Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس‌جمهور با بیان اینکه پتروشیمی لردگان می‌تواند تحول بسیار خوبی در این منطقه ایجاد کند، گفت: این پتروشیمی در صورت تولید با ظرفیت صد در صد ظرف حدود چهار سال می‌تواند سرمایه‌گذاری انجام شده ۸۷۵ میلیون یورویی را بازگرداند که این نکته مهمی برای مردم و سرمایه‌گذاران است.

به گزارش ایسنا، با حضور و دستور حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی، رییس‌جمهوری اسلامی ایران شرکت اوره، آمونیاک لردگان به عنوان اولین طرح از برنامه سی و چهارم پویش ملی «تدبیر و امید برای جهش تولید» افتتاح رسمی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مراسم رئیس‌جمهوری با اشاره به گزارش ارایه شده در خصوص این طرح، گفت: ظرف سه تا چهار سال در صورت تولید با ظرفیت صد در صد این طرح می‌تواند کل سرمایه‌گذاری ۸۷۵ میلیون یورویی انجام شده را برگرداند که این نکته برای مردم و سرمایه‌گذاران این طرح عظیم و صنعتی مهم است.

وی افزود: نکته مهم دیگر درباره پتروشیمی لردگان این است که ۸۰ درصد پرسنل این مجتمع بومی هستند و این نکته بسیار مهمی است و باید در طرح‌ها تلاش کنیم از نیروهای بومی آن استان استفاده کنیم.

رئیس‌جمهور تاکید کرد: طرح اوره آمونیاک لردگان با توجه به ظرفیت‌های موجود در کشور، یک طرح صادراتی است و این نکته بسیار مهم است که با افتتاح پتروشیمی لردگان هم جهش صادرات را شاهد خواهیم بود و هم جهش تولید را.

روحانی خاطر نشان کرد: من از لردگان خاطرات خوبی دارم و از نخستین مناطقی بود که در سال ۹۲ برای تبلیغات انتخاباتی به این شهر و منطقه آمدم و مردم عزیز لردگان حضور پرشوری در آن سفر و سخنرانی داشتند و برای آنها آرزوی موفقیت می‌کنم.

رئیس دولت تاکید کرد: استان چهار محال و بختیاری استانی سرسبز و پرآب است که می‌تواند تبدیل به بزرگترین مرکز گردشگری طبیعی کشور شود.

در ابتدای این مراسم وزیر نفت با اشاره به طرح‌های گسترده پتروشیمی در جهش دوم و سوم پتروشیمی گفت: ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی امروز نسبت به سال ۹۲، هشتاد درصد افزایش یافته است.

بیژن زنگنه تصریح کرد: یکی از اهداف طرح‌هایی که امروز افتتاح می‌شود محرومیت زدایی از منطقه کمتر توسعه یافته وعزیز لردگان است.

وی خاطر نشان کرد: توجه به تنوع محصولات پتروشیمی در بالادست، توسعه صنایع پتروشیمی در پایین‌دست در دستور کار است و در لردگان یک طرح کریستال ملامین با ۲۵ درصد پیشرفت در دست اجراست و دو پارک صنعتی کریستال ملامین و اوره رزینی با ارزش افزوده قابل توجه تعریف شده است.

پیش از سخنان رئیس جمهوری و در در آغاز بخش افتتاحیه پتروشیمی لردگان مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس به بیان نکاتی درباره این پروژه پرداخت.

جعفر ربیعی با بیان اینکه صنعت پتروشیمی افتخار دارد در تولید و صادرات ۱۰ میلیون تن محصول در دوران تحریم و کرونا و توسعه غافل نباشد، اظهار داشت: هلدینگ خلیج فارس به عنوان بزرگترین شرکت بازار سرمایه کشور در جهش دوم و سوم ریل گذاری برای صنعت پتروشیمی حدود ۲۵ طرح بزرگ و کوچک با هزینه ۱۴ میلیارد یورویی را در دست اجرا دارد. 

وی با بیان اینکه در سال جهش تولید، ۴ طرح در هلدینگ خلیج فارس افتتاح می‌شود، گفت:لردگان اولین واحد بزرگ از این ۴ پروژه است که با تولید یک میلیون و ۷۵ هزار تن اوره و ۸۰ هزار تن آمونیاک تولید می‌کند که ۸۰ درصد از این محصول صادر خواهد شد.

جعفر ربیعی در ادامه گفت: خوراک اصلی این مجتمع پتروشیمی، گاز طبیعی متوسط ۷۵۰ میلیون متر مکعب در سال است.

