Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از زومیت، سال‌ها است سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) با ایجاد مجموعه‌ قوانین استاندارد برای وضع مالیات‌ روی غول‌های فناوری سراسر دنیا تلاش می‌کند؛ اما روند کُند انجام مذاکرات این سازمان منجر شده است کشورهایی مانند فرانسه خود دست‌به‌کار شوند و از درآمد شرکت‌های بزرگ فناوری مالیات سرویس دیجیتال دریافت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخیرا فرانسه به غول‌های فناوری از جمله گوگل، اپل، فیسبوک و آمازون اعلام کرده است از سال ۲۰۲۱، ملزم به پرداخت سه درصد مالیات دیجیتال به دولت فرانسه هستند. همچنین مقامات این کشور خواستار پرداخت سهم مالیات از درآمد این شرکت‌ها در سال ۲۰۲۰ شده‌اند.

علاوه ‌بر فرانسه، سایر کشورهای اروپایی از جمله ایتالیا، هلند، ترکیه، اتریش و انگلستان برای شرکت‌های بزرگ فناوری مالیات در نظر گرفته‌اند یا در حال بررسی آن هستند. مالیات سرویس‌های دیجیتال برای شرکت‌هایی اعمال می‌شود که در یک بازار فعالیت می‌کنند یا کسب‌وکارهای تبلیغاتی که بیش از ۷۵۰ میلیون یورو در سراسر دنیا و ۲۵ میلیون یورو در سال در هر کشور درآمد دارند.

فعلا مذاکرات OECD با ۱۳۷ کشور برای توافق در مورد قوانین مالیاتی بین‌المللی جدید مبنی ‌بر دریافت مالیات از شرکت‌های فناوری به نتیجه‌ نرسیده‌ است؛ اما اجرای چنین قوانینی می‌تواند شرایط را برای شرکت‌های بزرگ فناوری پیچیده‌تر کند.

برخی از کشورهای اروپایی نمی‌توانند تا پایان به ‌نتیجه ‌رسیدن مذاکرات OECD صبر کنند و خواستار دریافت مالیات شده‌اند؛ درنتیجه شرکت‌های فناوری از جمله اپل، آمازون و گوگل پیش‌ از اعمال قوانین، هزینه‌های تبلیغاتی، فروشنده و توسعه‌دهنده را افزایش داده‌اند؛ درحالی‌که قبلا خود را حامی قوانین مالیاتی بین‌المللی جدید اعلام کرده‌ بودند.

فرانسه بیشتر از کشورهای یادشده برای اعمال مالیات سرویس‌های دیجیتال مصمم بود که واکنش شدید دولت ترامپ را در پی داشت.

ژانویه سال جاری، دولت فرانسه توافق کرد ک دریافت مالیات از شرکت‌های بزرگ فناوری را به تعویق بیاندازد تا OECD پیش‌نویس اولیه‌ی قوانین مالیاتی بین‌المللی جدید را تدوین کند. ژوئن امسال، با خروج ایالت متحده از مذاکرات مالیاتی OECD، مذاکرات این سازمان بی‌نتیجه ماند.

ایجاد شرایط بحرانی اخیر به اقتصاد کشورها لطمه‌ وارد کرده است؛ اما اخیرا رسانه‌ها از افزایش درآمد ثروتمندان دنیای فناوری در این شرایط خبر می‌دهند. برونو لومر، سخنگوی وزارت دارایی فرانسه، خاطرنشان کرد این کشور به ‌دنبال ایجاد راهکار جهانی است تا این شرکت‌های دیجیتال همانند سایر شرکت‌ها به هر کشور مالیات بپردازند.

سخنگوی وزارت دارایی فرانسه در گفت‌وگو با فایننشال تایمز گفت:

ما نمی‌توانیم مدت بیشتری صبر کنیم. غول‌های فناوری برندگان این شرایط بحرانی محسوب می‌شوند. این شرکت‌ها روزبه‌روز ثروتمندتر می‌شوند؛ درحالی‌که حتی مالیات پیش از شیوع ویروس کرونا را پرداخت نکردند.

سال گذشته وقتی فرانسه از اعمال مالیات روی غول‌های فناوری خبر داد، دونالد ترامپ در واکنش به تصمیم دولت فرانسه، تهدید کرد تا ژانویه‌ی امسال، روی محصولات فرانسوی به ارزش ۲٫۴ میلیارد دلار تعرفه‌ی مالیاتی ۱۰۰ درصدی اعمال خواهد کرد؛ البته تحریم کالاهای فرانسوی اتفاق نخواهد افتاد.

