Web Analytics Made Easy - Statcounter

بر طبق گزارشی از دفتر بازرسی کل آژانس فضایی آمریکا، بعید است ناسا بتواند در سال ۲۰۲۴ به ماه برگردد.

به گزارش ایسنا و به نقل از ایندیپندنت، آژانس فضایی آمریکا قرار بود به عنوان بخشی از عملیات "آرتمیس"(Artemis) برای اولین بار یک زن را به همراه مردی دیگر به ماه بفرستد. این اولین باری خواهد بود که انسان پس از عملیات آپولو Apollo که ۵۰ سال پیش اتفاق افتاد پا بر ماه می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما چالش‌های ناشی از بیماری همه‌گیر کووید-۱۹، مانند بسته شدن ۱۸ مرکز اصلی ناسا، به این معنی است که توسعه سیستم پرتاب فضایی و فضاپیمای اوریون(Orion) باید به تأخیر بیفتد و یا به حالت تعلیق درآید.

علاوه بر این، آزمایش مراحل اصلی موشک باید به تأخیر بیفتد و توسعه سخت افزار برای این ماموریت نیز باید به طور موقت متوقف شود.

گزارش‌ها حاکی از آن است که در حالی که ناسا به سرعت در حال توسعه و فراهم کردن قابلیت‌های اضافی مورد نیاز برای رسیدن به هدف خود یعنی فرود روی ماه است، این آژانس فضایی هنوز تصمیمات نهایی را در مورد جنبه‌های اصلی این عملیات از جمله سیستم فرود انسان و ایستگاه فضایی دروازه‌ی ماه(Gateway) که قسمت‌های اولیه آن قرار است در ماه ژانویه سال ۲۰۲۴(چند ماه دیرتر از زمان برنامه‌ریزی شده) راه‌اندازی شود، نگرفته است.

این آژانس سه میلیارد دلار از کنگره درخواست کرده بود که دولت کمتر از نیمی از مبلغ مورد نیاز را برای تحقیقات اکتشافی و تلاش‌ها برای توسعه این برنامه تأمین کرده است و هنوز مشخص نیست که چه مقدار دیگر بودجه در کنگره تصویب خواهد شد.

با توجه به این چالش‌ها پیش بینی می‌کنیم با تاخیرهای بیشتر در برنامه و افزایش هزینه‌ها، بعید است ایستگاه فضایی دروازه ماه برای فرود برنامه‌ریزی شده روی ماه در سال ۲۰۲۴ در دسترس باشد. بر طبق این گزارش انجام عملیات در تاریخ تعیین شده بسیار دشوار خواهد بود.

برای ادامه مأموریت‌های فضایی، دولت باید با قدرت و سازگاری و پایداری آن را رهبری و بودجه مورد نیاز را فراهم کند. ناسا نیز باید هزینه‌های واقعی اکتشاف طولانی مدت فضا را تعیین کرده و همچنین برنامه‌های واقع بینانه‌تری مشخص کند و مشارکت بین‌المللی با سایر دولت‌ها و نهادهای خصوصی را افزایش دهد.

در دهه گذشته، کارهای نظارتی ما نشان داده است که ناسا به طور مداوم در تلاش است تا به هر یک از این مسائل مهم بپردازد و زمان‌بندی سریع ماموریت آرتمیس احتمالاً این چالش‌ها را بیشتر می‌کند.

برنامه‌های فرود بر ماه ناسا می‌تواند بخشی از اکتشافات فضایی بزرگ‌تر انسان همچون فرود آمدن بر سیارات دیگر مانند مریخ باشد.

جیم برایدنستاین(Jim Bridenstine) رئیس ناسا گفت: می‌توان از آب موجود در ماه برای بخشی از عملیات متداوم ساخت یک ایستگاه فضایی استفاده کرد که می‌تواند نقطه پرتابی برای ارسال فضاپیما به سوی سیاره سرخ(مریخ) باشد.

برایدنستاین در سال ۲۰۱۸ گفت: ما می‌خواهیم فضاپیماهایی که از مدار زمین به مدار ماه می‌روند قابل استفاده مجدد باشد. همچنین یک ایستگاه فضایی در نزدیکی ماه که برای مدت طولانی آنجا بماند و سطح نشین‌هایی که دائما بین ماه و ایستگاه فضایی در حال رفت و آمد باشند.

