Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله محمدعلی جاودان از اساتید اخلاق شهر تهران، شب گذشته چهارشنبه ۵ آذر ماه در جلسه هفتگی درس اخلاق خود که به صورت مجازی از حسینیه مرحوم شیخ مرتضی زاهد پخش شد، با اشاره به در پیش بودن سفر آخرت و لزوم تهیه توشه و زاد این راه گفت: ما یک آینده خیلی دور و درازی در پیش داریم که این آینده کاملاً با امروز فرق دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرآن هم می‌فرماید: «وَنُنْشِئَکُمْ فِی مَا لَا تَعْلَمُونَ؛ و شما را به صورتی که از آن بی‌خبرید از نو بیافرینیم.»، (آیه ۶۱ سوره واقعه) ما شما را به یک جایگاهی می بریم که هیچ چیز از آن نمی‌دانید.

وی ادامه داد: آینده بسیار دراز در پیش دارید که بی نهایت است، آینده‌ای که هیچ چیز از آن نمی‌دانید، قرآن از بهشت و خصایص آخرت سخن گفته است و می‌فرماید: «مَثَلُ الْجَنَّةِ الَّتِی وُعِدَ الْمُتَّقُونَ ۖ؛ داستان بهشتی که به متقیان وعده دادند این است»، (آیه ۱۵ سوره محمد). این مثال است و حقیقت آن قابل بیان نیست و توصیف ناکردنی و توصیف ناشدنی است.

عالم آخرت عالمی هوشمند و غیر قابل توصیف

این استاد اخلاق شهر تهران با توصیه به زندگی نمودن هوشمندانه در این دنیا اظهار کرد: یکی از جهات مهم این توصیف ناشدنی عالم آخرت این است که عالم آخرت یک عالم هوشمند و زنده است که قرآن می‌فرماید: «وَإِنَّ الدَّارَ الْآخِرَةَ لَهِیَ الْحَیَوَانُ ۚ؛ و زندگی حقیقی همانا [در] سرای آخرت است»، (آیه ۶۴ سوره عنکبوت). فقط این عالم آخرت زنده است و این عالمی که در آن زندگی می‌کنید و زنده هستید و مثلاً با سنگ و چوب فرق دارید، اینها زندگی نیست و زندگی اصلی زندگی در آخرت است.

وی خاطر نشان کرد: اگر یک ضمیری بین مبتدا و خبر قرار بگیرد، مسئله را تبدیل به حصر می‌کند. قرآن می‌فرماید: «هُوَ الْحَیُّ الْقَیُّومُ ۚ؛ معبودی جز او نیست؛ زنده و برپادارنده است»، (آیه ۲۵۵ سوره بقره)، حالا چرا «هُوَ» آمده است؟ چون فقط او حی است. اینجا هم می‌فرماید: «لَهِیَ الْحَیَوَانُ» شما با یک عالم زنده روبرو هستید.

زندگی در دنیا و برزخ برای کسب آمادگی در آخرت

آیت الله جاودان به اهمیت داشتن تقوا اشاره و گفت: ما را به این عالم فرستادند که یک نوع زندگی و حیاتی در این عالم کسب کنید که وقتی به عالم آخرت رفتید، آنجا به مشکل برنخورید. بعضی‌ها ممکن است یک میلیون سال برزخ آنها طول بکشد و همه برای آمادگی به ورود به آن عالم «لَهِیَ الْحَیَوَان» است.

وی ادامه داد: همه چیز آن عالم حیات دارد و آن نوع حیات اعلی را باید اینجا در این دنیا کسب کنید. مثلاً آن هوشمندی را بتوانید در این دنیا به دست بیاورید، که نیاز به تمرین است و تمرین هوشمندی، تقوا است و تقوا یعنی هوشمندی و شما باید برای همه کارهایتان حتی هر پلکی که می زنید، باید با نیت هوشمندی باشد، هر قدمی بر می‌دارید و هر کلمه‌ای که می‌گوئید، باید با هوشمندی باشد که این هوشمندی تقوا است. و هوشمندی یعنی مواظبت می‌کنم که این حرفی که میزنم یا این لقمه‌ای که می خورم، آیا برای من سودمند است؟ پس اگر سودمندی واقعی را در نظر داشتید، این می‌شود آن هوشمندی که اسم آن تقوا است.

لزوم تهیه زاد و توشه برای این سفر

این استاد برجسته اخلاق ضمن توصیه به تهیه زاد و توشه برای سفر آخرت گفت: برای این راه باید زاد و توشه تهیه کنید و بردارد؛ قرآن هم می‌فرماید: «وَتَزَوَّدُوا فَإِنَّ خَیْرَ الزَّادِ التَّقْوَیٰ؛ بهترین زاد و توشه، پرهیزکاری است!»، (آیه ۱۹۷ سوره بقره). و شما می‌خواهید به یک سفر طولانی بروید که بهترین زاد و توشه برای این سفر تقوا است.

