Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ علی‌محمد نمازی، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران و نماینده مجلس ششم، درباره انتخابات ریاست‌جمهوری و فعالیت‌های این حزب برای سال 1400 گفت و گویی با روزنامه شرق داشته و تایید کرده که علی لاریجانی می تواند نامزد مورد حمایت این حزب باشد.

 متن این گفت و گو را در ادامه می‌خوانید:

شرایط انتخابات ریاست‌جمهوری١٤۰۰ میزان مشارکت‌ مردم و تأیید صلاحیت نامزدها را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

معتقدم مسئولان اگر مشارکت بیشتر مردم را می‌خواهند، فیلتر بررسی صلاحیت‌ها را باز بگذارند و اجازه بدهند چهره‌های مختلف‌ یا نیروهایی از گرایش‌های مختلف موجود به‌خصوص اصلاح‌طلب‌ها و اصولگراها حضور پیدا کنند در غیر این صورت، ریزش مشارکت‌کننده و آرای بسیار پایین در انتخابات ١٤۰۰ مانند انتخابات دوره یازدهم مجلس خواهیم داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتخابات شورای شهر را نیز پیش‌رو داریم...

امروز مردم، به خاطر شرایط موجود آن‌قدر ناراحت هستند که تحت تأثیر انتخابات شورای شهر قرار نخواهند گرفت، به‌خصوص که احتمال رد صلاحیت گسترده در شوراها نیز وجود دارد.

فکر نمی‌کنید‌ که بعضی از کاندیداهای اصلاح‌طلب هم در شورا و هم در ریاست‌جمهوری حضور پیدا کنند تا مردم پای صندوق‌های رأی بیایند؟

اعتقاد دارم اگر این اتفاق بیفتد، زمینه مشارکت از طریق تأییدکاندیداها فراهم می‌شود اما برخی از سیاسیون به این موضوع بد‌بین هستند.

آیا در انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده، به زنان حق کاندیدا‌شدن، می‌دهند؟ آیا ‌در شورای نگهبان، تصمیمی برای حضور و کاندیدا‌شدن زنان در انتخابات گرفته‌اند؟

چندی‌پیش مصاحبه کدخدایی، سخنگوی شورا و عضو شورای نگهبان را خواندم که زنان می‌توانند کاندیدا شوند. شاید آقایان در شورای نگهبان ‌‌می‌گویند که ما فیلترها را برای عبور اصلاح‌طلبان باز نمی‌کنیم ولی از طریق کاندیدای زنان، مشارکت مردم را بیشتر می‌کنند.

به نظر شما نامزد ایده آل و مطلوب اصلاح‌طلبان چه کسانی و با چه ویژگی‌هایی هستند؟

این دوره کاندیداها باید سه ویژگی داشته باشند. آگاه به مسائل کشور باشند و از مشکلات کشور به‌خوبی سردر بیاورند. مثلا آقای روحانی این‌طور نبود. دوم اینکه شجاع باشد. یعنی اهل خطرکردن باشد و بتواند راهکارهای گره‌گشایی را پیدا کند. برنامه‌هایی را تدوین کند و به مجلس ارائه دهد. همچنین باید جهان‌بینی خوبی در زمینه مناسبات کشورهای مختلف و مواردی که بر مجامع بین‌المللی حاکم است، داشته باشد. یکی دیگر از موارد این است که رئیس‌جمهور باید بتواند مجلسی که تشکیل شده است را با خود همراه کند، این مجلس تخصص لازم را ندارد. رئیس‌جمهور بعدی باید یک اتاق فکر تشکیل دهد و مکمل کار خود باشد. همچنین در بحث انتخابات باید بتواند از حقوق شهروندان به‌خوبی دفاع کند.

 چندی‌پیش راجع به حسین مرعشی حرف‌هایی زدید، قرار است او را به‌عنوان نامزد اصلاح‌طلب‌ها معرفی کنید؟

خیر. نمی‌خواستم بگویم که مرعشی نامزد انتخابات می‌شود بلکه تأکید دارم نیاز است فردی مانند او در انتخابات حضور داشته باشد. تا امروز در شورای مرکزی از کاندیداهای اصلاح‌طلب هنوز اسمی به میان نیامده است. شورای مرکزی برای انتخابات ریاست‌جمهوری، راهبرد تعریف می‌کند که رئیس‌جمهور آینده باید مسیری را طی کند. شورای هماهنگی اصلاحات بیشتر روی کاندیداها رایزنی می‌کند و حزب نیز نظرش را اعلام کرده است.

