Web Analytics Made Easy - Statcounter

بررسی اطلاعات فروش برخی از کالاهای لوازم خانگی "بوش" و شواهد به دست آمده نشان می دهد که لازم است به طور روشن تاریخ آخرین ترخیص لوازم خانگی این برند آلمانی اعلام شود تا ابهامات برطرف شود.

به گزارش ایسنا، در حالی که بیش از دو سال از ممنوعیت واردات لوازم خانگی می‌گذرد، مدتی پیش با رای دیوان عدالت اداری، ۴۲۰ کانتینر لوزام خانگی بوش در گمرک شهید رجایی آماده ترخیص شد؛ ‌به طوری که ثبت سفارش و تایید منشأ ارز آن که گفته می شد نیمایی است انجام شده بود؛ هر چند که وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) تامین ارز نیمایی را تایید نکرد اما در نهایت گمرک اعلام کرد که ترخیص این محموله لوازم خانگی به دلیل ایرادات وارده متوقف شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان اما شواهدی وجود دارد که احتمال ترخیص لوازم خانگی بوش در زمان ممنوعیت را مطرح می‌کند.

ابتدا باید به این موضوع اشاره شود که طبق اعلام تحادیه فروشندگان لوازم خانگی، خریداران می‌توانند با ارسال شناسه کالای مورد نظر خود به سامانه *۴*۷۷۷۷# مشخصات کالا از جمله شرکت تولیدی آن را دریافت کنند و مطئن شوند که کالا از راه قاچاق به کشور وارد نشده است. همچنین اگر کالای خارجی در بازار با ضمانتنامه‌های قید شده در سایت اتحادیه به فروش برسد این کالا قاچاق نیست.

ایسنا در روزهای اخیر با چند نمایندگی شرکت بوش تماس گرفت و این سوال را مطرح کرد که چگونه با وجود ممنوعیت کالا آن‌ها محصولات خود را با ضمانتنامه عرضه می‌کنند؟ برخی از نمایندگی‌ها اظهار کردند که ممنوعیت واردات ارتباطی با گارانتی ندارد و گارانتی مربوط به داخل کشور است. یکی از نمایندگی‌ها هم گفت که واردات کالای او مربوط به یک سال پیش است که باز هم به زمان ممنوعیت برمی‌گردد. در این میان یکی از نماینگی‌ها اظهار کرد که در این مدت واردات انجام شده است.

اما مهم‌تر از پاسخ نماینگی‌ها،‌ بررسی برخی سایت‌های فروش لوازم خانگی ابهامات جدیدی را در این زمینه مطرح می‌کند. برخی از سایت‌های فروش لوازم خانگی شناسه کالا را نیز درج کرده‌اند و ارسال شناسه به سامانه یاد شده نشان می‌دهد که کالا به شکل قانونی به کشور وارد شده است، اما زمان آن مشخص نیست. بنابراین لازم است مشخص شود که کالاهای برند لوازم خانگی بوش که در حال حاضر در بازار به فروش می‌رسد چه زمانی به کشور وارد شده است.

بررسی احتمالات مختلف

البته می‌توان احتمالات مختلف را در این زمینه مطرح کرد. اول اینکه در میانه مهر ماه امسال اکبر پازوکی، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی،  در پاسخ به اینکه چگونه بعد از دو سال ممنوعیت واردات لوازم خانگی به ایران، همچنان کالای خارجی در بازار وجود دارد گفته بود که بخشی از این کالاهای خارجی از منازل مردم وارد بازار می‌شود؛ به طوری که ممکن است در سالهای اخیر و با افزایش نرخ ارز عده‌ای جهیزیه خریده و در خانه نگه داشته باشند، اما با افزایش قیمت فاحش این کالاها، آنها را به نرخ روز در بازار می‌فروشند و با پول آن کل جهیزیه را تهیه می‌کنند.

اما باید به این نکته توجه کرد که برخی از فروشگاه‌ها طیف گسترده‌ای از اجناس را دارند که بعید به نظر می‌رسد همه آن‌ها را از مردم عادی خریده باشند.

