Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-25@06:55:58 GMT

رشد بورس در سایه ثبات ارز

تاریخ انتشار: ۸ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۲۶۱۷۱

رشد بورس در سایه ثبات ارز

ثبت مستمر ارزش روزانه معاملات خرد در سطح بالای ۱۰ هزار میلیارد تومان نیز نشان دهنده گردش نسبی مناسب نقدینگی و رونق عمومی حاکم بر بازار سهام است.

به گزارش سرویس بورس مشرق، بازار سهام در هفته گذشته به روند صعودی خود با آهنگی آهسته‌تر ادامه داد تا با افزایش ۶/ ۱ درصدی شاخص ابعاد رشد خود از کف اخیر را به ۱۳ درصد برساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ثبت مستمر ارزش روزانه معاملات خرد در سطح بالای ۱۰ هزار میلیارد تومان نیز نشان دهنده گردش نسبی مناسب نقدینگی و رونق عمومی حاکم بر بازار سهام است. در همین حال، ارسال گزارش‌های ماهانه در هفته گذشته حاکی از تثبیت نرخ‌ها و تداوم ثبت رکوردهای حجمی فروش در اکثر شرکت‌های کالامحور است.

بیشتر بخوانید:

جولان حقیقی‌ها در زمین خرید سهام + جدول

این اتفاق در حالی صورت می‌پذیرد که نرخ ارز آزاد در آبان ماه به‌طور میانگین ۸ درصد کمتر از میانگین مهر ماه بوده است. به نظر می‌رسد با تغییر چشم‌انداز کلان، فضای قبلی درخصوص رشد فزاینده ارز و به تبع آن درآمد فروش شرکت‌ها با تفاوت‌های مهمی روبه‌رو شده است؛ وضعیتی که تداوم رونق بورس را نیازمند همراهی عوامل مساعد بنیادی دیگر شامل رشد نرخ‌های جهانی یا گشایش‌هایی از جنس افزایش حجم تولید و اجرای طرح توسعه جدید توسط شرکت‌ها می‌کند.

تغییر فرکانس ارزی بورس

تا یک ماه پیش، این تصور به‌صورت گسترده وجود داشت که انتخابات آمریکا یک نقطه عطف در رفتار بازار ارز در ایران خواهد بود. بر این اساس، این گمانه مطرح می‌شد که با فرض انتخاب نماینده دموکرات، هم به‌دلیل تغییر انتظارات و هم به‌دلیل چشم‌انداز گشایش در دسترسی به منابع ارزی و فروش نفت، قیمت دلار مستعد کاهش پردامنه است. اکنون، حدود سه هفته پس از اتفاق مزبور، آنچه در عرصه عمل رخ داده تا حدی با انتظارات قبلی متفاوت بوده است. براین اساس، کاهش نرخ ارز از قله مهرماه حدود ۲۰ درصد بوده و نشانه‌های مقاومت در راستای کاهش بیشتر تا حدی آشکار شده است.

نکته جالب این است که نرخ‌های موثر سامانه نیما در برخی روزهای هفته گذشته برای نخستین بار از زمان تولد نیما، بالاتر از بازار آزاد قرار گرفت. همچنین، میانگین تفاوت نرخ نیما با آزاد در دو هفته اخیر نیز به صفر رسیده که به معنای تک‌نرخی شدن ارز در عمل است. به این ترتیب، کف نسبی دلار در محدوده ۲۵ هزار تومان در هر سه حوزه نیما، بورس و بازار آزاد در روزهای اخیر قابل شناسایی بوده است. همزمان، افت شدید ارزش معاملات در بورس کالا هم در حوزه فلزات و هم در حوزه محصولات پتروشیمی قابل اشاره است.

