Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس گفت: تأسیسات ذخیره‌سازی و ایستگاه‌های اندازه‌گیری میعانات گازی پارس جنوبی مهم‌ترین پایانه توزیع میعانات گازی کشور برای تغذیه پالایشگاه‌های پایین‌دستی است.
به گزارش خبرنگار شانا، محمد مشکین‌فام امروز (پنجشنبه، ششم آذرماه) در آیین بهره‌برداری رسمی از مخازن متمرکز ذخیره‌سازی پارس جنوبی که از طریق ویدئوکنفرانس با فرمان حسن روحانی، رئیس‌جمهوری انجام شد، با ابراز خرسندی از افتتاح 15 فاز پارس جنوبی در هفت سال گذشته اظهار کرد: پروژه مخازن ذخیره‌سازی و ایستگاه‌های اندازه‌گیری میعانات گازی پارس جنوبی در عسلویه، با هدف ذخیره‌سازی موقت میعانات گازی پالایشگاه‌های سیزده‌گانه پارس جنوبی برای توزیع مناسب میان مبادی مصرف پایین‌دستی تعریف شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه تأمین مستمر و پایدار خوراک تأسیسات پایین‌دست از جمله پالایشگاه ستاره خلیج فارس به مقدار روزانه 360 هزار بشکه از طریق این مخازن انجام می‌شود، افزود: طرح ساخت این مخازن همسو با هدف کاهش خام‌فروشی میعانات گازی پارس جنوبی و ایجاد ارزش افزوده این کالا که معادل نفت خام سبک و مرغوب است، اجرا شد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس ادامه داد: میعانات گازی پارس جنوبی به‌طور عمده در پالایشگاه‌های پایین‌دستی به فرآورده‌های ارزشمند باکیفیتی نظیر بنزین یورو 4 و با اکتان بالا تبدیل می‌شود که نقشی مهم در خودکفایی در تأمین بنزین مورد نیاز کل کشور، قطع وابستگی به واردات و امکان صادرات ایفا می‌کند.
مشکین‌فام با بیان اینکه این تأسیسات مهم‌ترین پایانه توزیع میعانات گازی کشور برای تغذیه پالایشگاه‌های پایین‌دستی است، افزود: رقم سرمایه‌گذاری در این پروژه حدود 30 میلیون یورو و 2 هزار و 200 میلیارد ریال بوده است.
وی اظهار کرد: در این طرح، هشت مخزن هر یک به ظرفیت 500 هزار بشکه (در مجموع 4 میلیون بشکه) به صورت سقف‌ شناور و 2 مخزن آتش‌نشانی و مخازن سوخت، شبکه لوله‌کشی و سیستم‌های برق و ابزار دقیق، سامانه‌های اندازه‌گیری و پمپ‌های انتقال میعانات و ساختمان‌های صنعتی و اداری ساخته شده است.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به اینکه در سه سال گذشته دو شرکت داخلی ماشین‌سازی اراک و ناردیس به‌عنوان پیمانکاران اصلی همراه با ده‌ها شرکت کوچک و بزرگ به عنوان مشاور، سازنده تأسیسات، پیمانکاران اجرایی در این پروژه فعالیت داشتند، گفت: به‌طور مستقیم و میانگین بیش از 400 نفر به‌صورت مستمر در این طرح فعال بودند و پس از بهره‌برداری نیز اشتغال پایدار برای حداقل 50 نفر ایجاد می‌شود.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: میعانات گازی پارس جنوبی ذخیره سازی پایین دستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۱۴۱۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گام اساسی دولت سیزدهم برای اجرای طرح‌های کیفی‌سازی سوخت در پالایشگاه‌ها

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ۱۰ پالایشگاه نفت کشور در حال کیفی‌سازی و بهینه‌سازی مصرف سوخت هستند.

به گزارش شانا، علی سلاجقه ظهر امروز (چهارشنبه، پنجم اردیبهشت) در حاشیه نشست هیئت دولت و در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه دولت سیزدهم گام اساسی در موضوع کیفی‌سازی و بهینه‌سازی مصرف سوخت در ۱۰ پالایشگاه کشور برداشته است، گفت: این پالایشگاه‌ها حتی در زمینه کاهش تولید مازوت و گوگردزدایی از فرآورده‌های نفتی نیز در حال اجرای پروژه هستند.

وی با تأکید بر اینکه حداقل استاندارد بنزین مصرفی کشور باید یورو ۴ باشد، تصریح کرد: ما به‌دنبال رعایت این حداقل در همه کشور هستیم.

به گزارش شانا، در اجرای پروژه‌های کیفی‌سازی که برای همه پالایشگاه‌های کشور به استثنای پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس که خوراک آن میعانات گازی است، دو هدف کیفی‌سازی انواع فرآورده‌ تولیدی در پالایشگاه‌های کشور و کاهش نفت کوره به‌صورت موازی دنبال می‌شود.

بر اساس قانون هوای پاک نیز بنزین توزیعی در کلان‌شهرهای کشور باید استاندارد یورو ۴ را داشته باشد که این مهم در حال انجام است، خودروهای ایرانی در هر ۱۰۰ کیلومتر پیمایش به‌طور میانگین ۱۲ لیتر بنزین مصرف می‌کنند که این عدد در استاندارد جهانی ۳ تا ۴ لیتر است، بنابراین هر چقدر هم سوخت با کیفیت بالا در اختیار خودروها قرار گیرد، باز هم احتراق بالا باعث آلودگی هوا خواهد بود.

با این حال، توجه به ارتقای تولید سوخت در پالایشگاه‌های کشور در اولویت قرار دارد و اکنون بیشتر پالایشگاه‌ها طرح‌های ارتقای کیفیت را در دستور کار خود دارند. نکته مهم آن است که بنزین حتی اگر با کیفیت‌های بالا تولید شود هم در خودروهایی با موتورهای قدیمی ایجاد آلودگی خواهد کرد، بنابراین در کنار افزایش کیفیت سوخت، توجه به بهینه‌سازی مصرف خودروها نیز باید انجام شود.

جلیل سالاری، معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرودرین‌ماه امسال در تشریح تازه‌ترین وضع طرح‌های توسعه‌ای این شرکت گفته بود: سال ۱۴۰۲ طبق تکالیف قانون بودجه سال ۱۴۰۱، اجرای طرح‌های کیفی‌سازی در همه پالایشگاه‌ها در دستور کار قرار گرفت و طرح جامع ارتقای کیفی نفت کوره نیز طراحی و با برگزاری ۱۱ نشست ماهانه در همه پالایشگاه‌ها، روند اجرایی آن بررسی و نهایی شد و امسال وارد مرحله اجرایی این طرح‌ها خواهیم شد.

وی همچنین با اشاره به بومی‌سازی دانش فنی واحدهای ارتقای کیفی نفت کوره در کشور در سال ۱۴۰۲ تصریح کرده بود: در این بخش از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان استفاده کردیم و برای نخستین بار در کشور، دانش فنی کیفی‌سازی نفت کوره بومی شد و هم‌اکنون در اولویت طرح‌های توسعه‌ای در ۹ پالایشگاه قرار گرفته است.

دیگر خبرها

  • پایان عملیات تعمیرات حساس کوره نم زدایی ردیف سوم گازی پالایشگاه دهم
  • مشکلات تبدیل وضعیت ایثارگران در وزارت نفت
  • برنامه قطعی وزارت نفت خاموشی فلرها در پارس جنوبی است
  • فلرها، سلامتی مردم عسلویه را نشانه گرفته است
  • گام اساسی دولت سیزدهم برای اجرای طرح‌های کیفی‌سازی سوخت در پالایشگاه‌ها
  • تبدیل روشنایی خیابان آذربایجان شهرستان شاهین دژ به LED
  • امضای قرارداد فشار افزایی با ابهامات باقی مانده
  • تجهیز تاسیسات آب شهر اصفهان به تله‌متری
  • جهیز تاسیسات آب شهر اصفهان به تله‌متری
  • تمامی تاسیسات آب شهر اصفهان به تله‌متری مجهز شده است