احتمال دومی که می‌توان مطرح کرد این است که واردات کالاها مربوط به قبل از ممنوعیت واردات باشد؛ اما باید به این نکته توجه کرد که شرکت‌ها برای حفظ سرمایه خود نمی‌توانند حجم بالایی از کالا را مدت زیادی نگه دارند. 

اما به هر حال هر دو احتمال بالا به علاوه احتمال واردات لوازم خانگی در زمان ممنوعیت همچنان وجود دارد و حتی ممکن است موضوعات دیگری مطرح باشد.

یک مورد مشکوک

اما موردی که ابهام این داستان را بیشتر می‌کند یک نوع ماشین لباسشویی برند بوش است که نتیجه استعلام از سامانه نشان می‌دهد به شکل قانونی وارد کشور شده و در یکی از فروشگاه‌های لوازم خانگی هم ابراز شده که این محصول تولید سال ۲۰۲۰ است.

همچنان احتمال خوشبینانه این است که اشتباهی رخ داده باشد یا نکته‌ای که راجع به سال عرضه این محصول در سایت‌های دیگر مطرح شده اشتباه باشد، اما به هر حال شواهد حاکی از وجود ابهاتی است که باید ازسوی نهادهای مسوول پاسخ داده شود. به ویژه به نظر می‌رسد لازم است گمرک درباره آخرین زمانی که کالای لوازم خانگی برند بوش ترخیص و به کشور وارد شده اطلاع رسانی کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: لوازم خانگي لوازم خانگی بوش ممنوعیت واردات لوازم خانگی ممنوعیت واردات زمان ممنوعیت کشور وارد لوازم خانگی خانگی بوش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۴۳۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف انبار لوازم خانگی ۱۲ میلیارد ریالی قاچاق در خرم آباد

فرمانده انتظامی لرستان گفت: در پی اطلاع واصله مبنی بر نگهداری کالای قاچاق در یک انبار در شهرستان خرم آباد، بررسی موضوع در دستور کار مأموران پلیس این شهرستان قرار گرفت.
سرداریحیی الهی افزود: مأموران کلانتری ۱۹ خرم آباد پس از تکمیل تحقیقات میدانی و با انجام اقدامات اطلاعاتی از صحت موضوع، یک انبار را در این خصوص شناسایی و در بازرسی آن تعداد ۲۰۰ قلم انواع لوازم خانگی و آشپزخانه غیرمجاز قاچاق به ارزش ریالی ۱۲ میلیارد ریال کشف کردند.
سردار الهی با بیان این که یک نفر در این رابطه دستگیر شد گفت: متهم دستگیر شده به همراه پرونده جهت سیرمراحل قانونی به مراجع ذیصلاح معرفی شد.
فرمانده انتظامی استان لرستان از شهروندان خواست: هرگونه اخبار و اطلاعات در خصوص توزیع و یا فروش قاچاق کالای خارجی را از طریق مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ گزارش کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • کشف انبار لوازم خانگی ۱۲ میلیارد ریالی قاچاق در خرم آباد
  • ممنوعیت همراه داشتن حیوانات خانگی به مراکز عرضه غذا
  • آی پی امداد دیگر تنها یک تعمیر کننده لوازم خانگی نیست
  • راهنمای خرید لوازم خانگی ارزان
  • پیش‌فروش لوازم خانگی برای جلوگیری از ایجاد بازارسیاه
  • واردات نامرئی خودرو
  • وقتی وزیر صمت بخاطر هماهنگ نکردن حرفهایش با وزیر اقتصاد،گاف می دهد/ علی آبادی در باره تعداد واردات خودرو درست می گوید یا گمرک؟
  • وقتی وزیر صمت بخاطر هناهنگ نکردن حرفهایش با وزیر اقتصاد،گاف می دهد/ علی آبادی در باره تعداد واردات خودرو درست می گوید یا گمرک؟
  • ۸ هزار خودروی وارداتی تحویل مردم شد
  • مقاومت مدیران وزارت جهاد برای جلوگیری از تخلف در واردات ذرت