Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، قسمت هفتم از فصل پانزدهم برنامه ‎زاویه، شب گذشته ۵ آذرماه ساعت ۲۳ با موضوع کرونا و سیاست‌گذاری اجتماعی سلامت از شبکه چهار سیما پخش شد.
حبیب رحیم پور مجری و سردبیر زاویه در این مناظره زنده تلویزیونی میزبان ‎سیدمجید امامی استادیار فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق (ع) و ‎جبار رحمانی استادیار گروه علم و فناوری مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم بود که در خصوص سیاست گذاری‌های اجتماعی در ایران به بحث و گفتگو پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت الاسلام والمسلمین داود مهدوی زادگان عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی بعد از مشاهده برنامه دیشب، یادداشتی نوشته است که از نظر شما می‌گذرد:

برنامه شب گذشته زاویه با عنوان "کرونا و نظام اجتماعی سلامت"، گرچه پر شور و به ظاهر چالشی بود ولی گمراه کننده و به قول یکی از دو کارشناس، بلاگردان علوم انسانی و اجتماعی بود. دیدگاه هر دو نزدیک به هم و مدافع دانش اجتماعی و منتقد نظام فعلی سلامت بودند. گمان نمی‌کنم که مجری خوب برنامه هم از پاسخ‌ها آنان قانع شده باشد.

پاره‌ای از نقدهای هر دو کارشناس بر مدیریت بحران کرونا جدی و درست است. ولی این دو بزرگوار طوری سخن گفتند که گویی دانش اجتماعی برای مهار بحران کرونا دستش پر است و حرف، بسیار دارد ولی مدیریت بحران مایل به استفاده از آن نیست. در حالی که واقعیت چیز دیگری است.

کرونا دانش اجتماعی را به چالش کشاند و نشان داد که این دانش برای وضعیت بحرانی مانند کرونا هیچ دستورالعمل اجرایی ندارد. برخلاف دانش پزشکی که پروتکل‌هایش آماده بود. تمام دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های علوم انسانی مانند مدارس آموزش و پرورش به حال نیمه تعطیل درآمدند ولی مراکز پزشکی تعطیل نشدند.

دوگانه شمال و هیأت را نمی‌توان انکار کرد. با هیاهوی کاذب، تشرف به اماکن مقدسه و فعالیت مساجد و هیأت‌های مذهبی و انجام مناسک دینی و اربعین را به حال تعلیق در آوردند. اما وقتی پای عشق و حال شمال به میان آمد، گفتند این دوگانه بسیار اشتباه است. ظاهراً کارشناس محترم نبشته ها و گفته‌های روزهای اولیه خود را از خاطر برده است.

کرونا نشان داد که کدام گروهای مردمی در حرف و کدامیک در عمل، اهل خدمت هستند. در چند دهه اخیر صدها گروه مردم نهاد مجوز فعالیت گرفتند. پس، مشکل در بی اعتمادی نیست بلکه مشکل در این است که اغلب این مؤسسات مردم نهاد برای خدمت تأسیس نشدند. برای خدمت رسانی نیاز به دعوت رسمی نیست.

مساجد و هیأت‌های مذهبی همان کارکرد خدمت رسانی را که NGO ها شعارش را می‌دهند، دارند و از همان روزهای اولیه شیوع ویروس منحوس کرونا وارد عمل شدند ولی متأسفانه کارشان را به تعطیلی کشاندند. در حالی که NGO ها همچنان منتظر دعوت نامه رسمی هستند!

‏به هر روی، جای دارد برنامه وزین زاویه، برای حل مساله اجتماعی کرونا، برنامه تکمیلی با عنوان "کرونا و چالش نا کارآمدی علوم انسانی و اجتماعی" برگزار کند.

کد خبر 5080987

منبع: مهر

کلیدواژه: ویروس کرونا برنامه زاویه ترجمه رایزنی فرهنگی تازه های نشر معرفی کتاب تجدید چاپ کتاب و کتابخوانی الجزایر سازمان سمت درگذشت چهره ها ادبیات جهان ویروس کرونا مد و لباس کتابخانه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی دانش اجتماعی علوم انسانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۱۱۷۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پروژه‌های بزرگ برق‌ آبی را در۲۰ کشور اجرایی می‌کنیم | انتقال دانش ایرانی به سریلانکا

به گزارش جام جم آنلاین، آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور در مراسم افتتاح پروژه چندمنظوره سد و نیروگاه «اومااویا» را که شاهکار مهندسان ایرانی در دل سریلانکاست،گفت: اجابت دعوت رئیس جمهور محترم سریلانکا و حضور در این‌ کشور برای بهره برداری از نماد دوستی دو کشور برای من افتخار آمیز است. آنچه از طرح بزرگ و چند منظوره سریلانکا مهم تر است تحقق اراده دو کشور ودو ملت است، که می خواهند رفاه و آسایش و بهتر زیستن را برای خود رقم بزنند .