بر این اساس، میانگین ارزش معاملات کالا در بازار مزبور در آبان ماه ۴۰ درصد کمتر از ماه‌های مهر و شهریور بوده و این رکود در هفته گذشته تشدید شده است. پیامد این اتفاق می‌تواند آزاد شدن محصولات کارخانه‌ها برای صادرات از یکسو و ترغیب دارندگان کالا در انبار برای فروش خارجی از سوی دیگر باشد که هر دو عامل، افزاینده عرضه ارز در سامانه نیما خواهند بود. در سمت تقاضا اما انعطاف‌های اخیر در زمینه ترخیص کالا از گمرک و سیاست‌های وارداتی موجب تقویت تقاضا برای حوالجات ارزی شده است؛ رویکردی که آثار آن در بازار نیما و عدم افت معنادار نرخ مزبور مشهود است. به این ترتیب، آنچه از مجموع تحولات می‌توان نتیجه گرفت این است که سیگنال ارزی اولیه که منجر به افت هراسان قیمت‌های سهام بعد از انتخابات آمریکا شد تغییر یافته و اکثر مفروضات به سمت تثبیت نرخ‌ها متمایل شده است؛ سیگنالی که یکی از دلایل اصلی توقف روند نزولی و تغییر جهت اخیر بازار سهام به شمار می‌رود.

پیام تداوم التهاب تورم به بازارها

افزایش ۵ درصدی نرخ تورم در ماه آبان، بار دیگر یک ماه ملتهب در زمینه رشد قیمت کالا و خدمات مصرفی در سطح اقتصاد کشور را در گزارش مرکز آمار تصویر کرد. در نتیجه، نرخ نقطه به نقطه رشد تورم به محدوده ۴۶ درصد رسیده است که احتمالا با توجه به تورم بالای ماه‌های اخیر تا پیش از سال از مرز ۵۰ درصد عبور می‌کند. این رویداد، به معنای ثبت دو رکورد تورمی در محدوده بیش از ۵۰ درصد در مدت کمتر از دو سال است که مسبوق به سابقه در تاریخ بعد از انقلاب در این ابعاد و با این فاصله کوتاه نیست.

در تحلیل دلایل این روند، می‌توان به تخلیه آثار جهش ارزی بر قیمت‌های مصرفی با یک فاز تاخیر اشاره کرد که در تلفیق با صدور مجوز افزایش نرخ فروش در طیف وسیعی از صنایع منجر به رشد تورم شده است. شرایط تورم بالا در حالی ادامه یافته که با تداوم سیاست پولی انبساطی از طریق مدیریت نرخ‌های سود حقیقی در سطح منفی و نیز تداوم رشد نقدینگی بالا، سیگنال مشخصی در جهت مهار تورم از مسیر انقباض پولی به چشم نمی‌خورد.

بنابراین در فضای آزادسازی نرخ کالا و خدمات (که در بطن خود سیاست مثبتی به شمار می‌رود) و در فقدان به‌کارگیری لنگر سیاست پولی به‌عنوان مهارکننده تورم، تنها عامل کنترل چشم‌انداز تورمی عبارت از گشایش‌های ارزی و کنترل نرخ ارز و به تبع آن مهار نرخ کالا و مواد اولیه وارداتی خواهد بود؛ اتفاقی که از سمت بورس می‌تواند به معنای چشم‌انداز کاهش حاشیه سود در افق سال آینده همگام با پدیدار شدن آثار تثبیت ارز و تورم باشد.

نور امید بازارهای جهانی در تونل کرونا

مشهور است که در بازارهای مالی همیشه آینده مورد داد و ستد قرار می‌گیرد. در روزهای اخیر مسیر طی شده در بازارهای جهانی حکایت از خوش‌بینی به پایان بحران کرونا به‌ویژه در نیمه اول سال ۲۰۲۰ پس از به‌کارگیری واکسن در ابعاد وسیع دارد. بر این اساس، نه تنها شاخص‌های سهام در حوالی قله‌های تاریخی قرار گرفته‌اند بلکه در زیر پوست بازار هم نشانه‌ها از حرکت نقدینگی به سمت بخش‌های آسیب‌دیده از شیوع کرونا شامل بخش نفت، حمل‌ونقل، توریسم و... به چشم می‌خورد.

در بازارهای کالایی نیز علاوه‌بر رشد نفت، به‌دلیل رویکرد چین در زمینه جبران افت اقتصادی ناشی از ویروس با سرمایه‌گذاری‌های زیرساختی و ثابت، نرخ مواد خام به‌ویژه در بخش فلزی، معدنی و پتروشیمی به نحو یکپارچه کماکان رو به افزایش است. با این حال باید توجه داشت که براساس برآوردها، روش چین در مواجهه با کرونا منجر به جهش ۲۵ درصدی نسبت کل بدهی‌ها به تولید ناخالص داخلی در سال جاری میلادی خواهد شد و با توجه به حساس شدن سیاست‌گذاران چین به موضوع بدهی، این روند احتمالا در افق سال آتی با عادی‌تر شدن شرایط تداوم نخواهد یافت.

