Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از روزیاتو، کوهستان آهکی یک تکه ساحل جبل الطارق که به آن ها «صخره جبل الطارق» (Rock of Gibraltar) گفته می شود بر روی قلمروهای دور بریتانیا در این منطقه نزدیک قسمت جنوب غربی سرزمین های اروپایی در شبه جزیره ی ایبریا مشرف است. این منطقه ی کوهستانی از دیرباز یک سد دفاعی طبیعی برای جبل الطارق بوده و در طول جنگ داخلی آمریکا در قرن هجدهم و بعدها در طول جنگ جهانی دوم، ارتش بریتانیا تونل های پرپیچ و خم بسیاری را در پایه ی این صخره برای مقابله با تهدیدات نظامی دشمن تعبیه کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیش از ۵۰ کیلومتر تونل در پایه ی این صخره ی یک تکه بزرگ حفر شده و در داخل آن ها سلاح های سنگین، آشیانه هواپیما، سربازخانه، انبارهای مهمات و بیمارستان وجود داشت.
بعد از پایان جنگ جهانی دوم شایعه شد که درون این صخره ی بزرگ یک غار سری وجود دارد که برای ۶ سرباز بریتانیایی ساخته شده و از بیرون مهر و موم شده بود. این سربازان بر اساس نقشه ی ارتش بریتانیا می بایست یک سال در این مکان زنده مانده و در صورت افتادن این منطقه و ساحل آن به دست نیروهای آلمانی تحرکات آن ها را زیر نظر داشته باشند.  
شایعات در مورد این مکان سری برای سال ها ادامه داشت و افراد بسیاری وقت و تلاش خود را معطوف مشخص کردن این موضوع و پیدا کردن تونل ها و غارهای موجود در این صخره نمودند. اولین مشاهدات عینی از این غار حدود ۵۰ سال پس از پایان جنگ جهانی دوم انجام گرفت. در اواخر سال ۱۹۹۷، گروهی از محققان که «گروه غارنوردی جبل الطارق» نامیده می شدند وزش باد ملایمی از داخل یکی از تونل های درون این صخره را حس کردند که در نهایت به کشف یک اتاق بزرگ در نوک قسمت جنوبی صخره جبل الارق منجر شد. گروه غارنوردی برای با خراب کردن یک دیوار آجری دری را کشف کردند که پشت آن مکان های دیده بانی را کشف کردند که دیوارهای آن ها با چوب پنبه پوشیده شده بود تا این مکان ها در برابر سرما و صدا عایق باشند. همچنین یک آنتن رادیویی و باقیمانده ی یک دوچرخه نیز در محل کشف شد.
این سالن بزرگ «پشت غار بمان» (Stay Behind Cave) نام گرفت و ده سال دیگر گذشت تا این که در نهایت مقامات بریتانیا اعتراف کردند که این محل در طی عملیاتی موسوم به «عملیات تریسر» (Operation Tracer) ساخته شده بود. این عملیات در تاریک ترین روزهای جنگ جهانی دوم برنامه ریزی شد. در سال ۱۹۴۰ فرانسه بدست نیروهای آلمانی افتاد و بدین ترتیب تنها اسپانیا بین هیتلر و هدف او یعنی جبل الطارق برای بدست گرفتن کنترل تمامی تحرکات دریایی در دریای مدیترانه وجود داشت. هدف هیتلر این بود که بریتانیا را از دیگر مناطق امپراطوری بریتانیا جدا کند. منابع اطلاعاتی بریتانیا به خطر این نقشه پی برده و عملیات تریسر را طرح ریزی کردند.  
دریادار جان هنری گادفری، رییس بخش امنیت دریایی نیروی دریایی سلطنتی بریتانیا پیشنهاد کرد که در صخره ی جبل الطارق باید یک مرکز دیده بانی سری ساخته شود که حتی در صورت اشغال این منطقه بدست نیروهای آلمانی نیز بتواند به کار خود ادامه دهد. این مرکز دیده بانی در یک سالن مخفی در درون این صخره قرار می گرفت و از طریق دو دریچه ی بسیار کوچک تحرکات نظامی نیروهای آلمانی در ساحل تحت نظر قرار می گرفت.