بر طبق فرضیه‌ی دانشمندان این پایگاه‌ها می‌توانند در تونل‌هایی به نام لوله‌های گدازه  قمری(Lunar lava tubes) و همچنین سطوح مریخ مستقر شوند. تصور می‌شود که این تونل‌های موجود در ماه ۱۰۰۰ برابر گسترده‌تر از آنهایی هستند که روی سطح زمین قرار دارند به طوری که تا ۳۰ متر عرض دارند و می‌توانند  از سازه‌ها و فضانوردان در برابر تشعشعات کیهانی و خورشیدی و همچنین ریز شهاب سنگ‌ها محافظت کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ناسا ماه پروژه آرتمیس ایستگاه فضایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۳۲۰۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید زباله فضایی هند صفر می‌شود

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، سازمان فضایی هند تصمیم دارد برای همه فضاپیما‌هایی که به خارج از جو زمین پرتاب می‌شوند، اقداماتی تدارک ببیند که از مدار خارج شده و شرایط انتقال آنها به نقطه دیگری بدون هیچ‌گونه آسیب و تبعات مهیا باشد.

 سازمان تحقیقات فضایی هند ماه گذشته اعلام کرد که یکی از ماموریت‌های ماهواره‌ای آن پس از بازگشت موشک و هنگام ورود به جو در مدار زمین سوخته و عملا هیچ زباله‌ای باقی نگذاشته است.

رئیس این سازمان هفته گذشته توضیح داد، از تکنیک‌های مشابه خارج کردن مدار برای انجام ماموریت‌های آینده بدون زباله تا پایان این دهه استفاده می‌کند تا در راستای پیشرفت و توسعه ماموریت‌های فضایی از شکل‌گیری آسیب‌های بعدی نیز جلوگیری شود.

سومانات، رئیس این سازمان در جلسه‌ای به میزبانی کمیته هماهنگی زباله‌های فضایی بین سازمانی (IADC) که ۱۳ عضو آن شامل همه کشور‌های اصلی صنعت فضایی است، شرح داد: در طول سال‌هایی که در این حوزه صنعتی مشغول مطالعه و اجرای عملیات هستیم، متخصصان حوزه فضایی به قددی کسب مهارت کرده‌اند که می‌توانند چالش‌های مرتبط با مدیریت زباله‌های ناشی از ماهواره‌ها را حل و فصل کنند. 

در همین راستا هند اهدافی سرمایه‌گذاری کرده است که تا سال ۲۰۳۰ ماموریت‌های فضایی بدون زباله را اجرا کند و این برنامه جهت حفظ فضاپیما‌ها از احتمال برخورد و اجرای ماموریت‌های فضایی به صورت بهینه‌تر است. زباله‌های فضایی یک معضل جدی برای فضاپیما‌ها و موفقیت ماموریت‌ها در فضا به شمار می‌رود و اجرای این طرح اهداف اصلی این کشور شامل کاهش آلودگی و خطرات فضایی و افزایش دقت و ایمنی ماموریت‌های فضایی را به واقعیت تبدیل می‌کند. این پیشرفت مهم فناورانه و علمی نشان از تعهد هند به محیط زیست و امنیت فضایی دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کشف یک باکتری عفونی خطرناک در ایستگاه ‌فضایی بین‌المللی
  • ناسا یک باکتری جهش‌یافته و خطرناک را در فضا کشف کرد
  • تولید زباله فضایی هند صفر می‌شود
  • بودجه و شجاعت بازگشت به ماه وجود ندارد!
  • دلایل فرود نیامدن مجدد انسان روی ماه
  • چرا بازگشت انسان به ماه سخت است؟
  • نخستین پرواز فضاپیمای سرنشین‌دار «استارلاینر» انجام می‌شود
  • مواجهه ماهواره روسی و فضاپیمای ناسا از بیخ گوش بشریت گذشت!
  • مواجهه‌ای که همه کارکنان ناسا را ترساند
  • ماهواره جاسوسی روسی از بیخ گوش ماهواره ناسا گذشت