رئیس جمهور با بیان اینکه تأمین مالی پروژه از سوی کشور سریلانکا و  نیروی فنی و مهندسی از سوی جمهوری اسلامی ایران صورت گرفت، اظهار داشت: پیگیری این پروژه از سوی کشور دوست سریلانکا بود و انتقال علم و دانش ایرانی به سرزمین سریلانکا صورت گرفت.

وی ادامه داد: سد و طرح بزرگ اومااویا گرچه امروز به عنوان ابر پروژه بهره برداری می‌شود ولی آنچه مهم تر است همبستگی همدلی وهمراهی دوکشور وملت در آسیاست.

رییس جمهور تصریح کرد: جمهوری اسلامی با توانمندی فنی ومهندسی که از آن برخودار است در بیش از ۲۰ کشور جهان طرح ها وپروژه های بزرگ برق و ابی را اجرایی می‌کند. 

آیت الله رئیسی ادامه داد: مغرب زمین می خواست القا کند که فقط دانش و تکنولوژی در اختیار آنهاست ولی دستان توانای متخصصین و دانشمندان ایرانی امروز نه فقط در ایران بلکه در سراسر قاره اسیا و در کشورهای منطقه کارهای بزرگی را  رقم زده و در حال رقم زدن است.

وی با بیان اینکه ما با کشورهای آسیایی و همسایه مستقل بنای توسعه مناسبات را داریم، اظهار داشت: ارتباط ایران و سریلانکا از جمله ارتباط با کشور آسیا و کشور همسو و مستقلی است که می‌تواند آینده درخشانی را برای دو کشور و دو ملت رقم بزند. 

وی تصریح کرد:دشمن نمی‌خواست ما پیشرفت کنیم اما ملت ما اراده کرد که پیشرفت کنیم.خواست و اراده ملت بزرگ ایران تحقق پیدا کرد و دشمن ناکام ماند. 

وی خطاب به رئیس جمهور سریلانکا گفت: جمهوری اسلامی آمادگی دارد در پیشرفت کشور سریلانکا شریک شود و همه تجربیات خویش را که نتیجه ۴۵ سال مجاهدت مردان و زنان ایرانی است با شما به اشتراک بگذارد. ما آمادگی داریم در پروژه‌های بزرگ سریلانکا با صدور خدمات فنی و مهندسی ایران در پیشرفت کشور سریلانکا شرکت کنیم.

آیت الله رئیسی تصریح کرد: با کشورهای آسیایی و کشورهای همسایه و کشورهای مستقل بنای توسعه مناسبات داریم و ارتباط ایران و سریلانکا از جمله ارتباط با کشورهای آسیایی  همسو و مستقلی است که می‌تواند آینده درخشانی را برای دو کشور و دو ملت رقم بزند.

وی ادامه داد: من به صاحبان ادیان مختلف که در جلسه حضور دارند، مسلمانان، هندوها و همه صاحبان ادیان و جوانان سریلانکایی می‌گویم شما می‌توانید با اتکای به خداوند و با اعتماد به نفس و داشته‌هایی که خداوند مرحمت کرده راه پیشرفت را طی کنید.

رئیس جمهور تصریح کرد: آنچه نظام سلطه به ملت ها القا می‌کنند این است که شما بدون حضور، دانش و مشارکت ما نمی‌توانید، این حرف القای استعماری - استکباری است و نظام سلطه از نظر ما مردود است.بدون تردید رفاه حال مردم سریلانکا رفاه حال مردم ما است زنده باد ایران، زنده باد سریلانکا.

دیگر خبرها

  • کارگران پیشران توسعه ومسائل اقتصادی هستند
  • شرط اجرایی شدن سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • اینترنت فردا قطع می‌شود؟
  • پروژه‌های بزرگ برق‌ آبی را در۲۰ کشور اجرایی می‌کنیم | انتقال دانش ایرانی به سریلانکا
  • ۲۷ رشته تخصصی جدید به دانشگاه علوم پزشکی قم اضافه می‌شود
  • کاهش مقابله با آسیب‌های اجتماعی مرتبط با زن و خانواده
  • آمادگی دستگاههای اجرایی پلدشت برای برگزاری آزمون سراسری
  • ابلاغ سند توسعه دانش‌بنیان به دستگاه‌های اجرایی خراسان جنوبی
  • آغاز به کار آزمایشی «سینما دانش» شهرستان قوچان