Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-24@18:13:49 GMT

راهبرد تسهیل در برابر تحریم

تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۱۹۰۳۸

راهبرد تسهیل در برابر تحریم

برای برون‌رفت از وضعیت کنونی اقتصاد، راهبرد تسهیل در برابر تحریم به‌عنوان یکی از راهکارها جهت نجات اقتصاد کشور در برابر تحریمها است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیر افلاک، «مرتضی شیخی» کارشناس و تحلیلگر مسائل سیاسی در یادداشتی نوشت: جلسه ویژه اقتصادی سران قوا در حضور رهبر معظم انقلاب جهت اجرای راهکارهای عملی در کوتاه‌مدت برای تسهیل در برابر تحریم برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طی سال‌های اخیر یکی از علت‌های اصلی خروج آمریکا از برجام، ‌اشتباه محاسباتی دولت و اعتماد بیجای دولت به آمریکا بود.

با شرطی شدن اقتصاد و ارائه وعده‌های سرِخرمن برجامی و وقت‌کشی برای شرطی‌سازی مردم ایران و گره زدن معیشت به برجام‌های بعدی را نیز به‌صورت جدی دنبال و همچنین پیامی شبیه «خزانه خالی است» راهبرد دولت برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های سیاست خارجی در بهبود شرایط اقتصادی کشور عملاً بخش اعظم تحولات اقتصادی مشروط به مراودات خارجی شد و به دلیل بدعهدی آمریکا و اروپا نه‌تنها هیچ بهره‌ای از برجام نصیب ایران نشد بلکه کشور به عارضه «شرطی شدن اقتصاد» دچار شد که این خود حاکی از اعتماد بیجا دولت به آمریکا بود.

بدون شک حل مشکلات اقتصادی از مهم‌ترین دغدغه‌های مقام معظم رهبری است؛ کارشناسان برای مشکلات اقتصادی کشور راهکارهای مشترکی دارند بنابراین مشکل، نداشتن یا ندانستن راهکار نیست بلکه نیازمند همت، شجاعت و اهتمام جدی و پیگیری هست.

امروز کسانی در سیستم اجرایی کشور هستند که با بی‌توجهی به ظرفیت داخلی هنوز هم‌چشم امید به دارند که شرایطشان در کشور خودشان مشخص نیست و نمی‌توانند در مسائل بین‌المللی تصمیم‌گیری کنند.

به آن‌ها نمی‌توان اعتماد کرد و منتظر گشایش آن‌ها بود؛ وضعیت امریکا نیز مشخص نیست و اروپایی‌ها که همان نقش پلیس‌های خوب و بد رادارند و در قضیه برجام دائماً در حال موضع‌گیری بر ضد ایران هستند.

اما به‌طور کل هدف از برگزاری این جلسه بیان راهکارهای عملی است که در کوتاه‌مدت نتیجه دهد و تأثیر آن در زندگی مردم مشخص شود؛ که البته لازمه اجرای این راهکارهای عملی و تأثیرگذاری آن‌ها، همت جدی و تلاش پیگیر رؤسای قوا و مسئولان مرتبط با سه قوه در تشکیلات و سازمان‌های آن‌ها است.

حضرت امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی) با تأکید بر اینکه برای علاج تحریم‌ها دو مسیر «خنثی‌سازی تحریم‌ها و غلبه بر آن‌ها» و «رفع تحریم» وجود دارد، افزودند: «البته ما مسیر رفع تحریم را یک‌بار امتحان و چند سال مذاکره کردیم اما به نتیجه‌ای نرسید».

نکات تحلیلی:

۱- مشکلات موجود راه‌حل دارد آن‌هم با نظریه مقاومت؛ مقاومت معادل جنگ نیست به معنای جذاب یعنی محرومیت‌زدایی، عدالت و مبارزه با فساد وزندگی شرافتمندانه و پایدار برای مردم و بر این باور و اعتقاد هستیم که ظرفیت‌های اقتصادی کشور به‌گونه‌ای است که با آزادسازی ظرفیت‌ها می‌توان بر مشکلات فائق آمد، فقط با نگاه انقلابی و عمل جهادی مسئولان چرخ اقتصاد می‌چرخد و البته القاء نامیدی نکنیم.

۲- برای خنثی‌سازی تحریم‌ها و غلبه بر آن‌ها باید متولیان امر و مسئولین مربوطه با دیپلماسی انقلابی به‌جای دیپلماسی سازش و جرئت و جسارت دل به کار دهند و با اهتمام جدی و مضاعف کارها را پیگیری کنند.

در این صورت بعد از دیدن مقاومت و سینه سپر کردن، دشمنان به بی‌اثر شدن تحریم‌ها پی خواهند برد و به‌تدریج و به‌ناچار دست از تحریم بر خواهند داشت.

۳_جوان‌گرایی و جوان‌سازی که فقط در انسان‌ها نیست، جوان‌سازی قوانین و مقررات و آیین‌نامه‌ها البته جوان‌گرایی به معنای پیر ستیزی نیست.

بدون شک اگر رجوع کنیم به بیانیه گام دوم انقلاب به‌عنوان گفتمان انقلاب حلال همه مشکلات کشور این است که مسئولین کشور با امیدآفرینی واقعی، یاس شکنی، نگاه انقلابی و عمل جهادی و تکیه‌بر جوانان و ظرفیت داخلی شعار ما می‌توانیم و تولید اداراک مثبت در خود است، یعنی می‌شود، چون توانستیم پس می‌توانیم.

