Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرتضی عربی روز پنجشنبه اظهار داشت: با شیوع کرونا در مقاطعی فعالیت واحدهای گردشگری تعطیل و این مساله باعث ایجاد ضربه و آسیب‌هایی به این بخش و صنایع وابسته شد و سرمایه‌گذاران بخشی از آسیب‌ها را نتوانستند جبران کنند.

وی با بیان اینکه برای نوروز بلیت تورهایی پیش فروش و با لغو مواجه شد، افزود: در همین ایام به دلیل لغو پرواز و برنامه تورها، خسارت‌هایی برگشت ناپذیر به بدنه گردشگری وارد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون گردشگری، سرمایه‌گذاری و تامین منابع اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: در بخش صنعت شاید این آسیب‌ها محسوس نبود چراکه این بخش کالاهایی را تولید می‌کند و معمولا روال اینطور است که کالاها گران می‌شوند اما تخت‌های خالی مهمانپذیرها و هتل‌ها را نمی‌توان با هیچ چیز دیگری جبران کرد.

وی با اشاره به پرداخت تسهیلات و حمایت از واحدهای گردشگری برای پشتیبانی از شاکله اصلی گردشگری افزود: پرداخت حامل‌های انرژی و امهال بدهی‌های مالیاتی تا پایان سال تعریف شده اما متاسفانه بخشی از نهادها در مورد مالیات همراهی نمی‌کنند.

عربی با اشاره به همراهی برخی از بانک‌ها در این خصوص ادامه داد: جلسات مختلفی را در کارگروه‌ها و کمیسیون‌های تخصصی برگزار کرده‌ایم تا بتوانیم همراهی حداکثری سایر نهادها را جذب کنیم.

وی بیان کرد: بازپرداخت تسهیلات قبلی دریافت شده در حوزه گردشگری تا پایان سال ۹۹ امهال و با تمدید مهلت پرداخت حق بیمه سهم کارفرمایی سال جاری نیز موافقت شد.

معاون گردشگری، سرمایه‌گذاری و تامین منابع اداره کل میراث فرهنگی خراسان جنوبی گفت: علاوه بر امهال تسهیلات و تمدید مهلت پرداخت حق بیمه کارفرما، با امهال هزینه‌های آب، برق و گاز سال جاری و هزینه‌های مالیاتی سررسید امسال تا پایان سال موافقت شده است.

وی با بیان اینکه با وجود این خسارت‌ها، کرونا فرصتی برای تقویت زیرساخت‌های گردشگری استان فراهم کرد افزود: در این ایام که نمی‌توانیم میزبان گردشگران و مسافران باشیم بر تقویت زیرساخت‌های گردشگری با استفاده از تملک دارایی‌های سرمایه‌ای، منابع اعتباری حاصل سفرهای شهرستانی استاندار و اعتبارات ملی تاکید شده تا بعد از عبور از این بیماری بتوانیم در شرایط مطلوب‌تری میزان گردشگران باشیم.

عربی تصریح کرد: در زمینه تقویت زیرساخت‌های گردشگری استان چندین پروژه را در دست اقدام داریم که ایجاد شبکه‌های آب و برق برای بسیاری از نقاط گردشگری، مرمت، زیرسازی و نوسازی بناهای تاریخی و پروژه‌های مربوط به واحدهای اقامتی از آن جمله است.

برچسب‌ها تسهیلات بانکی ویروس کرونا گردشگری خراسان جنوبی ایرانگردی پروندهٔ خبری کرونا و قشرهای آسیب پذیر

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تسهیلات بانکی ویروس کرونا گردشگری خراسان جنوبی ایرانگردی تسهیلات بانکی ویروس کرونا گردشگری خراسان جنوبی ایرانگردی اخبار کنکور خراسان جنوبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۱۱۶۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصفهک، روستایی کویری که در مسیر جهانی شدن است

اینکه گردشگری روستا پیشران گردشگری در خراسان جنوبی است یک شعار نیست؛ اگر سری به روستاهایی، چون خراشاد که هنر توبافی آن ثبت جهانی شده است و یا خور با گنجینه بی بدیل سنگ‌های قیمتی و یا افین با باغ‌های جذاب زرشک در فصل پاییز بزنیم درخواهیم یافت که این روستا‌ها ذخایر بی بدیلی برای جذب گردشگر هستند.

این روز‌ها در حوزه گردشگری روستا یا همان روستاگردی در خراسان جنوبی نام روستای اصفهک بیشتر به گوش می‌رسد؛ روستایی که آنقدر پتانسیل‌های خود را برجسته کرده است که برای ثبت به عنوان دهکده جهانی انتخاب شده است.

