Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار قضایی خبرگزاری فارس، ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران در محکومیت ترور دانشمند هسته‌ای و دفاعی کشور، شهید «محسن فخری‌زاده»، بیانیه‌ای صادر کرد.

در متن بیانیه ستاد حقوق بشر آمده است: سیاست «فشار حداکثری ترامپ» که نسخه به‌روز شده «فشار فلج‌کننده اوباما» است با دو تیغ تحریم و ترور تلاش دارد تا به زعم خود در مسیر پیشرفت ملت ایران اخلال ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با وجود اینکه تحریم‌ها چه «فلج‌کننده» و چه «حداکثری» محصول تصمیم‌های کاخ سفید و کنگره امریکا است، اما این کشور‌های غربی به‌ویژه اروپایی هستند که با اجرای تحریم‌ها و کشاندن آن به عرصه دارو و تجهیزات پزشکی تلاش دارند هزینه‌های پیشرفت خوداتکایی ملت ایران را بالا ببرند تا جایی که به گمان خود مردم را از پیگیری این مسیر سعادت‌بخش منصرف نمایند. به موازات این خصومت‌ورزی آمریکایی-اروپایی، صهیونیست‌های تروریست که پرونده قطور و سیاهی در جنایت و کشتار دارند، نقش جلاد را ایفا کرده و تلاش دارند تا با حذف فیزیکی نخبگان ملی، ملت ایران را از داشتن گنجینه‌های علم و فناوری در مسیر پیچیده پیشرفت محروم نمایند.

ترور هدفمند و ناجوانمردانه‌ دانشمند برجسته و ممتاز هسته‌ای و دفاعی کشور شهید محسن فخری‌زاده در حالی رخ داد که وفق اسناد و معاهدات بین‌المللی، حق دسترسی به علم و فناوری، از حقوق مسلم ذاتی و غیرقابل عدول ملت‌ها به شمار می‌رود. ترور نظام‌مند دانشمندان ایرانی طی سال‌های اخیر، از یک طرف نقض آشکار قواعد آمره و غیر قابل تخطی حقوق بین‌الملل بشر از جمله نقض حق حیات مندرج در ماده ۶ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی محسوب شده و موجبات مسؤولیت بین‌المللی دولت‌های بانی و حامی و همچنین مسئولیت کیفریِ فردی مباشران و معاونان و شرکا این جنایات را به دنبال داشته و از طرف دیگر، مسؤولیت بین‌المللی ناشی از ترک فعل و سکوت سایر کشور‌ها از جمله کشور‌های غربی مدعی حقوق بشر در برابر این قبیل نقض‌های آشکار قواعد آمره را به دنبال خواهد داشت.

تجربه ۴ دهه گذشته اثبات کرده است که همواره «خون پاک»، نفاق منافقان را برملا، اعتماد به نفس ملی را افزایش و رویش‌های انقلاب را بارورتر می‌کند. «خون پاک»، بساط راحت‌طلبی مرفهان بی‌درد را جمع و ماهیت تردیدکنندگان در نتیجه‌بخشی مقاومت فعال را افشا می‌کند و باز مردم، این صاحبان اصلی انقلاب مبارک اسلامی را میدان‌دار میدان انقلاب می‌کند.

مسؤولیت‌شناسی و هوشیاری انقلابی اقتضا می‌کند تا آحاد مردم به ویژه نخبگان جامعه مترصد ترفند‌ها و فریب‌کاری‌های جریان تردید که همواره در بزنگاه‌های سرنوشت‌ساز و حساس، ساز تساهل و تسامح و حتی نرمش و عقب‌نشینی را کوک می‌کنند، باشند و اجازه ندهند این جریان مرموز عملاً خودباوری و خوداتکایی ملی را که ثمره «خون‌های پاک» است، هدف گرفته و هزینه‌های پیشبرد توطئه‌های دشمن را از زرادخانه قدرت و توان ملی پرداخت نماید.

ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران ضمن بزرگداشت مقام متعالی دانشمند شهید محسن فخری‌زاده که سهم بسزایی در قرارگرفتن ایران اسلامی در مرز‌های جهانی دانش و فناوری هسته‌ای و دفاعی داشت و با عرض تبریک و تسلیت به ساحت مقدس صاحب‌العصر و الزمان عج‌الله تعالی فرجه الشریف و نایب بر حق ایشان حضرت آیت‌الله خامنه‌ای دام ظله الوارف و نیز همسر گرامی و خانواده محترم این شهید عزیز و همه ملت ایران و ضمن محکومیت شدید ترور ناجوانمردانه سردار سپاه علم و فناوری جمهوری اسلامی ایران، تأکید می‌کند سکوت مقام‌ها و نهاد‌های بین‌المللی و دولت‌های غربی مدعی مبارزه با تروریسم و یا اتخاذ مواضع بی‌خاصیت و چندپهلو در قبال ترور عصر جمعه تهران، عملاً به معنای مشروعیت‌بخشی به تروریسم است.

از این‌رو، از دبیرکل سازمان ملل، کمیسرعالی حقوق بشر سازمان ملل و رئیس شورای حقوق بشر و نیز دولت‌های غربی می‌خواهد برای رهایی از اتهام مشروعیت‌بخشی به تروریسم با سرعت و صراحت، جنایت ترور دانشمند شهید فخری‌زاده را بدون هیچ ملاحظه‌ای این عمل مجرمانه را محکوم کرده و همه سازوکار‌ها را برای همکاری با دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به منظور شناسایی، تعقیب و مجازات آمران و عاملان این جنایت به کار گیرند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران دانشمند هسته ای و دفاعی کشور ترور شهید محسن فخری زاده جمهوری اسلامی ایران بین المللی ملت ایران فخری زاده حقوق بشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۴۲۰۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موسوی بجنوردی: «دانشنامه حقوق ایران» به زودی منتشر می شود

به گزارش جماران، به نقل از روابط‌ عمومی مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی، جلسۀ شورای عالی علمی مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی با حضور اکثر اعضا برگزار شد.

