Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهیه‌کننده سریال "صبح آخرین روز" که این روزها به دانشکده هسته‌ای رسیده‌اند از ترور محسن فخری‌زاده در سالروز شهادت مجید شهریاری گفت. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، 8 آذرماه سالروز شهادت استاد دانشگاه شهید بهشتی، فیزیک‌دان و دانشمند هسته‌ای متولد زنجان است که در سال 1389 ترور شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او مجید شهریاری است که یکی از طرح‌های مهمش، طراحی‌های تئوریک مربوط به ساخت نسل جدید رآکتورهای هسته‌ای است که بازتاب زیادی نیز در مراکز علمی جهان داشت.حالا بعد از گذشت 10 سال، محسن فخری‌زاده رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع و دانشمند ایرانی ترور و به شهادت رسید. 

مصطفی علمی‌فرد تهیه‌کننده سریال "صبح آخرین روز" بیوگرافی شهید مجید شهریاری در سالروز شهادت این دانشمند هسته‌ای، به خبرنگارخبرگزاری تسنیم  گفت: امروز وقتی که خبر ترور شهید محسن فخری‌زاده دانشمند دیگری را شنیدم با خودم گفتم که چطور ممکن است بعد از 10 سال دوباره تروری در همان زمان شکل بگیرد. گفتم شاید به نوعی ارادت شهید بزرگوار به شهید شهریاری که همزمان با سالروز شهادت ایشان آسمانی شده‌اند و از طرفی شرایط برنامه‌ریزی شده از طرف سرویس بیگانه است.

وی افزود: با توجه به سریالی که جلوی دوربین داریم قطع به یقین مسئولیت ما سنگین است و ادای احترام به مقام شهدای هسته‌ای؛ آن‌گونه که هست به مردم نشان دهیم. ارزش این بزرگواران آنقدر بالا بوده که کار خاصی بکنیم. حداقل آن‌گونه که بودده ادا کنیم. برای ما شناساندن این شهدای بزرگ اهمیت دارد و بزرگترین دغدغه ما است. سریالی که تولید می‌کنیم بخش عمده‌ای از بیوگرافی شهید مجید شهریاری است اما پیام اصلی کار ما دقیقاً بحث رشادت‌های دانشمندان علمی و هسته‌ای است. از جان‌گذشتگی‌هایی که کردند و با توجه به این موضوع که همه این بزرگواران و خانواده‌هایشان کاملاً در جریان این امر بودند که هر لحظه امکان دارد مورد هدفِ ترور قرار بگیرند.

*  زندگی پرفراز و نشیب شهید شهریاری شخصیت علمی دستمایه ساخت سریالی قرار گرفته که بعد از تصویربرداری صحنه‌های زنجان، گروه در تهران مشغول فیلمبرداری‌اند. این شهید والامقام از شخصیت‌های برجسته در زمینه دانش هسته‌ای بود که به طرز ناجوانمردانه‌ای به شهادت رسید.

این سریال در 30 قسمت 45 دقیقه‌ای به کارگردانی حسین تبریزی و تهیه کنندگی مصطفی علمی‌فرد است که تولید آن از اواخر مرداد ماه در زنجان آغاز شده و در ادامه پنج‌ماه نیز در تهران ضبط ادامه دارد. زندگی «شهید شهریاری» را از بدو تولد تا شهادت به تصویر می‌کشد.

کاوه خداشناس به عنوان بازیگر نقش اول سریال از پایان دوره دانشجویی این شهید بزرگوار یعنی حدود 23 یا 24 سالگی تا لحظه شهادت را بازی می‌کند و یا به قولی ایفاگر کاراکتر شهید مجید شهریاری وارد صحنه فیلمبرداری شده و کار به دانشگاه شهید بهشتی و البته این روزها به دانشکده هسته‌ای رسیده است.

مصطفی علمی‌فرد تهیه‌کننده این مجموعه تلویزیونی چندی پیش از اضافه شدن سپیده خداوردی در نقش همسر شهید شهریاری خبر داده بود. او درباره آخرین وضعیت این مجموعه تلویزیونی به خبرنگار تسنیم  گفت: قسمت‌های مربوط در دهه 1340 و 1350 را در زنجان تصویربرداری کرده‌ایم و حالا در تهران وارد دهه 1360 دانشگاه تهران شدیم. ما شیراز را در دستور کار داریم و فعلاً در برنامه‌مان نیست چون در تهران فیلمبرداری‌مان طول می‌کشد.

علمی‌فرد در پاسخ به این سؤال که چه زمانی وارد نیروگاه اتمی خواهید شد، تأکید کرد: کماکان مشغول تصویربرداری در فضای دانشگاهی‌ایم اما از روز گذشته وارد دانشکده هسته‌ای دانشگاه شهید بهشتی شده‌ایم که به مربوط به اواخر سریال شهید بزرگوار مجید شهریاری است. سال‌های 1387 و 1388  و  ان‌شاءالله هفته‌های آتی وارد نیروگاه اتمی و هسته‌ای خواهیم شد.