اصفهک درست مثل یک ققنوس، از خاکستر ویرانه‌های یک زلزله سربلند کرده، جان گرفته و شده یک روستای گردشگری مثال زدنی؛ آن‌قدر که نامش در جهان مطرح شود و جایزه بهترین منظر گردشگری TO DO ۲۰۲۰ آلمان را به خود اختصاص بدهد.

توسعه اقتصادی روستا در خراسان جنوبی مبتنی بر توسعه گردشگری است

کاشانی مدیر انجمن گردشگری پایدار و میراث ماندگار خراسان جنوبی پیرامون گردشگری روستا در خراسان جنوبی و ظرفیت‌های استان با تأکید بر اینکه توسعه اقتصادی روستا در خراسان جنوبی مبتنی بر توسعه گردشگری است، گفت: گردشگری مزرعه در دنیا و برخی استان‌های ایران به صورت علمی مورد توجه قرار گرفته که از نظر اقتصادی برای کشاورز درآمد جانبی نیز محسوب می‌شود.

او افزود: یکی از موضوعات مهم وجود آثار تاریخی، مذهبی، طبیعی و صنایع دستی است که در جوار روستا‌ها و مزارع کشاورزی قرار دارند و در واقع وجود مجموع این جاذبه‌های گردشگری در کنار هم یک بسته کامل برای گردشگران است.

کاشانی با بیان اینکه روستاگردی گنج پنهان گردشگریِ خراسان جنوبی است، بیان کرد: روستا‌هایی مانند افین با مزارع زرشک، دهسلم با نخلستان‌های زیبا و اصفهک با بافت قدیمی ارزشمند فرصت‌هایی برای جذب گردشگر است.

اشاره‌ای به ویژگی‌های روستای اصفهک

عرب رئیس میراث فرهنگی طبس درباره ویژگی‌های روستای اصفهک گفت: بافت تاریخی روستای اصفهک که در بخش شرقی سکونت گاه امروزی قرار گرفته است، مجموعه‌ای از واحد‌های همسایگی است که با ساختاری فشرده و درون گرا در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند.

او افزود: وجود پتانسیل‌های سرزمینی اعم از خاک مرغوب و حاصل خیز و آب فراوان جهت توسعه کشاورزی و باغداری، مهمترین عوامل شکل گیری هسته اولیه روستای اصفهک است؛ قرارگیری روستا در دشتی هموار در پایین دست کوهی مرتفع با سفره‌های زیرزمینی غنی سبب شده است تا قنات‌های حیات بخش،  آب مورد نیاز ساکنان را در گذر زمان فراهم کنند.

عرب با بیان اینکه روستای اصفهک یکی از ۱۴ روستای هدف گردشگری خراسان جنوبی تعیین شده است، ادامه داد: کارگاه‌های صنایع دستی سبد بافی و حوله بافی در روستای اصفهک توسط زنان روستا تشکیل شده است که به صورت انفرادی و گروهی در روستا فعال است و سالانه تعداد زیادی گردشگر برای آموزش و خرید محصولات به این منطقه سفر می‌کنند.

توسعه گردشگری علمی در اصفهک

عرب گفت: توسعه گردشگری علمی از طریق راه اندازی مدرسه قدیم روستای اصفهک به عنوان پژوهشکده خاک یکی از راه‌های جذب گردشگر به این منطقه است.

بیشتر بخوانید

بازدید ۵۰۰ هزار گردشگر از روستا‌های هدف گردشگری استان جاذبه های بکر کویر را اینجا ببینید ۵ روستای خراسان جنوبی برای ثبت جهانی ارزیابی شد

او با بیان اینکه تنها روستای موجود در خراسان جنوبی که احیای آن به صورت مشارکت مردمی بوده و مرمت و بازسازی شده اصفک است، عنوان کرد: بافت تاریخی روستا دارای خانه‌های با ارزش، حمام قدیمی، حسینیه و مسجد قدیم، مدرسه قدیم و… اثر هستند که در پرونده بافت تاریخی روستای اصفهک ثبت شده‌اند.

ابراهیمی رئیس شورای روستای اصفهک گفت: در حال حاضر در روستای اصفهک هشت اقامتگاه بوم گردی، یک سالن غذا خوری، دو مرکز خدمات کافی شاپ یا شربتکده و یک رصد خانه داریم.