بدین ترتیب سه سرباز خبره برای محبوس شدن در این غار انتخاب شدند که با توجه به امکانات موجود در غار می توانستند یک سال در آن زنده بمانند. هیچ راه خروجی وجود نداشت و در صورتی که یکی از این سربازان به هر دلیلی می مرد باید جنازه ی او در کف آجری غار دفن می شد. تنها در صورتی که نیروهای آلمانی در کمتر از یک سال در این منطقه شکست می خوردند امکان زنده بیرون آمدن این افراد وجود داشت.  
از ۶ نفری که برای این عملیات انتخاب شده بودند دو نفر پزشک، سه دیده بان و یک نفر نیز رهبر گروه بود. به یکی از پزشکان گروه که درجه سرگروهبانی داشت اطلاعاتی در مورد عملیات داده نشد تا این که وی رضایت خود را برای عملیاتی که اطلاعی از آن نداشت اعلام کرد. او سرگروهبان بروس کوپر نام داشت که در بخش درمانی ارتش بریتانیا فعالیت می کرد.
ساخت این سالن در دسامبر سال ۱۹۴۱ آغاز شد  در اویل سال ۱۹۴۲ ساخت این مرکز سری به پایان رسید. ابعاد این سالن ۱۴ در  ۵ و با ارتفاع ۲.۵ متر بود که در دیواره ی مشرف به ساحل دو شکاف کوچک برای دیده بانی ساحل جبل الطارق یکی مشرف به سمت غربی و دیگری شرقی ساحل در نظر گرفته شد. از همین شکاف های کوچک نیز هوای مورد نیاز سربازان تامین می شد. در داخل این سالن یک دستشویی، یک اتاقک کوچک ارتباط رادیویی و تانکر آبی با گنجایش ۴۵.۰۰۰ لیتر آب قرار داده شده بود.  
دستگاه فرستنده بی سیمی که قرار بود دیده بان ها تحرکات نیروهای آلمانی را با استفاده از آن به نیروهای خودی اطلاع دهند توسط دو ژنراتور تغذیه می شد که یکی با محور دستی کار می کرد و دیگری با پدال دوچرخه ای خود نیروی لازم را برای فرستنده تامین می نمود. بخش هایی از این ژنراتور پدالی بعدها توسط گروه غارنوردی در سال ۱۹۹۷ در داخل غار کشف شد.
عملیات آزمایشی در ژانویه ۱۹۴۲ تحت هدایت سرهنگ گامبیر پَری که از افسران سرویس اطلاعاتی بریتانیا بود آغاز گردید. به خاطر ماهیت خطرناک عملیات یک افسر زبده در زمینه ی زنده ماندن در شرایط سخت برای مشاوره در مورد راه های زنده ماندن در این غار فراخوانده شد. نگرانی های مهمی در مورد رژیم غذایی، فعالیت های بدنی، اصول بهداشتی و نحوه ی لباس پوشیدن نیروهای داوطلب وجود داشت. همچنین شرایط روحی و روانشناسی آنان نیز از اهمیت بالایی برخوردار بود. در اواخر تابستان سال ۱۹۴۲ تیم کامل شش نفره در این غار مستقر شده و آماده ی عملیات شدند. غار نیز کاملاً مجهز شده و همه چیز برای بستن غار آماده گردید. سرویس امنیتی بریتانیا ساخت چنین مراکز مخفی دیده بانی را در سراسر جهان برای جنگ های آینده ضروری دانست.  
از اقبال این سربازان، هیتلر توجه اش را از جبل الطارق به سمت جبهه شرقی معطوف کرد و عملیات تریسر هیچ گاه انجام نشد. بعد از یک سال انتظار این تیم شش نفره مرخص شدند و با خالی کردن غار از تجهیزات و تدارکات، سالن مذکور مسدود گردید. در سال ۲۰۰۸، بروس کوپر که آخرین بازمانده ی تیم ۶ نفره این عملیات بود برای بازدید از سالن مخفی مذکور به جبل الطارق رفت. او تایید کرد که این غار همانی بود که در سال ۱۹۴۲ برای وی و همراهانش آماده شد و قرار بود برای بیش از یک سال در داخل آن حبس شوند. کوپر دو سال بعد و در سن ۹۶ سالگی از دنیا رفت.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: سرباز جنگ غار نیروهای آلمانی جنگ جهانی دوم ی جبل الطارق دیده بانی یک سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۲۳۰۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پخش زنده دعای ندبه و کمیل خارج از ایران ادامه خواهد داشت

