Web Analytics Made Easy - Statcounter

شاید برای بسیاری شنیدن وجود یک قلعه باستانی در یکی از مناطق تهران عجیب باشد و در مورد آن تاکنون نخوانده باشند.

به گزارش برنا؛ شاید زمانی که از بزرگراه امام علی (ع) تهران به سمت جنوب پایتخت حرکت می کنید، هیچگاه تصور نمی کردید که در دست راست شما یک قلعه تاریخی منحصر بفرد مربوط به 2300 سال پیش را مشاهده خواهید کرد و شاید هم بسیاری از شهروندان آن را مشاهده کرده اند اما از ماهیت این بنای باستانی بی اطلاع بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دژ رشکان در دوره اشکانیان ساخته شد و فرمانروایان ساسانی نیز در آن حکومت کردند . دژ رشکان از لاشه سنگ و ساروج‌ ساخته شده و در حوالی محله صفائیه شهر ری و بر بالای یک تپه بوده که یکی از چهار دژ محافظ شهر باستانی ری است. این قلعه باستانی در زمان آل بویه بازسازی و مورد استفاده مجدد قرار گرفت، از همین رو آن را دژ فخر آباد نیز می نامند. نام گذاری که به سبب بازسازی آن توسط فخرالدوله مرسوم شده است.

ری در عصر اشکانیان پایتخت بهاره پادشاهان و همینطور  یکی از اصلی ترین مکان های برگزاری آیین نوروز پادشاهان ساسانی بوده که در دوره فرمانروایی اشکانیان، ارشکیه نام داشته است. قلعه رشکان کاخ‌ها، سربازخانه ها و اسلحه خانه‌هایی در خود داشته که طبق نوشته های تاریخی بخش‌های اصلی آن تا زمان قاجار نیز بر جا بوده اما امروزه قسمت اعظم آن از بین رفته است.

در آخرین کاوش از این مجموعه سازه های معماری کاخ سیاوش متعلق به اواخر سلسله ساسانی نیز یافت شد که امروز در موزه ایران باستان نگهداری می شود. این دژ در سال جاری نیز با اعتبار یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون ریال بازسازی شد. ساماندهی محیط پیرامونی، بازسازی پله های ورودی و ایجاد زیرساخت از جمله فعالیت های انجام شده در بنای تاریخی دژ رشکان است که سبب شده تا این بنای تاریخی رنگ و بویی تازه به خود گیرد. بنایی که ثبت ملی شده و در صورت رسیدگی و سامان دهی بهتر می تواند به یک قطب گردشگری بین المللی تبدیل شود.

//انتهای پیام: 3

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: میراث فرهنگی تهران بزرگراه امام علی دژ رشکان مناطق گردشگری تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۱۷۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت ۱۸۴ میلیاردی بارندگی به بناهای تاریخی سیستان‌وبلوچستان

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان گفت: بر اثر بارندگی‌های سیل‌آسای اخیر بیش از ۱۸۴ میلیارد ریال به بناها و آثار تاریخی استان آسیب وارد شده است. - اخبار استانها -

محمدهادی طهرانی در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در زاهدان اظهار داشت: طی بارندگی های شدیدی که هفته‌های اخیر در استان رخ داد بخش زیادی از بناها و آثار تاریخی استان خسارت هایی از 15 تا 90درصد دیده‌اند.

وی افزود: در همین راستا و پس از ارزیابی و بررسی‌های کارشناسان میراث‌فرهنگی استان، مسجد تاریخی عبدالقادر واقع در شهرستان نیکشهر با ریزش حصار، دیوارها و نفوذ آب مواجه شد که طبق ارزیابی کارشناسان حدود 90درصد دچار خسارت شده که بیشترین خسارت را در میان آثار دیده است.

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان ادامه داد: قلعه فیروزآباد راسک و آتشکده کله گنگ نیز به دلیل ریزش دیوارها 50 درصد تخریب شده‌اند. همچنین بافت قلعه نو زهک، قلعه کنت سراوان و مقابر سورو و شیشه ریز سیب و سوران به دلیل ریزش دیوارها و نفوذ آب و رطوبت و از بین رفتن کاهگل‌ها تا 45 درصد دچار تخریب شده‌اند. 

طهرانی گفت: برج‌ها و دیوارها و فضاهای داخلی قلعه هایی مانند انوشیروان چابهار، دانش‌سرای مقدماتی زاهدان، قلعه تیس چابهار و قلعه بمپور هم به دلایلی همچون شستشوی کاهگل‌ها، نفوذ آب و ریزش دچار تخریب شده و خسارت‌هایی تا 40 درصد به هر کدام از این بناها وارد شده است. در مجموع بارندگی‌های اخیر به 60 اثر و بنای تاریخی در سطح استان سیستان و بلوچستان خسارت هایی بین 15 تا 90 درصد وارد کرده است. 

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: تا این لحظه میزان برآورد خسارت وارده شده به این بناها بر اثر بارندگی و سیلاب‌ها بیش از 184 میلیارد ریال تخمین زده شده است و بر اساس پیش بینی‌های هواشناسی ممکن است بارندگی‌هایی که در روزهای آینده خواهیم داشت میزان خسارت را افزایش دهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حضور مرد سرشناس و بانفوذ در پرونده قتل چشم‌آبی‌ها | زوایای جدید از قتل تکان‌دهنده یک مرد در بزرگراه + تصاویر بازسازی صحنه قتل
  • بارندگی های اخیر ۱۸۴ میلیارد ریال به بناهای تاریخی سیستان و بلوچستان خسارت زد
  • خسارت ۱۸۴ میلیارد ریالی بارندگی‌های اخیر به ۶۰ بنای تاریخی سیستان و بلوچستان
  • خسارت ۱۸۴ میلیاردی به بنا‌های تاریخی سیستان و بلوچستان
  • خسارت ۱۸۴ میلیاردی بارندگی به بناهای تاریخی سیستان‌وبلوچستان
  • ترافیک پرحجم ولی در حال حرکت و بدون مشکل در تهران
  • درخواست شهروندان منطقه ۱۴ تهران برای بازسازی یک خانه قدیمی + فیلم و تصاویر
  • ۷۰ درصد از بافت تاریخی بوشهر بهسازی و نوسازی شد
  • تکیه تاریخی سادات اخوی بازسازی می‌شود
  • در معابر لغزنده پایتخت فاصله طولی را رعایت کنید