Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-03-28@23:10:53 GMT

این ماده را امسال بیشتر مصرف کنید

تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۳۹۵۹۸

یکی از مشکلات خانه‌نشینی ناشی از همه‌گیری کروناویروس در سراسر جهان، کم‌تحرکی، تنبلی روده، اضافه‌وزن و چاقی است. ناطقان: بیشتر ما می‌دانیم که داشتن یک رژیم غذایی سرشار از میوه‌ها و سبزی‌های تازه در کنار کاهش مصرف چربی‌های ناسالم، قند، شکر و نمک می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند.



در کنار این توصیه‌های تغذیه‌ای عمومی می‌توان به بعضی از مواد غذایی مغذی که تاثیر چشمگیری بر افزایش قدرت سیستم دفاعی بدن دارند، اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از این خوراکی‌های پاییزی و زمستانی، پیاز قرمز است که در ادامه بیشتر با فواید آن آشنا خواهیم شد.

کمک به تقویت سیستم ایمنی بدن

پیاز قرمز حجم بالایی از آنتی‌اکسیدان‌های قوی برای مبارزه با عوامل بیماری‌زا در بدن را در خود جای داده است. ویتامین C فراوان، ویتامین‌های گروه B و پتاسیم جزو ارزشمندترین دارایی‌های پیاز قرمز یا همان پیاز بنفش هستند. این آنتی‌اکسیدان‌های قدرتمند می‌توانند از طریق کاهش التهاب در بدن، تنظیم فشار خون، تنظیم قند خون و پیشگیری از افزایش کلسترول خون باعث بهبودی چشمگیر در عملکرد سیستم ایمنی بدن در برابر عوامل بیماری‌زای مختلف شوند.


از این‌رو، توصیه می‌شود که در این پاییز و زمستان کرونایی، مصرف مقداری پیاز قرمز خام را همراه با وعده‌های غذایی، به‌تن‌هایی یا در قالب سالادهای مختلف داشته باشید. اگر نمی‌توانید طعم پیاز خام را تحمل کنید، می‌توانید آن را با مقداری فلفل سیاه، آبغوره، جعفری تازه یا پودر آویشن طعم‌دار کنید. افزودن مقداری روغن زیتون به پیاز قرمز خام هم باعث ملایم‌تر شدن طعم نهایی آن می‌شود.

کمک به کاهش خطر ابتلا به سرطان‌ها

یکی از مشکلات خانه‌نشینی ناشی از همه‌گیری کروناویروس در سراسر جهان، کم‌تحرکی، تنبلی روده، اضافه‌وزن و چاقی است. همه این موارد در کنار یکدیگر می‌توانند خطر بروز بعضی از انواع سرطان‌ها مانند سرطان‌های گوارشی یا سرطان روده را افزایش دهند.

از این‌رو، توصیه می‌شود که در دوران کرونا، علاوه بر داشتن فعالیت فیزیکی در خانه، از مصرف حجم بالای سبزیجات تازه در طول روز غافل نشوید. بهتر است که این روزها یک وعده از سبزیجات را به پیاز قرمز خام اختصاص دهید.

پیاز خام ترکیبی به نام آلیوم را در خود جای داده است که دریافت منظم آن می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان‌های گوارشی و سرطان روده بزرگ را تا حدود ۲۲ درصد کاهش دهد.

کمک به افزایش تراکم استخوان‌ها

بیشتر ما شنیده‌ایم و می‌دانیم که مصرف منظم شیر و لبنیات می‌تواند به افزایش تراکم استخوان‌ها و حفظ سلامت آن‌ها کمک کند. اما بهتر است بدانید که مصرف منظم پیاز خام به‌دلیل داشتن آنتی‌اکسیدان‌های فراوان می‌تواند باعث کاهش شدید استرس اکسیداتیو در بدن شود و همین مساله می‌تواند احتمال کاهش تراکم استخوان‌ها را از بین ببرد. به همین دلیل هم اگر در فصل پاییز یا زمستان به‌خاطر سرمای هوا با دردهای موضعی در استخوان‌ها مواجه شدید، می‌توانید با افزودن پیاز قرمز به رژیم غذایی روزانه باعث بهبودی در سلامت استخوان‌ها و کاهش درد آن‌ها شوید.

