Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیام مکتوب ایران به شورای امنیت سازمان ملل درباره شهادت فخری زاده، استقرار محرمانه انگلیسی ها در عربستان سعودی برای حفاظت از آرامکو، واکنش سازمان ملل به ترور دانشمند هسته ای ایران و انتقال ۲۵ خودروی نظامی آمریکا از شمال سوریه به عراق از جمله مهم ترین خبرها و و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان، باید به تحریم ۴ نهاد چینی و روسی به دلیل «حمایت از برنامه موشکی ایران» نیز اشاره کرد.

به گزارش تابناک، «مایک پامپئو» وزیرخارجه آمریکا بامداد امروز به وقت تهران در توئیتی نوشت که چهار نهاد در چین و روسیه به دلیل «حمایت از برنامه موشکی ایران» تحریم شده‌اند.

وی صفحه در توئیترش نوشت: «به استفاده از همه ابزارهای تحریمی‌ خود برای جلوگیری از توسعه توانایی‌های موشکی ایران ادامه می‌دهیم».

پیام مکتوب ایران به شورای امنیت سازمان ملل درباره شهادت فخری زاده

خبرگزاری رویترز گزارش داد که ایران با ارسال یک پیام مکتوب به شورای امنیت سازمان ملل تاکید کرده است که نشانه‌های جدی وجود دارد که اسرائیل مسئول ترور محسن فخری زاده دانشمند هسته‌ای ایران است.

به گزارش شبکه الجزیره، مجید تخت روانچی نماینده دائم ایران در سازمان ملل در این پیام نسبت به اقدامات بی پروایانه آمریکا و رژیم صهیونیستی به ویژه در مدت زمان باقیمانده از دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ هشدار داده است.

در این پیام همچنین آمده است که ایران همه اقدامات لازم را برای محافظت از مردم خود وهمچنین منافع خود اتخاذ خواهد کرد و این حق را برای خود محفوظ می‌دارد.

تخت روانچی همچنین در نامه خود این اقدام را نقض قوانین بین المللی و طراحی برای ویرانی منطقه غرب آسیا خوانده است و از شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل خواسته است که این اقدام را محکوم کنند.

نماینده ایران در سازمان ملل در نامه خود همچنین به خدمات دکتر محسن فخری زاده برای توسعه کیت تشخیص ویروس کرونا و تلاشهای وی برای مبارزه با گسترش این ویروس اشاره و تاکید کرده است.

پیش از این مجید تخت روانچی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در نیویورک در پی ترور شهید محسن فخری زاده رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع در توئیتی نوشته بود: تروریسم واضح دولتی علیه دانشمند برجسته ما، نقض آشکار قوانین بین‌المللی است و برای ایجاد ویرانی در منطقه ما طراحی شده است.

وی تأکید کرد: این اقدام باید توسط شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل محکوم شود.

استقرار محرمانه انگلیسی ها در عربستان سعودی برای حفاظت از آرامکو

یک رسانه انگلیسی از اقدام محرمانه دولت «بوریس جانسون» در مستقر کردن نظامیان بریتانیایی در عربستان سعودی برای حفاظت از تاسیسات نفتی آرامکو خبر داد.

 ایندیپندنت با اعلام این خبر می‌نویسد: دولت انگلیس بدون مشورت با پارلمان و اعلام عمومی، نیروهای ارتش را برای دفاع از میادین نفتی عربستان سعودی در این کشور مستقر کرده است.

مخالفان حزب حاکم انگلیس می‌گویند دولت در این خصوص از برخی اقدامات خود طفره رفته است و تاکید دارند که استقرار این نظامیان فصل جدیدی در روابط مسموم دولت انگلیس و این رژیم خودکامه نفتی است.

با این حال وزارت دفاع انگلیس می‌گوید از آنجا که این میادین نفتی «زیرساخت‌های اقتصادی حیاتی» محسوب می‌شوند، تفنگداران هنگ شانزدهم توپخانه سلطنتی برای کمک به محافظت آن‌ها در برابر حملات پهپادی به کار گرفته شده‌اند.

سخنگوی وزارت دفاع انگلیس به ایندیپندنت گفت: «در پی حملاتی که به تأسیسات نفتی پادشاهی عربستان سعودی در ۱۴ سپتامبر ۲۰۱۹ انجام شد، با وزارت دفاع این کشور و شماری از شرکای بین‌المللی همکاری کردیم تا چگونگی تقویت دفاع از این زیرساخت‌های اقتصادی حیاتی در برابر حملات هوایی را بررسی کنیم».

این مقام انگلیسی تأیید کرد که سامانه راداری پیشرفته‌ای برای ردیابی حملات پهپادی در این کشور مستقر شده است اما از توضیح درباره بازه زمانی و شمار نیروهای مربوط به آن خودداری کرد. او همچنین در این خصوص که چرا به پارلمان اطلاعی داده نشده توضیحی نداد.

این مأموریت ارتش انگلیس از ماه فوریه (بهمن سال گذشته) و همزمان با ممنوع شدن صادرات تسلیحات به این دیکتاتور غرب آسیا آغاز شده است.

واکنش سازمان ملل به ترور دانشمند هسته ای ایران

«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد به ترور روز جمعه محسن فخری زاده دانشمند هسته‌ای ایران واکنش نشان داده و خواستار خویشتنداری تمام طرف‌ها شد.

بر اساس این گزارش، «فرحان حق» سخنگوی دبیر کل سازمان ملل متحد گفت: ما گزارشاتی درباره ترور یک دانشمند هسته‌ای ایران در اطراف تهران دریافت کردیم، ما خواستار خویشتنداری تمام طرف‌ها و جلوگیری از هرگونه اقدامی هستیم که موجب تشدید تنشها در منطقه می‌شود.

