Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-25@04:03:32 GMT

چرایی افزایش قیمت مرغ

تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۴۰۰۰۹

یک عضو کمیسیون کشاورزی مجلس، عدم هماهنگی سامانه بازارگاه وزارت جهاد کشاورزی و سامانه گمرکی ایران، محدود بودن اختیارات وزارت جهاد کشاورزی و مشکل توزیع نهاده‌های دامی را به عنوان علت افزایش قیمت مرغ عنوان کرد.

احد آزادی خواه در گفت‌وگو با ایسنا در مورد چرایی افزایش مجدد قیمت مرغ اظهار کرد: کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس گزارشی در مورد علت افزایش قیمت مرغ تهیه کرده که احتمالا این هفته در صحن علنی مجلس قرائت خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گزارش شامل، سفر یکی از کمیته‌های کمیسیون به بنادر برای بررسی وضعیت نهاده‌های دامی و تحقیق و تفحص‌های نمایندگان از وزارت خانه‌های مربوطه و سوال از مسئولان ذی ربط است.

این عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس افزود: متأسفانه در زمینه مرغ و تخم مرغ، با بهم ریختگی مدیریتی مواجه هستیم. پنج میلیارد دلار با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی برای تأمین نهاده‌های دامی در نظر گرفته‌ایم که ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد آن هزینه شده است. با این وجود، قیمت مرغ بگونه‌ای است که اگر این نهاده‌ها با ارز نیمایی ۱۰ هزار تومانی وارد می‌شد، چنین قیمتی نداشت.

نماینده مردم ملایر در مجلس با بیان اینکه «کشور ما از سوء تدبیر داخلی رنج می‌برد» گفت: ما در کشور هیچ گاه مشکل تأمین نهاده نداشتیم. مشکل ما، توزیع نهاده است. البته میزان واردات امسال ما با سال گذشته، تغییر کرده است. عمده مشکل ما اما همان توزیع است چرا که نیازمان را تأمین کرده‌ایم. ریشه مشکل توزیع به اختیارات وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت جهاد کشاورزی بازمی‌گردد. هم اکنون بسیاری از وظایف مثل مدیریت واردات، ثبت سفارش و تخصیص ارز به عهده بانک مرکزی و وزارت صمت است. در حالی که وزارت متخصص در این مسئله وزارت جهاد کشاورزی است. از طرف دیگر این وزارت خانه، در حوزه توزیع و تولید باید پاسخگو باشد.

آزادی‌خواه با اشاره به امضاء تفاهم‌نامه بازگشت اختیارات سابق وزارت جهاد کشاورزی از طرف وزارت صمت که چندی پیش در کمیسیون کشاورزی مجلس  برگزار شد، گفت: شنیده‌های ما حاکی از آن است که با این تفاهم‌‎نامه موافقت نشده و این اختیارات به وزارت جهاد کشاورزی بازنگشته است. حرف ما به وزیر جهاد کشاورزی این است که اگر این اختیار به شما داده نمی‌شود در وهله اول باید اعتراض و در وهله بعد باید استعفا دهند.

این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس افزود: عدم اتصال بعضی سامانه‌ها، باعث ایجاد ناهماهنگی می‌شود. سامانه بازارگاه وزارت جهاد کشاورزی با سامانه گمرکی ایران به بهم متصل نیستند. فایده این اتصال این است که هنگامی که بار در بنادر پهلو گرفته می‌شود، در گمرک ترخیص می‌شود اما مشخص نیست که به کجا می‌رود. در حالی که اگر این اتصال برقرار باشد، وزارت جهاد کشاورزی می‌تواند لحظه به لحظه حرکت محموله‌های دامی را رصد کند. طبق گفته مسئولان ما متأسفانه ۴۰ تا ۴۵ درصد نهاده‌های دامی ما توسط بازار سیاه به فروش می‌رود. وزارت جهاد کشاورزی باید همه تلاش خود را برای حذف بازار سیاه و نشستن محموله‌ها در بازارگاه وزارت جهاد انجام دهد.

