Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی وزارت خارجه گفت: منطقه ما نیازی به چکمه پوشان آمریکا برای تامین امنیتش ندارد. مردم و دولت جمهوری اسلامی افغانستان قطعا توانایی اداره کشورشان را دارند.

به گزارش ایسنا،  سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه در گفت‌وگوی تفصیلی با تلویزیون آریانای افغانستان گفت: ایران و افغانستان به یک حوزه تمدنی مشترک تعلق دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اشتراکات عمیق فرهنگی،مردمی، تاریخی و زبانی مسئولیت های فراوانی برای هر دو ملت در قبال یکدیگر و برای هر فردی که در تهران و کابل مسئول باشد، ایجاد می کند.

وی ادامه داد: حمله نظامی امریکا به افغانستان یک تجاوزی آشکار و غیرقانونی بود و لذا آمریکا نیروی اشغالگر است. این احتیاج به اثبات ندارد. آنچه که امروز در افغانستان و منطقه دیده می شود، میراث شوم این حمله نظامی است. 

خطیب زاده گفت:  قطعا نگاه ما به دولت افغانستان متفاوت از نگاه امریکاست که در ۲۰ سال گذشته  رفتار یک نیروی اشغالگر را با افغانستان داشته است. ما فکر می کنیم در کنار اشغالگری امریکا یک نهال که همان جمهوری اسلامی افغانستان است، شکل گرفته است.

به گفته وی، این آمریکا است که مخفیانه و در غیاب دولت افغانستان، آینده افغانستان را با طالبان مذاکره کرده است. بر عکس آن، گفتگوی ایران با طالبان آشکار و شفاف و با اطلاع دولت مرکزی افغانستان حول موضوعات مشخصی مثل امنیت مرزهای مشترک است که امروز بخشی از آن در کنترل طالبان است.

سخنگوی وزارت خارجه افزود: آنچه ما از منظر یک همسایه می بینیم این است که رژیم ایالات متحده باید افغانستان و منطقه را ترک کند. ِآمریکا هیچ کجا در منطقه با نیت و اهداف درست حضور نداشته است. منطقه ما نیازی به چکمه پوشان امریکا برای تامین امنیتش ندارد. مردم و دولت جمهوری اسلامی افغانستان قطعا توانایی اداره کشورشان را دارند.

وی گفت: ایالات متحده بدون هیچ شرمی هر منطقه ای را به عنوان پایگاه علیه ایران استفاده می کند. ما به نیات امریکا مشکوک هستیم و اقدامات این کشور را رصد میکنیم اما در مراودات دوجانبه افغانستان با آمریکا تا جائی که به امنیت و منافع ملی و منطقه ای ما آسیب نرساند، مداخله ای نمیکنیم.

وی با بیان این که مسئولیت قطعی دولت افغانستان است که به هیچ بیگانه ای اجازه ندهد هیچ ناامنی را متوجه همسایه تاریخی خود کند، گفت: ما شاید تنها کشوری باشیم که در زمانی که بسیاری کشورها، جمهوریت و ساختار سیاسی افغانستان را تضعیف کنند، تمامی تلاش خود را کرده ایم که این دستاورد ملی افغانستان حفظ شود. 

وی افزود: با این حال طالبان امروز واقعیتی در افغانستان است که شایسته است در یک فرآیند کاملا بومی صلح لحاظ شوند.  ما به دنبال پروسه صلح و گفتگوهای کاملا افغانی هستیم.

خطیب زاده با بیان این که دولت افغانستان می داند سلاح هایی که طالبان استفاده می کند، از کجا می آید، گفت:اتهاماتی که ایالات متحده و یا نمایندگانش بر علیه ایران می زنند جای تعحب ندارد چرا که آن ها در همه جا به دنبال اتهام زنی هستند. وقتی آن ها می گویند ایران در پروسه صلح سنگ اندازی می کند، ترجمه اش این می شود: ایران در مقابل نیات شوم ایالات متحده در منطقه ایستاده است.

وی ادامه داد:  ما می گوئیم مسئولیت قطعی متجاوز این است چیزی را که به خاکستر تبدیل کرده، قبل از فرار درست کند، ضمن آنکه خروجش نباید به گونه ای باشد که ساختارهای فعلی را نابود کند.

سخنگوی وزارت خارجه خاطرنشان کرد: مسائل آبی بین ایران و افغانستان دارای ابعاد مردمی و محیط زیستی است. گفتگوها در این زمینه در جریان است. این موضوع به جای چالش میتواند فرصت و عامل همکاری های دو کشور باشد. این موضوع در سند جامع راهبردی دو کشور هم مورد توجه بوده و تقریبا نهایی شده است.

انتهای پیام
 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سعید خطیب زاده ایران و افغانستان دولت افغانستان ایالات متحده سخنگوی وزارت خطیب زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۳۳۱۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مطالبه بسطامی‌ها از دولت؛ تامین آب پایدار تا ثبت جهانی آثار تاریخی

ناصر شمس گفت: بخش بسطام با وجود آرامگاه سلطان العارفین بایزید بسطامی، شیخ ابوالحسن خرقانی و آثار تاریخی ممتاز دیگر در این منطقه، به خاطر فراهم نبودن زیرساخت‌ها برای استقبال از گردشگران، تاکنون نتوانسته در زندگی مردم این خطه تاثیر چندانی ایفا کند.

وی با بیان اینکه بخش بسطام سهم بزرگی در استان سمنان و شهرستان شاهرود از نظر جغرافیای طبیعی کوهستان (شاهوار) و جنگل هیرکانی ابر با ثبت جهانی در این منطقه دارد، افزود: بسطام از نظر جغرافیایی در محور ترانزیتی سمنان و جنوب آزادشهر و اینچه برون قرار دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان سمنان سمنان

دیگر خبرها

  • توزیع بیش از ۲۵ هزار جلد پاسپورت در فاریاب
  • طالبان و همسایگان آن: یک قالب منطقه ای برای غلبه بر چالش‌ها در افغانستان و فراتر از آن
  • درخواست طالبان برای بازگشت مهاجرین به کشور
  • تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران
  • انتقاد دیپلمات طالبان در کراچی از عدم همکاری دولت پاکستان
  • افغانستان| فتنه گروه تروریستی داعش پایان یافته است
  • مطالبه بسطامی‌ها از دولت؛ تامین آب پایدار تا ثبت جهانی آثار تاریخی
  • معاون نخست وزیر طالبان: سد «کجکی» پر از آب شده است
  • خطیب‌زاده: نتانیاهو برای ماندن در قدرت هرکاری می‌کند
  • خطیب زاده: ایران هم توان و هم ظرفیت دفاع از خود را دارد