به این ترتیب می‌توان گفت با ایجاد چشم‌انداز محو کرونا، بازارهای جهانی پیش‌تر خود را با این اتفاق میمون تطبیق داده‌اند؛ اتفاقی که دلالت مهم آن برای سرمایه‌گذاران و شرکت‌های مرتبط در بورس تهران عبارت از لحاظ شدن آثار مثبت اتفاقات آتی در قیمت‌های کنونی و محدود شدن چشم‌انداز رشد به علت پیشواز رفتن بازارها نسبت به تحولات احتمالی آینده است.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا شهید محسن فخری زاده بورس شاخص بورس بازار بورس بورس تهران فرابورس سازمان بورس و اوراق بهادار سازمان بورس بورس کالا اخبار بورس بازار بازار سرمایه بازار سهام سهام سرمایه گذاری دلار بازار سهام هفته گذشته چشم انداز شرکت ها نرخ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۲۶۱۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازنشستگان و تجربه سرمایه‌گذاری موفق در هم‌ساز

در بسیاری از کشورهای جهان، جمعیت بازنشسته، یک زندگی نسبتاً خالی از دغدغه‌های مالی و معیشتی را سپری می‌کنند. اما متاسفانه در ایران چنین مسأله‌ای صادق نیست و اغلب مردم، با رسیدن به سن بازنشستگی، درگیر نگرانی‌های مختلف اقتصادی شده و بسیاری از آنها مجددا مجبور به کار تمام وقت می‌شوند.

با توجه به موج تورم در کشور، باید به دنبال راه‌هایی برای افزایش سرمایه و درآمدزایی بود تا بتوان از روند گرانی‌ها، سبقت گرفت. یکی از بهترین راه‌ها برای دستیابی به این مهم، سرمایه‌گذاری در بازارهایی است که بدون پیچیدگی مالی و سختی‌های اداری، سود قابل قبولی را برای بازنشستگان به همراه داشته باشند. یکی از این بازارها، بازار املاک است که با ثبات نسبی و سودهای میان‌مدت، می‌تواند منبع درآمد مضاعف مناسبی برای بازنشستگان باشد. با این حال، ورود به بازار املاک، به گمان غالب افراد، نیازمند سرمایه‌های کلانی است که در دسترس همگان قرار ندارد.

اما اخیراً، گزینه‌هایی از طرف هم‌ساز به عنوان یک مجموعه معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری مطرح شده است که برای تمامی افراد این فرصت را ایجاد کرده است که با میزان بودجه‌ی دلخواه و حتی مبالغ اندک، در پروژه‌های ملکی سرمایه‌گذاری کنند و به نسبت میزان سرمایه‌گذاری خود، از رشد بازار املاک، سود دریافت نمایند. در سالی که گذشت، نزدیک به 1000 نفر از جمعیت بازنشستگان کشور به این فرصت‌ها علاقه نشان دادند که هم‌ساز به طور فرد به فرد، به آنها مشاوره سرمایه‌گذاری ارائه نموده است.

سرمایه‌گذاری در املاک: بازاری امن و سودآور

مطابق مطالعات آماری و به نقل از بسیاری از خبرگزاری‌ها، بازار املاک در تهران، در 30 سال گذشته، 1100 برابر رشد قیمت داشته است. این رشد چشمگیر، حتی در چند سال پیش هم در سراسر ایران وجود داشته و علی‌رغم هرگونه رکود بازه‌ای، برآیند بازار املاک به عنوان یک بازار سرمایه‌گذاری میان‌مدت، صعودی بوده است.

از طرف دیگر، تنش‌های اقتصادی-سیاسی گذشته و فعلی در ایران و سراسر جهان، همواره به طور مشهودی بازارهای پرنوسان‌تر مانند طلا، دلار و رمز ارزها را تحت تاثیر قرار داده‌اند، اما بازار املاک ایران، تاب و توان بیش‌تری در مقابل این نوسانات نشان داده است و در بدترین شرایط ممکن هم در بازه زمانی طولانی‌تری دستخوش تغییرات می‌گردد.