رئیس ستاد هیئت های رزمندگان اسلام گفت: پخش زنده دعای ندبه و کمیل در خارج از ایران، عراق و سوریه به تازگی شروع شده و اولین دعای کمیل در مسکو به صورت زنده پخش شد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، بیست و هشتمین نشست هم‌اندیشی سالیانه و سراسری 700 هیئت رزمندگان اسلام در سراسر کشور در مشهد مقدس درحال برگزاری است.

علی اکبر مداحی رئیس ستاد هیئت‌های رزمندگان اسلام گزارشی از برنامه‌های هیئت رزمندگان ارائه کرد و گفت: پخش زنده دعای ندبه از سال 1378 تاکنون ادامه داشته و 1146 پخش زنده ندبه داشتیم. همچنین پخش زنده دعای کمیل از همان سال تاکنون ادامه داشته و حدود 430 برنامه زنده داشتیم. البته در مقطعی پخش دعا قطع شد، چرا که برخی از شبکه ها آماده پخش زنده از کربلا نبودند. 5-6 ماهی است که این اتفاق به صورت سیار در ایران دنبال می شود. اولویت ما پخش زنده دعا از مناطق محرومی است که تاکنون برنامه کمیل و ندبه زنده نداشته اند.

هم‌اندیشی مدیران هیأت‌های رزمندگان اسلام در مشهد مقدس

وی ادامه داد: در خارج از ایران و کشورهای سوریه، عراق و ... نیز پخش زنده دعاها را داشته ایم. خوشبختانه پخش زنده دعا در خارج از عراق و سوریه نیز به تازگی شروع شد و همانطور که دیدید اولین دعای کمیل در مسکو پخش زنده شد. این موضوع نیز از افتخارات هیئت رزمندگان است.

مداحی به برپایی موکب های اربعین اشاره کرد و گفت: برپایی موکب اربعین از سال 1390 تا به امروز به همت هیئت رزمندگان ادامه داشته و از حدود 70 موکب به 222 موکب رسیده است. در همه این موکب ها هیئت حضور دارد. تشکیل گروه های جهادی در سراسر کشور از دیگر برنامه های هیئت رزمندگان است و تاکنون 150 گروه در این عرصه فعالیت داشتند. تشکیل 85 خیریه، ساخت 15 باب خانه برای زلزله زدگان، 340 مورد اهدای جهیزیه و توزیع 224 هزار بسته معیشتی در بین نیازمندان از جمله فعالیت های این گروه است. 150 میلیارد ریال پرداخت هزینه تحصیل و درمان به خانواده های نیازمند داشتیم و 1795 فقره وام از 200 هزار تومان تا 10 میلیون تومان به افراد نیازمند پرداخت شده است.

وی گزارشی از دیگر برنامه های برگزار شده ارائه کرد و گفت: برگزاری 1200 مراسم اعتکاف، اعزام 4730 سخنران و مداح به شهرستان ها، احداث 435 شعبه و برگزاری 191443 مراسم توسط این شعبه ها نیز به ما گزارش شده است. علاوه براین، 310 شعبه جوانان عاشورایی داشتیم که به صورت مستقل 57210 برنامه برگزار کردند. همچنین 350 شعبه پیروان عترت داشتیم که براساس گزارشات 77224 برنامه مستقل توسط خواهران برگزار شده است. فصلنامه های سیاسی بصیرتی که تاکنون توسط هیئت منتشر شده، 42 فصلنامه است و تاکنون 21 جلد کتاب شعر و نوحه منتشر شده است. 123 نشریه فرهنگی نیز تاکنون منتشر شده است.

هم‌اندیشی مدیران هیأت‌های رزمندگان اسلام در مشهد مقدس

رئیس ستاد هیئت های رزمندگان اسلام به برگزاری نشست های سالیانه با مداحان اشاره کرد و گفت: 15 نشست سالیانه با مداحان داشتیم که باید تاکید کنم رویکرد این جلسات عوض شده است؛ تاکنون مداحان نخبه و پیشکسوت را دعوت می کردیم و اکنون میخواهیم با تغییر رویکرد، به سمت مداحان جوان برویم. خوشبختانه استعدادهای بسیار خوبی در بین مداحان جوان و نوجوان داریم که باید شناخته و معرفی بشوند. با توجه به اینکه خانه مداحان و بقیه نهادها، مداحان پیشکسوت را دعوت می کنند و تعدادشان در حال افزایش است، ما تصمیم گرفتیم بیشتر از جوانان استفاده کنیم، اگرچه در لابه لای دعوت از جوانان، پذیرای مداحان پیشکسوت نیز خواهیم بود.

