Web Analytics Made Easy - Statcounter

سعید ناجی عصر جمعه درپی اعلام سخنان رییس سازمان اداری و استخدامی کشور از تعطیلی ادارات در هفته آتی افزود: استانداری، فرمانداری ها و دیگر ادارات خدمات رسان شامل این تعطیلی نمی شوند.

وی ادامه داد:  در این راستابخش های اورژانسی و حوادث دستگاه های خدماتی،بخش عمرانی،  تولیدی ، صنعتی و بانک ها با رعایت پروتکل و سقف حضور فعال هستند و همچنین ادارات مشمول این طرح باید حداکثر کارکنان به جز کارکنان ضروری ادارات را از حضور در محل کار معاف کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با فوت ۴۰۶ بیمار دیگر از مبتلایان قطعی به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان قطعی بیماری کووید ۱۹ در کشور به ۴۷ هزار و ۹۵ نفر رسید.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سیما سادات لاری روز جمعه با اعلام آخرین آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (هفتم آذر ۱۳۹۹) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۴ هزار و ۵۱ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و دو هزار و ۲۴۵ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۹۲۲ هزار و ۳۹۷ نفر رسید.

سخنگوی وزارت بهداشت اظهارداشت: خوشبختانه تاکنون ۶۴۰ هزار و ۶۵ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین ۵۸۶۰ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰)  بروز پاندمی (همه گیری جهانی) این بیماری را تایید کرد.

بیماری کووید ۱۹ بر اساس آمار رسمی کشورها تاکنون بیش از ۶۰ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر نیز بر اثر این بیماری جان خود را از داده اند. ایران از نظر تعداد فوت کرونا و بدون در نظر گرفتن نسبت جمعیت، نهمین کشور دنیا به شمار می‌آید. تعداد فوت کرونا در آمریکا، برزیل، هند، مکزیک، انگلیس، ایتالیا، فرانسه و اسپانیا بیش از ایران بوده است.

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه و سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علایم بیماری کووید۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس دچار بیماری خفیف می‌شوند.

محدودیت های جدید کرونایی از شنبه اول آذر در ۴۴۸ شهر شامل ۱۶۰ شهر با وضعیت قرمز، ۲۰۸ شهر با وضعیت نارنجی و ۸۰ شهر با وضعیت زرد به مدت دو هفته اجرا می‌شود.

بر اساس این محدودیت ها مشاغل غیر ضروری در شهرهای قرمز و نارنجی تعطیل می شوند، ادارات دولتی با حداکثر یک سوم کارکنان فعالیت می کنند، تردد بین شهری با خودروهای پلاک غیر بومی ممنوع است و هر گونه تردد با خودرو از ساعت ۲۱ تا چهار صبح در شهرهای قرمز ممنوع است.

برچسب‌ها ویروس کرونا هرمزگان بهداشت و سلامت پروندهٔ خبری مدیریت استانی کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا هرمزگان بهداشت و سلامت ویروس کرونا هرمزگان بهداشت و سلامت اخبار کنکور بیماری کووید کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۲۲۷۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدمات سلامت روان در مناطق سیل‌زده | یک بیماری جدی در جنوب شرق کشور داریم

همشهری آنلاین - مریم سرخوش: سیل سیستان و بلوچستان که آمد، مهم‌ترین برنامه‌ریزی بهداشتی حوزه سلامت، تامین آب سالم برای مردم سیل‌زده بود که اگر محقق نمی‌شد، می‌توانست منجر به شیوع حدود ۲۰۰ بیماری مختلف در این منطقه شود.

اولویت دیگر هم فعال‌تر شدن به‌ورزان در میان مردم بود که به دلیل آسیب به خانه‌های بهداشت، تا حدودی خدماتشان تحت تاثیر قرار گرفت. حالا هم که سیل فروکش کرده و آب‌های روان کمتر شده‌اند، مهم‌ترین مساله مشکلات روحی – روانی است که سیل‌زده با آن مواجه شده‌اند.

وضعیت ویژه‌ای که به گفته حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزیر بهداشت به همشهری کمتر کسی در بروز حوادث و بلایای طبیعی به آن توجه می‌کند و تمرکز اصلی بر خدمات درمانی، امدادرسانی و اسکان مردم آسیب دیده است.

آسیب جدی به امکانات سلامت‌محور

فرشیدی با تاکید بر این که نه به دلیل بروز سیلاب که در هر زمانی بحث سلامت اهمیت دارد، می‌گوید: «بعد از حوادثی که ناخواسته مردم را درگیر می‌کند و پس از دسترسی به خدمات امداد و درمان، بحث‌های روانی مهم‌ترین مساله است که کمتر به آن توجه می‌شود. اما درباره مردم سیل‌زده سیستان و بلوچستان این بار یکی از برنامه‌های در اولویت ما همین خدمات بهداشت روان بود تا منجر به بروز اختلال روان در آنها نشود.»

این مسئول با بیان این که سیستان و بلوچستان در مقایسه با سایر استان‌های کشور چند ویژگی متفاوت دارد که چندان هم مطلوب نیست، ادامه می‌دهد: «پراکندگی شهرها و روستاها در این منطقه زیاد است، زیرساخت‌های بهداشتی به ویژه در مناطق ایرانشهر و چابهار که اخیرا درگیر سیلاب شدند، بسیار پایین‌ است. آماری هم که درباره مرگ و میر مادران باردار در کشور وجود دارد، در این منطقه نسبت به سایر نقاط کشور بیشتر است. این در حالی است که در سیلاب اخیر، همان ارتباطات ضعیفی هم که داشتند، قطع و دسترسی بیماران به خدمات مورد نیازشان کمتر شد.»