با این دیدگاه، می‌توان در نظر داشت که بازار املاک ایران، به‌خصوص در شرایط ملتهب فعلی و در مقایسه با سایر بازارها، امنیت و ثبات قابل قبولی دارد و آن‌طور که اعداد و ارقام حاکی هستند، به عنوان یک بازار سرمایه‌گذاری، سود مورد قبولی را به همراه خواهد داشت. در این مرحله، سوال اصلی خیلی از افراد این است که تکلیف سرمایه ورود به این بازار چه می‌شود؟ پاسخ را می‌توان در مدل جدیدی برای سرمایه‌گذاری ملکی یافت که توسط مجموعه هم‌ساز ارائه شده است.

چالش‌های اقتصادی بازنشستگان ایران

افراد پس از بازنشستگی نیاز دارند دورانی با خیال آسوده را آغاز کنند، به سفر بروند، مدت زمان بیشتری کنار خانواده خود باشند؛ اما نه تنها برای این نیازها، چاره‌اندیشی مناسبی نشده است، بلکه شرایط بی‌ثبات اقتصادی برای بسیاری از بازنشستگان، نگرانی‌های مضاعفی ایجاد کرده است.

وضعیت صندوق‌های بازنشستگی

در این روزها صندوق‌های سرمایه‌گذاری بازنشستگی جوابگوی تورم و گرانی‌ها نیست. با تغییرات رخ داده در اقتصاد کشور و بالا رفتن نجومی قیمت‌ها، میزان سودی که از سرمایه‌گذاری در صندوق‌های بازنشستگی می‌توان متصور بود، توان رقابت با موج تورم و حفظ ارزش پول سرمایه‌گذاران را ندارد. علاوه بر این، برخی از صندوق‌های بازنشستگان توانایی پرداخت تعهدات خود را نداشته‌اند و باعث نارضایتی سرمایه‌گذاران شده‌اند.

 

افزایش بازگشت به کار بازنشستگان

به سادگی می‌توان مشاهده کرد که افراد بازنشسته در ایران، روند بازگشت به کار را به طور غالبی طی می‌کنند و بسیاری از افراد بازنشسته، به دلیل تورم روز افرونی که در افق اقتصاد کشور همواره دیده می‌شود، خیلی سریع به محیط‌های کاری بازمی‌گردند.

تاثیر دوچندان تورم در دوران بازنشستگی

با توجه به این که مستمری افراد بازنشسته، به شکلی بدیهی از حقوق زمان اشتغال آنها کمتر است، تمامی افراد بازنشسته در هر شغل و صنعت و یا با هر حقوقی، به نوبه خود کاهش درآمدی را تجربه می‌کنند. این موضوع زمانی اهمیت زیادی پیدا می‌کند تورم افزایشی کشور را درنظر بگیریم. تورمی که تمامی افراد جامعه لمس کرده‌اند، برای بازنشستگانی که با کاهش درآمد هم مواجه هستند، می‌تواند تاثیر دوچندانی داشته باشد.

هم‌ساز: بستر معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری

با توجه به این‌که سرمایه‌گذاری در حوزه املاک به طور سنتی نیازمند وقت زیاد برای یافتن فرصت‌های سرمایه‌گذاری و سرمایه‌ اولیه کلان برای ورود به بازار املاک است، مدلی برای سرمایه‌گذاری که بتواند این دو مانع را از پیش پای سرمایه‌گذاران بردارد، ایده‌آل خواهد بود.

هم‌ساز، به عنوان یک مجموعه معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری، در این راستا گام برداشته است و برای همگان، فرصتی به‌وجود آورده است که با سرمایه‌ دلخواه، به عنوان سرمایه‌گذار، در پروژه‌های ملکی شرکت نمایند. هم‌ساز با هدف توانمندسازی تمامی اقشار جامعه، بعد از مطالعات دقیق فنی، اقتصادی و حقوقی، پروژه‌های سرمایه‌گذاری سودآور و مطمئن را به مردم معرفی می‌نماید.

