Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، رضا اردکانیان که با ارسال پیام تصویری به سومین کنگره علوم ‌و مهندسی آب و فاضلاب ایران که به صورت مجازی به میزبانی دانشگاه شیراز برگزار شد، سخن می‌گفت، با بیان اینکه انتظار می‌رود مباحث مطرح شده در این کنگره، بتواند با تبادل تجربه‌ها و طرح ایده‌ها، زمینه‌های لازم برای گره‌گشایی از مشکلات و نیازهای این صنعت و نیل به هدف‌های آن را فراهم کند، عنوان کرد: تاکنون الگوهای گوناگونی برای نحوه تعامل صنعت و دانشگاه مطرح و در معرض آزمون و نقد قرار گرفته است؛ یکی از جدیدترین مدل‌های ارتباط مؤثر دانشگاه و صنعت که برای تعامل هم‌افزایی این دو نهاد مناسب باشد، الگوی تعامل سه جانبه دانشگاه، صنعت و دولت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر نیرو ابراز داشت: در این مدل، دانشگاه علاوه‌بر آموزش و تحقیق، کارآفرینی می‌کند؛ در مقابل، صنعت نیز به فعالیت‌های تولید و توزیع دانش می‌پردازد؛ بدین‌ترتیب دولت در تولید دانش، نوآوری، تولید کالا و خدمات سرمایه‌گذاری کرده است.

وی با ارائه چارچوبی برای رسیدن به این هدف گفت: تلاش برای اعمال راهکارهای فنی و اجتماعی، بهره‌وری حداکثری آب از طریق کاهش حداکثری هدررفت در انتقال، توزیع و مصرف و کاهش توزیع فاضلاب و بومی‌سازی فناوری ارزان برای تصفیه و حذف آلاینده‌های آب زیرزمینی از راهکارهای فرارو است. 

به گفته وزیر نیرو، تلاش برای بومی‌سازی تاسیسات نمک‌زدایی و تلاش برای خودکفایی در برپا کردن این تأسیسات؛ آگاه‌سازی جامعه از واقعیت‌های اقلیمی کشور و انطباق و سازگاری با آن و همچنین آگاه‌سازی در زمینه محدودیت‌ها و اقدامات انجام شده و نیز جلب مشارکت عمومی در همراهی تسریع در اجرای طرح‌ها و درنهایت ایده‌پردازی و ارائه راهکار برای بهبود گردش مالی صنعت، آب و فاضلاب و پایداری و خودکفایی و خودگردانی در خدمات آن از جمله راهکارهایی است که باید در حوزه آب به آن توجه شود.

اسراف در مصرف آب آسیب‌شناسی شود

رییس دانشگاه شیراز در این نشست، ضمن اشاره به سابقه فعالیت‌های این دانشگاه در سطح ملی و بین‌المللی، ابراز داشت: مسأله آب یکی از ابرچالش‌های کشور ایران است و در حال حاضر، با بحران کم‌آبی مواجه هستیم، اما شاهدیم که جامعه با توجه به سبک زندگی خاصی که دارد، یکی از اسراف‌کنندگان  در مصرف آب است و این یکی از مسائل مهم در جامعه ماست که باید آسیب‌شناسی شود.

وی پیشنهاد داد که در کنار برگزاری کنگره‌های ازاین دست، کنگره‌هایی با محور آسیب‌شناسی مصرف آب در ابعاد مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی  و فنی نیز برنامه‌ریزی شود تا برای مسأله آب در کشور به تدریج راه‌حل‌هایی بیابیم.

تلاش برای جلوگیری از آب‌های سطحی پیگیری شود

استاندار فارس نیز در این کنگره با اشاره به آب‌های سطحی و زیرزمینی استان که حجمی قابل توجهی دارند، گفت: با توجه به مصارف شهری، کشاورزی، و صنعت باید برای جلوگیری از افت سطح آب‌های زیرزمینی تلاش کرد و به سمت مصرف آب‌های سطحی حرکت کرد.

وی ابراز داشت: باید به سمتی پیش رویم که گیاهان کم‌آب‌تر و سازگارتر با این اقلیم پرورش دهیم و رسیدن به آبیاری نوین را در دستور کار قرار دهیم؛ از این‌رو سازمان‌های آب استان فارس و شرکت‌های آب و فاضلاب شیراز علاقه‌مند هستند که از نظرات مشاورین و اساتید برجسته این حوزه بهره ببرند، کمااینکه در کمیسیون‌ها و پژوهش‌ها می‌توان از دیدگاه‌ها و نظرات اساتید استفاده کرد.

دبیر سومین کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب کشور هدف از برگزاری این کنگره را تعامل هرچه‌ بیش‌تر دانشگاه و صنعت آب و فاضلاب کشور و ارائه نوآوری‌ و خلافیت‌ در سامانه‌های آب و فاضلاب دانست.