او ادامه می‌دهد: «از همان روز اول بروز سیل یکی از مهم‌ترین اقدامات جابجایی مادران باردار به نقاط ایمن بود و در همان هفته اول حدود ۶۰ مادر باردار به نقاطی منتقل شدند که دسترسی به خدمات درمانی بیشتری داشته باشند.»

بیماری‌های گوارشی شیوع پیدا نکرد

فرشیدی یکی از اولویت‌های نظام سلامت در زمان بحران‌ها را مساله آب می‌داند که حتی بیشتر از تامین سرپناه اهمیت دارد و در توضیح بیشتر می‌گوید: «آب اگر آلوده شود می‌تواند بیش از ۲۰۰ نوع بیماری مختلف ایجاد کند. برای پیشگیری از این مساله همان ابتدا مکاتبه با وزارت نیرو و وزارت کشور برای این که تامین آب سالم به چه صورتی تامین شود، صورت گرفت. از دانشگاه‌های مختلف کشور هم محلول کلر به شهرهای سیل‌زده ارسال شد. بودجه‌ای هم در اختیار دانشگاه علوم پزشکی این منطقه قرار گرفت که مواد مورد نیاز رفع آلودگی‌های آب را به سرعت خریداری کنند تا آب آشامیدنی سالم به هر شکلی تدارک دیده شود.»

او ادامه می‌دهد: «مجموع این تلاش‌ها باعث شده که اکنون با عارضه گوارشی مثل اسهال یا حتی شیوع وبا در این منطقه مواجه نباشیم. البته هنوز آبی که در این منطقه مانده، آلودگی دارد و با توجه به وضعیت منطقه انتظار نداریم که با جوشاندن آب مشکل برطرف شود. باید تا برطرف شدن کامل آلودگی، توزیع آب با تانکر یا به صورت بسته‌بندی ادامه داشته باشد.»‌

بیشتر بخوانید

شرایط پسا سیل سلامت مردم را تهدید می‌کند جزئیات امدادرسانی به سیل زدگان سیستان و بلوچستان در سیل سیستان و بلوچستان مردم رها شده بودند؟ یک بیماری جدی در جنوب شرق کشور

معاون بهداشت وزارت بهداشت در پاسخ به این سؤال که درباره بیماری‌های عفونی در این مناطق چه اقداماتی در حال انجام است، بیان می‌کند: «یکی از مشکلات جدی در سیستان و بلوچستان مالاریاست و کلیه مواردی که مشکوک به این بیماری باشد در حال کنترل است. درباره احتمال شیوع دیگر بیماری‌ها هم از چند استان تیم‌های بهداشتی کمکی به این منطقه اعزام شدند. در پیشگیری از بیماری‌ها ما کار راحت‌تری در مناطق روستایی داریم چون اهالی روستا با مسئولان خانه‌های بهداشت ارتباط و اعتماد بیشتری دارند اما در شهرها مشکلاتی از نظر عدم دسترسی وجود دارد.»

او تاکید می‌کند: «اکنون خانه‌های بهداشت نمی‌توانند فعالیت خود را انجام دهند، چون دچار آسیب‌هایی به دلیل ورود گل و لای شده‌اند. این مشکلات تا زمان تخلیه و استقرار تجهیزات پزشکی ادامه دارد. از سوی دیگر حدود ۴۰تا ۵۰هزار نفر در این منطقه جابجا و به مناطق ایمن منتقل شدند. این افراد باید به خانه‌های خود برگردند و تا این زمان نیاز است که مراقبت و مداخلات ما ادامه داشته باشد.»

این مسئول با بیان این که اکنون مشکلات ناشی از سیلاب تا حدودی برطرف شده و از این به بعد مساله آسیب‌های روانی است، ادامه می‌دهد: «مداخلات ما بیشتر در حوزه اجتماعی – روانی خواهد بود. این افراد عزیزانشان یا اموالشان را از دست داده‌اند و مساله مهم این است که با این سوگ کنار بیایند و دچار افسردگی نشوند. گروه سلامت روان ما به این حوزه ورود کرده‌اند و خدمات کارشناسان روان در حال ارائه است.»

به گفته معاون بهداشت ارائه خدمات بهداشت روان در مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان با حضور روانشناسان مستقر در این استان و نیروهای کمکی علوم پزشکی کرمان و هرمزگان در حال انجام است. این کارشناسان به ویژه در نقاطی که مردم چادر زده‌ و از خانه خود دور هستند، حاضر می‌شوند و مشاوره‌های لازم را ارائه می‌کنند.

کد خبر 839604 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها بهداشت عمومی وزارت بهداشت و درمان استان سیستان و بلوچستان

دیگر خبرها

  • بیماری‌های حاد تنفسی، کرونا و آنفلوآنزا را شوخی نگیرید
  • شهروندان ابتلا به بیماری‌های حاد تنفسی، کرونا و آنفلوآنزا را شوخی نگیرند
  • شمار دستگاه های دیالیز جدید و پیشرفته در بندرعباس به ۱۶ رسید
  • ۱۱ دستگاه دیالیز با اعتبار ۹۰ میلیارد ریالی تامین شد
  • راه‌اندازی ۱۶ دستگاه دیالیز جدید در بندرعباس
  • عرضه مستقیم ماهی تنظیم بازار در بندرعباس
  • عرضه مستقیم ماهی در بازار صادقیه بندرعباس
  • توقیف ۴۰ خودروی شوتی در هرمزگان
  • میزان شیوع آنفلوانزا و کرونا در کشور / از مصرف خودسرانه دارو و آنتی‌بیوتیک خودداری کنید
  • خدمات سلامت روان در مناطق سیل‌زده | یک بیماری جدی در جنوب شرق کشور داریم