است.

این مسیر تنها مسیر صحیحی است که چه مجلس یازدهم و چه هر مجلسی باید پیگیری کند لذا هر تغییر و تحولی در راستای تعالی و ارتقاء همین مسیر باشد درست است وگرنه صرفا پیگیری این که مسئول‌ها عوض شوند و افرادی که در صندلی‌ها قرار می‌گیرند تغییر کنند هیچ مشکلی را حل نمی‌کند.

وی خاطرنشان کرد: این حرف به معنای آن نیست که ترکیب فعلی خوب است، خیر؛ اما به گونه‌ای نباید باشد که اگر تحولی مدنظر عزیزان نماینده دوره دوازدهم باشد محدود به تغییر فرد یا افراد شود. بله مجلس یازدهم اشکالات و نقاط ضعفی داشته که باید برطرف شود، منتها نقاط قوتی هم داشته که باید دنبال و تقویت شود.

عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در پاسخ به این سوال که «شما این نقاط ضعف و اشکالات را متوجه رییس مجلس می‌دانید؟»، عنوان کرد: خیر، ضعف هیات رییسه. اتفاقا به نظر من رییس مجلس قوی بوده، اما اعضای هیات رییسه با قدرت برخورد نکردند که رییس متهم به این شده که مثلا تک روی می‌کرده. به عقیده بنده اگر به آن میزانی که رییس وقت می‌گذاشت، سایر عزیزان هم وقت می‌گذاشتند با جدیت و بدون تعارفات سیاسی برخورد می‌کردند همان جدیتی که رییس مجلس داشت اگر سایر اعضای هیات رییسه هم داشتند، کار‌ها بهتر پیش می‌رفت.

وی افزود: به نظرم پیش از آنکه ایراد را به رییس مجلس بگیریم باید به اعضای هیات رییسه بگیریم؛ نه به معنای اینکه کار نکردند، بلکه با تعارف کار کردند. خیلی از موضوعاتی بود که باید در دستورکار قرار می‌گرفت که هیات رییسه آن‌ها را در برنامه دستور قرار نداد.

باقری در پاسخ به سوالی درخصوص داوطلبان کرسی ریاست، ابراز داشت: آن چیزی که من پیگیری کردم فعلا جدی نشده، یعنی بعضی‌ها مطرح هستند یا دوست دارند مطرح شوند، اما فکر می‌کنم تا پایان اردیبهشت ماه رایزنی‌ها و صحبت‌ها ادامه خواهد داشت و به این زودی نمی‌شود جمع بندی کرد.

بازرس شورای مرکزی جبهه پایداری درخصوص تصمیم این تشکل سیاسی پیرامون انتخابات هیات رییسه مجلس تاکید کرد: هنوز هیچ تصمیمی در جبهه پایداری در این مورد گرفته نشده است. صحبت‌هایی صورت گرفته و ما هر هفته جلسه داریم که یکی از موضوعات مورد بحث هم ریاست مجلس و ریاست کمیسیون‌هاست، اما هنوز برای تصمیم گیری زود است.

نماینده مردم زنجان ابراز داشت: کار جبهه در شورایی به صورت گروهی است لذا من صحبتی در این مورد نمی‌توانم داشته باشم، منتها نظر شخصی من این است که مهم‌ترین عاملی که در مجلس می‌تواند باعث کارآمدی مجلس باشد ترکیب هیات رییسه است نه لزوماً رییس.

وی ادامه داد: حتما باید تلاش کنیم که با همفکری تمامی نمایندگان مجلس دوازدهم کار پیش برود. ببینید کار مجلس کار گروهی و شورایی است؛ به هیچ عنوان رفتار فردی یا حزبی جواب نمی‌دهد بلکه باید تعامل، همکاری و محبت بین تمام نمایندگان باشد که همه نمایندگان احساس کنند توانسته اند نقش آفرین باشند و اینکه هیات رییسه کارآمدی پای کار باشد.

باقری خاطرنشان کرد: نگاه شخصی من زمانی که با دوستان صحبت می‌کنم این است که همکفری و همکاری و محبت بین تمام نمایندگان باید باشد، از نمایندگان اقلیت تا اصلاح طلبان، معتدلین، مستقلین و دوستان جبهه انقلاب همه باید با هم همدل باشند. ببینید یک موضوع کلانی در کشور است. حکمرانی در کشور درست پیش نخواهد رفت جز اینکه تمام مسئولان و کارگزاران نظام باهم وحدت و همکاری داشته باشند، این در سطح مجلس اتفاقا در یک بسته کوچک‌تر نسبت به کل نظام خیلی بیشتر نمود دارد.

وی اضافه کرد: هرکسی بخواهد غیر این فکر کند مجلس وحدت خود را از دست می‌دهد ما در مجلس یازدهم هرجا همدلی عمومی داشتیم کار را بهتر پیش بردیم و هرجا این اتفاق نیفتاده باعث دودستگی و چنددستگی شده است.

بازرس شورای مرکزی جبهه پایداری گفت: تلقی شخصی من با توجه به برآیندی که از جلسات شورا و فعالیت‌های جبهه پایداری در این ۴ سال داشتم این است که حتما تلاش ما به این سمت است که همدلی و وحدت در عموم مجلس ایجاد شود، جبهه پایداری به هیچ عنوان به این سمت نمی‌رود که بخواهد رفتار‌های انفرادی و تکروی از خود نشان دهد و تمام تلاش دوستان پایداری این است که وحدت و همدلی در کل مجلس باشد.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • خدمت‌رسانی گروه‌های جهادگر بسیج در پی آبگرفتگی مناطق شیراز
  • کرانه باختری، میدان وحدت در جبهه مقاومت
  • فراخوان دو تیپ ارتش رژیم صهیونیستی از مرز لبنان به غزه
  • کار سخت بسیج برای رفاقت با وزیر/ زلفی‌گل از پس مطالبات بسیج دانشجویی بر می‌آید؟
  • رسانه‌های استان سمنان روحیه بسیجی را در جامعه گسترش دهند
  • چهارم اردیبهشت سالروز تأسیس رادیو
  • تأسیس شرکت پروژه راهکاری برای تحقق جهش تولید
  • اساتید بسیجی و غیربسیجی برای کمک به ارتقای نظام حکمرانی در صحنه هستند/ برگزاری ۱۷۳ کرسی نقد و نظریه پردازی
  • سپاه پاسداران نهادی از جنس مردم+فیلم
  • نقشه جبهه پایداری برای رسیدن به هیئت رئیسه چیست؟