او با اشاره به اینکه یک حمام خزینه‌ای و مسجد تاریخی نیز در روستا وجود دارد، بیان کرد: حمام خزینه‌ای در حال حاضر با امکانات بهداشتی قابل استفاده است و می‌تواند یک تجربه متفاوتی را برای گردشگران رقم بزند.

رئیس شورای اصفهک عنوان کرد: یکی از ویژگی‌های بافت تاریخی روستای اصفهک مردمی بودن مرمت آن است که با کمک آحاد مردم روستا این اقدام صورت گرفت.

بهار فصل گردشگری در اصفهک

ابراهیمی گفت: بهترین فصل گردشگری در اصفهک مهرماه تا پایان اردیبهشت و نهایت پایان بهار است ولی از آنجایی که دمای هوا در اصفهک نسبت به طبس چند درجه‌ای خنک‌تر است گاه خود اهالی طبس برای فرار از گرمای هوا به اصفهک‌ می‌آیند.

شاهوردی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی نیز گفت: انتخاب بهترین دهکده گردشگری از سال ۲۰۲۱ توسط سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) دنبال می‌شود.

او با اشاره به اینکه هدف از این اقدام تبدیل گردشگری به محرک توسعه روستایی و رفاه روستاییان است، بیان کرد: سازمان جهانی گردشگری ۹ شاخصه از جمله دارا بودن منابع فرهنگی، ترویج و حفاظت از آن، پایداری اقتصادی، محیطی، اجتماعی، پتانسیل گردشگری و توسعه و یکپارچگی زنجیره ارزش، حاکمیت و اولویت‌بندی گردشگری و نیز امور بهداشت، ایمنی و امنیت را به عنوان معیار‌های انتخاب روستا‌های جهانی اعلام کرده است.

شاهوردی ادامه داد: قبل از سال ۱۴۰۳ با توجه به پیگیری‌های انجام شده در خراسان جنوبی هیأتی از وزارت خانه برای ارزیابی روستایی‌هایی که می‌توانند کاندیدای ثبت به عنوان دهکده جهانی شوند به استان آمدند.

روستا‌هایی که می‌توانند عنوان روستای گردشگری جهانی را داشته باشند

شاهوردی گفت: این هیأت سه روز در خراسان جنوبی بودند و همه این روستا‌ها را ارزیابی کردند و با توجه به ملاک‌های مد نظر بعد از مدتی بیان کردند که روستای اصفهک برای ثبت به عنوان دهکده جهانی پذیرفته شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی ادامه داد: البته نظر ما بر این است که در کنار اصفهک روستا‌های دیگر خراسان جنوبی، چون افین و خور با توجه به ظرفیت‌هایشان می‌توانند کاندیدا در این زمینه شوند.

او اظهار کرد: مهمترین فایده و ثمره ثبت یک روستا به عنوان دهکده جهانی این است که در سطح جهانی به عنوان ظرفیتی برای گردشگری مطرح می‌شود.

شاهوردی با بیان اینکه روستای اصفهک از نظر زیرساخت اقامتی چندین اقامتگاه بوم گردی دارد، عنوان کرد: البته باید در بافت قدیمی اصفهک جمعیت ثابتی اسکان داشته باشند تا در رقابت با سایر روستا‌های نام آشنای کشور به ایستگاه آخر برسد.

امید آنکه جاذبه‌های روستاگردی در خراسان جنوبی را بیش از قبل به علاقمندان حوزه گردشگری معرفی کنیم و بر این گنج پنهان استان افتخار کنیم.

منبع: مهر

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • تعاونی‌های دانش‌بنیان خراسان شمالی ویژه حمایت می‌شوند
  • یک واحد تولیدی راکد بعد از ۱۰ سال در دشتستان احیا شد
  • ۴۹ درصد تسهیلات تبصره ۱۸ در خراسان جنوبی جذب شد
  • پرداخت ۲۵۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه طی سفر‌های رئیس جمهور به خراسان جنوبی
  • پرداخت ۲۸۱ میلیارد تومان تسهیلات و کمک بلاعوض رئیس جمهور به مردم خراسان جنوبی
  • ثبت حدود ۱۳۰ هزار درخواست مردم خراسان جنوبی در سامانه سامد
  • ثبت ۱۲۹ هزار و ۸۷۰ درخواست مردم خراسان جنوبی در سامانه سامد
  • ثبت ۱۲۹۸۷۰ درخواست مردم خراسان جنوبی در سامانه سامد
  • اصفهک، روستایی کویری که در مسیر جهانی شدن است
  • انعقاد قرارداد تسهیلات ۴۵۰ هزار واحد مسکونی