آزادی خواه در پایان گفت: وزیران جهاد کشاورزی و صمت در جلسه چهارشنبه(ششم آذرماه) کمیسیون کشاورزی مجلس حاضر نشدند. این عدم حضور باعث گلایه همکاران من شده است. امیدواریم هر چه زودتر موانع برطرف شود. کمیسیون به دنبال امضاء تفاهم نامه وزارت جهاد و وزارت صمت خواهد بود و همه تلاش خود را برای عادی شدن وضعیت انجام خواهد داد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: محدودیت های کرونایی آبسرد ترور محسن فخری زاده مجید شهریاری محسن فخری زاده قیمت مرغ افزایش قیمت نهاده های دامی محدودیت های کرونایی آبسرد ترور محسن فخری زاده مجید شهریاری محسن فخری زاده وزارت جهاد کشاورزی کمیسیون کشاورزی مجلس نهاده های دامی قیمت مرغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۴۰۰۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزارت جهاد کشاورزی نرخ جدید شکر را سریع‌تر اعلام کند

مدیر عامل شرکت قند بیستون گفت: با وجود اینکه خرید تضمینی چغندر از ۱۰ روز گذشته و کارخانجات اقدام به خرید و تولید شکر کرده اند اما نرخ جدید شکر اعلام نشده است و کارخانجات نمی دانند به چه قیمت محصول خود را به بازار عرضه کنند. - اخبار اقتصادی -

بهرام رمضانی مدیر عامل شرکت قند بیستون در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: حدود 2 میلیون و 400 هزار تن شکر در کشور مصرف می شود که حدود یک میلیون و 400 هزار تن تا یک میلیون و 500 هزار تن در داخل کشور تولید و مابقی وارد می‌شود.

وی افزود: برای سال جاری نیز تا به امروز ارز 28 هزار و 500 تومانی برای واردات شکر اختصاص داده شده است که عمده این محصولات نیز توسط بخش خصوصی وارد می شود.

آغاز پرداخت ارز کالاهای اساسی از 2 روز دیگر

مدیر عامل شرکت قند بیستون ادامه داد: برای بهره برداری و استحصال شکر داخلی و فروش آن در بازار مشکل داریم و وزارت جهاد کشاورزی همواره نرخ جدید فروش این محصول را با تاخیر اعلام می کند.

وی تصریح کرد: با وجود اینکه خرید تضمینی چغندر از 10 روز گذشته آغاز شده و کارخانجات اقدام به خرید چغندر و تولید شکر کرده اند اما نرخ جدید شکر برای فروش به بازار اعلام نشده است و کارخانجات نمی‌دانند به چه قیمت محصول خود را عرضه کنند.

رمضانی گفت: تعلل در عرضه شکر به بازار شوک وارد می کند و لازم است که وزارت جهاد کشاورزی به سرعت نرخ جدید شکر را اعلام کند.

رمضانی گفت: نرخ خرید تضمینی چغندر از کشاورزان در سال جاری از 2 هزار 800 تومان به 3 هزار و 330 تومان تغییر کرده است.

مدیر عامل شرکت قند بیستون گفت: نرخ شکر در سال قبل 25 هزار و 550 تومان تومان درب کارخانه بوده است اما در سال جاری هنوز قیمت جدید اعلام نشده است.

وی اظهار داشت: در صورتی که شکر وارداتی با ارز 28 هزار تومان وارد شود اما عوارض گمرکی بیشتری برای آن اعمال نشود، نرخ آن از شکر داخلی ارزان تر می‌شود و با توجه اینکه با محصول داخلی قابل تفکیک نیست، امکان اختلاط وجود دارد؛ راهکار دیگر تغییر نرخ ارز واردات شکر از تالار اول به تالار دوم  یا پرداخت مابه التفاوت محصول داخلی با وارداتی به کارخانجات است.

وی افزود: با توجه به تاخیر دولت در پرداخت مطالبات به کارخانه‌های تولید شکر، پیشنهاد می‌شود که دولت از از دو روش اول برای ایجاد تعادل در تعیین نرخ شکر اقدام کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حقوق نیرو‌های خدماتی آموزش و پرورش افزایش می‌یابد
  • حقوق نیروهای خدماتی آموزش و پرورش افزایش می‌یابد
  • پایان بررسی جداول بودجه 1403 در کمیسیون تلفیق مجلس/ حقوق نیروهای خدماتی آموزش و پرورش افزایش می‌یابد
  • پایان بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ در تلفیق/ حقوق نیرو‌های خدماتی آموزش و پرورش افزایش می‌یابد
  • وزارت جهاد کشاورزی نرخ جدید شکر را سریع‌تر اعلام کند
  • یک هزار و ۱۱۷ هکتار از اراضی استان قزوین رفع تداخل شد
  • یک هزار و ۱۱۷ هکتار اراضی استان قزوین رفع تداخل شد
  • گزارش تحقیق و تفحص از وزارت جهاد کشاورزی به قوه قضاییه ارجاع شد
  • تحقیق و تفحص از وزارت جهاد کشاورزی در دستورکار امروز مجلس
  • پیش بینی تولید ۱.۵ میلیون تُن برنج در مازندران