با توجه به نارضایتی مردم از دولت فعلی و حمایت اصلاح‌طلبان از آن، تأثیر این حمایت در انتخابات ١٤۰۰ چه خواهد بود؟

به‌طور قطع اثر منفی خواهد داشت و نمی‌توان این اثر منفی را در حمایت از روحانی انکار کرد ولی این تأثیر بیشتر به خاطر شیطنت اصولگراها و مخالفان نظام به وجود آمده است. مخالفان نظام می‌گویند هر چه از نظام دور بریزیم، به نفع‌مان است. اصولگراها نیز می‌گویند هر‌چه رقیب‌مان را از صحنه بیرون کنیم، به نفع‌مان است، کاندیدای اصلی اصلاح‌طلب‌ها روحانی نبود. اصلاح‌طلب‌ها با کاندیدای اصلی وارد انتخابات شدند اما وقتی او حذف شد، دو راه داشتند؛ یکی اینکه بگویند کاندیدا نداریم و از عرصه بیرون بروند. دوم اینکه با کاندیدای غیر‌اصلی وارد صحنه شوند.

عارف هم کاندیدای اصلی اصلاح‌طلبان بود؟

عارف از کاندیداهای اصلی ما نبود. کاندیدای اصلی ما در سال ۹٢ آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی بود ولی سال ۹۶ کسی به میدان نیامد. عملکرد روحانی هم در چهار سال اول با به‌نتیجه‌رساندن برجام خوب بود و گشایش‌هایی برای کشور ایجاد شد که هاشمی نیز از او حمایت کرد. عارف نیز جزء کاندیداها بود ولی کاندیدای اصلی اصلاح‌طلب‌ها نبود. بیشتر جوان‌ها دور عارف جمع بودند. معتقدم در سال ۹٢ باید اعلام می‌کردیم کاندیدایی نداریم. من مخالف حضور حزب، در انتخابات دوره یازدهم مجلس بودم، امروز نیز مخالف این امر هستم؛ چر‌اکه مخالف رأی‌دادن به کاندیدای استیجاری هستم. ما اصلاح‌طلبان اگر کاندیدا نداشته باشیم، نباید از کاندیدای دیگر استفاده کنیم. فرض کنید مثلا آقای مرعشی یا محسن هاشمی را تأیید کنند اما حزب اتحاد و سایر احزاب اصلاح‌طلب این کاندیدها را نپذیرند، آیا کاندیداها باید در انتخابات شرکت کنند؟ ما در انتخابات مجلس کاندیدا نداشتیم و از بین افرادی که شرکت کردند، فهرست تهیه کردیم.

 

خاتمی از کاندیدایی حمایت و تبعیت نمی‌کند

 

اگر برخی احزاب اصلاح‌طلب مثل حزب اعتماد ملی، جمهوریت یا اتحاد ملت افرادی مانند رضا خاتمی را بخواهد مطرح کنند و حزب شما کاندیدا نداشته باشد و از شما بخواهند که به خاطر آنها کنار بروید، آیا کارگزاران کنار می‌روند؟

احزاب اصلاح‌طلب قبل از ثبت‌نام یا بعد از بررسی انجام صلاحیت‌ها باید تلاش کنند. مثلا اگر تعدادی از کاندیداهای اصلاح‌طلب از حزب ما تأیید شدند، باید سعی کنیم نظر دیگران را با خودمان همراه کنیم، در غیر این صورت باید بررسی شود که اگر ادامه دهند و حمایت کنند، آیا آنها رأی می‌آورند یا خیر؟ اگر فکر کردند رأی نمی‌آورد، انصراف دهند اما اگر چند کاندیدای اصلاح‌طلب حضور داشتند، باید برای ائتلاف تلاش شود. ائتلاف حول یک محور است که براساس ابزارهای نظر‌سنجی باید کاندیداهایی که احتمال رأی‌آوری بیشتری دارد، حول آن ائتلاف صورت گیرد و همگی از آن کاندیداها حمایت کنند. البته هنوز روی این نظریه صحبتی نشده است.

جایگاه آقای خاتمی را در انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده چگونه ارزیابی می‌کنید؟ او در انتخابات دوره یازدهم، مجلس دهم و خبرگان نظری نداد.