در ابتدای این جلسه، «کاظم موسوی بجنوردی»، رئیس مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی با اظهار خرسندی از تشکیل این جلسه، از برگزاری جشن چهل‌سالگی این مؤسسۀ پژوهشی در دهم مهر خبر داد و آن را رویدادی بسیار مهم توصیف کرد، و در در ادامه گفت: تلاش می‌کنیم ذخایر دیجیتالی‌مان را توسعه دهیم و یکی از مهم‌ترین برنامه‌های آینده‌مان همین است.

وی سپس گفت: در پایان پاییز سال گذشته، مجلد بیست‌وپنجم دائرةالمعارف بزرگ اسلامی منتشر شد که اثری فخیم و سنگین بود. و همچنین مجلد هفتم دانشنامۀ فرهنگ مردم ایران نشر یافت.

موسوی بجنوردی با این توضیح که جلد چهارم دانشنامۀ تهران بزرگ، جلد هشتم دانشنامۀ فرهنگ مردم ایران و همچنین مجلدات تازۀ «فهرست مقالات فارسی» و «فهرستوارۀ کتابهای فارسی» رو به اتمام است، افزود: جلد نخست دانشنامۀ حقوق ایران به‌زودی و تا کمتر از دو ماه دیگر منتشر خواهد شد.

رئیس مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی اضافه کرد: ما به فضل الهی خودکفا شده‌ایم و تحمیلی بر بودجۀ جاری کشور نیستیم، هرچند مسائل و مشکلاتی وجود دارد اما می‌کوشیم بر آن‌ها غلبه کنیم.

در بخش دیگری از این جلسه، «فاطمه لاجوردی»، دبیر شورا گزارش سالانۀ مرکز را خواند.

در ادامه، «ژاله آموزگار» خطاب به موسوی بجنوردی گفت: با وجود سوابق سیاسی و انقلابی، برترین صفت شما دلبستگی‌های ملی و وطنی شماست که باعث می‌شود همه از دل و جان در کنارتان باشیم.

این استاد فرهنگ و زبان‌های باستانی دانشگاه تهران افزود: از این دست مراکز بسیار است و همۀ ما به آن‌ها دعوت می‌شویم ولی به جایی می‌رویم که تنها به فرهنگ ایران بیاندیشد و من این دلبستگی را در شما طی سالیان دراز دیدم.

سپس «عباس سعیدی»، سرویراستار دانشنامۀ خلیج فارس، اهمیت احیا و آغازبه‌کار دوبارۀ دانشنامۀ ایران را یادآور شد و گفت: شما همیشه به همۀ ما گفته‌اید و تأکید کرده‌اید که برای ما ایران و تمامیت ارضی و وحدت ملی مهم است. پس باید دانشنامۀ ایران اصل باشد و نباید نگاه منطقه‌ای داشت و به‌سراغ دانشنامه‌های منطقه‌ای رفت.

در ادامه «ژاله آموزگار»، «علی‌اشرف صادقی»، «عنایت‌الله فاتحی‌نژاد» و «مریم صادقی» با توجه به تجربه‌های گرانقدر امروز در کار دانشنامه‌نویسی، از لزوم بازنگری در گزینش برخی عناوین در مجلدات پیشین سخن گفتند.‌

همچنین «یونس کرامتی» و «فاطمه لاجوردی» دربارۀ لزوم توجه به دانشمندان اسلامی در مناطقی همچون آندلس و شمال آفریقا در مجلدات پیش رو سخن به میان‌ آوردند.

سپس «غلامرضا اعوانی» در باب پیشروبودن مرکز دائرة‌المعارف در تأسیس کتابخانه و شناخت و استخدام اشخاص مناسب نکاتی را بیان کرد.

سخنران آخر، «علی‌اکبر صالحی» به‌عنوان عضو جدید این شورا بود که پس از ذکر خاطرۀ حج تمتع همراه کاظم موسوی بجنوردی و عباس انواری در سال ١٣۶٣ که این مرکز در آستانۀ تأسیس بود، گفت: باید توجه ویژه به جمع باشد و همین کار دانشنامه‌نگاری نباید صرفاً در سطح اهل فرهنگ و پژوهش باشد. همین کار وقتی در سازمان انرژی اتمی بودم انجام شد و تلاش کردیم مفاهیم متناسب با انرژی اتمی مانند ذرات بنیادین را به زبان ساده بیان کنیم.

دیگر خبرها

  • شناسایی سه هزار مورد تغییر کاربری اراضی کشاورزی در آذربایجان‌غربی
  • پیگیری مشکلات جامعه هدف بنیاد شهید و امور ایثارگران
  • نهاد حقوق بشری: ۱۴۰ گور دسته جمعی در نوار غزه شناسایی کردیم
  • موسوی بجنوردی: «دانشنامه حقوق ایران» به زودی منتشر می شود
  • روایتی از زندگی نخستین شهید ترور پس از انقلاب
  • پاسخ معاون وزیر کار به درخواست افزایش حقوق کارگران: از کارکنان بیشتر شده
  • دستگیری عاملان قتل مرد ۳۵ ساله ارومیه‌ای در تکاب
  • درخواست خصمانه بروکسل علیه تهران
  • درباره اولین شهید ترور جمهوری اسلامی ایران
  • واکنش فتح‌الله‌زاده به انتشار لیست حقوق و پاداش/ بازیکن ماهی یک میلیارد می‌گرفت، من ۵۸ میلیون تومان!