علمی‌فرد درباره لوکیشن بعد از دانشگاه سریال شهید شهریاری، خاطرنشان کرد: اگر مشکلِ فیلمبرداری در بیمارستان حل شود به فیلمبرداری بخش‌های بیمارستانی خواهیم رسید. کرونا محدودمان کرده و کار به مراتب سخت می‌شود. اگر با بیمارستانی که نکته‌ای نداشته باشد توافق کنیم و البته برای گروه هم ایمنی داشته باشد وارد صحنه‌های بیمارستانی خواهیم شد. اما اگر این هماهنگی‌ها اتفاق نیفتد فیلمبرداری یکسری بخش‌های خانوادگی و خانه شهید شهریاری را در دستور کار قرار می‌دهیم. 

علمی‌فرد درباره زمان پخش این سریال، توضیح داد: الان شرایط قدری پیچیده است. ما کارمان را جلو می‌بریم و حتی مراحل فنی، همزمان در دستور کارند، صحبت ضمنی هم داشتیم که بتوانیم در بهار 1400 این سریال را روی آنتن ببریم. ما تمام تلاشمان بر این است طبق برنامه جلو برویم اما تصمیم با مسئولین ذیربط است که چه زمانی و چه شبکه‌ای را مناسبِ پخش سریال "صبح آخرین روز" ببینند.

وی در خصوص انتظار همسر شهید شهریاری از این سریال تلویزیونی، گفت: زمانی که شهید شهریاری دو بار تهدید به ترور می‌شوند را در سریال تلویزیونی خواهیم داشت؛ به خاطر اتفاقی که امکان دارد بیفتد در عالم همسری و زناشویی همه دار و ندارش برود اما آنقدر این همسران و خانواده‌ها بزرگ‌اندیش‌اند که به خاطر هدفِ همسرشان همراهی می‌کنند. خوشبختانه سعادت داشتیم برای تحقیق و پژوهش این سریال در خدمت این خانواده بزرگوار باشیم این انتظار را از ما داشتند که در جریان پخش، اگر چند تا از جوانان کشورمان این سریال را ببینند، حتی اگر یک نفر هم شده، به واسطه دیدن این سریال، به حوزه علم هسته‌ای ترغیب شوند، ما به هدف‌مان رسیده‌ایم. 

این تهیه‌کننده تأکید کرد: ما مطمئناً به هیچ عنوان نمی‌توانیم بگوییم این سریال می‌تواند به طور کامل شهید مجید شهریاری و دستاوردهایش را معرفی کند اما این کار ادای دِینی است به خانواده معظم شهدای هسته‌ای که وقتی خبر شهادت محسن فخری‌زاده را شنیدم بسیار متأثر شدم که چقدر این‌ها در سخت‌ترین شرایط تمام دغدغه‌شان اقتدار علمی بوده و هر کاری می‌کنیم کمبودها و بضاعتِ ما، راه و مسیرِ روشن و مقتدرانه‌شان را تحت‌الشعاع قرار ندهد.

به گزارش تسنیم،  سریال "صبح آخرین روز" با همکاری صدا و سیمای مرکز زنجان درباره زندگی شهید مجید شهریاری از دانشمندان هسته‌ای کشورمان در حال تولید است. فیلمبرداری سریال از زنجان آغاز شد جایی که بخش‌های مربوط به دوران کودکی و نوجوانی مجید شهریاری ساخته می‌شود و داستان آن در سال‌های 1345 تا 1365 می‌گذرد. در این مرحله هنرمندانی همچون مهران رجبی، افسانه ناصری، اردشیر رستمی و جمعی از بازیگران زنجانی به ایفای نقش پرداختند.

مرحله دوم تصویربرداری در تهران و دانشگاه شهید بهشتی خواهد بود؛ در این بخش کاوه خداشناس در نقش بزرگسالی شهید شهریاری و سپیده خداوردی نیز در نقش بهجت قاسمی همسر شهید شهریاری به بازیگران این سریال اضافه شده و جلوی دوربین رفت. افشین نخعی به عنوان بازیگر نقش رئیس انرژی اتمی انتخاب شده و امین ایمانی هم نقش دکتر فهیم از دوستان شهید شهریاری را ایفا می‌کند. تهیه کننده سریال شهید شهریاری، مصطفی علمی‌فرد است؛ فیلمنامه این مجموعه توسط فاطمه حیدری و حسن عطارها نوشته شده و حسن تبریزی آن را کارگردانی می‌کند.