امروز آن شرایط فراهم نیست، ضمن اینکه خود مردم شخص محمد خاتمی را دوست دارند اما او از کاندیدایی حمایت و تبعیت نمی‌کند. این زمینه فراهم نیست به‌جز اینکه اصلاح‌طلب‌ها بر سر یک کاندیدای شاخص به توافق برسند و خاتمی از آن کاندیدا حمایت کند. این‌طور نیست که بگوید به فلان فهرست در شوراها، مجلس و ریاست‌جمهوری رأی دهند. باید خود کاندیدای مورد نظر میان مردم پذیرفته شود اما اگر شخص خاتمی وارد عرصه شود به‌طور حتم انتخاب خواهد شد.

 

هرگز احزابی که در قدرت سهیم نشود پا نمی‌گیرد

 

چرا نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری، شعارها و برنامه‌هایی در چارچوب قانون اساسی و اختیارات قانون اساسی ارائه نمی‌دهند که مثلا رؤسای جمهوری مانند خاتمی و احمدی‌نژاد و... می‌گویند: اختیارات ما کم است. مگر آنها قانون اساسی را مطالعه نکردند؟

یکی از دلایل مشکلات ریشه‌ای کشور همین اشکالات ساختاری ‌ است که مربوط به قانون اساسی می‌شود. ترتیب قوانین مشخص نشده است و چون اختیارات و منصب‌ها متناسب نیست. قوه مقننه ما ناقص است. دو مجلس باید داشته باشیم. شورای ملی، شورای اسلامی، سنا و به امثال مهندس باهنر نیاز داریم. نمی‌شود شورای نگهبان را به مجلس بسپاریم و وظایف سنگینی را بر عهده‌اش بگذاریم.

 چرا احزاب در ایران پا نمی‌گیرد؟

جوابش کوتاه است. هرگز احزابی که در قدرت سهیم نشود پا نمی‌گیرد. زمانی افراد قدرتمند از عضویت در احزاب استقبال خواهند کرد که بتوانند در قدرت و اداره کشور از طریق صندوق رأی، سهیم شوند. یعنی بتوانند کاندیدا معرفی کنند و تأیید صلاحیت شوند. در انتخابات شرکت کنند و شورا و مجلس از خودشان باشد.

آیا برنامه حزب کارگزاران برای انتخابات ١٤۰۰ آماده شده است؟

شورای مرکزی، راهبرد خودش را تهیه می‌کند که بگوید راهبرد و انتظار من از کاندیدای ریاست‌جمهوری این است. اقدامات و جمع‌بندی برای رسیدن به کاندیدایی که شورای هماهنگی کشور انجام می‌دهد، صورت می‌گیرد و حزب در آنجا نقش قوی دارد تا وقتی کاندیدای خاصی از خروجی شورای هماهنگی بیرون آمد، حزب نظر خودش را اعلام کند که البته هنوز به این مرحله نرسیده‌ایم ولی در دوره‌های قبلی حزب همیشه با بقیه احزاب به هماهنگی و تفاهم رسیده است و به سمت ائتلاف می‌رود. در شوراهای اسلامی شهر هم همین‌طور است.

انتقاد شما به عنوان فردی که عضو شورای هماهنگی اصلاحات نیز هست، نسبت به جبهه اصلاحات چیست؟

انتقاد من این است؛ مسئولینی که در رأس امور هستند، مراقب این مهم نیستند. هر شخصی که بیشتر تملق کند، جایگاه بیشتری دارد. دوم؛ اینکه روحیه محافظه‌کاری حاکم بر اصلاح‌طلبان و شورای اصلاحات بسیار زیاد است و مواضع اصولی، مشخص و شفافی در کشور و در جبهه اصلاحات اتخاذ نمی‌شود. دلیل آن هم ترکیب شورای هماهنگی است که احزاب بر اساس وزنشان رأی ندارند و رأی‌ها برابر است؛ یعنی از نظر سهم‌شان در اتخاذ تصمیم‌ها و برنامه‌ها برابر است؛ بنابراین خروجی چنین تصمیمات و برنامه‌هایی، درست نیست. سومین انتقاد؛ اعضای شورای هماهنگی بر اساس وزنشان در تصمیم‌گیری‌ها و تهیه برنامه‌ها نقش ندارند. بعضی از احزاب گفتند باید همین شورای هماهنگی مرجع باشد، چرا باید خود خاتمی افرادی را بیاورد و بخشی از این احزاب، پارلمان اصلاحات را مطرح کردند و پارلمان اصلاحات هم به نتیجه نرسید؛ چرا‌که ما باید به سمت کارکرد حزبی برویم و به حزب قوی برسیم. از تشکل‌های من‌درآوردی و ستادهای هماهنگی دوری کنیم. هدف نهایی ما نباید ساختن شورای هماهنگی باشد. این نگاه جوان‌گرایانه نگاه خوبی است اما باید جدی ‌‌بخواهیم که برای اداره حزب، به قانون اساسی برگردیم.

