Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا ، اجرای این طرح که از طرح های مشترک میان جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت است ، با همکاری مدیریت های جهاد کشاورزی شهرستان ها و دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل با هدف آموزش و ترویج تغذیه سالم در جامعه زنان روستایی مازندران از سال گذشته آغاز شد.

کارشناس مسئول امور زنان روستایی و عشایری سازمان جهاد کشاورزی مازندران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا استقبال بانوان روستایی استان از این طرح را زیاد توصیف کرد و گفت : به همین دلیل هم به جای ۱۱۰ روستا که سهمیه استان بود ، طرح در ۱۵۰ روستا در حال اجرا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فاطمه یساری افزود : قرار بر این بود که طرح در پنج روستای هر یک از ۲۲ شهرستان استان اجرایی شود ولی استقبال زیاد باعث شد که روستاهای بیشتری وارد اجرا طرح شوند.

وی هدف اصلی این طرح را بهبود وضعیت تغذیه زنان با دو  راهبرد اصلی آموزش و کشت جایگزین دانست و توضیح داد : برای پیشگیری از شیوع بیماری های غیرواگیر که بیشتر به دلیل مصرف زیاد قند، نمک و چربی، مصرف کم سبزی و میوه و دریافت ناکافی فیبر غذایی ایجاد می شود ، وجود باغچه ها در بیشتر منازل روستایی فرصتی برای تولید محصولات سالم در باغچه ها و تغذیه سالم است.

کارشناس مسئول امور زنان روستایی و عشایری سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت : بهورزان خانه های بهداشت روستایی با همکاری کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی بر اساس برنامه دهیاران روستاهای تحت پوشش اجرای این طرح دوره آموزشی را برگزار می کنند و تمرکز اصلی برنامه های آموزشی هم فرهنگ سازی و  ترویج مصرف غذاهای ایرانی و استفاده از ظرفیت زمین‌های در دسترس زنان روستایی و عشایر برای گسترش کاشت سبزیجات است.

وی افزود : طبق آموزش کارشناسان کشاورزی ، در طول دوره رشد گیاهان به منظور مبارزه علیه آفات، بیماری ها و علف های هرز مزرعه از هیچ گونه سموم شیمیایی استفاده نمی شود و صرفا مبارزه با علف های هرز به صورت دستی صورت می پذیرد.

یساری با بیان این که در حال حاضر حدود چهار هزار نفر از زنان استان عضو صندوق های اعتباری خرد زنان روستایی هستند، گفت : وزارت جهاد کشاورزی از زنان خلاق و دارای طرح های کشاورزی کوچک از طریق این صندوق با پرداخت تسهیلات ؛حمایت ویژه ای می کند.

یساری بیان داشت: بهبود وضعیت اقتصادی و ایجاد اشتغال برای زنان روستایی و توسعه صنایع کوچک و خانگی خاص زنان روستایی ، کاهش مهاجرت از روستا ، کاهش فقر و ارتقای مهارت های فردی و اجتماعی زنان در روستا  از اهداف صندوق‌های خرد روستایی است. 

تولیدات محصولات سالم ، افزایش در واحد سطح،  تولید محصولات هایتک و دانش محور از برنامه های جهاد کشاورزی مازندران است .

استان مازندران با برخورداری از تنها ۲ و نیم درصد از سطح زراعی کشور ، سالانه ۱۱ درصد از ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را در اختیار دارد.

طبق  اعلام رسمی برنامه سازمان جهاد کشاورزی مازندران ظرفیت تولیدات محصولات کشاورزی استان  باید از هفت میلیون و ۲۰۰ هزار تن کنونی به ۱۰ میلیون تن طی ۲  سال آینده افزایش یاید و این ظرفیت با ارتقا کمی و کیفی محصولات کشاورزی از روش سنتی به مدرن  محقق می شود.

