Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، شینا انصاری با اشاره به آغاز به کار رویداد بین المللی «کیلماتون» با بیان اینکه در جهان امروز متاسفانه شهرها همچنان کانون ناپایداری محیط زیستی هستند، گفت: آلودگی های محیطی، انتشار گازهای گلخانه‌ای، محدودیت منابع و شکنندگی اکوسیستم ها و زیستگاه های طبیعی شهر از جمله مهمترین مشخصه های ناپایداری محیط زیستی شهرها هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار تصریح کرد: شهرها به عنوان گلوگاه های مصرف در شبکه گسترده فعالیت های انسانی روی زمین و به عنوان بزرگترین مصرف کننده های منابع طبیعی به شمار می آیند لذا، باید با مصرف کارآمدتر منابع و انرژی و انطباق و هماهنگی بیشتر با طبیعت، قابلیت پایداری خود را افزایش دهند.

انصاری با بیان اینکه در حال حاضر که بیماری کووید ۱۹ کشورهای جهان را با چالش جدی مواجه کرده است، مسئله "گرمایش زمین و تغییرات اقلیمی" چالش بزرگ‌تری را مقابل بشر قرار داده است اظهار داشت: مسئله‌ای که مشابه کرونا یک مسئله جهانی است، ولی به‌واسطه عوارض تدریجی و بلندمدت آن در مقایسه با تأثیرات سریع بیماری کرونا، تبعات و پیامدهای آن همچنان برای بخش اعظمی از سیاست‌گذاران و مردم نادیده گرفته می‌شود که این غفلت می‌تواند بقای انسان را در کره زمین تحت تاثیر قرار دهد.

انصاری معتقد است حرکت در مسیر شهرهای تاب آور و زیست پذیر همچنان از محوری‌ترین موضوعات محیط زیست شهری در جهان امروز است که کاهش خودرو محوری حمل و نقل شهری، کاهش مصرف سوخت های فسیلی و جایگزینی انرژی های تجدیدپذیر، تقویت اقتصاد چرخشی و جلب مشارکت فراگیر شهروندان از مهمترین مولفه های تسریع حرکت در مسیر شهر پایدار است.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار با تاکید بر اینکه شرایط متفاوت شهرها و تمایزات موجود بین شهرهای مختلف جهان، کار جستجوی راه حل های موثر جهت رفع مسائل را به موضوعی پرچالش برای سیاست‌گذاران، طراحان و ساکنین شهرها تبدیل کرده، گفت: با این حال حرکت در مسیر بهبود کیفیت زیست پذیری شهرها، از جمله ضروریاتی است که برای کاهش تبعات و پیامدهای آتی ناگزیر باید به آن توجه کرد. مسیری که مهمترین مولفه آن درک این واقعیت است که انسان شهرنشین علی رغم دستاوردهای بزرگ خود نیازمند برقراری ارتباطی تنگاتنگ با طبیعت و محیط زیست و تبعیت از نظام حاکم بر آن است.

وی گفت: وقتی صحبت از تغییر اقلیم به میان می آید، معمولاً بحث مقابله با انتشار گازهای گلخانه‌ای و کاهش آنها مطرح می شود و متاسفانه مقوله تاب آوری و سازگاری به عنوان محوری مهم در مقابل این پدیده مغفول می ماند. در حالیکه این موضوع برای کشورهایی همچون ایران که بسیار متاثر از پیامدهای تغییر اقلیم هستند، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

انصاری بیان کرد: در این راستا رویداد بین المللی کلیماتون با محوریت گرمایش زمین و تغییرات اقلیم و با هدف ایده پردازی و دریافت ایده های خلاقانه و کاربردی جهت حل این معضل در شهرها و افزایش تاب آوری آنها از سال ۲۰۱۵ تاکنون در بیش از ۱۴۵ شهر دنیا به صورت همزمان برگزار می شود.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار افزود: کلیماتون یک برنامه شهر محور است که تلاش دارد با ایجاد فضایی مطلوب برای خلق و توسعه ایده های نوین به منظور رفع مشکلات محیط زیست شهری و ایجاد بستری مناسب جهت حمایت از ایده‌های نوآورانه، خلاقانه و کاربردی با دعوت از اقشار مختلف جامعه بویژه نسل جوان کشور بتواند زمینه مقابله با اثرات گرمایش زمین در شهرها را فراهم نماید، چراکه غلبه بر اثرات تغییر اقلیم نیاز به اقدام همگانی با مسئولیت مشترک اما متفاوت در کشورهای مختلف دارد. که البته این موضوع لزوماً به معنای پیدا کردن راه حل های کامل و یا اقدام سریع برای تغییرات اقلیمی نیست.