چقدر احتمال می‌دهید حزب کارگزاران به سمت علی لاریجانی برود؟ چون دو سال پیش آقای عطریانفر گفت اگر قرار باشد بین عارف و لاریجانی یکی را انتخاب کنیم، لاریجانی انتخاب ماست.

در‌حال‌حاضر احتمالش صفر است. خانواده لاریجانی نسبت به سه سال پیش تغییر بسیاری کرده است. ‌علی لاریجانی باهوش و سیاست‌مدار است. زمانی که رئیس صدا‌و‌سیما و وزیر ارشاد بود، سابقه خوبی نداشت و در مقابل اصلاح‌طلبان بود. البته اکنون حزب کارگزاران اگر مجبور باشد از علی لاریجانی حمایت می‌کند، به این دلایل و به دلیل طرفدارنداشتن، استفاده از کاندیدای استیجاری بسیار قوی است اما نمی‌توان به‌سادگی به طرف کاندیدایی به غیر از کاندیدای اصلاح‌طلب رفت.

 

لاریجانی فعلی، نشان داده است که با اصلاح‌طلبان بهتر کار می‌کند

 

یعنی شما، مانند سال ۹٢ بین لاریجانی و روحانی فرق می‌گذارید؟ پس به نظر شما، روحانی به اصلاح‌طلبان نسبت به لاریجانی نزدیک‌تر بود؟

خیر. من این را نمی‌گویم. لاریجانی فعلی، نشان داده است که با اصلاح‌طلبان بهتر کار می‌کند. مثلا مصوب‌کردن برجام و تلاش برای تثبیت لایحه اما لاریجانی از روحانی بسیار زرنگ‌تر است و هم وقت و انرژی بیشتری دارد و هم جوان‌تر است، از نظر خانوادگی هم در حوزه اداره کشور قوی‌تر بوده و هم خطرپذیرتر از روحانی است‌.

آیا باور دارید که اگر اصولگراها در سیاست به قدرت برسند، باز مذاکره می‌کنند؟

بله صددرصد. هر‌کس انتخاب شود دوست دارد با مذاکره ناجی کشور باشد.

اخبار مرتبط تشکیل گروه دوستی بین ایران و ‌چین زیر نظر لاریجانی/ بررسی قرارداد 25 ساله دو کشور در مجلس لاریجانی با یک ماموریت به دولت می رود شاید انتخابات 1400 مثل انتخابات 76 شود؛ لاریجانی مثل ناطق نوری می شود؟ حسین مرعشی ادعای حمایت کارگزاران از لاریجانی را رد کرد: بهتر است که نامزد اصلاح‌طلب در صحنه باشد مانع توافق دو جناح روی لاریجانی چیست؟ حمایت اصلاح‌طلبان از لاریجانی تنها طی معاهده‌ای آشکار امکان پذیر است ائتلاف اصلاح‌طلبان روی لاریجانی قطعی است؟ روایت علی مطهری از تماس دفتر مقام معظم رهبری با وی و انتقاد شدیدش از لاریجانی به خاطر حوادث آبان و عدم استیضاح وزیر کشور تصمیم لاریجانی برای انتخابات 1400 چیست؟ واکنش باهنر به خبر کاندیداتوری خودش و لاریجانی در انتخابات 1400 واکنش شکوری راد به احتمال حضور علی لاریجانی و محسن هاشمی در انتخابات

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لیگ برتر 99 اصولگرایان حزب کارگزاران سید محمد خاتمی علی لاریجانی انتخابات 1400 علی محمد نمازی مذاکره ایران و آمریکا کاندیداهای انتخابات 1400 سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لیگ برتر 99 انتخابات ریاست جمهوری کاندیدای اصلی حزب کارگزاران شورای هماهنگی علی لاریجانی شورای نگهبان اصلاح طلب ها قانون اساسی اصلاح طلبان شورای مرکزی برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۳۹۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکاوی حمایت از مالکیت فکری ادبی و هنری