کمک به کاهش عفونت‌های باکتریایی

تحقیقات فراوانی ثابت کرده‌اند که کوئرستین موجود در پیاز خام به مبارزه با عوامل ویروسی و باکتریایی در بدن کمک می‌کند و باعث ازبین‌بردن آن‌ها می‌شود. بعضی از تحقیقات به‌روشنی اعلام کرده‌اند که مصرف مداوم، متعادل و منظم پیاز خام، راهی مطمئن برای ازبین‌بردن باکتری‌های ای. کولی و استافیلوکوک اورئوس در بدن است. منبع: مشرق برچسب ها: ماده ، مصرف بیشتر ، کرونا ویروس

منبع: ناطقان

کلیدواژه: ماده مصرف بیشتر کرونا ویروس استخوان ها پیاز قرمز سرطان ها پیاز خام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۳۹۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این غذاها را در بهار بخورید

به گزارش خبرآنلاین،علیرضا عباسیان عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه فصل بهار گرم و تر است، اظهار داشت: رعایت برخی نکات در فصل بهار برای همه مردم با هر مزاجی خوب است از جمله این که در این فصل مصرف برخی غذاها مثل شیرینی‌ها، گوشت‌ها، غذاهای حاوی ادویه‌جات نظیر غذاهای تند باید کاهش یابد.

فارس در گفت و گویی نوشت:عباسیان ادامه داد: در این فصل هوا گرم‌تر می‌شود و رطوبت هوا افزایش پیدا می‌کند و به همین دلیل افرادی که مزاج گرم و تر دارند، حالشان بدتر می‌شود و به عنوان مثال نوجوان‌ها و جوان‌ها ممکن است دچار جوش‌های صورت شوند و عارضه‌هایی نظیر کهیرهای پوستی، آلرژی و حساسیت، خارش انتهای حلق، آبریزش از بینی، آبریزش از چشم، عطسه‌ و حالت زکام افزایش یابد که این حالت‌ها بیشتر مربوط به مزاج گرم و تر است. وی اضاف کرد:‌ به این اشخاص علاوه همه دستوراتی که برای سایر افراد مطرح است؛ عدم مصرف گوشت‌ها به ویژه گوشت قرمز، غذاهای تند و شیرینی‌جات توصیه می‌شود. همچنین مناسب است که افراد دارای مزاج گرم و تر از عطرهای خنک استفاده کنند و یا همچون گذشته عطر نیلوفر یا گلاب را مصرف کنند و این‌ افراد نباید عطرهایی که خیلی بوهای تند و تیزی دارند مثل مشک یا عطرهای شیرین استفاده کنند.

این پزشک و متخصص طب ایرانی تأکید کرد: در هم خوری‌ها را باید کم کرد. مصرف اغذیه‌جات خشک نسبت به آن‌هایی که چرب هستند، برتری دارد و در مورد شیرینی‌ها توصیه می‌کنیم شیرینی‌تر استفاده نکنند و بیشتر از شیرینی نخودچی و شیرینی برنجی استفاده شود؛ در مورد میوه‌ها هم توصیه می‌کنیم که در هم خوری میوه انجام نشود و افراد از یک مدل میوه استفاده کنند.وی ابراز کرد: مثلا امروز سیب مصرف کنند فردا خیار و پس فردا نارنگی یا پرتقال بخورند. البته یک قاعده کلی هم وجود دارد که در هر فصلی میوه آن فصل باید خورده شود. یعنی خوب است که ما در فصل بهار میوه‌هایی که مخصوص فصل بهار است را میل بکنیم. مثلا پرتقال یا نارنگی میوه‌های فصل زمستان است و بهتر است در همان فصل استفاده شوند.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تأکید بر اینکه در این فصل باید بیشتر غذاهایی که ساده هستند میل شوند و بهتر است اجزای غذا کم باشد، اظهار داشت: در گذشته ما ایرانی‌ها غذاهایی داشتیم که بسیار ساده بودند و اجزایش کم بود. مثلا انواع املت‌ها، تخم مرغ،خاگینه‌ها هویج یا بادمجان یا کشک که یک غذای خیلی خوب است و در این فصل به شکل کله‌جوش استفاده می‌شود. همچنین مواد غذایی نظیر سوپ جو، آش جو و نان جو غذاهای خیلی ایده‌آلی برای این فصل هستند و حبوباتی که کمی خنک‌تر است مثل عدس یا ماش برای این فصل مناسب‌تر اند.