وی با اشاره به معنی و منظور از تقوا اظهار کرد: تقوا هم به معنای زندگی هوشمندانه است، کسی را اهل تقوا می‌گویند که تمام اوقات زندگی مواظب رفتار، اعمال، گفتار، نگاه و خیال خودش است. اگر تمام حرکات باطنی انسان هم تحت کنترل خودش بیاید و حرکات قلبی و باطنی انسان هوشمندانه باشد، یعنی انتخاب بهتر داشته باشید، مثلاً می‌خواهد کسی را دوست داشته باشد، بهترین را انتخاب کنید، چنین فردی متقی درجه اعلی است.

آیت الله جاودان افزود: تقوا این است که اعمالتان را با حساب و کتاب انجام دهید که اگر چنین کردید اهل تقوای عملی می‌شوید. و اگر به باطن هم این هوشمندی و محاسبه گری راه پیدا کرد، تقوای باطنی است. یعنی هر خیالی هم که دارید روی حساب و کتاب است، اگر یک خیال شیطانی آمد، سریع یاد خدا نموده و استغفار می‌کنید.

وی گفت: پس اگر این هوشمندی و مصلحت اندیشی آخرتی را انسان داشته باشد به بهترین زاد و توشه رسیده است و شما به آن چیزی رسیدید که برای رفتن به آن عالمی که سراسر هوشمند و زنده است یک زندگی دارید که به چنین عالمی می روید که یک پارچه زندگی و حیات است.

کد خبر 5081019

منبع: مهر

کلیدواژه: آیت الله جاودان درس اخلاق دین اسلام امام حسن عسکری ع سازمان اوقاف و امور خیریه ویروس کرونا قرآن سازمان تبلیغات اسلامی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی حضرت معصومه س حرم حضرت معصومه س بسیج رادیو قرآن هفته بسیج سازمان تبلیغات اسلامی استان تهران مسجد زاد و توشه عالم آخرت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۱۲۵۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقوا و خلوص نیست، شاه کلید موفقیت در مدیریت

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،   حجت الاسلام و المسلمین   کاظم لطفیان  دبیر شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت کشور به همراه  هیاتی از معاونین ستادی و مدیران دفاتر  استانی این شورا، با حجت الاسلام والمسلمین  سیدمهدی قریشی  نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی دیدار و گفتگو کرد.

، نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی در دیدار با  دبیر، معاونین ستادی و مدیران دفاتر استانی شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت کشور که ظهر سه شنبه برگزار شد،   گفت:     آذربایجان غربی، بهشت اقوام و مذاهب ایرانی است .

حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی قریشی با اشاره به حدیثی از امیرالمومنین علیه السلام، گفت: اگر کسی به فکر آخرت باشد، خداوند دنیای وی را مدیریت می‌کند و هر کسی درون و باطن خود را مدیریت و اصلاح کند، خداوند ظاهر او را اصلاح می‌کند و هر کسی میان خود و میان خداوند را اصلاح کند، خداوند تبارک و تعالی رابطه او با مردم را اصلاح می‌کند.

وی ادامه داد: اگر امروز در دفاتر مراکز اسلامی به این مسئله توجه کنیم و تمامی دغدغه خود را عمل به وظیفه دینی خود قرار دهیم، مطمئناً خداوند تبارک و تعالی امور دیگر ما را مدیریت و اصلاح خواهد کرد و در فردای قیامت در محضر خداوند تبارک و تعالی، سربلند خواهیم بود.

 نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی درپایان تصریح کرد: کار شما بسیار حساس است و در این راه بدون شک، بدون عنایت الهی نمی‌توان این راه را طی کرد لذا امروز اگر میخواهیم اعتماد جامعه مخاطب را به دست بیاوریم، باید تقوای الهی و خلوص نیت داشته باشیم.

 

 

 

دیگر خبرها

  • اجرای هوشمندانه طرح نور در فضای مجازی
  • پلیس اصفهان خبر داد: اجرای هوشمندانه طرح نور در فضای مجازی
  • آیت الله جوادی آملی: بهشت و جهنم محصول کار ما در همین دنیاست
  • ساعت هوشمندی که اختلال در ریتم قلب را زودتر از وقوع پیش‌بینی می‌کند
  • تفال به حافظ چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ دو یار زیرک و از باده کهن دومنی..
  • تقوا و خلوص نیست، شاه کلید موفقیت در مدیریت
  • روحانیت باید توجه به آخرت را به جامعه تزریق کند
  • طرح نور را با قوت و هوشمندی ادامه می‌دهیم
  • رادان: اجرای طرح نور را با قوت، دقت و هوشمندی ادامه خواهیم داد
  • چگونه در دنیا و آخرت عاقبت به خیر شویم؟