ناصر طالب‌بیدختی با بیان اینکه محورهای ویژه این کنگره، هوشمندسازی و تاب‌آوری سامانه‌های آب و فاضلاب کشور و موضوع شبکه فاضلاب و اپیدمی‌ها (بیماری‌های نوظهور و ویروس کرونا) است، افزود: از یک سال پیش، از طریق سایت کنگره، دعوت‌نامه و پوستر سومین کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب کشور، به تمامی دانشگاه‌های دولتی، آزاد و غیرانتفاعی کشور، مراکز پژوهشی کشور، وزارتخانه‌های نیرو، راه و شهرسازی، سازمان محیط‌زیست، ادارات کل آبفای استان‌های کشور، ادارات کل آبفای شهرهای بزرگ کشور، سازمان‌های آب منطقه‌ای استان‌های کشور، مشاوران، پیمانکاران و... ارسال شد.

وی افزود: در مدت‌زمان تعیین شده، پژوهشگران ٤۵٠ مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال کردند که پس از داوری، ١٥٠ مقاله از میان آن‌ها، برای ارائه به‌صورت شفاهی در هشت جلسه موازی، طی ۲ روز در کنگره گزینش شد و ٢٥٠ مقاله نیز، به‌صورت پوستر در کنگره به نمایش درآمد.

عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی دانشگاه شیراز گفت: در این کنگره، چهار نشست تخصصی با عنوان‌های تاب‌آوری سامانه‌های آب و فاضلاب، هوشمندسازی و نوآوری در سامانه‌های آب و فاضلاب، شبکه فاضلاب و اپیدمی‌ها، بیماری‌های نوظهور و ویروس کرونا و بازنگری شاخص و استاندارد کیفیت منابع آب ایران برگزار شد.

طالب‌بیدختی با اشاره به اینکه دو سخنرانی کلیدی استادان دانشگاه آلمان و کانادا نیز در این رویداد علمی حضور دارند، ابراز داشت: در پایان به مقالات شفاهی برتر، پوسترهای برتر و پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد و دکتری  برتر در زمینه‌های آب و فاضلاب جوایز ارزنده‌ای اعطا شد؛ همچنین از پیشکسوت دانشگاهی، دکتر پرویز منجمی استاد بازنشسته دانشکده مهندسی دانشگاه شیراز تقدیر شد.

به گزارش ایرنا، نخستین کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب کشور در سال ١٣٩٥ در دانشکده مهندسی عمران دانشگاه تهران و دومین آن در سال ١٣٩٧ با همکاری دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد.

امسال که سومین کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب کشور از چهارم تا ششم  آذرماه ۱۳۹۹ به‌میزبانی دانشگاه شیراز برگزار شد،‌ برای نخستین‌بار بازدیدهای مجازی و نمایشگاه مجازی ترتیب داده شد؛ همچنین برای اولین‌بار دو سخنران بین‌المللی در این کنگره به‌صورت مجازی سخنرانی کردند.

برچسب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست دانشگاه شیراز شیراز رضا اردکانیان وزارت نیرو فارس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست دانشگاه شیراز شیراز رضا اردکانیان وزارت نیرو فارس سازمان حفاظت محیط زیست دانشگاه شیراز شیراز رضا اردکانیان وزارت نیرو فارس اخبار کنکور سامانه های آب و فاضلاب سومین کنگره علوم دانشکده مهندسی دانشگاه شیراز برگزار شد مصرف آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۱۳۸۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر نیرو:‌ ایران جزو کشور‌های برتر در سدسازی است

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی‌اکبر محرابیان در مراسم افتتاح چند منظوره «اومااویا» در کشور سریلانکا، اظهار داشت: بر اساس اعلام کمیسیون بین‌المللی آبیاری و زهکشی ایران پنجمین کشور جهان از لحاظ وسعت شبکه‌های آبیاری و زهکشی است.

وی ادامه داد: در عرصه تولید تجهیزات و قطعات مورد نیاز تصفیه‌خانه‌های آب و فاضلاب موفق شدیم بیش از ۹۵ درصد نیاز خود را در داخل کشور تأمین کنیم.

وزیر نیرو خاطرنشان کرد: به برکت این دستاورد‌ها بیش از ۲۰۰ سد بزرگ و ۶۰۰ سد کوچک با حجم مخزن حدود ۶۰ میلیارد مترمکعب و حدود ۲.۵ میلیون هکتار شبکه آبیاری و زهکشی مدرن و صد‌های تصفیه‌خانه آب و فاضلاب در ایران ساخته شده است.

محرابیان خاطرنشان کرد: با توجه به ظرفیت کشور در صدور خدمات فنی و مهندسی در بخش آب و برق و فاضلاب توانسته‌ایم پروژه بزرگ را در کشور جهان به اتمام برسانیم و یا در حال اجرا داشته باشیم.

وی گفت: به عنوان مثال در کشور تاجیکستان از پروژه‌های به بهره‌برداری رسیده می‌توان به سد و نیروگاه سنگ توده و از پروژه‌های در حال ساخت می‌توان به سد راغون به عنوان بزرگ‌ترین طرح عمرانی در جهان و به تعبیری مرتفع‌ترین سد جهان به ارتفاع ۳۳۵ متر و حجم ذخیره ۱۴ میلیارد متر مکعب توسط مشاوران و پیمانکاران بین‌المللی از جمله شرکت‌های ایرانی اشاره کرد.

