Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/مرکزی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی گفت: سیما و منظر شهری در وقوع خشونت در جامعه اثرگذار است بر همین اساس در صدد انعقاد تفاهم نامه با شهرداری های اراک، ساوه و خمین هستیم.

محسن خیرمند ششم آذرماه در نشست مطبوعاتی با اشاره به ۱۰ عنوان اول بزه در استان مرکزی، اظهار کرد: ۵ عنوان از این تعداد در حوزه خشونت جای می گیرد و خشونت های کلامی، رفتاری، جسمی و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. گستره وسیعی را به خود اختصاص می دهد.

وی با بیان اینکه در این راستا دو اقدام مکمل از جمله مباحث فرهنگی و اجتماعی در جهت کاهش خشونت و اقدام دیگر در حوزه کاهش ضرب و جرح در حال پیگیری است تصریح کرد: مولفه های جرائم خشن نسبت به سال های گذشته در برخی از عناوین، کاهشی و در برخی موارد افزایشی بوده است، اما یکی از دلایل افرایش موارد خشونت، شرایط ایجاد شده به واسطه شیوع ویروس کرونا و تاثیر آن بر ذهن و روان، مباحث اقتصادی و ... است و نمی توان انتظار داشت که اقدامات فرهنگی در حوزه خشونت به صورت کوتاه مدت جواب بدهد.

خیرمند در خصوص خشونت علیه زنان و دختران طی سال جاری در قیاس با سال گذشته بیان کرد: به لحاظ آماری، خشونت علیه زنان و دختران به شکل تفکیک شده در اختیار نداریم، اما تقسیم بندی دیگری انجام شده است، یکی از مهمترین حوزه های خشونت که مورد توجه است، خشونت خانگی است که شامل خشونت های درون خانه و خانواده می شود.

وی گفت: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور دوستدار خانواده در جهان مطرح است، پس مسئله خشونت خانگی به عنوان یک مسئله مهم مدنظر است و خشونت علیه زنان نیز در زمره این خشونت جای می گیرد و البته خشونت علیه کودکان، سالمندان، مردان و ... نیز در این تقسیم بندی لحاظ شده است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی در خصوص میزان آگاهی زنان و دختران از حقوق خود در مقابل خشونت اظهار کرد: یکی از ظرفیت هایی که در قوه قضاییه شناخته شد و از اسفندماه سال گذشته در دستور کار قرار گرفته است مربوط به مشارکت های مردمی است و استفاده از پتانسیل های اجتماعی و مردمی در حوزه آموزش و اطلاع رسانی است. اینکه زنان و دختران از ظرفیت های قانونی برای احقاق حقوق خود در مقابل خشونت می توانند استفاده کنند بحثی جداگانه است و از طرفی اینکه چه باید کرد تا خشونت اتفاق نیفتد نیز بحثی جداست.

وی افزود: در مباحث پیشگیری، اینکه چه اقدامی انجام شود تا خشونت رخ ندهد امری مهم است، در این حوزه مداخلات و رفتارهای اجتماعی و آموزش های فردی مربوط به سبک زندگی می تواند در راستای کاهش خشونت ها موثر باشد که نیازمند همراهی و تعامل با دستگاه های مختلف مانند دفتر امور زنان و خانواده استانداری، بهزیستی، نظام روانشناسی و ... است.

خیرمند با تاکید بر اهمیت مباحث فردی و اجتماعی به منظور کاهش خشونت اضافه کرد: به منظور کاهش خشونت با همه انواع و اقسام آن، باید به عوامل مختلف توجه داشت، یکی از عوامل به موضوع سیما و منظر شهری باز می گردد که در کاهش خشونت و ایجاد آرامش موثر است، در تعامل با اصناف در پی این هستیم که افرادی که در پی دریافت پروانه کسب هستند، آموزش خویشتن داری دریافت کنند، با تاکسیرانی در حال رایزنی هستیم که تمامی رانندگان تاکسی در حوزه صبر، تحمل و بردباری فعال شوند.

وی اضافه کرد: برگزاری جشنواره ملی با عنوان کاهش خشونت در حوزه فیلم کوتاه و انیمیشین با همراهی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مدنظر است که مسلما در فضای بصری و رسانه ای اثربخش خواهد بود، از پتانسیل قانونی برای ساخت و تولید آثار و اقدامات دستگاه های اجرایی استفاده خواهد شد، همچنین تفاهم نامه ای با شهرداری اراک، ساوه و خمین نیز منعقد می شود که یکی از محورهای این تفاهم نامه ها موضوع خشونت است چراکه محیط و سازوکارهای شهری بر میزان خشونت اثرگذار است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی در خصوص قانون تسهیل در ازدواج بیان کرد: این قانون مصوب سال های اول دهه ۸۰ است و ظرفیت های مختلف برای رونق ازدواج نیز مدنظر قرار گرفته است، قطعا تشکیل خانواده تاثیرات مثبتی در کاهش زمینه های اجتماعی و جرائم خواهد داشت.

وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر اجرای این قانون و خطاب قرار دادن قوه قضاییه به جهت مطالبه گری در امر اجرای این قانون، تصریح کرد: عدم تصویب ایین نامه اجرایی و مشکلات در سازوکار صندوق موضوع ماده یک این قانون یکی از مهمترین دلایلی اجرایی نشدن قانون به شمار می رود، اما به هرحال عدم تصویب آیین نامه به معنی عدم توانایی در اجرای قانون نیست، به همین دلیل در استان پتانسیل های مختلف از جمله تعداد جوانان ازدواج نکرده، نرخ ازدواج و سرمایه های انسانی مورد ارزیابی قرار گرفت.

خیرمند با بیان اینکه شهرستان خمین در این راستا پایلوت استان قرار گرفت، افزود: تعداد جوانان ازدواج نکرده در این شهرستان نرخ بالایی داشت و رتبه اول یا دوم استان را داراست و از حیث دو شاخص دیگر پایلوت قرار گرفت و مصوباتی هم دریافت شد و مصوب شد که کمیته اشتغال ایجاد شود تا در حوزه ایجاد و افزایش اشتغال پایدار و دوستدار روستا اقدام کند که خوشبختانه فنی و حرفه ای و اداره کار در این بخش پای کار هستند و مسلما با پیشرفت طرح می توان به ایرادات و نواقص آن پی برد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا وام ازدواج عاملی برای طلاق به شمار می رود یا خیر چراکه برخی افراد صرفا برای دریافت وام به صورت صوری ازدواج می کنند؟ بیان کرد: تاکنون به چنین نتیجه یا مسئله ای نرسیده ایم، اما شکنندگی ازدواج ها در ۵ سال اول بسیار بالاست و شاید یکی از علل آن عدم پیش بینی مداخلات روانشناسانه یا خانوادگی در این برهه زمانی است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی گفت: خانواده ها هسته ای شده و از سازوکار مفصلی که پدر یا مادر به موضوعات فرزندان دخالت می کردند خارج شده است و این باعث شده است که میزان طلاق در ۵ سال اول بیشتر باشد، شاید برخی بگویند که برخی برای دریافت وام ازدواج کرده اند، اما تا به حال به چنین نتیجه ای نرسیده ایم و بعید می دانم که افراد حاضر باشند برای چنین موضوعی برچسب مطلقه را به خود بزنند.

وی با بیان اینکه خوشبختانه بافت استان مرکزی به شکلی است که خوشبختانه هنوز طلاق امری قبیح محسوب می شود و این قبح باعث می شود که افراد به راحتی به سمت طلاق نروند، افزود: وام هایی که در بحث قرض الحسنه در استان و کشور پرداخت می شود به قدری است که نظریه ازدواج برای دریافت وام و سپس طلاق را رد می کند.

خیرمند اضافه کرد: اگر در اجرای قوانین یا مصوبات خللی صورت گیرد، قوه قضاییه می تواند ورود کند، همچنین در قانون جمهوری اسلامی در بعد اجرای قوانین ضمانت اجرایی دیده شده است و مسلما برای اجرای این قانون با قاطعیت عمل می شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: قوه قضاييه پيشگيري از وقوع جرم خشونت قانون تسهیل ازدواج جوانان اراك استانی اجتماعی استان مرکزی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی زنان و دختران کاهش خشونت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۱۴۱۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باشگاه دانش آموزی خبرنگار پلیس، پیشگام در حوزه‌های انتظامی و انضباط اجتماعی است

سرهنگ علی همه خانی، در مراسم افتتاحیه باشگاه دانش آموزی خبرنگاران پلیس، اظهار کرد: بی شک همگان اذعان داریم که امنیت یکی از ارکان اصلی رونق جوامع در همه عرصه‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و حتی فردی است، اما تولید این امنیت امری است بس گران که جز با مشارکت و همیاری میان پلیس، دستگاه‌های اجتماعی و خصوصا مردم، روی نخواهد داد.

این مقام انتظامی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم و فرزانه انقلاب، حضرت امام خامنه‌ای (مدظله العالی)، که امسال را سال "جهش تولید با مشارکت مردمی" نام گذاری کرده اند، بیان داشت: این نامگذاری خود تاکیدی است بر لزوم مشارکت مردمی در بخش‌های مختلف جامعه از تولید گرفته تا تعاون و پیشرفت در امور اقتصادی، سیاسی و اجتماعی، که امنیت پایدار نیز یکی از این مسایل مهم است.

وی تصریح کرد: در دورانی که اطلاع رسانی و آگاهی امری مهم برشمرده می‌شود و عصر، عصر ارتباطات است، نهاد یا ارگانی که از دستیابی به اخبار و اطلاعات دور باشد و جا بماند، فرصتی را برای رشد و تعالی نداشته و از چرخه رشد باز می‌ماند.

