Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود دریافتند که نوعی ریزارگانیسم‌ می‌تواند به گیاهان در جذب فسفر کود کمک کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیواطلس، کودهای کشاورزی معمولا حاوی فسفر هستند زیرا این ماده برای پرورش گیاهان ضروری است. در هر حال ممکن است که فسفر در خاک محبوس شود و در دسترس محصولات کشاورزی نباشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پژوهشگران باور دارند که شاید افزودن یک میکروب بتواند کربن را آزاد کند.

هنگامی که فسفر به عنوان بخشی از کود به کار گرفته می‌شود، واکنش‌هایی را با مواد معدنی موجود در خاک نشان می‌دهد و به تشکیل ترکیباتی می‌پردازد که ریشه گیاه نمی‌تواند آنها را جذب کند؛ به همین دلیل فسفر به سادگی در خاک باقی می‌ماند.

کشاورزان برای جبران این مشکل، مقدار زیادی کود به مزارع می‌دهند. این کار نه تنها پر هزینه است، بلکه موجب می‌شود که مقدار زیادی از کود به آبراه‌های اطراف راه یابد و آنها را آلوده کند.

گروهی از پژوهشگران "دانشگاه واشنگتن" (University of Washington) به سرپرستی پروفسور "شارون دوتی" (Sharon Doty)، در بررسی پیشین خود کشف کردند که ریزارگانیسم‌های موجود در ریشه موسوم به "اندوفیت" (Endophyte)، به درختان در حال رشد امکان می‌دهند تا فسفر را از خاک بیرون بکشند.

این گروه پژوهشی در بررسی جدیدی که با همکاری "آزمایشگاه ملی شمال غربی پاسیفیک" (PNNL) آمریکا انجام داده‌اند، اندوفیت‌های ریشه درختان وحشی را جمع‌آوری کردند و آنها را به خاکی افزودند که فسفر به همراه ترکیبات شیمیایی در آن محبوس شده بود.

بررسی‌ها نشان داد که این ریزارگانیسم‌ها می‌توانند ترکیبات شیمیایی را تجزیه کنند. گیاهان و درختان با این روش می‌توانند فسفر را به وسیله ریشه‌های خود جذب کنند.
این پژوهش، در مجله "Frontiers in Plant Science" به چاپ رسید.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: فسفر ریزارگانیسم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۲۲۴۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشاورزی در توسعه اقتصاد همدان سهم ۳۰ درصدی دارد

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان با بیان اینکه کشاورزی در توسعه اقتصاد همدان سهم ۳۰ درصدی دارد، گفت: کشاورزی مسیری برای مردمی‌سازی پروژه‌های اقتصادی همدان است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، سیدمجتبی حسینی ظهر امروز در مراسم عملیاتی‌سازی جهش تولیدات کشاورزی با ایده مولد‌سازی روستاها‌ اظهار‌ داشت: تأمین امنیت غذایی، اشتغال‌زایی تولید مواد خام صنایع تکمیلی و تبدیلی، ثروت آفرینی از ویژگی‌های بخش کشاورزی استان است که اثر‌گذاری 30 درصدی بر توسعه اقتصادی همدان دارد.

وی اصلاح الگوی کشت را در استان همدان ضروری دانست و با تأکید بر تکمیل زنجیره تولید و توسعه صنعت فرآوری محصولات بیان کرد: امسال ادبیات اقتصادی ما در استان همدان با کارشناسی شدن فعالیت‌ها و برنامه‌ریزی اصولی برای تحقق شعار سال تقویت خواهد شد.

مقام ارشد اقتصادی استان همدان با بیان اینکه استفاده از یافته‌های نوین تحقیقاتی در کمیت و کیفیت محصولات تولیدی کشاورزی استان نقش به سزایی دارد، گفت: استفاده از توان شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان برای توسعه اقتصادی در بخش کشاورزی اهمیت بسیار دارد و برون سپاری بخشی از فعالیت‌های این حوزه از جمله راه‌های چابک سازی در دولت محسوب می‌شود.

حسینی با اشاره به اینکه نام‌گذاری اقتصادی سال از سوی مقام معظم رهبری نشان از اهمیت این مهم دارد افزود: مردمی سازی اقتصاد از راه‌های برون رفت اقتصاد دولتی و در هم تنیده موجود است به نحوی که تصدی‌گری مردم در امور اقتصادی می‌تواند راهگشا باشد.

وی افزود: ارتباط واحد تحقیقات با سازمان جهاد کشاورزی در راستای اجرای سیاست‌های اتخاذ شده اقتصادی استان نقش پررنگی در تولید با کیفیت محصولات کشاورزی استان دارد.

معاون اقتصادی استاندار همدان همچنین عنوان کرد: توجه به زیربخش‌های مختلف از جمله گلخانه‌ها، صنایع تبدیلی و توسعه واحدهای دام و طیور همچنین پرداخت تسهیلات مکانیزاسیون از راه‌های تحقق سهمیه 17670 نفری اشتغال سال جاری در استان است.

حسینی مردمی شدن اقتصاد را دارای ملاحظاتی از جمله قدرت تدبیر در جهان‌سکولاری دانست و گفت: در تلاشیم با استفاده از توان بخش خصوصی و حمایت‌های دولت اتفاقات خوبی را در استان شاهد باشیم بر همین اساس برای رسیدن به این هدف ضرورت دارد فرصت خطا را از میان برداشته و با نقطه‌زنی دقیق عمل کنیم.

 وی در پایان تاکید کرد: استان همدان در کشاورزی متفاوت با سایر مناطق ایران است و شرایط آب و هوایی، توانایی، دانش، علاقمندی و تلاش کشاورزان در همدان می‌تواند موجب ارتقاء کشاورزی مبتنی بر شرایط آبی موجود و تغییر الگوی کشتی استان شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سطح کشت فراسرزمینی به ۴۰۰ هزار هکتار می رسد
  • صادرات محصولات کشاورزی مراغه به ۲۰ کشور جهان
  • بررسی موضوع تسهیل صادرات محصولات کشاورزی به عراق
  • بررسی نقش روتین پوستی در سلامت پوست
  • توسعه مزارع نوآور بهره‌ور راهکاری برای ایجاد تحول در کشاورزی
  • شناسنامه‌دار شدن۳۰ درصد باغات جویبار
  • تاکید بر بروز رسانی دانش پژوهشگران بخش کشاورزی
  • بومی‌سازی کود «تریپل سوپر فسفات» توسط متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان
  • کشاورزی در توسعه اقتصاد همدان سهم ۳۰ درصدی دارد
  • تولید سالانه یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن محصولات کشاورزی در مرکزی