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، دفتر مطالعات حقوقی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، در گزارشی با عنوان «واکاوی و آسیب‌شناسی لایحه حمایت از مالکیت فکری ادبی و هنری؛ حقوق مادی، حقوق معنوی، تکثیر و ترجمه آثار، نرم‌افزار‌های رایانه‌ای، قرارداد‌های نشر، اقدامات گمرکی و بخش‌های مرتبط» اظهار می‌کند که لایحه حمایت از مالکیت فکری (ادبی و هنری) به‌منظور تدوین یک قانون جامع برای حمایت از حقوق هنرمندان و سایر فعالان حوزه علم، فرهنگ و هنر تدوین شده است تا با در نظر گرفتن حمایت‌های قانونی لازم از خالقان آثار علمی، فرهنگی، ادبی و هنری، موجب توسعه و رشد دانش، فناوری و فرهنگ و هنر در ابعاد مختلف شود. قوانین فعلی حوزه مالکیت ادبی و هنری، سال‌های متمادی است که به‌روزرسانی و اصلاح نشده و با تحولات موجود همخوانی ندارند. 

* ضرورت اصلاح قوانین

با توجه به گذشت زمان نسبتاً طولانی از تدوین لایحه حمایت از مالکیت فکری و تقدیم آن به مجلس، بازنگری و اصلاح آن در دولت و مجلس مدنظر بوده است و به‌خصوص در زمینه پیشرفت‌ها و فناوری‌های نوین لایحه نیاز به بازنگری و اصلاح دارد

در این گزارش آمده است که مهم‌ترین قانون در زمینه حمایت از حقوق پدیدآورندگان نرم‌افزار‌ها مربوط به سال ۱۳۷۹ است و در زمینه سکو (پلتفرم)‌ها و شبکه‌های اجتماعی قانون خاصی وضع نشده است و در زمینه سایر آثار علمی و هنری نیز به تکمیل و اصلاح قوانین کاملاً ملموس نیاز است. با توجه به گذشت زمان نسبتاً طولانی از تدوین لایحه حمایت از مالکیت فکری و تقدیم آن به مجلس، بازنگری و اصلاح آن در دولت و مجلس مدنظر بوده است و به‌خصوص در زمینه پیشرفت‌ها و فناوری‌های نوین لایحه نیاز به بازنگری و اصلاح دارد. 

* کاستی‌ها و ایراد‌های متعدد لایه مالکیت فکری

این گزارش بیان می‌کند که طی بررسی‌ها و واکاوی در لایحه حمایت از مالکیت فکری (ادبی و هنری) مشخص شد که این لایحه در زمینه‌های مختلف کاستی‌ها و ایراد‌های متعددی دارد و در این گزارش ضمن اشاره به برخی از این ایراد‌ها از جمله پیش‌بینی تشریفات پیچیده و غیرضروری برای تجویز ترجمه آثار، خلأ و نقص در تدوین مقررات ناظر به فضای مجازی، شبکه‌های اجتماعی و نرم‌افزار‌های رایانه‌ای از ایراد‌های مهم این لایحه به‌شمار می‌روند. ضمن اینکه در برخی از مواد این لایحه بیش از حد به جزئیات پرداخته شده و بعضی مواد ذکر شده، شأن آیین‌نامه‌ای و قراردادی دارند. 

مرکز پژوهش‌های مجلس در این گزارش پیشنهاد می‌کند که لایحه حمایت از مالکیت فکری (ادبی و هنری) با اصلاح ایراد‌های مندرج در این گزارش و با تکمیل بخش‌های ناظر به فناوری‌های نوین، فعالیت‌های علمی، دانشگاهی، پژوهشی و نقش شبکه‌های اجتماعی مجدداً در دولت و مجلس پیگیری شود. 

متن کامل گزارش را اینجا بخوانید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آمادگی استان اردبیل برای برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی
  • آذر منصوری و تلاش برای خنثی‌سازی اظهارات مثبت خاتمی
  • سرنوشت طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری چه شد؟
  • علیرضابیگی: گوشت کیلویی ۷۰۰ هزار تومان قابل انکار است؟ /دولت اشکالات را نمی پذیرد چون توانایی اصلاح ندارد
  • حمایت صریح محمد خاتمی از پاسخ ایران به اسرائیل
  • واکاوی حمایت از مالکیت فکری ادبی و هنری
  • حمایت قاطع سیدمحمد خاتمی از حمله پهپادی_موشکی سپاه به اسرائیل
  • رأی اعتراضی مردم این استان به اصولگرایان است یا اصلاح طلبان؟
  • برگزاری انتخابات حمایت از حقوق مصرف کنندگان
  • آذربایجان شرقی تنها استانی که در انتخابات اسفند ۱۴۰۲، اصلاح طلبان در آن پیروز شدند