انتقال ۲۵ خودروی نظامی آمریکا از شمال سوریه به عراق

نظامیان اشغالگر آمریکا روز جمعه 25 خودروی نظامی مستقر در حومه استان الحسکه (شمال سوریه) را از طریق گذرگاه غیرقانونی «الولید» به اراضی عراق انتقال دادند.

منابع محلی سوریه گزارش دادند، این کاروان شامل خودروهای نظامی، کامیون و تانکرهای سوخت است که از پایگاه غیرقانونی آمریکا در فرودگاه خراب الجیر به سمت اراضی عراق انتقال یافت.

نظامیان اشغالگر آمریکا طی هفته‌های اخیر ده‌ها کاروان نظامی را از پایگاه‌های غیرقانونی در حومه الحسکه به سمت پایگاه های خود در خاک عراق منتقل کردند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: محدودیت های کرونایی کایلی مور گیلبرت جمعه سیاه محسن فخری زاده پرویز پورحسینی تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن ایران و آمریکا برجام اروپا روسیه چین محدودیت های کرونایی کایلی مور گیلبرت جمعه سیاه محسن فخری زاده پرویز پورحسینی عربستان سعودی برای حفاظت شورای امنیت سازمان ملل دانشمند هسته ای ایران محسن فخری زاده سازمان ملل موشکی ایران وزارت دفاع پیام مکتوب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۲۶۲۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: از پروژه خط لوله گاز پاکستان- ایران حمایت نمی‌کنیم

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، «متیو میلر» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به این سوال که «پاکستان درحال مشاوره با نهاد‌های قانونی برای بررسی امکان کسب معافیت درباره انتقال خط لوله گاز با ایران است. آیا آمریکا در این زمینه معافیتی صادر خواهد کرد»؛ گفت: من در مورد هیچ اقدامی به صورت زودهنگام صحبت نخواهم کرد.

میلر در عین حال مدعی شد: «اما ما همیشه به همه هشدار می‌دهیم که تجارت با ایران خطر برخورد با تحریم‌های ما را به دنبال دارد و به همه توصیه می‌کنیم این موضوع را با دقت بررسی کنند».

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین گفت: ما از ادامه انجام این پروژه خط لوله حمایت نمی‌کنیم.

همزمان، «مصدق ملک» وزیر نفت پاکستان بر مطالبه این کشور از آمریکا برای دریافت معافیت تحریمی تاکید کرد و افزود: موضع اسلام‌آباد روشن است و ما نسبت به پروژه انتقال گاز از جمهوری اسلامی ایران صرفا ابراز تمایل نمی‌کنیم بلکه نیازمند به این پروژه هستیم.

وی طی گفت‌وگویی با شبکه «جیو نیوز» پاکستان پیرامون مسائل مرتبط با خط لوله گاز ایران و پاکستان اظهار داشت: ما صادقانه در تلاش برای پیشبرد این پروژه هستیم و این تعهد را بار‌ها به برادران ایرانی خود منتقل کرده‌ایم.

ملک در واکنش به سنگ‌اندازی آمریکا در مسیر اجرای پروژه مشترک گازی با ایران گفت: پاکستان قطعا به تماس‌های خود با طرف آمریکایی درخصوص معافیت تحریمی ایران ادامه خواهد داد.

وزیر نفت پاکستان افزود: از آنجایی که عراق، ترکیه و یا جمهوری آذربایجان قادر به بهره‌گیری از معافیت تحریمی هستند، پس پاکستان نیز باید بتواند از این امتیاز برای اجرای خط لوله گاز ایران بهره‌مند شود.

وی به زعم خود افزود که تحریم‌های آمریکایی ممکن است با ۵ روش بر پاکستان اعمال شود که شامل تبادل ارز با ایران، همکاری با شرکت‌های اصلی مرتبط با صادرات گاز ایران و اتصال مستقیم به زیرساخت‌های گازی این کشور است لذا اسلام‌آباد با طرف‌های ایرانی در ارتباط است تا دریابد چگونه بدون تاثیر پذیری از تحریم‌ها می‌تواند گاز ایران را وارد پاکستان کند.

وزیر نفت پاکستان در نهایت تاکید کرد: ما قطعا درصدد دریافت معافیت تحریمی از آمریکا خواهیم بود و همزمان به کشور برادر خود ایران نیز اطمینان می‌دهیم که اسلام‌آباد به پروژه گاز متعهد و خواهان سرمایه‌گذاری روی آن است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خبرنگار آمریکایی : با وضعیتی که آمریکا در مورد غزه راه انداخته‌ چه نیازی به وجود سازمان ملل یا شورای امنیت است (فیلم)
  • حمله انصارالله یمن به ۶۳ کشتی در دریای سرخ/ وتوی قطعنامه شورای امنیت علیه کره شمالی توسط روسیه/ موضع گیری چین درباره رزمایش دریایی با ایران و روسیه/ شکایت لبنان از اسرائیل به شورای امنیت سازمان ملل
  • کمیته تحریم‌های کره شمالی به کار خود ادامه خواهد داد
  • واکنش چین به اتهامات آمریکا و انگلیس
  • آمریکا ۶ فرد و ۲ نهاد مرتبط با کره شمالی را تحریم کرد
  • چه بر سر سیاست بایدن در قبال ایران آمده؟ / واشنگتن دیگر باید با تهران به عنوان یک قدرت هسته‌ای رفتار کند
  • آمریکا: از پروژه خط لوله گاز پاکستان- ایران حمایت نمی‌کنیم
  • شورای امنیت: قطعنامه آتش بس غزه الزام آور است
  • تحریم‌ های جدید آمریکا علیه ایران، یمن و لبنان
  • تحریم‌های جدید آمریکا علیه سپاه، انصارالله یمن و حزب الله لبنان