Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-25@11:47:23 GMT

ویروس کرونا چند روز روی سطوح عفونی می‌ماند؟

تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۲۰۷۲۶

به گزارش روزنامه دیلی میل، در حالی که بیشتر قطرات تنفسی حاوی ویروس کرونا در عرض چند ثانیه تبخیر می شوند اما آزمایشات نشان داده اند که کووید-۱۹ می تواند برای چند ساعت روی سطوح مختلف زنده بماند. محققان برای پی بردن به این موضوع از مدل های رایانه ای برای شبیه سازی رفتار لایه های نازک مایع استفاده کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

شبیه سازی های این محققان که در مجله Physics of Fluids منتشر شده است، بر اهمیت  نیروهای «ون دراول» تاکید می کند که باعث می شوند لایه های نازک مایع بر سطح مواد مختلف بچسبند و از خشک شدن ذرات کووید-۱۹ پیشگیری کنند. نیروهای «ون دراول» نیروهای جذاب بسیار ضعیفی هستند که بین مولکول ها در همه حالت های جسمی ماده وجود دارد.

این مطالعه نشان داد که قطرات تنفسی حاوی ویروس کرونا که روی سطوح می افتند، پس از تبخیر آب حاوی قطرات، به یک لایه نازک میکروسکوپی پنکیک مانند تبدیل شده و برای چند روز روی سطوح عفونی می مانند؛ در این حالت اگر فردی با این سطوح تماس داشته باشد به کرونا مبتلا می شود.

بر اساس نتایج این مطالعه بیش از ۹۹ درصد مایع حاوی این قطرات تنفسی در عرض چند دقیقه در هوا تبخیر می شود اما ویروس کووید-۱۹ در یک لایه محافظ از مایع باقی مانده، زنده می ماند. سپس نیروهای ضعیف «ون دراول» باعث چسبیدن این لایه نازک به سطح شده و روند تبخیر را کند می کنند. 

این لایه نازک بسته به ماده ای که روی آن می نشیند در زمان های متفاوتی تبخیر می شود. برای مثال یک قطره تنفسی بزرگ روی فولاد ضد زنگ و مس به ترتیب فقط ۲۴ و ۱۶ ساعت دوام می آورد؛ اما روی پلی پروپیلن بیش از ۱۵۰ ساعت زنده می ماند. این در حالی است که یک قطره تنفسی کوچک روی شیشه بیش از ۸۰ ساعت دوام می آورد.

البته یادآوری این نکته حائز اهمیت است که ارقام یادشده بر اساس آزمایش های انجام شده در شرایط آزمایشگاهی به دست آمده اند و در جهان واقعی به دلیل وجود گرما و جریان هوا که باعث تقویت تبخیر می شوند، کمتر هستند. داده های این مطالعه نشان داد که ضخامت این لایه به آهستگی به مرور زمان کاهش می یابد اما در تمام این مدت مقدار ویروس کرونا در این لایه ثابت می ماند.

محققان خاطر نشان کردند که نکته حیرت انگیز این مطالعه این بود که این لایه با ضخامت نانومتری، در عرض چند ساعت خشک می شود. این موضوع نشان می دهد که سطح کاملا خشک نیست و این لایه نانومتری به آهستگی تبخیر می شود و محیط مورد نیاز را برای زنده ماندن ویروس کرونا فراهم می کند.    

محققان گفتند، یافته های این مطالعه نشان می دهد که ویروس کرونا می تواند مدت زمان طولانی زنده بماند و این موضوع بر لزوم تمیزکاری مرتب سطوح تاکید می کند.

منبع: الف

کلیدواژه: ویروس کرونا روی سطوح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۲۰۷۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف یک باکتری عفونی خطرناک در ایستگاه ‌فضایی بین‌المللی

ناسا اعلام کرد که یک باکتری جهش‌یافته خطرناک در ایستگاه فضایی پیدا کرده است که عامل عفونت خونی فضانوردان حاضر بوده است. ریزگرانش، تابش خورشیدی، سطح بالای دی‌اکسیدکربن ، رطوبت و تهویه نامناسب در داخل ایستگاه فضایی از عوامل حضور و جهش این باکتری است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم،‌ ناسا اعلام کرد که یک باکتری جهش‌یافته خطرناک در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) پیدا کرده است که عامل عفونت خونی فضانوردان حاضر بوده است. ریزگرانش، تابش خورشیدی، سطح بالای دی‌اکسیدکربن ، رطوبت و تهویه نامناسب در داخل ایستگاه فضایی از عوامل حضور و جهش این باکتری اعلام شده است.

بد نیست بدانید که به دلیل محدودیت‌های فراوان در ایستگاه‌های فضایی، فضانوردان از سطح بهداشت حداقلی برخوردار هستند. استحمام در شرایط بدون گرانش و استفاده از دستشویی لوله‌ای عجیب و غریب ایستگاه فضایی از سختی‌های زندگی در فضا است.

دکتر کاستوری ونکتسواران؛ محقق اصلی آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا، گونه‌های باکتری انتروباکتر بوگاندنسیس جدا شده از ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را مورد مطالعه قرار داد. 13 سویه از یک باکتری بدنام به دلیل مقاوم بودن به چند دارو، از ISS جدا شد.

تصاویر خیره‌کننده ایستگاه فضایی بین‌المللی از یک منطقه برقی

یافته‌های مطالعه نشان می‌دهد که در شرایط مختلف، سویه‌های جدا شده از ISS جهش یافته و از نظر ژنتیکی و عملکردی در مقایسه با همتایان زمینی خود متمایز شدند. سویه‌ها توانستند در طول زمان با فراوانی قابل توجهی در ISS باقی بمانند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی هوای تابستان امسال
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • بولگاری و نازک ترین ساعت مچی مکانیکی جهان‌/ چرخ دنده ها را چطور داخل آن جای داده اند؟! (عکس)
  • کشف یک باکتری عفونی خطرناک در ایستگاه ‌فضایی بین‌المللی
  • شناسایی و توسعه فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان در سطوح علمی و اقتصادی 
  • شناسایی و توسعه فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان در سطوح علمی و اقتصادی
  • بی عدالتی در حق بازنشستگان / حقوق مدیران سازمان تامین اجتماعی چقدر است؟
  • بی‌بی‌سی: عبور موشک‌های ایران از پدافند هواییِ چند لایه اسرائیل
  • بی‌بی‌سی: موشک‌های ایران از پدافند هواییِ چند لایه اسرائیل عبور کردند
  • لزوم مدیریت علمی آب موجود در بستر دریاچه ارومیه