وزیر نیرو گفت: امروز نیز سد و نیروگاه بزرگ اومااویا در کشور زیبا و سرسبز سری‌لانکا به بهره‌برداری می‌رسد که در ادامه به ابعاد آن خواهیم پرداخت. پروژه اومااویا ۱۷۰۰ فرصت شغلی برای مردم سریلانکا ایجاد می‌کند و ساخت دو سد در این پروژه انجام خواهد شد.

محرابیان ادامه داد: در بخش برق بر اساس آمار‌های آژانس بین‌المللی انرژی در حوزه تولید برق حرارتی ایران جزو ۱۰ کشور اول جهان است؛ همچنین در بخش نیروگاه‌های برق‌آبی به همت متخصصان ایرانی جزو کشور‌های برتر جهان هستیم.

وی با اشاره به روسای جمهور و وزیرانی که در مراسم حضور دارند، گفت: امروز ما در این مکان و محفل دوستانه گردهم آمده‌ایم تا یکی از دستاورد‌های اقتصادی و فنی مشترک بین دو کشور را به‌صورت رسمی به بهره‌برداری برسانیم.

وزیر نیرو ادامه داد: تاکید می‌کنیم که در نتیجه رویکرد مثبت دولت‌ها و کشور‌ها در عرصه بین‌الملل می‌توان خیر و صلاح مشترک را آرمان قرار داد و عرصه‌های فنی و اقتصادی را انگیزه‌ای برای توسعه صلح و دوستی بین کشور‌ها و ملت‌ها در نظر گرفت و از این طریق آسایش و رفاه را به آحاد مردم تقدیم کرد.

محرابیان خاطرنشان کرد: با توجه به ظرفیت فنی و مهندسی در صدور خدمات فنی و مهندسی در بخش آب و برق و فاضلاب توانسته‌ایم پروژه بزرگ را در کشور جهان به اتمام برسانیم و یا در حال اجرا داشته باشیم.

وی گفت: به عنوان مثال در کشور تاجیکستان از پروژه‌های به بهره‌برداری رسیده می‌توان به سد و نیروگاه سنگ توده و از پروژه‌های در حال ساخت می‌توان به سد راغون به عنوان بزرگ‌ترین طرح عمرانی در جهان و به تعبیری مرتفع‌ترین سد جهان به ارتفاع ۳۳۵ متر و حجم ذخیره ۱۴ میلیارد متر مکعب توسط مشاوران و پیمانکاران بین‌المللی از جمله شرکت‌های ایرانی اشاره کرد.

وزیر نیرو گفت: و امروز نیز سد و نیروگاه بزرگ اومااویا در کشور زیبا و سرسبز سری‌لانکا به بهره‌برداری می‌رسد که در ادامه به ابعاد آن خواهیم پرداخت.

محرابیان ادامه داد: در بخش برق بر اساس آمار‌های آژانس بین‌المللی انرژی در حوزه تولید برق حرارتی ایران جزو ۱۰ کشور اول جهان است.

وی افزود: در بخش نیروگاه‌های برق‌آبی به همت متخصصان ایرانی جزو کشور‌های برتر جهان هستیم.

وزیر نیرو با اشاره به رؤسای جمهور و وزیرانی که در مراسم حضور دارند و سایرین گفت: امروز ما در این مکان و محفل دوستانه گردهم آمده‌ایم تا یکی از دستاورد‌های اقتصادی و فنی مشترک بین دو کشور را به صورت رسمی به بهره‌برداری برسانیم.

محرابیان بیان کرد: تاکید می‌کنیم که در نتیجه رویکرد مثبت دولت‌ها و کشور‌ها در عرصه بین‌الملل می‌توان خیر و صلاح مشترک را آرمان قرار داد و عرصه‌های فنی و اقتصادی را انگیزه‌ای برای توسعه صلح و دوستی بین کشور‌ها و ملت‌ها در نظر گرفت و از این طریق آسایش و رفاه را به آحاد مردم تقدیم کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اینفوگرافیک/ ابرپروژه سد و نیروگاه اومااویا نمونه توان صنعت فنی و مهندسی کشور
  • رئیسی به سریلانکا رفت + عکس و فیلم
  • ابرپروژه سد و نیروگاه «اومااویا» نمونه توان صنعت فنی و مهندسی کشور است
  • خلجی: ابرپروژه سد و نیروگاه «اومااویا» نمونه توان صنعت فنی و مهندسی کشور است
  • جایگاه ایران در تکنولوژی سدسازی بین کشور‌های جهان
  • وزیر نیرو:‌ ایران جزو کشور‌های برتر در سدسازی است
  • صادرات خدمات فنی و مهندسی در صنعت آب و برق
  • اجرای بزرگ‌ترین پروژه آبی سریلانکا توسط ایران/توسعه صادرات فنی و مهندسی در دستورکار
  • پذیرش دانشجوی دکتری به شیوه استادمحور برای اولین بار کلید خورد
  • ایرج فاضل، رئیس جامعه جراحان ایران: گرایش به پزشکی در حال رنگ باختن است/ باید نگران آینده پزشکی باشیم