حال مدت زیادی تا آغاز ریاست جمهوری جو بایدن نمانده است. او قبلا اعلام کرده بود روابط با متحدان اصلی را بازسازی خواهد کرد؛ اما باید این را در نظر داشت که قبلا دموکرات‌ها با اعمال مالیات - از جمله مالیات سرویس‌های دیجیتال - مخالفت کرده‌اند.

برونو لومر گفت امیدوار است بایدن وارد مذاکرات OECD شود تا این مذاکرات بالاخره به نتیجه برسد. او همچنین افزود دولت فرانسه پیش‌تر اعلام کرده بود در صورت موفق نبودن مذاکرات، از دسامبر امسال، مالیات سرویس‌های دیجیتال را برای غول‌های فناوری اعمال می‌کند.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: فناوری فرانسه مالیات گوگل اپل فیسبوک شرکت های بزرگ فناوری غول های فناوری دولت فرانسه اعلام کرده شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۳۲۹۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت ۶۴۴ میلیارد تومان عوارض مالیاتی در خراسان جنوبی


به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی،کریمدادی با اشاره به پرداخت ۶۴۴ میلیارد تومان عوارض مالیاتی در استان گفت: از این مبلغ ۴۴۷ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان  به حساب دهیاری‌ها، شهرداری‌ها، روستا‌های فاقد دهیاری و مناطق عشایری استان به صورت مستقیم واریز شده که نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش ۶۳ درصدی دارد.

وی افزود: از این مقدار ۲۵۲ میلیارد تومان  به حساب شهرداری‌ها، ۱۳۷ میلیارد تئمان به حساب دهیاری‌ها، ۱۲ میلیبارد و ۷۰۰ میلیون تومان به حساب روستا‌های فاقد دهیاری و ۴۴ میلیاردو ۸۰۰ میلبیون تومان  به حساب اداره کل امور عشایر استان واریز شده است.

کریمدادی با بیان اینکه ۱۷۷ میلیارد تومان بابت مالیات سلامت به حساب دانشگاه علوم پزشکی استان واریز شده است عنوان کرد: همچنین ۲۰ میلایرد و ۸۸۸ میلیو نتومان  در خصوص بند ب تبصره ۱۱ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ به حساب ۱۰ شهرداری استان پرداخت شده است.

مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی با بیان اینکه سازمان امور مالیاتی کشور موظف است هر ماه ۱۰ درصد از سهم عوارض ماده (۲۶) قانون مالیات بر ارزش افزوده را به حساب تمرکز وجوه وزارت کشور واریز می‌کند اظهار کرد: از این محل نیز ۸۶ میلیارد تومان اعتبار به صورت غیرمستقیم به حساب شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و روستا‌های فاقد دهیاری و مناطق عشایری واریز شده است.

او با اشاره به در حال ساخت بودن المان (نماد) ورودی بازار بیرجند ادامه داد: درخواست ما از شهرداری این است که در لوح افتتاح حک شود که این المان از محل عوارض مالیات بر ارزش افزوده ساخته شده تا بازاریان و کسبه اثر پرداخت مالیات خود را مشاهده کنند.

دیگر خبرها

  • حمایت وزارت علوم از تبدیل دانش به فناوری بدون وقفه ادامه دارد
  • پرداخت ۶۴۴ میلیارد تومان عوارض مالیاتی در خراسان جنوبی
  • اعمال معافیت‌های ویژه در پرداخت پذیره اماکن وقفی در مازندران
  • فرار مالیاتی با پوزهای نمایشی
  • فرار مالیاتی پزشکان با پوزهای نمایشی
  • پرداخت چهار هزار و ۲۹۰ میلیارد ریال از محل مالیات به شهرداری‌های ایلام
  • پرداخت ۴۲۹ میلیارد تومان اعتبار به شهرداری‌های ایلام
  • ۴۲۹ میلیارد تومان از محل مالیات به شهرداری های ایلام پرداخت شد
  • پرداخت مالیات باید به فرهنگ تبدیل شود
  • وصول ۸۰ همت مالیات از حقوق بگیران در سال ۱۴۰۲