پرویز پورحسینی درگذشت/ خداحافظ میثم تمارِ تلویزیونسریال‌های تلویزیون چقدر به خانواده‌های ایرانی امروز نزدیک است؟HD شدن شبکه‌های تلویزیون از شنبه آغاز می‌شود+جزئیاتعلیرام نورایی: ساخت سریال‌های استراتژیک، منفعت‌طلبانِ خائن را می‌ترساند/ دوست دارم "فرعون" سریال حضرت موسی(ع) باشم

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شهید سریال رسانه ملی تلویزیون شهید سریال رسانه ملی تلویزیون دانشگاه شهید بهشتی شهید مجید شهریاری محسن فخری زاده صبح آخرین روز سالروز شهادت شهید شهریاری تهیه کننده هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۲۷۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف راز عمر طولانی آلیاژهای حافظه‌دار توسط دانشمند ایرانی

دانشمند جوان دانشکده مهندسی و علم‌ مواد دانشگاه صنعتی شریف با همکاری دانشگاه علم و صنعت هنگ‌کنگ تحقیقات جالبی در رابطه با ریزمکانیک کششی آلیاژ حافظه‌دار مس‌ ـ‌‌ طلا‌ ـ روی انجام داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مصطفی کرمی؛ دانشمند جوان دانشکده مهندسی و علم‌ مواد دانشگاه صنعتی شریف با همکاری دانشگاه علم و صنعت هنگ‌کنگ تحقیقات جالبی در رابطه با ریزمکانیک کششی آلیاژ حافظه‌دار مس‌ ـ‌‌ طلا‌ ـ روی انجام داد.

مقاله دکتر مصطفی کرمی؛ استادیار دانشکده مهندسی و علم‌ مواد دانشگاه صنعتی شریف و تیم تحقیقاتی همراهش، با عنوان "استحاله­ فازی مارتنزیتی بدون اتلاف انرژی پس از چندین میلیون سیکل سوپرالاستیک" در مجله معتبر فیزیکال ریویو لترز PRL به صاحب امتیازی انجمن فیزیک آمریکا منتشر شد.

در این پژوهش که با همکاری پژوهشگرانی در دانشگاه علم و صنعت هنگ‌کنگ (HKUST) و آزمایشگاه ملی لارنس برکلی (Lawrence Berkeley National Lab) به انجام رسیده است؛ آلیاژ حافظه‌داری فرآوری شده که قابلیت تغییرشکل استثنایی را حتی پس از تحمل 10 میلیون سیکل سوپرالاستیک از خود نشان می‌دهد.

این دستاورد دریچه جدیدی را درباره طبیعت بنیادین استحاله‌­های مارتنزیتی فعال شونده با تنش باز می‌­کند و یکی از چالش‌‌های مهم در دستیابی به عمر خستگی بالا تحت تنش­‌های کششی چند میلیون سیکلی را برطرف می‌سازد. چنین مواد حافظه­‌داری با عمر خستگی بالا می­‌توانند به طور گسترده در کاربردهای مختلفی مانند استنت‌ها، ایمپلنت‌های پزشکی، میکرونوسانگرها و دستگاه‌های خنک­‌کننده حالت جامد مورد استفاده قرار گیرند.

حضور دانش‌بنیان‌های ایرانی در بزرگترین نمایشگاه پزشکی آسیا

این گروه پژوهشی دریافته‌اند که استحاله مارتنزیتی بروز کرده در این آلیاژ حافظه‌­دار حتی پس از تحمل چندین میلیون سیکل مینیمم هیسترزیس را بدون لغزش یا عیوب ساختاریِ مشخص از خود نشان می‌دهد. همچنین‌ در این پژوهش از شرایط فوق سازگاری (supercompatibility conditions) به عنوان مکانیزم حاکم بر چنین رفتار ایده‌­آلی یاد شده است.

کرمی و همکارانش با تشریح مکانیزم حاکم بر این رفتار حائز مینیمم هیسترزیس، توانستند مسیر نوینی را در طراحی آلیاژهای مارتنزیتی پیشرفته با عمر خستگی بالا باز کنند. در نتیجه، کاربرد این آلیاژهای حافظه‌­دار به عنوان مواد با عمر خستگی بالا می‌تواند در دستگاه­‌های مورد استفاده در علوم پزشکی و انرژی گسترش ­یابد.

مجله Physical Review Letters (PRL) یکی از معتبرترین مجلات جهان با شاخص اچ-ایندکس 700 (رتبه دهم در میان مجلات در تمام حوزه‌های علمی در نظام رتبه‌بندی SJR) است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مجری اسبق برنامه سینمایی هفت: با زور و تهمت و تهدید فیلمساز نمی‌شوید
  • ادعای گروسی درباره فاصله ایران تا دستیابی به یک بمب اتمی | حمله به تاسیسات هسته‌ای امری، مطلقا، ممنوع است
  • گروسی به ایران می آید؟ | پیام جدید مدیرکل آژانس به تهران | واکنش به تهدید حملات هسته‌ای
  • روایتی از زندگی نخستین شهید ترور پس از انقلاب
  • درباره اولین شهید ترور جمهوری اسلامی ایران
  • وقتی زلزله می‌شود در اعماق زمین چه خبر است؟
  • این شروع یک بازی جدید است | مقام سابق اسرائیلی: اصابت ۵ موشک از ۷موشک ایران یعنی نابودی قوی‌ترین سامانه دفاعی دنیا
  • سکوت برای کاهش تنش؛ سیاست اسرائیل در برابر قدرت نظامی ایران
  • ماجرای استقلال و کاپیتان، داستان تهدید و فرصت/ خالدآبادی کمتر از رفیعی نیست
  • کشف راز عمر طولانی آلیاژهای حافظه‌دار توسط دانشمند ایرانی