وی افزود: در کنار این دستورات کلی دستوراتی داریم که برای همه فصول است اما برای این فصل بیشتر است و برای مثال غذاهایی که رنگ‌ها و طعم‌های مصنوعی دارند مثلا شیرینی‌هایی که رنگ‌های خیلی خاص نظیر قرمز، سبز تند، نقره‌ای و طلایی دارند، برای بدن مضر هستند.

این متخصص طب سنتی خاطرنشان کرد: همچنین آدامس‌ها و تنقلاتی که رنگ‌های زیاد و طعم‌های خیلی خاص دارند نیز برای همه فصول خوب نیست و در فصل بهار از آنجایی که بدن خیلی حساس‌تر است، ویژه‌تر مضر هستند.

عباسیان بیان کرد: در میان آجیل‌ها، بیشتر فندق و بادام و تا حدودی پسته را توصیه می‌کنیم و همچنین مصرف تخم کدو، آفتاب‌گردان، تخمه ژاپنی و تخم هندوانه هم خوب است اما گردو ممکن است افراد را تا حدودی اذیت کند و به علاوه بادام زمینی یا بادام هندی هم به دلیل گرمی و خاصیت آلرژنی که دارند می‌توانند تا حدودی برای بدن‌هایی که ضعیف‌تر هستند، اذیت‌کننده باشند. حالا اگر این ترکیبات با هم مخلوط شوند باز اذیتش بیشتر می‌شود و برای مثال مصرف انواع باقلواها چون معمولاً تنوعی از این آجیل‌ها را دارند و به آن‌ها انواع شیرین‌کننده‌ها و گاها مواد نگه‌دارنده می‌زنند ممکن است اذیت کننده باشند.

این متخصص طب سنتی ضمن اشاره به اینکه در میان آجیل‌ها هر روز یک مدل آجیل را بخورید و برای مثال یک روز تخمه کدو میل کنید و روز بعد چند بادام، یاد آور شد: فاصله‌گذاری بین مواد غذایی مهم است و بلافاصله بعد از مصرف یک سری آجیل و شیرینی غذا خورده نشود. یک مقدار گرسنه بودن توصیه می‌شود و بهتر است همیشه سیر از سر سفره بلند نشویم و هنگام بلند شدن از سر سفره یک مقدار گرسنه باشیم.

۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1888327

دیگر خبرها

  • چربی‌سوزی مؤثر با این ۵ ماده غذایی
  • امسال نیازی به واردات گوشت قرمز نداریم
  • راه‌های افزایش طول عمر باتری موبایل
  • این غذاها را در بهار بخورید
  • ایرانیان چقدر گوشت مصرف می‌کنند؟
  • بورس قرمز شد
  • سرانه مصرف گوشت قرمز به ۷.۱ کیلو رسید
  • ۵ ماده غذایی مناسب برای کم کاری تیروئید!
  • باید‌ها و نباید‌های تغذیه در فصل بهار
  • بعد از خوردن غذای تند چه اتفاقی در بدن رخ می دهد؟