Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، مدیرکل دامپزشکی استان مازندران گفت: نتیجه آزمایشات انجام شده از سوی سازمان دامپزشکی کشور نشان می‌دهد که علت مرگ چند بال از پرندگان وحشی در تالاب ازباران شهرستان فریدونکنار ابتلا به بیماری آنفلوانزای پرندگان است. 

دکتر سید حسین رضوانی با بیان اینکه هشدارهای لازم به مردم منطقه برای استفاده نکردن از گوشت پرندگان وحشی داده شد، افزود: خوشبختانه به دلیل نظارت مناسبی که بر صنعت طیور استان مازندران می‌شود، تا به این لحظه هیچ نشانی از بروز آنفلوانزا حاد پرندگان در مرغداری‌های استان مشاهده یا گزارش نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: در شرایط فعلی پرندگان مهاجر وحشی می‌توانند کانون اصلی ناقل بیماری آنفلوانزا حاد پرندگان به سایر نقاط استان باشند و از پرورش‌دهندگان مرغ بومی و اردک و سایر پرندگان خانگی می‌خواهیم تا از رهاسازی پرندگان خود به داخل مزارع خودداری کنند.

مدیرکل دامپزشکی مازندران تاکید کرد که مراقبت‌های بهداشتی از مرغداری‌ها در حال انجام است و هشدارهای لازم نیز مرغداران و دست اندارکاران این صنعت در استان برای چگونگی مراقبت از واحدهای مرغداری داده شد تا مانع سرایت بیماری به بخش صنعتی شوند. 

رضوانی اظهار داشت: تاکنون آنفلوانزا حاد پرندگان فقط در پرندگان مهاجر وحشی تالاب فریدونکنار مشاهده شد و گزارشی از مرگ مشکوک پرندگان وحشی مهاجر در تالاب‌ها و یا آب‌بندان‌های استان گزارش نشد.

وی به مردم استان مازندران هشدار داد تا از خوردن گوشت پرندگان وحشی و خرید آن از بازارهای غیر رسمی در سطح استان برای تامین سلامتشان خودداری کنند.

دامپزشکی استان مازندران پیش از این نیز در اوایل آذرماه با توجه به فراسیدن فصل سرما بر افزایش مراقبت‌های بهداشتی در صنعت مرغداری استان برای جلوگیری از آنفلوانزا حاد پرندگان هشدارهای لازم را داده بود.

استان مازندران با داشتن بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ واحد مرغداری و تولید سالانه ۲۰۰ تا ۲۲۰ هزار تن گوشت مرغ حدود ۱۱ درصد از نیاز کشور به گوشت سفید (مرغ) را تامین می کند و یکی از قطب‌های مهم تولید این مواد پروتئینی در کشور محسوب می‌شود.

علاوه بر این، مهاجرت سالانه ۱.۵ میلیون بال پرندگان مهاجر زمستان‌گذران داخلی و خارجی به تالاب و آبگیرهای استان و وجود چند صد هزار مرغ بومی با رویکرد پرورش خانگی، مازندران را به عنوان یکی از کانون‌های اصلی در معرض خطر بیماری آنفلوانزا، نیوکاسل و برونشست در فصل سرما قرار می‌دهد.

تالاب ازباران شهرستان فریدونکنار یکی از بزرگ‌ترین مقاصد پرندگان مهاجر و زمستان‌گذر در استان مازندران است که سالانه یک سوم پرندگان مهاجر فصل زمستان را در این تالاب می‌گذرانند.

همچنین بر اساس اعلام منابع رسمی به دلیل وجود تنها بازار فروش پرندگان مهاجر زمستان‌گذر استان‌های شمالی کشور در فریدونکنار بیشترین کشتار پرندگان و فروش آنها نیز در این شهرستان انجام می‌شود که البته بارها از سوی سازمان مهیط زیست غیرقانونی اعلام شد.

اما با گذشت حدود یک دهه از تصمیم استانی برای تعطیلی این بازار به خصوص مصوبه شورای تامین استان در سال گذشته، این بازار همچنان فعال است و با شیوع آنفلوانزا تداوم فروش پرندگان در این بازار نیز نگران‌کننده است.

کد خبر 568457

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۳۳۰۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا برخی از مهاجران افغان از ایران خارج شدند؟

وزارت مهاجران و عودت‌کنندگان از بازگشت ۱۶۰۰ مهاجر افغانستانی از ایران و ۶۷۳ مهاجر دیگر از پاکستان خبر داده است.

به گزارش خبرآنلاین این وزارت در خبری در مورد برگشت مهاجرین از ایران گفته که این افراد به گونه‌ی جبری و داوطلبانه به تاریخ ۳۱ ماه فروردین و اول ماه اردیبهشت از مرز اسلام‌قلعه به کشور بازگشته‌اند.

وزارت امور مهاجرین همچنین افزوده که روز گذشته (یکشنبه ۲ اردیبهشت) ۱۲۵ خانواده افغانستانی که تعداد مجموعی آنان ۶۷۳ تن می‌شوند، به‌صورت اجباری از پاکستان اخراج و از طریق تورخم و سپین‌بولدک به کشور برگشته اند.

به گفته این وزارت، مهاجرین برگشت‌کننده برای دریافت کمک، به دفاتر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان و سازمان بین‌المللی مهاجرت معرفی شده‌اند.

tags # افغانستان سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ چرا نئاندرتال‌ها محتویات معده حیوانات را می‌خوردند؟ (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • شیوع آنفلوانزای پرندگان در آمریکا
  • میزبانی تالاب قره گُل بوکان از پرندگان مهاجر و بومی
  • تالاب قره گل بوکان میزبان پرندگان مهاجر و‌ بومی
  • هشدار دانشمندان؛ همه‌گیری آنفلوانزا در جهان (فیلم)
  • چرا برخی از مهاجران افغان از ایران خارج شدند؟
  • پلنگ و میمون و مار پیتون در خیابان‌های مازندران/ و حالا پرسه توله شیر در خانه باغ مرد ساروی
  • خطر نادیده انگاری پاندمی‌های جدید
  • خطر نادیده انگاری پاندمی های جدید
  • هشدار متخصصان درباره همه‌گیریِ بعدی جهانی
  • (ویدیو) رویا کجاست؟