سرهنگ همه خانی افزود: دانش آموزان، بخش بزرگی از پیکره علم و دانش اند و از آن بیشتر این که می‌توانند در این عصر که ارتباطات و آگاهی حرف اول را در همه زمینه‌ها می‌زند، به عنوان نگاه خارج از گود به جریانات، اتفاقات و حوادث جامعه نگاه کرده و به دور از هر گونه سوگیری این جریانات را به تحلیل بکشند و نتیجه آن را برای جامعه آینده به یادگار بگذارند.

وی ادامه داد: دانش آموزان امروز، مردان و زنانی در آینده می‌شوند که می‌توان با تکیه بر نیروی عظیم آنها آینده هر جامعه‌ای را ساخت و پیش برد.

معاون اجتماعی پلیس پایتخت، اظهار داشت: ارتباط دانش آموزان در سه حوزه خانواده، مدرسه و جامعه این پتانسیل را دارد که همچون حلقه ارتباطی میان آنها عمل کرده و با آگاهی از وضعیت این سه بخش اطلاعات را جمع آوری و پس از تحلیل به عنوان اخبار صحیح و دانش روزانه به دیگر بخش‌ها منتقل کند.

وی تصریح کرد: در این میان دانش آموزان خبرنگار پلیس به عنوان سرمایه اجتماعی به بهترین نحو می‌توانند در نقش حلقه اطلاع رسانی و ارتباطی میان ارگان‌ها و نهاد‌ها خصوصا پلیس و مردم عمل کرده و مسئولان حوزه امنیت و تامین آرامش را به شهروندان پیوند بزنند؛ می‌دانیم که امنیت و تامین آرامش مردم جامعه بدون مشارکت و همکاری آحاد جامعه که بنیادی‌ترین و زیربنایی‌ترین آن کانون گرم خانواده است، میسر و ممکن نیست و پلیس همواره سعی در جلب مشارکت و حمایت مردم دارد.

سرهنگ همه خانی بیان کرد: بر همین اساس است که پلیس به عنوان حافظ و تثبیت کننده امنیت تلاش دارد با ایجاد ارتباط میان خود و مردم، مشارکت اجتماعی آنان را به دست آورده و این امر محقق نمی‌شود مگر با همیاری و حضور لایه‌های آینده ساز جامعه که همانا دانش آموزان هستن؛ این قشر از جامعه که بنابر قول بزرگان جامعه به عنوان آینده سازان این مرز و بوم هستند، با حضور در سطوح عالی مشارکت‌های اجتماعی و برقراری ارتباط میان مسئولان و متولیان امنیت و مردم، به عنوان عنصر ارتباطی و مشارکتی پلیس و جامعه عمل کنند.

معاون اجتماهی فاتب، عرصه ارتباطات و اطلاع رسانی را در دنیا، فضایی مهم برشمرد و تاکید کرد: از این رو، فرماندهی انتظامی تهران بزرگ، در راستای تدابیر فرمانده انتظامی کل کشور و با همکاری آموزش و پرورش شهر تهران، با هدف شناسایی و ساماندهی دانش آموزان علاقمند به حرفه خبرنگاری و فعالیت‌های رسانه ای، اقدام به افتتاح و تاسیس باشگاه خبرنگاران دانش آموزی کرده تا ضمن زمینه سازی برای کاهش جرائم و آسیب‌های اجتماعی بتوانند به پلیس در برقراری تعامل و مشارکت با اقشار مختلف جامعه به پلیس یاری برسانند.

سرهنگ علی همه خانی، در پایان بیان کرد: خوشبختانه، دانش آموزان، افراد مستعد و با هوشی هستند که در واحد‌های خبری محلی و دانش آموزی پا به پای خبرنگاران با سابقه و با دقت نظر و ظرافت در امر خطیر اطلاع رسانی فعالیت داشته باشند و نقطه عطفی برای دستیابی به اهداف عالی کشور باشند.  

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حوادث و انتظامی

دیگر خبرها

  • دوره جامع کنشگر _ کارشناس جمعیت در گیلان برگزار شد
  • معرفی حافظان و قاریان در ترویج رفتارهای قرآنی اثرگذار است
  • واکنش رئیس سازمان سیما و منظر شهرداری قم به پلمب چاه‌های آبیاری فضای سبز/ بخش قابل‌توجهی از فضای سبز قم نابود می‌شود
  • بررسی اهمیت «شغل» در برنامه «بیا وسط»
  • باشگاه دانش آموزی خبرنگار پلیس، پیشگام در حوزه‌های انتظامی و انضباط اجتماعی است
  • تکمیل تقاطع امام خمینی (ره) اراک اولویت اقدامات مسؤولان شهری باشد
  • نبود آموزش‌های شهروندی در حوزه فرهنگی و اجتماعی/ فعالیت‌های پردوام و فاخر محدود است
  • تاکید بر نقش مهم و اثرگذار صداوسیما در اجرای طرح جوانی جمعیت
  • سخنگوی شورای شهر: باید به نمای خانه ها دقت بیشتری شود | معماری خیلی از ساختمان ها در شان شهر ایرانی اسلامی نیست
  • توجه ویژه به معماری ایرانی_اسلامی در شهر تهران