Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-20@00:08:03 GMT

طعم خاص یک آش محلی با عصاره 7 میوه

تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۴۱۱۹۵

طعم خاص یک آش محلی با عصاره 7 میوه

ایسنا/کرمانشاه فصل سرد سال که از راه می رسد، بازار پخت انواع آش های محلی هم در میان خانواده های کرمانشاهی داغ می شود. از آش ترخینه و سورانه و عباسعلی گرفته تا آش شلمین.

باوجود اینکه در مناطق کردنشین ایران همچون کرمانشاه و کردستان و ایلام آش هایی با نام های مشابه پخت می‌شوند، اما دستور پخت خیلی از این آش‌ها از هم متفاوت است و هرکدام طعم خاص خود را دارند، مثل آش شلمین.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



طعم بی نظیر ترش و ملس آش شلمینی که توسط زنان هنرمند دالاهوی کرمانشاه پخت می شود را شاید نشود در هیچ کجای دیگر دنیا چشید.

یک بانوی فعال حوزه گردشگری قدمت آش شلمین دالاهو را حدود 300 سال می داند و در گفت و گو با ایسنا درباره این آش ثبت ملی شده می‌گوید: تمام مواد اولیه برای پخت این آش قدیمی محصولاتی است که از مزارع و باغات منطقه دالاهو برداشت می شود.

فلوریا نظری درباره نحوه درست کردن شلمین برای پخت این آش هم چنین می گوید: معمولا از اواخر فصل تابستان و اوایل فصل پاییز زنان منطقه دالاهو برای پخت آشی خوشمزه در روزهای سرد زمستانی دست به کار می شوند. در این مدت زنان این منطقه میوه هایی همچون انواع انگور، انار، سیب و به و نیز شلم(نوعی شلغم) و گوجه را از مزارع و باغاتشان جمع آوری می کنند و سپس عصاره انار و انگورها را می گیرند و به و سیب و شلم و گوجه را هم رنده می کنند و بعد از آن به مدت هفت تا 10 روز می گذارند که این عصاره بماند و ترش شود.

از یکی دو روز مانده به ترش شدن این عصاره ها، مقداری گندم را به آسیاب می برند و آنجا نیم کوب می کنند و می گذارند تا کمی پخت شود. گندم ها را از صافی عبور می دهند و با عصاره های ترش شده مخلوط می کنند و می گذارند تا هفت روز دیگر بماند.
بعد از هفت روز که مواد کمی سفت شد، سفره ای را روی پشت بام پهن می کنند و به اندازه کف یک دست مواد را برمی دارند و روی سفره ها می چینند و چند روز می گذارند تا کامل خشک شود.

شلمین ها را بعد از خشک شدن جمع کرده و نگهداری می کنند تا زمانی که فصل سرد سال از راه برسد.

او ادامه می‌دهد: زنان منطقه دالاهو در برخی از روزهای زمستان که هوا سرد می‌شود، برای وعده ناهار خانواده چند شلمین را بر می دارند و در قابلمه ای می ریزند، نمک و ادویه و آب، چند تکه سبزی شلمین خشک شده و نصف پیمانه نخود و یک پیمانه عدس را هم به آن اضافه می کنند تا خوب پخته شوند. البته برخی ها هم عادت دارند  به این آش خوشمزه ترش و ملس مقداری مغز گردو و برگ قیسی و کشمش هم اضافه کنند و در آخر که همه مواد پخت شد آن را پیازداغ می کنند.

پخت این آش حدود دو ساعتی طول می کشد و در نهایت آشی به رنگ زرشکی خوشرنگ با طعمی بی نظیر خواهیم داشت.

مدیر اقامتگاه بوم گردی میلکان در ادامه صحبت هایش این سبک از درست کردن آش شلمین را تنها منحصر به منطقه دالاهوی کرمانشاه می داند و می گوید: در دیگر شهرهای کردنشین هم شلمین را درست می کنند، اما بجای عصاره هفت میوه از دوغ استفاده می شود و همین مسئله باعث شده تا شلمین دالاهو منحصربفرد باشد.

وی در ادامه از خواص درمانی این آش محلی هم می گوید و توضیح می دهد:  مردم محلی از این آش برای بهبود روند درمان آنفلوآنزا و بیماری های عفونی و ویروسی که در فصل سرد سال شایع است، نیز استفاده می کنند.

انتهای پیام




 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: غذاهای محلی ایرانی كرمانشاه دالاهو استانی فرهنگی منطقه دالاهو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۴۱۱۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جشنواره بازی‌های بومی و محلی در قوچان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، جلسه هماهنگی و برنامه ریزی برگزاری جشنواره بازی‌های بومی محلی در روستای گردشگری رهورد با حضور مهندس صفائی فرماندار، بخشداران بخش‌های ۴ گانه شهرستان، باقری رئیس اداره ورزش و جوانان، باتقوا رئیس هیئت بازی‌های بومی محلی شهرستان، دهیار و رئیس شورای اسلامی روستای رهورد درمحل دفتر فرماندار برگزار شد.

این جشنواره در ۱۰ رشته ورزشی از بازی‌های بومی محلی، نمایشگاه صنایع دستی و غذا‌های محلی از روستاه‌های بخش‌های چهارگانه شهرستان ۷ اردیبهشت در مجموعه گردشگری، فرهنگی و ورزشی روستای رهورد بخش باجگیران برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • شنیده شدن صدای انفجار در اطراف شهر قهجاورستان اصفهان
  • اجرای بازی محلی تپه چو در روستای لزور فیروزکوه + فیلم
  • برگزاری جشنواره بازی‌های بومی محلی در تایباد
  • احداث خیابان و پارک محلی گرکان در منطقه ۱۰ اصفهان
  • جشنواره بازی های بومی محلی بهزیستی شاهین دژ
  • ماجرا مفقودی ۳ دختر چوپان در کرمان
  • پیش بینی غبار محلی و افزایش دما در البرز
  • ببینید | شهادت ۱۳ فلسطینی در دور جدید بمباران غزه
  • شهادت ۱۳ فلسطینی در دور جدید بمباران غزه/ وضعیت بغرنج کودکان+فیلم
  • برگزاری جشنواره بازی‌های بومی و محلی در قوچان