وی با بیان اینکه سرمایه مورد نیاز این پتروشیمی، ۸۷۵ میلیون یورو بوده که از طریق سرمایه‌گذاری اولیه شرکت ملی صنایع پتروشیمی و همچنین از طریق فاینانس ۵۰۴ میلیون یورویی با عاملیت بانک سپه انجام شده است و پیش بینی می‌شود در صورت ظرفیت ۱۰۰ درصدی درآمد سالانه ۲۴۰ میلیون دلار درآمد داشته باشد.

مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، تصریح کرد:۲۸۰۰ نفر در موقع ساخت در شرکت اوره و آمونیاک لردگان مشغول به کار بودند وامروز و در زمان بهره‌برداری  ۷۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۱۵۰۰ نفر به صورت غیرمستقیم مشغول به کار هستند.

ربیعی ادامه داد: مراحل نصب و راه‌اندازی به علت مشکلات تحریم، بدون حضور لایسنسور خارجی و بدون و تنها با همت و توانایی مهندسان و کارشناسان داخلی و بسیجی همچون مهندس محمودی و کریمی انجام شده است.

ربیعی در بخش پایانی سخنان خود اظهار داشت: در جریان ساخت و بهره‌برداری از این طرح  ۲۸ میلیون ساعت کار بدون حادثه منجر به فوت، ثبت شده که رکورد خوبی در این زمینه در کشور و در صنعت پتروشیمی داشت.

وی تصریح کرد: ۸۰ درصد پرسنل شاغل در پتروشیمی لردگان بومی استان چهارمحال و بختیاری هستند و این شرکت قبل از اینکه به بهره‌برداری برسد در بورس ثبت شده و امروز ۷۰ درصد آن متعلق به گروه پتروشیمی سرمایه گذاری ایرانیان (پترول) از شرکت‌های تابعه هلدینگ خایج فارس است و ۸۰ هزار سهامدار حقیقی در آن سهم دارند.

ربیعی تاکید کرد: هلدینگ خلیج فارس در راستای سیاست وزارت نفت برای توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی لردگان تلاش می‌کند و امروز پارک کریستال ملامین با ظرفیت ۴۰ هزار تن ۲۵ درصد پیشرفت داشته و دو پارک صنعتی اوره رزینی وکریستال ملامین  هم با سرمایه‌گذاری ۲۴۰ میلیاردی ساخته خواهد شد.

مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس خاطر نشان کرد: با اضافه شدن این مجتمع، حجم تولید اوره امونیاک کشور از پنج میلیون و ششصد هزار تن به شش میلیون و هفتصد هزار   تن در سال خواهد رسید و ایران را تبدیل به یکی از بزرگترین تولید کنندگان این محصول در جهان خواهد کرد.

مدیرعامل پتروشیمی لردگان هم در این مراسم، به بیان نکاتی در خصوص این مجتمع و روند ساخت و بهره‌برداری آن پرداخت.

محسن محمودی با بیان اینکه ما در منطقه‌ای پتروشیمی لردگان را بنا کردیم که به کشاورزی و دامداری شهره است گفت: پتروشیمی مگاتن اوره، آمونیاک لردگان با مشارکت ۲۸۰۰ نفر طی حدود چهار سال به بهره برداری رسیده و خبر خوب اینکه اکثر استخدام انجام‌شده نیروها از استان چهارمحال و بختیاری بوده است.

وی راه‌اندازی این پتروشیمی به دست متخصصان داخلی را از نکات بارز و افتخارآمیز این مجتمع عنوان کرد وضمن تبریک به مردم استان چهارمحال و بختیاری و آرزوی اینک این پروژه تحول بسیار خوبی برای منطقه باشد از وزیر نفت و همه مسئولان  استان و منطقه که در این سال‌ها برای بهره برداری از این پروژه مشارکت داشتند، تشکر کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: حسن روحانی وزير نفت لردگان هلدینگ خلیج فارس پتروشیمی لردگان آمونیاک لردگان صنعت پتروشیمی سرمایه گذاری بهره برداری استان چهار انجام شده هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۱۳۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اثربخشی و بازگشت سرمایه دوره‌های ترویجی بهر‎ه‌برداران بخش کشاورزی ارزیابی شد