انصاری در پایان با اشاره به اینکه در رویداد کلیماتون سال گذشته یکی از ایده های مطرح شده از ایران در بین ایده های منتخب معرفی شده از میان هزار طرح برتر جهانی قرار گرفت، گفت: امسال با توجه به استقبال و حضور گسترده تر، امیدواریم بتوانیم در سطح جهانی نقش پر رنگ تر و تاثیرگذاری داشته باشیم. همچنین ایده های کاربردی می توانند به فراخور موضوع از سوی حامیان و سرمایه گذاران دولتی و خصوصی و کارآفرینان مورد حمایت واقع شده و با تجاری سازی در فرایند اجرا قرار گیرند. که این امر به مدیریت شهری در حل معضلات محیط زیستی کمک شایانی می‌کند.

کد خبر 5082768

منبع: مهر

کلیدواژه: شینا انصاری تغییر اقلیم رویداد کلیماتون ویروس کرونا محسن فخری زاده محدودیت های کرونایی وزارت آموزش و پرورش شهرداری تهران سازمان تامین اجتماعی میراث فرهنگی شهر تهران وضعیت راهها هلال احمر جمهوری اسلامی ایران کمیته امداد امام خمینی سازمان بازرسی کل کشور امنیت اجتماعی هفته بسیج محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۳۵۲۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاکسازی اتوبان شهید کسایی تبریز از زباله‌های پلاستیکی

 رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان تبریز گفت: طرح پاکسازی گسترده و خودجوش  اتوبان شهید کسایی تبریز به مناسبت هفته سلامت و زمین پاک با هدف حمایت از پویش امروز من بدون کیسه پلاستیکی اجرا شد.

 کریم زاده اظهار کرد: پاکسازی اتوبان شهید کسایی اقدام مشترک بین مرکز بهداشت استان آذربایجان شرقی، حفاظت محیط زیست، شهرداری، هیات‌های ورزش همگانی و گروه‌های دوستدار محیط زیست بود.

وی هدف از این حرکت مشترک را تاکید بر لزوم توجه به زمین و آلودگی‌های ناشی از رهاسازی پسماند و زباله‌های پلاستیکی در محیط و فضا‌های عمومی عنوان کرد که می‌تواند باعث به خطر انداختن سلامت جامعه و صدمات جبران ناپذیر به محیط زیست شود.

کریم زاده افزود: برگزاری این برنامه گسترده پاکسازی در حاشیه اتوبان شهید کسایی و محور اصلی مواصلاتی کلانشهر تبریز تنها به منظور جمع آوری زباله نیست بلکه حساس سازی و آموزش چهره به چهره با اولویت فرهنگ سازی برای جلوگیری از تولید زباله و پخش آن در طبیعت، رودخانه‌ها و محیط‌های شهری است.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • لزوم ترویج فرهنگ زیبای همیاری همگانی در صیانت از محیط زیست
  • پاکسازی اتوبان شهید کسایی تبریز از زباله‌های پلاستیکی
  • پاکسازی اتوبان کسایی تبریز از زباله‌های پلاستیکی
  • اجرای طرح اجتماعی پسماند در ۵ شهر و ۱۰ روستای چهارمحال‌ و بختیاری
  • پسماند و زباله معضل اصلی شهرها و روستاهای چهارمحال و بختیاری
  • مدیریت اجتماعی پسماند در ۱۵ شهر و روستای چهارمحال وبختیاری
  • اجرای برنامه مشترک پاکسازی حاشیه مسیر بندر گلمانخانه پارک ملی دریاچه ارومیه
  • مجمع خیران مشارکتی طرح‌های محیط زیستی در ۳۱ استان کشور تشکیل می‌شود
  • خیز سازمان حفاظت محیط زیست برای ایجاد مجمع خیرین در استان‌ها
  • عزم سازمان محیط زیست برای ایجاد مجمع خیرین در استان‌ها