براساس سرشماری سال ۹۵ ، حدود ۴۳ درصد از جمعیت سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفری مازندران در ۲ هزار و ۴۳۲ روستای بالای ۲۰ خانوار سکونت دارند.

برچسب‌ها مازندران کشاورزی تغذیه سالم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مازندران کشاورزی تغذیه سالم مازندران کشاورزی تغذیه سالم اخبار کنکور جهاد کشاورزی مازندران زنان روستایی تغذیه سالم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۴۲۴۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مازندران رتبه دوم کشور در سطح زیر کشت توت‌فرنگی

سرپرست جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به تولید ۱۷ هزار تن انواع ارقام توت فرنگی در مازندران جایگاه دوم این استان سطح زیر کشت این محصول در کشور مطرح کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، بابک مؤمنی، امروز_سه‌شنبه چهارم اردیبهشت _ در حاشیه بازدید از مزارع توت فرنگی شهرستان سیمرغ، مازندران را یکی از قطب‌های اصلی تولید انواع محصولات کشاورزی بیان و عنوان کرد: این استان با دارای یک هزار و ۷۰۰ هکتار سطح زیرکشت توت فرنگی حدود ۱۷ هزار تن تولید انواع ارقام توت فرنگی امسال برداشت داشته است.

وی افزود: با توجه به این میزان تولید مازندران رتبه دوم کشور را در سطح زیر کشت و تولید توت فرنگی دارد.

سرپرست جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه کشاورزان و باغداران در سال‌های اخیر علاوه بر عرضه این محصول در فصل بهار، کشت خارج فصل آن را در دستور کار دارند، گفت: سیاست‌های حمایتی بخش کشاورزی مازندران در رویکرد دولت مردمی سیزدهم، نگاه حمایتی به محصولاتی است که ارزش اقتصادی بالایی دارند و کشاورزی را در سبد اقتصاد دانش‌بنیان حفظ می‌کنند و ارتقا می‌دهند.

مؤمنی با تاکید بر اینکه برنامه‌ریزی داریم بتوانیم توسعه کشت گلخانه‌ای توت فرنگی را در استان داشته باشیم، اظهار داشت: در این راستا سیاست‌های حمایتی و اعطای تسهیلات سرمایه در گردش از سوی استانداری مازندران و سازمان جهاد کشاورزی استان در دستورکار قرار گرفت.

وی توسعه مکانیزاسیون و سیستم‌های نوین آبیاری و اصلاح سیستم‌های سنتی کشت در ارتقا عملکرد محصول توت فرنگی را مؤثر دانست و گفت: در این امر جهاد کشاورزی استان حمایت جدی می‌کند.

سرپرست جهاد کشاورزی مازندران خاطرنشان کرد: بازار عرضه محصول توت فرنگی در صدد تدوین راهبردهایی هستیم که بتوانیم صادرات این محصول را دنبال کنیم و به بازار کشورهای منطقه اوراسیا و cis محصولات کشاورزی استان را عرضه کنیم.

کد خبر 747332

دیگر خبرها

  • اجرای طرح ایجاد باغچه‌های خانگی کاشت سبزیجات سالم در شهرستان کرمان
  • طرح «زنان کارآمد؛ روستای سرآمد» طرحی برای کمک به اقتصاد روستا
  • خانه‌های روستایی باید به کارگاه تولیدی تبدیل شود
  • ضرورت تبدیل هر خانه روستایی به یک کارگاه تولیدی
  • باغچه‌های سلامت خانگی راهی برای ترویج فرهنگ تغذیه سالم
  • صنایع کوچک روستایی در استان همدان توسعه می‌یابد
  • آغاز توزیع تخم نوغان در مازندران
  • طرح ملی زراعت چوب در لالی اجرا شد
  • مازندران رتبه دوم کشور در سطح زیر کشت توت‌فرنگی
  • آغاز طرح پرورش مرغ بومی ویژه زنان روستایی در مهاباد