محقق پسادکتری دانشگاه شیراز در پژوهشی با حمایت بنیاد ملی علم ایران، اثربخشی و بازگشت سرمایه دوره‌های ترویجی بهر‎ه‌برداران بخش کشاورزی را ارزیابی کرد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، خدیجه بذرافکن، دانش‌آموخته دکتری تخصصی ترویج و آموزش کشاورزی - آموزش کشاورزی از دانشگاه شیراز که در قالب طرح پسادکتری خود با راهنمایی حسن علیپور در حال انجام این تحقیق است، در خصوص ضرورت انجام این پژوهش گفت: کشاورزی از محور‌های اساسی توسعه اقتصادی کشور ایران به شمار می‌‎رود. سهم بخش کشاورزی در ایجاد اشتغال، کمک به درآمد ملی و تولید غذا و همکاری متقابل با سایر بخش‎‌ها، از مواردی است که اهمیت و ضرورت توجه به این بخش را به‌خوبی نشان می‌‎دهد. نیروی انسانی ماهر و کارآمد در بخش کشاورزی از مهمترین اولویت‎‌ها برای دستیابی به توسعه روستایی و کشاورزی است. برای رسیدن به این مهم، آموزش شرط لازم برای بالا بردن کارایی و بهره‌‎وری نیروی انسانی به شمار می‌رود.

این پژوهشگر در ادامه بیان کرد: از آنجا که بخش عظیمی از جمعیت کشور در مناطق روستایی ساکن هستند و اکثر آنان نیز در بخش کشاورزی مشغول فعالیت هستند؛ ایجاد ساختار و استراتژی مشخصی برای کارآمد کردن این افراد در زمینه‎‌های مختلف شغلی خودشان ضروری به نظر می‌‎رسد. همچنین باید برنامه‎‌ریزی مناسبی برای گسترش کمی و کیفی عوامل تٱثیرگذار بر تربیت و آموزش نیروی انسانی که بر تولید و توسعه بخش کشاورزی تٱثیر مستقیم دارد، وجود داشته باشد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر، آموزش کشاورزی با ساختار ناکارا و نامطلوب در‬ حال‬ افول‬ است. این درحالی است که امروزه ترویج کشاورزی و برنامه‎‌های آموزشی آن سازوکار مهمی در انتقال دانش به بهره‌‏برداران بخش کشاورزی و افزایش بهره‌‏وری و تولید در این بخش را دارد.

بذرافکن اضافه کرد: مطالعات نشان می‌دهد که بسیاری از برنامه‎‌های آموزشی و ترویجی بهره‏‌برداران کشاورزی در دست‌یابی به هدف توانمندسازی کشاورزان موفق نبوده‌‎اند. در همین راستا، ارزیابی اثربخشی دوره‌های ترویجی به‌عنوان بخشی مهم از‬ برنامه‎‌های توسعه حرفه‌‎ای کشاورزان محسوب می‌شود.

وی در ادامه بیان کرد: اثربخشی دوره‌های ترویجی بر افزایش عملکرد تولیدات کشاورزی، افزایش کمی و کیفی محصول تولیدی بهره‌‎برداران و درآمد حاصل از آن برای بهره‌‎برداران کشاورزی امری‬ مشهود‬ و‬ غیرقابل‬ انکار‬ است. با این طرح پژوهشی تأثیر سرمایه‌گذاری در دوره‌های ترویجی بهر‎ه‌‏برداران بخش کشاورزی بر شاخص عملکرد و تولیدات کشاورزی مشخص می‌شود.

بذرافکن در پایان خاطر نشان کرد: داده‌های این طرح در دو مرحله جمع‌آوری می‌شود و، چون باید دوره‌های ترویجی برگزار شود تا پس از برگزاری دوره، بررسی‌های ما انجام شود که تا چه اندازه، این دوره‌ها مفید بوده‌اند، ما نیاز به زمانی بیشتر از یک سال برای انجام این طرح داریم. چالش برگزاری دوره ترویجی و زمان برگزاری آن از مشکلاتی است که ما در انجام طرح با آن مواجه هستیم.

دیگر خبرها

  • اشتغال ۶۳۰۰ نیروی کار در شهرک‌های صنعتی قشم
  • آغاز جشنواره فرهنگی، ورزشی بازی‌های بومی محلی شهرستان لردگان
  • رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی
  • همت بلندی که ۱۶۰ بومی را صاحب شغل کرد
  • ۹۰ درصد نیرو‌های پتروشیمی ایلام بومی هستند
  • ایستادگی و مقاومت بارز ترین ویژگی های شهید قرنی است
  • ایستادگی و مقاومت بارز‌ترین ویژگی‌های شهید قرنی است
  • افزایش ۸درصدی تولید محصولات پتروشیمی در شستان/سهم ۱۱درصدی از کل صادرات صنعت پتروشیمی
  • اثربخشی و بازگشت سرمایه دوره‌های ترویجی بهر‎ه‌برداران بخش کشاورزی ارزیابی شد
  • خبر‌های کوتاه از نقاط مختلف چهارمحال و بختیاری