Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک ویروس شناس درباره رفتار بدن هنگام مواجهه با کرونا گفت: ۹۵ درصد مبتلایان به کووید ۱۹ حداقل تا سه ماه در برابر ابتلای مجدد به این بیماری مصون هستند.

به گزارش شریان نیوز،علی تیموری ویروس شناس و عضو هیات علمی دانشگاه همدان درباره رفتار بدن ما در صورت مواجهه با ویروس کرونا اظهار کرد: فردی که با ویروس مواجه شده و تست او مثبت می‌شود حدود ۵ تا ۶ روز طول می‌کشد که علائم بالینی او نمایان ‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


تیموری گفت: تقریبا تا دو هفته بعد از شروع علائم بالینی سیستم ایمنی بدن فرد تحریک شده و شروع به تولید آنتی بادی می‌کند. این آنتی بادی تا سه ماه روبه افزایش است، اما بعد از اتمام سه ماه شروع به کاهش می‌کند و بسیار طبیعی است، زیرا سلول‌های تولید کننده آنتی بادی باید به سطح اولیه خود برگردد. اگر بدن به همین صورت به تولید آنتی بادی ادامه دهد، ممکن است فرد به بیماری‌های خودایمنی دچار شود. آنتی بادی بعد از سه ماه به پایین‌تر میزان خود می‌رسد.

او در ادامه گفت: مطالعه‌ اخیر نشان می‌دهد که افراد ممکن است تا هشت ماه آنتی بادی موثر داشته باشند و ۹۵ درصد افراد از ایمنی مناسبی در برابر کرونا بهره‌مند باشند.

تیموری درباره ابتلای مجدد افراد به کرونا افزود: بحث‌هایی که درباره ابتلای مجدد افراد به کرونا وجود دارد، مشاهداتی است که در جامعه انجام می‌شود و در حقیقت شواهد کنترل نشده هستند که نمی‌توانیم آن را قضاوت کنیم. ممکن است افرادی که مجددا مبتلا می‌شوند جزو ۵ درصدی باشند که آنتی بادی موثر ندارند.

او اشاره کرد: در بیماری‌های دیگر مانند سرخک، سرخچه و اوریون بعضی افراد دوباره مبتلا به بیماری می‌شوند که کاملا طبیعی است. ویروس کرونا در مقایسه با سایر بیماری‌های عفونی از نظر ایجاد ایمنی در جایگاه خوبی قرار دارد و می‌تواند ایمنی بسیار مناسبی را ایجاد کند.

این ویروس شناس افزود: در مطالعات انجام شده در واقع مشاهده شد آنتی بادی کرونا حداقل تا هشت ماه در بدن فرد باقی می‌ماند، اما به طور متوسط دسته‌ی ویروس‌های کرونا نشان داده اند که تا ۱۵ ماه نیز می‌توانند ایمنی موثر ایجاد کنند.

تیموری درباره سیستم ایمنی بدن توضیح داد: البته تنها راه مقابله با ویروس‌ها فقط آنتی بادی‌ها نیستند بلکه مکانیزم‌های دفاعی دیگری نیز مانند سلول‌های T هستند که به مقابله با ویروس‌ها کمک می‌کنند.

او در پایان گفت: نکته‌ای که درباره افراد ایمن وجود دارد این است که این افراد ممکن است دوباره به بیماری مبتلا شوند، اما هیچ علائمی نداشته باشند و ناقل خاموش بیماری کرونا محسوب ‌شوند. پس بهتر است تمام افراد حتی کسانی که به کرونا مبتلا شده اند و ایمن هستند همچنان شیوه نامه‌ها بهداشتی را رعایت کنند تا اطلاعات کامل تری درباره این بیماری بدست آوریم.

منبع: شریان

کلیدواژه: آنتی بادی سه ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۲۶۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار سازمان بهداشت جهانی در مورد اپیدمی جدید/ آیا ویروس جدید جای نگرانی دارد؟

گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، سازمان جهانی بهداشت هفته گذشته نسبت به شیوع آنفلوانزای پرندگان در سراسر جهان ابراز نگرانی کرد موضوعی که باعث نگرانی متولیان بهداشت و درمان کشورها شده است که آیا پس از شیوع بیماری کرونا، اپیدمی دیگری در راه است و می‌تواند باعث بروز مشکلات زیادی شود و افراد زیادی را درگیر کند؟

در ایران نیز پس از انتشار این خبر در فضای مجازی، بسیاری نگران شدند که شیوع آنفلوانزای پرندگان در سراسر جهان می‌تواند به ایران هم برسد و اپیدمی جدیدی را تجربه کنیم؟

نگرانی سازمان بهداشت جهانی از اپیدمی جدید

ماجرا از این قرار است که یکی از مقامات سازمان جهانی بهداشت در یک کنفرانس خبری با توصیف وضعیت نگران کننده شیوع آنفلوانزای پرندگان به علت افزایش ابتلای پرندگان و پستانداران به این بیماری، اعلام کرد که این سازمان در حال ارزیابی خطر جهانی این بیماری است.

این درحالیست که آژانس بهداشت سازمان ملل آخرین بار در اوایل ماه جاری خطر آنفلوانزای مرغی برای انسان را پایین ارزیابی کرد.

در همین حال مقامات کامبوج روز پنجشنبه از مرگ یک دختر ۱۱ ساله به دلیل ابتلا به نوع H ۵ N ۱ از ویروس آنفلوانزای پرندگان خبر داده و بررسی‌ها برای تعیین ابتلا یا عدم ابتلای ۱۲ نفر از اطرافیان او را نیز آغاز کردند. تست آنفلوانزای مرغی پدر این دختر نیز که علائمی از خود نشان می‌داد، مثبت شده است.

سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد: وضعیت شیوع H ۵ N ۱ در جهان با توجه به گسترش انتشار ویروس در بین پرندگان در سراسر جهان و گزارش‌های فزاینده از موارد ابتلا در پستانداران از جمله انسان، نگران‌کننده شده است؛ بنابراین سازمان جهانی بهداشت خطر این ویروس را جدی می‌گیرد و از همه کشور‌ها می‌خواهد که هوشیاری بیشتری نسبت به آن داشته باشند.

در این گزارش همچنین تاکید شده که تاکنون موردی از انتقال فرد به فردِ این ویروس گزارش نشده است.

احتمال آغاز یک اپیدمی دیگر

در همین زمینه آمیتیس رمضانی متخصص بیماری‌های عفونی در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا در مورد اپیدمی آنفلوانزای پرندگان اظهار کرد: این احتمال وجود دارد با توجه به تجربه‌های گذشته جهان پاندمی‌های جدیدی را تجربه کند، آنفلوانزای پرندگان نیز یکی از مواردی است که نسبت به این موضوع هشدار‌های لازم داده شده است.

وی افزود: اخیرا در یکی از موارد که زیر نظر سازمان بهداشت جهانی بوده است این موضوع کشف است، حالا صحبت بر این است پرندگان وحشی و مهاجر می‌توانند بیماری و ویروس را به پرندگان اهلی منتقل کنند و باعث انتقال ویروس از پرندگان اهلی به انسان شوند.

فعلا جای نگرانی نیست؟

متخصص بیماری‌های عفونی اظهار کرد: با توجه به کشف موارد جدید فقط سازمان بهداشت جهانی هشدار‌های لازم را داده است، اما فعلا جای نگرانی نیست.

وی ادامه داد: با توجه به هشدار‌های اعلام شده از سوی سازمان بهداشت جهانی انتظار می‌رود مراکز درمانی و بهداشتی این موضوع را جدی گرفته و موارد ابتلا را بیشتر زیر نظر بگیرند، اما به طور کلی هنوز ما با پاندمی جدی رو به رو نیستیم، اما ممکن است با عدم توجه قرار دادن این موضوع مشکلات زیادی را شاهد باشیم.

آنفلوانزای فوق حاد طیور چیست؟

آنفلوانزای فوق حاد طیور یک بیماری ویروسی پرندگان به شمار می‌رود؛ ویروس‌های آنفلوانزا دارای سه نوع تیپ C,B,A است؛ در طیور فقط تیپ A می‌تواند ایجاد بیماری نماید.

این تیپ علاوه بر طیور، سایر حیوانات از جمله خوک، اسب و همچنین انسان را درگیر می‌کند، پرندگان وحشی و آبزی می‌توانند بدون اینکه خود مبتلا به بیماری شوند، ویروس‌های آنفلوانزای طیور را با خود جابجا کنند. خوک به عنوان میزبان واسط ویروس‌های آنفلوانزای طیور و پستانداران می‌باشد.

پرندگان وحشی آبزی به عنوان مهمترین ذخایر طبیعی ویروس آنفلوانزا محسوب می‌شوند و بوسیله آنها ویروس از یک نقطه به نقطه دیگری حمل و از طریق بزاق و فضله، بیماری به پرندگان اهلی و کسانی که با پرندگان تماس دارند، منتقل می‌شود، انسان در ارتباط مستقیم با پرندگان بیمار یا لاشه‌های پرندگان کشته شده نیز می‌تواند به این بیماری مبتلا شود، در نوع خفیف آنفلوانزای مرغی، ابتلا به بیماری با ریزش پر‌های پرندگان و کاهش تولید تخم مشخص می‌شود و در نوع دوم، بیماری به سرعت در میان پرندگان شایع و باعث اتلاف شمار زیادی از آنها می‌شود. این بیماری از طریق تجارت پرندگان زنده و پرندگان مهاجر مانند اردک‌ها و سایر پرندگان دریایی از کشوری به کشور دیگر منتقل می‌شود.

علائم بیماری چیست؟

مرغ و خروس، بوقلمون، مرغ شاخدار، پرندگان زینتی، پرندگان وحشی و شتر مرغ از پرندگان حساس به بیماری هستند. سرفه، گلودرد، تنگی نفس و سابقه تماس در یک هفته قبل از مرگ پرندگان آلوده یا در مرحله واگیری و سطوح آلوده به ویروس و تب بالای ‎ ۳۸درجه از علایم بیماری آنفلوانزای مرغی در انسان محسوب می‌شود. در ایران منشاء این بیماری پرندگان مهاجری عنوان می‌شود که در فصل سرد سال از مناطق سردسیر شمالی وارد مناطق گرم یا معتدل می‌شوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هشدار سازمان بهداشت جهانی در مورد اپیدمی جدید/ آیا ویروس جدید جای نگرانی دارد؟
  • سندروم پس از کرونا چیست؟
  • دانشمندان واکسنی ساخته‌اند که می‌تواند با هر گونه سویه ویروسی مبارزه کند
  • میوه‌ها و سبزیجاتی که عمر شما را طولانی می‌کنند
  • آنفلوآنزا عامل یک بیماری همه‌گیر جدید در آینده!
  • درمان هپاتیت سی رایگان شد
  • درمان هپاتیت سی رایگان شد/ تخمین وجود ۲۰۰۰۰۰ بیمار در ایران
  • ویتامینی برای سلامت پوست، مو، سیستم ایمنی و عصبی
  • راهنمای خرید انواع ضد رسوب و آنتی اسکالانت در تصفیه آب
  • معرفی آنتی ویروس های مناسب برای کامپیوتر و موبایل