وی خاطرنشان کرد: 45 نشست مشورتی با علما در قم داشتیم که البته باید گله ای بکنم و آنهم این است که 20 مورد از این نشست ها، مهمانان کمی داشت. درخواست ما از شهرستان ها و استان ها این است که بیشتر تلاش کنند و سخنرانان نخبه خود که همکاری مستمری با هیئت دارند را به معاونت آموزش معرفی کنند تا در همایش های توجیهی دعوت بشوند. امسال 28 امین نشست مشورتی با مدیران را برگزار میکنیم اما 43 نشست با درنظرگیری همایش های استانی تاکنون داشته ایم.

او درباره فعالیت هیئت علمی هیئت رزمندگان گفت: این هیئت به صورت ماهانه تشکیل می شود و پذیرای حجج الاسلام سیدمهدی میرباقری، مهدی طائب، علیرضا پناهیان، مهدی ماندگاری، آقایان تویسرکانی و برادران است. تاکنون 52 جلسه تشکیل شده است که محور گفت وگوی آنها اصلی ترین مباحث سخنرانی خطبای سراسر کشور در مناسبت ها است.

وی درباره دوره های توانمندسازی و بصیرت افزایی مدیران هیات توضیح داد: تاکنون 30 دوره توانمندسازی و بصیرت افزایی مدیران برگزار شده است و باید از شهرستان های فعال در این زمینه تقدیر بکنم. تشکیل مجمع الذاکرین در مراکز استان ها و شهرستان ها فعالیت دیگر هیئت رزمندگان است و تاکنون 170 مجمع تشکیل شده است. علاوه براین، هیئت نوجوانان فاطمی با حضور نوجوانان دختر از سال 1400 زیرنظر «پیروان عترت» شروع به فعالیت کرده و تاکنون 189 واحد تشکیل شده است. 2550 جلسه هیئت اندیشه ورز در سراسر کشور تشکیل شده و 105 کانون قرآن در سراسر کشور تشکیل جلسه داده اند. البته برخی از کانون های قرآن ما فعال نیستند و بنده این گله را از شعبات دارم که فعالیت های قرآنی شان فعال نیست.

مداحی در پایان به سوگواری و جشنواره «نواها و اشعار آیینی» اشاره کرد و گفت: این رویداد ویژه نوجوانان و جوانان است که تاکنون 10 دوره از آن برگزار شده است. امسال نیز این رویداد برگزار خواهد شد و آقای محمد رسولی شاعر گرانقدر اهل بیت، مسئول آن است. در مناسبت های شادی به صورت جشنواره و در ایام عزا به صورت سوگواره خواهد بود. البته ممکن است که پیوندی بین این جشنواره با رویداد هوای نو برقرار بشود و در حال بررسی پیشنهادها هستیم. درخواست ما این است که همه هیئت ها نسبت به این موضوع اهتمام داشته باشد. اگر به فکر مداحان نوجوان و جوان نباشیم و آنها را حمایت و تقویت نکنیم، ممکن است مداحان و شعرای سکولار بار بیایند و نتوانیم پاسخگو باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فعال کارگری: دولت با احیای کارخانه‌های تعطیل یا نیمه‌تعطیل، تولید داخل را زنده کرد
  • آغاز به کار ستاد برگزاری دومین کنگره شهدای چهارمحال و بختیاری
  • پخش زنده دعای ندبه و کمیل خارج از ایران ادامه خواهد داشت
  • پوشش زنده بیش از ۱۴ ساعته عملیات «وعده صادق»
  • ساترا در حال بررسی وضعیت اقتصادی در شبکه نمایش خانگی/ پوشش زنده بیش از ۱۴ ساعته عملیات «وعده صادق»
  • ساترا در حال بررسی وضعیت اقتصادی در شبکه نمایش خانگی | پوشش زنده بیش از ۱۴ ساعته عملیات «وعده صادق»
  • پخش زنده| نشست وزرا و معاونان رئیس‌جمهور در حاشیه جلسه دولت
  • انتقاد شورای اروپایی و سازمان ملل از قانون ضد مهاجرتی انگلیس
  • نزاع و درگیری لفظی تحلیلگران اینترنشنال در آنتن زنده
  • بخش زنده| نشست خبری علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت