۶ آذر ۱۳۹۹
حریرچی: واکسن کرونای ایرانی دو هفته آینده وارد فاز انسانی میشود
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: واکسن ایرانی کرونا تا ۲ هفته آینده وارد فاز انسانی میشود.
به گزارش مشرق، ایرج حریرچی ظهر پنجشنبه در حاشیه جلسه ستاد مقابله و پیشگیری از کرونای زنجان که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، در جمع خبرنگاران با بیان اینکه با اقدامات صورت گرفته در دروندادها و بروندادها به نتایج خوبی دست یافتهایم، افزود: در دروندادها تغییرات قابل توجهی به لحاظ تردد مردم و میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی و درمانی مشاهده میکنیم.
بیشتر بخوانید: حریرچی: ۶۹ شهر از حالت قرمز کرونایی خارج شدندوی تصریح کرد: ترددها در حدود ۳۵ درصد در سطح کشور کاهش پیدا کرده و میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی و درمانی در مراکز خصوصی در حدود ۸۹ درصد و در مراکز دولتی به حدود ۹۴ درصد رسیده است.
معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: برای اینکه اثرات این اقدام در کاهش موارد ابتلاء، سرپایی و بستری را مشاهده کنیم، نیاز به زمان داریم.
حریرچی با اشاره به اینکه در مورد دو دسته شهرستانی که طی آبانماه امسال مشاغل گروه ۲، ۳ و ۴ در آنها تعطیل شده بود، امروز شاهد این هستیم که تا دو روز گذشته ۶۹ شهرستان از وضعیت قرمز خارج شده است، اظهار کرد: امیدواریم در آینده نزدیک تعداد شهرستانهای بیشتری از وضعیت قرمز خارج شوند.
معاون وزیر بهداشت در این خصوص یادآور شد: این نشاندهنده آن است که اگر همکاری مردم صورت گیرد و دستگاههای دولتی نیز اقدامات لازم را در شهرستانها انجام دهند، میتوان از وضعیت قرمز خارج شد و معیشت مردم را به حالت عادی برگرداند.
حریرچی در خصوص ساخت مراحل واکسن ایرانی کرونا با اشاره به اینکه واکسنهایی تا به امروز در این زمینه اقدام به ساخت آن میکنیم، با نظارت سازمان جهانی بهداشت بوده است، بیان کرد: در همین راستا اخیراً چهار مورد از این واکسنها را به سازمان جهانی بهداشتی ارائه کردهایم، به طوری که از پیشرفتهای ایران در این حوزه ابراز شگفتی کردهاند. علاوه بر این با چند کشور نیز اقدامات اولیه را برای تولید واکسن مشترک انجام دادهایم که به محض نهایی شدن، آن را اطلاعرسانی خواهیم کرد.
معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه، سلامت مردم را مهمترین اولویت در شرایط کنونی دانست و با بیان اینکه بهترین راه برای کنترل کرونا همکاری مردم است، عنوان کرد: امروز نیاز مبرم به کاهش دورهمیهای خانوادگی داریم، به همین خاطر محدودیتهای کرونایی نیز بشته به نوع رفتار مردم، کاهش یا افزایش پیدا خواهد کرد.
حریرچی اضافه کرد: اقدامات برای تولید واکسن ایرانی کرونا در حال انجام بوده و تا دو هفته آینده وارد فاز انسانی شده و سپس شاهد ورود آن به بازار خواهیم بود.
وی در پاسخ به این سوال که در خصوص بهبود عملکرد کادر درمانی چه اقداماتی از سوی وزارت بهداشت صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: اقدامات لازم در این زمینه انجام شده است که افزایش حقوق نسبت به سال گذشته یکی از این موارد بوده و در خصوص افزایش نیرو نیز کارهای خوبی صورت گرفته اما هنوز به مرحله رضایتبخش نرسیدهایم
منبع: مهرمنبع: مشرق
کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا قره باغ ایرج حریرچی ویروس کرونا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بهداشت سازمان جهانی بهداشت بهداشت درمان و آموزش پزشکی سلامت وزیر بهداشت
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه در مورد انتشار این خبر انتقاد یا پیشنهادی دارید لطفاٌ کد ۳۰۱۱۷۱۱۷ را به همراه موضوع به آدرس ایمیل [KHABARBAN] ارسال فرمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
عکسی عجیب از یک نانوایی در تهران
سرباز راهور از نماینده مجلس عذرخواهی کرد؛ سیلیزدن کار خود حسن روحانی بود!