این پروژه‌ها که شامل املاک تجاری همانند هتل‌ها، بیمارستان‌ها و... هستند، از ابتدای ساخت شروع به سرمایه‌پذیری می‌کنند. در نتیجه، علاقه‌مندان این امکان را دارند که به میزان دلخواه، در این فرصت‌ها سرمایه‌گذاری کنند. سرمایه‌گذاری بدین شکل، چند ارزش افزوده به همراه دارد:

سرمایه‌های اندک، پراکنده و کم‌تاثیر مردم، به یک توده سرمایه‌ی بزرگ و موثر ملحق می‌شود، سرمایه اولیه سرمایه‌گذاری ملکی به دلیل رشد ارزش املاک، با نرخ تورم رشد کرده و از ارزش ساقط نمی‌شود، با پیشرفت پروژه، ارزش سرمایه اولیه سرمایه‌گذاران هم به نسبت رشد ارزش پروژه و بیش‌تر از نرخ تورم، افزایش می‌یابد، پس از بهره‌برداری، زمانی که پروژه‌ی موردنظر به درآمدزایی رسید، سرمایه‌گذاران در این درآمد شریک می‌شوند. 2 مزیت اصلی سرمایه‌گذاری در فرصت‌های معرفی‌شده توسط هم‌ساز

هم‌ساز در راس مزیت‌های سرمایه‌گذاری در پروژه‌هایی که معرفی کرده است، از امکان سرمایه‌گذاری با بودجه دلخواه را نام می‌برد. مطابق این ادعا، افراد نیازی به انباشت سرمایه‌های گزاف ندارند و می‌توانند به میزان توانایی خود یا هر میزان مدنظر دیگر، در پروژه‌ها مشارکت نمایند.

علاوه بر این، در راستای همان رویکرد توانمندسازی، هم‌ساز شرایط پرداخت را هم برای سرمایه‌گذاران متنوع دیده است و به صورت‌های نقدی، قسطی و تماماً اقساطی بدون پیش‌پرداخت، فرصت سرمایه‌گذاری در پروژه‌ها را به علاقه‌مندان می‌دهد.

سخن پایانی: سرآغازی برای آینده‌ای مطمئن

در شرایطی که اوضاع اقتصادی کشور، چالش‌های عدیده‌ای برای ارزش نقدینگی افراد ایجاد کرده است و همگی به دنبال راه‌هایی برای حفظ و ارتقا وضعیت اقتصادی خود هستیم، به نظر می‌رسد بازار املاک بستر مناسب و امیدوارکننده‌ای باشد.

 

از طرف دیگر هم، با توجه به وجود فرصت‌های ویژه‌ای مانند پروژه‌های معرفی‌شده توسط هم‌ساز، که امکان سرمایه‌گذاری با بودجه و شرایط دلخواه را برای علاقه‌مندان به وجود آورده‌اند، ورود به بازار املاک و مستغلات بیش‌تر از هر زمان دیگری در دسترس و آسان شده است.

افراد علاقه‌مند به بررسی بیش‌تر این فرصت می‌توانند با مراجعه به وب‌سایت هم‌ساز به آدرس www.hamsaz.com و تکمیل فرم مشاوره رایگان، اطلاعات و جزئیات بیش‌تر این فرصت‌ها را از مشاوران سرمایه‌گذاری هم‌ساز دریافت نمایند.

دیگر خبرها

  • ورود دلار آزاد به کانال ۶۳ هزارتومانی/ خریدار نیست
  • گزارش‌هایی از تخلفات مجتمع‌های بین راهی قم اعلام شد
  • توزیع رانت ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی با دلار چند نرخی!
  • ثبات قیمت نفت در بازار‌های جهانی/ برنت ۸۷.۱۱
  • ثبات قیمت دلار و کاهش نرخ طلا و سکه در معاملات امروز
  • برنج هم از تورم جا نماند!
  • تداوم آرامش و ثبات بازار برنج کشور با حمایت دولت
  • ثبات نسبی بهای نفت در بازار جهانی
  • پیش‌بینی قیمت دلار ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ثبات دلار کوتاه‌مدت است؟
  • بازنشستگان و تجربه سرمایه‌گذاری موفق در هم‌ساز