Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@02:24:08 GMT

موزه نهاوند خالی از اشیاء ۷۰۰۰ ساله شد

تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۴۲۸۱۹

موزه نهاوند خالی از اشیاء ۷۰۰۰ ساله شد

ایسنا/همدان رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان نهاوند گفت: با شکایت شهردار نهاوند و گرفتن حکم قضایی ناچار به تخلیه موزه تاریخ و فرهنگ شدیم.

محسن جانجان در گفت‌وگو با ایسنا، توضیح داد: در اکثر شهرهای ایران مکان‌های فرهنگی مانند موزه و فرهنگسرا به صورت مشارکتی احداث می‌شود و انجام امور فرهنگی یکی از وظایف ذاتی شهرداری‌ها است و میراث فرهنگی تنها مجوز صادر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: موزه تاریخ و فرهنگ نهاوند با همین دید در سال ۹۲ و با همکاری شورای شهر احداث شد، ملک را شهرداری تأمین کرد و اشیاء، نیروی انسانی، نگهداری، حفاظت و اداره کردن آن را میراث فرهنگی به عهده گرفت.

جانجان افزود: اعضای شورای شهر و شهردار وقت با بیان اینکه ملک متعلق به مردم است و به آن نیاز دارند از دو سال پیش شروع به مکاتبه با میراث فرهنگی کردند و اخطار دادند، میراث فرهنگی کتباً پاسخ نداد اما مدیرکل میراث فرهنگی استان، فرماندار و نماینده مردم نهاوند در مجلس ورود کرده و به صورت حضوری مسئله فیصله داده شد.

وی با بیان اینکه شهردار معتقد است میراث فرهنگی پاسخ مکاتبه را نداده است، گفت: جواب لزوماً به صورت کتبی نیست و حضوری این مشکل پایان داده شد ضمن اینکه مکاتبه‌ای در کار نبوده و اخطار بوده است.

جانجان اضافه کرد: در مکاتبه نیامده بود میراث فرهنگی موزه را نیاز دارد یا نه که ما اعلام نیاز کنیم، بلکه گفته شده بود برای تخلیه سه ماه فرصت دارید بنابراین این مکاتبه اخطار بوده است که تا سه ماه دیگر باید موزه را خالی کنید.

وی با بیان اینکه این مکان اجاره‌ای نبوده و میراث فرهنگی هزینه آب، گاز و برق بابت آن پرداخت نمی‌کرد، گفت: میراث فرهنگی در جاهای دیگر به شهرداری کمک می‌کرد؛ به عنوان مثال یک میلیارد اعتبار در قالب وام نهاوند برای شهرداری دریافت کردیم و در این راه هزینه شد ضمن اینکه در قالب عوارض نیز یاری‌رسان بودیم.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان نهاوند با تأکید بر اینکه با جمع کردن موزه ما را مجبور به تخلیه کردند و امکان مقاومت در امور قضایی نیست، گفت: این موزه متعلق به مردم بود و استفاده اختصاصی از آن نمی‌شد.

جانجان در پایان بیان کرد: آثار موزه به مخزن استان منتقل شده است و به صورت امانت نگهداری می‌شوند، هر زمان که مسئولان تصمیم به برپایی مجدد موزه گرفتند و همکاری کردند، اشیاء را به نهاوند انتقال می‌دهیم‌.

به گزارش ایسنا، چند روز قبل به دنبال شکایت حقوقی شورای شهر و شهردار نهاوند از میراث فرهنگی موزه شهر نهاوند تخلیه شد و با وجود تفاهمنامه ۱۵ ساله برای در اختیار گذاشتن این ساختمان برای برپایی موزه مشارکتی با محکومیت میراث فرهنگی موزه نهاوند خالی از اشیاء ۷۰۰۰ ساله شد. 

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری موزه میراث فرهنگی شهرداري شوراي شهر میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۴۲۸۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از نسخه‌های خطی آثار سعدی در موزه بزرگ خراسان

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی در حاشیه رونمایی از این آثار گفت: این مراسم با توجه به وجود نسخ خطی نفیس در گنجینه موزه بزرگ خراسان و به مناسبت روز بزرگداشت «ابومحمد مشرف‌الدین مصلح بن‌عبدالله بن‌مشرف» متخلص به سعدی، شاعر و نویسنده پارسی‌گوی ایرانی برگزار شد.

احسان زهره وندی افزود: یکی از اولویت‌های کاری معاونت میراث فرهنگی خراسان رضوی تبیین و معرفی مشاهیر ادبی ایران است که از اسفند سال گذشته با برنامه (بزرگداشت نظامی) شروع و در سال‌جاری نیز ادامه خواهد داشت و طبق تقویم فرهنگی اقدام به برپایی نمایشگاه‌های مشاهیر فرهنگی و هنری براساس آثار موجود در خراسان رضوی می‌کند.

وی گفت: در این مراسم ۲ نسخه خطی نفیس سعدی از کلیات گلستان و یک رقعه متعلق به دوره تیموری رونمایی شده است.

معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی گفت: یکی از نسخه‌ها شامل غزلیات سعدی به ضمیمه غزلیات قاسم انوار و بخشی از دیوان حافظ است که با خط نستعلیق ۱۴ سطری نوشته شده و تاریخ تحریر آن مربوط به دوره تیموری و قرن ۱۰ هجری قمری است.

زهره وندی افزود: نسخه دیگر کلیات سعدی شامل گلستان، بوستان و دیوان اشعار بوده که با خط نستعلیق تحریر شده است.

نسخه‌های خطی سعدی از سوم تا نهم اردیبهشت  در موزه بزرگ خراسان واقع در بوستان کوهسنگی مشهد از ساعت ۹ تا ۲۰ میزبان علاقه‌مندان به هنر، شعر و ادبیات فارسی است.

دیگر خبرها

  • کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در اردبیل برگزار شد+فیلم
  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • موزه ها گنحینه فاخر علم و هویت ایرانیان هستند
  • هویت ملی در هر حوزه‌ای ثبت جهانی شود
  • تقدیر وزیر میراث فرهنگی از سریال «نون خ»
  • ضرغامی: موزه ملی فرقی با موزه لوور ندارد
  • برگزاری نمایشگاه استانی آثار کمتردیده شده موزه ملی ایران
  • رونمایی از نسخه‌های خطی آثار سعدی در موزه بزرگ خراسان
  • نسخه‌های خطی آثار سعدی در موزه بزرگ خراسان رونمایی شد