انتقاد ابتکار به تبعیض سنی در پرداخت «وام ازدواج»
خبر بعدی:
زودتر واکسن کرونا بزنیم یا صبر کنیم؟
دکترای تخصصی بیوتکنولوژی دارویی درباره انواع واکسنهای کشف شده در دنیا تا به امروز گفت: حدود یک سال است که ویروس کووید۱۹ وارد کشورمان شده است و بازگشت به حالت طبیعی به موفقیت واکسنها وابسته است.
احمد غلامی در شیراز با اشاره به سرعت شگفتانگیز تولید واکسن اظهار داشت: سرعت تولید واکسن صاحب رکورد شده است چرا که در حالت عادی تولید یک واکسن تا رسیدن به فاز انسانی معمولاً بین ۳ تا ۹ سال طول میکشد.
وی افزود: تاکنون ۶۹ واکسن به مرحله بالینی رسیده که ۲۶ مورد به فاز ۲ و ۳ کلینیکال ترایال رسیده است، همچنین به جز این ۸۵ واکسن دیگر هم در مرحله پیش بالینی است.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز، مراحل آزمایش واکسن را شامل مرحله پیش بالینی، فاز اول: سلامت، آزمایش بر گروه کوچک، مرحله تعیین دوز، فاز دوم: آزمایش بر گروههای چند صد نفره، مرحله بررسی اثربخشی و سلامت، فاز سوم: آزمایش بر گروههای چند هزار نفری مرحله چهارم مقایسه با پلاسبو، بررسی درصد اثربخشی، مرحله تایید محدود و تایید نهایی، فاز چهارم: بررسیهای پس از فروش عنوان کرد.
وی افزود: تا ساعت ۲۳ پنجم بهمن ماه از هشت میلیارد نفر در دنیا کمتر از ۶۴ میلیون نفر واکسینه شده اند که بیشترین آنها در آمریکا، چین، انگلیس، اسرائیل و امارات متحده عربی بوده اند.
غلامی افزود: از نظر درصد، رژیم اشغالگر قدس، امارات متحده عربی، بحرین و انگلیس بیشترین استفادهکنندگان از واکسن بودهاند.
وی گفت: انواع پلتفرمهای مورد استفاده در تولید واکسن کووید، شامل واکسن غیرفعال شده یا تضعیف شده است که این روش قدیمی، خودِ ویروس با متدهای مختلف آن را تضعیف یا غیر فعال می کنند و ۷۰ تا ۸۰ درصد اثربخشی دارد.
وی ادامه داد: واکسن ساب یونیتی یا پپتیدی، سالم ترین اما احتمالاً کم اثرترین واکسن با ۵۰ تا ۶۵ درصد اثربخشی است.
غلامی همچنین واکسن های ژنتیکی یا نوکلئیک اسیدی را نسل جدید واکسنها و شامل دو نوع RNA و DNA عنوان کرد و افزود: این واکسنها ناشناخته و طبق علائم ظاهری، موثرترین هستند که با استفاده از نانوساختارها تهیه میشوند.
وی ضمن اشاره به واکسن DNA یا آدنوویروسی گفت: علاوه بر آن، واکسن RNA شامل فایزر- بیونتک (فاز دوم) و مدرنا آمریکا (فاز سوم) است که دستاورد بزرگ و تاریخی برای داروهای ژنتیکی محسوب میشود.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه علیرغم موفقیت این واکسن هنوز نگرانیهای جدی در مورد آن برطرف نشده است، اظهار داشت: تاکنون هیچ واکسن ژنتیکی تایید شده و نهایی نداشته ایم، در گذشته نیز واکسنهای ژنتیکی قبلی شکست خورده یا رها شده اند.
غلامی با بیان اینکه بسیاری از واکسن ها مثل واکسن کووید استرالیا در فاز سوم حذف شدهاند یادآور شد: تاییدیه های صادر شده محدود به برخی کشورها یا استفاده اورژانسی است و هنوز هیچ واکسنی همه مراحل اطمینان بخشی را نگذرانده است.
وی تاکید کرد: تبلیغات و عجله شرکتها به طور عمده، اغراض سیاسی و اقتصادی دارد تا جنبه بهداشتی درمانی، پس بهتر است تعجیل نکرده و اصول بهداشتی درمانی را رعایت کنیم.
۴۷۲۳۱
کد خبر 1480660