Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران با اعلام این مطلب، اظهار کرد: با برنامه ریزی ها و هماهنگی های صورت گرفته از سوی واحد مستندنگاری و پایش مجموعه میراث جهانی تخت جمشید، تهیه نقشه تفصیلی و توصیفی کاداستر اراضی زراعی حریم یک تخت جمشید آغاز و هم‌اکنون در حال انجام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حمید فدایی، افزود: در راستای اهمیت و ضرورت مستندنگاری و پایش آثار و محوطه های تاریخی بیان کرد: مدیریت حفاظت کارآمد از منظر میراث جهانی تخت جمشید جز بر پایه حضور بانک اطلاعاتی کارآمد از اراضی و کاربری های موجود در حریم این اثر جهانی میسر نخواهد بود.

وی ادامه داد: لازمه فراهم آمدن چنین بستری جهت مدیریت و پایش بهینه از حرایم موجود حضور نقشه دقیقی از محدوده است که بتوان لایه های مختلف اطلاعاتی را بر روی آن قرار داد؛ به ویژه برای محدوده های اصلی همچون محور دروازه ملل به تخت جمشید که نیازمند بهینه سازی زیرساخت های گردشگری است حضور نقشه کاداستر برای پایش محدوده از اهمیت و اولویت ویژه ای برخوردار است.

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید، ساماندهی اطلاعات حریم تخت جمشید را با توجه به برنامه ریزی صورت گرفته کارشناسان این پایگاه در جهت ثبت در سامانه ملی کاداستر اداره ثبت اسناد و املاک دانست و در این باره گفت: در یک ساله گذشته ضمن اولویت گذاری تهیه نقشه های کاداستر جهت محدوده های نیازمند ساماندهی و طراحی دو محور اصلی میدان ملل به تخت جمشید و محدوده ارتباطی تخت جمشید به نقش رستم که از اهمیت گردشگری ویژه ای برخوردار بوده و نیازمند طراحی زیرساخت های لازم می باشند، در اولویت تهیه نقشه های مربوطه قرار گرفته است.

وی افزود: در اولویت اول جهت نقشه برداری محدوده های انتخابی، اراضی تملک شده توسط پایگاه تخت جمشید نیز قرار دارند که این اراضی در طول دهه های گذشته تا به امروز به مرور مورد تملک قرار گرفته اند و با برنامه ریزی طی دو ساله گذشته اسناد آنها نیز به روز شده است. وی در پایان تصریح نمود: با جانمایی دقیق اراضی مذکور بر روی نقشه کاداستر، ضمن تعیین موقعیت دقیق و مشخص نمودن مختصات آنها، ضمن مدیریت بهتر این اراضی، زمینه جهت طراحی و چگونگی ارایه خدمات مطلوب گردشگری در فاصله بیشتری از تخت جمشید و منطبق بر مستر پلان فراهم خواهد شد.

علی اقر، کارشناس مسئول دفتر مستندنگاری و پایش پایگاه میراث جهانی تخت‌جمشید در این راستا تشریح کرد: به منظور ساماندهی این اطلاعات در قالب نرم افزار GIS و همچنین شناسایی و اقدام برای حفاظت در حرائم تخت جمشید، دفتر مستندنگاری و پایش طی یک برنامه ۳ ساله با جمع‌آوری اطلاعات تفصیلی و توصیفی از اراضی کشاورزی با هماهنگی دفتر کاداستر اداره ثبت اسناد و املاک استان فارس در حال پیشرفت فیزیکی قابل توجهی در اراضی حاشیه مسیر محور ورودی به تخت جمشید است که تاکنون مساحتی بالغ بر ۶۱۸ هکتار آن صورت پذیرفته است.

وی ادامه داد: اقدامات صورت گرفته و اطلاعات حاصل از آن می تواند برای ثبت در سامانه کاداستر اداره ثبت اسناد و املاک نیز استفاده گردد.

این کارشناس در پایان گفت: عملیات اجرایی تهیه نقشه که از نقشه‌برداری با استفاده از سامانه فتوگرامتری برد کوتاه (پهپاد) تا جمع‌آوری اطلاعات از مالکین آن محدوده در حال انجام است توسط دفتر پایش و مستندنگاری و با حمایت مدیریت مجموعه میراث جهانی تخت جمشید، هم اکنون در حال انجام است.

کد خبر 5083455

منبع: مهر

کلیدواژه: شیراز مرمت تخت جمشید حمید فدایی ویروس کرونا محسن فخری زاده شیراز محدودیت های کرونایی بارش برف هفته بسیج شیوع کرونا کرمانشاه آمار کرونا بارش باران کمک مومنانه گرگان بوشهر ترور دانشمندان هسته ای میراث جهانی تخت جمشید تهیه نقشه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۴۴۷۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز بارش باران و تگرگ در آذربایجان‌شرقی

کارشناس اداره‌کل هواشناسی آذربایجان‌شرقی از وقوع رگبار، صاعقه و تگرگ در این استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌شرقی، مرتضی نریمان ظهر امروز _سه‌شنبه چهارم اردیبهشت_ در خصوص آخرین وضعیت آب و هوای استان، اظهار کرد: امروز جوی ناپایدار در استان حاکم بوده و با توجه به تداوم سامانه بارشی در برخی از نواحی استان به ویژه نیمه شرقی استان شاهد بارش باران همراه با رعدوبرق خواهیم بود.

وی افزود: با توجه به تداوم بارش‌های رگباری در برخی از نواحی استان وزش باد گاهی تا نسبتاً شدید، بارش باران، گاهی رگبار باران همراه با رعدوبرق و در مناطق مستعد بارش تگرگ در سطح استان دور از انتظار نیست.

کارشناس اداره کل هواشناسی آذربایجان‌شرقی با اشاره به بارش‌های اخیر در استان تاکید کرد: بیشترین میزان بارش نیز به مقدار ۱۷.۵ میلی متر از شهرستان اهر گزارش شده است. از لحاظ دمایی نیز طی هفته‌ی جاری شاهد افزایش دمای هوا در سطح استان خواهیم بود.

نریمانی در خصوص دمای تبریز طی ۲۴ ساعت گذشته، گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته، بیشینه و کمینه دمای تبریز به ترتیب ۲۲ و هشت درجه بالای صفر بوده و دمای فعلی آن نیز ۲۰ درجه بالای صفر است.

وی در خصوص سردترین و گرم‌ترین شهر استان، عنوان کرد: سراب با دمای یک درجه بالای صفر سردترین و جلفا با دمای ۲۸ درجه بالای صفر گرم‌ترین شهر استان گزارش شده است‌.

کد خبر 747263

دیگر خبرها

  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۵
  • آغاز بارش باران و تگرگ در آذربایجان‌شرقی
  • نظارت هوشمندانه بر فرایندهای پایش تخلفات ساختمانی در مشهد
  • پایش اراضی کشاورزی با فناوری های هوش مصنوعی
  • ‍ ۱۱ هکتار از اراضی حریم منطقه ۲۰ تهران آزادسازی شد
  • نخستین اطلس کامل تنها قمر زمین منتشر شد
  • موردی از شیوع آفت «جوانه خوار بلوط» در کردستان گزارش نشده است
  • ماجرای شیوع قارچ‌ و جلبک‌ در تخت جمشید ؛ گلسنگ ها مفیدند یا مضر؟
  • ماجرای شیوع قارچ و جلبک در تخت جمشید چیست؟
  • ماجرای شیوع قارچ‌ و جلبک‌ در تخت جمشید چه بود؟