برای برون‌رفت از وضعیت کنونی اقتصاد کشور، می‌بایست چند اقدام اساسی با سرعت صورت بگیرد.

راهبرد تسهیل در برابر تحریم به‌عنوان یکی از راهکارها جهت نجات اقتصاد کشور در برابر تحریم‎ها است؛ به این معنا که دولت نگوید در اقتصاد انسداداست شرایط کسب‌وکار در داخل کشور را با یاس شکنی و امیدآفرینی بایستی تسهیل کند.

این راهکارها با اندیشه ورزی و خردورزی منجر به باز شدن دست و پای فعالان اقتصادی برای رونق تولید، تحرک در رشد اقتصادی و اشتغال‌زایی می‌شود.

با استفاده از مزیت‌های موقعیت جغرافیایی که بیش از ۱۵ کشور همسایه با مرزهای آبی و خاکی می‌شود، می‌تواند بخش زیادی از تحریم‌ها را خنثی نماید.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۱۹۰۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهینه‌سازی مصرف انرژی، مهم‌ترین راهبرد صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، بهینه‌سازی و کاهش هزینه‌های مصرف انرژی و حمایت از تولیدکنندگان و سازندگان داخلی را از مهم‌ترین راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ دانست.

به گزارش شانا، مرتضی شاهمیرزایی دیروز (سه‌شنبه، چهارم اردیبهشت‌) در سفر به منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، در جمع مدیران عامل شرکت‌های پتروشیمی مستقر در این منطقه بیان کرد: بسیار خرسندم که امروز شاهد شرایط مطلوب واحدهای تولیدی در هاب ماهشهر هستم. مجتمع‌های این منطقه، پارسال با تکیه بر توان داخل موفق شدند بالاترین مقدار بهره‌وری و تولید را ثبت کنند و این نوید را می‌دهم که حرکت در سال جهش تولید با شتاب بیشتری انجام خواهد شد.

شاهمیرزایی یکی از راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ را کاهش هزینه‌ها و بهینه‌سازی مصرف انرژی برشمرد و یادآور شد: ضروری است که شرکت‌های پتروشیمی، با بهینه‌سازی مصرف انرژی، در حفظ و صیانت از منابع بین‌نسلی نقش‌آفرین باشند.

معاون وزیر نفت با اشاره به استفاده از همه ظرفیت‌های کشور برای خودکفایی کامل صنعت پتروشیمی افزود: شرکت‌های پتروشیمی باید در صورت تولید تجهیز یا قطعه‌ای در داخل کشور، نیاز خود را از طریق تولیدکنندگان و سازندگان ایرانی تأمین کنند و به‌هیچ‌وجه نباید کالا یا محصول مشابه خارجی وارد شود.

شاهمیرزایی مهم‌ترین برنامه راهبردی صنعت پتروشیمی سال ۱۴۰۳ را رشد ظرفیت‌ها و جهش تولید دانست و گفت: سبد محصولات پتروشیمی باید با برنامه‌ای منسجم‌تر و با هدف تکمیل زنجیره ارزش متنوع شود.

وی ادامه داد: شرکت‌ها و مجتمع‌های پتروشیمی باید قوانین، دستورعمل‌ها و همه رویه‌های موجود در منطقه را رعایت کنند.

شاهمیرزایی افزود: توجه به مسئولیت‌ اجتماعی با توجه به شرایط موجود اهمیت ویژه‌ای دارد و پتروشیمی‌ها باید به تعهدهای خود پایبند باشند.

شاهمیرزایی تأکید کرد: مجتمع‌های پتروشیمی‌ای که می‌خواهند از ۵درصد تخفیف خوراک بهره‌مند شوند، باید ۴۰درصد از درآمد خود را به توسعه صنعت پتروشیمی تخصیص دهند.

شایان ذکر است که شاهمیرزایی، در سفر یک‌روزه به قدیمی‌ترین قطب صنعت پتروشیمی کشور، ضمن بازدید از مجتمع‌های پتروشیمی آبادان، غدیر، فن‌آوران و اسکله‌های صادراتی پایانه‌ها و مخازن، دغدغه شرکت‌های پتروشیمی برای تحقق شعار سال را در نشست تخصصی بررسی کرد.

دیگر خبرها

  • اجرای سند توسعه اشتغال در ۵۰۰ روستای خراسان شمالی
  • آمادگی بندر چابهار برای تسهیل تجارت اقتصادی با کشور تاجیکستان
  • بهینه‌سازی مصرف انرژی، مهم‌ترین راهبرد صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳
  • تهیه پیش نویس سند عملیاتی تحقق شعار سال در خراسان شمالی
  • اروپا درصدد اعمال تحریم علیه ۱۰ شرکت مرتبط با روسیه
  • رژیم‌ صهیونیستی ضعیف و فاقد راهبرد مشخص است
  • رژیم‌صهیونیستی ضعیف و فاقد یک راهبرد مشخص است
  • کارگران موتور محرکه اقتصاد کشور هستند
  • چرا رهبر انقلاب اصرار بر مردمی سازی اقتصاد دارند؟ / مزایای واگذاری مدیریت به بخش خصوصی چیست؟
  • پشتیبانی اقتصاد ایران از تغییر راهبرد نظامی